Web Analytics Made Easy - Statcounter

در همان ابتدا ، توصیه های بهداشتی و پزشکی حول این محور قرار داشت که مردم  ماندن در خانه را به عنوان اصلی ترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا و شیوع به کرونا مورد توجه قرار بدهند .در ابتدا خود قرنطینه برای خیلی از مردم شیوه ای سخت و دشوار به نظر می رسید چرا که ماندن در خانه و دغدغه این که چگونه می توان برای ساعت ها اعضای خانواده بویژه کودکان ، نوجوانان و جوانان را در خانه سرگرم کرد ، به یک چالش برای افراد تبدیل شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما حفظ جان و سلامت خود و خانواده باعث شد تا خیلی زود افراد شیوه های زندگی متداول خود را تغییر بدهند که از آن جمله بانوان مازندران بودند که به سرعت خود را به شیوه جدید زندگی خود در دوران کرونا وفق دادند و همراه با تطابق زندگی با شرایط موجود انجام کارهایی را سرلوحه برنامه های روزمره خود قرار داده اند که از این طریق حضور اعضای خانواده خود را در مراکز خرید کاهش و یا کلا حذف کردند .

آنان با در اختیار داشتن مواد اولیه پخت انواع غذاهای سنتی و شیرینی ها شامل برنج ، گردو و شکر قرمز در خانه ها ، شیرینی جات مازندرانی نظیر بهاردونه ، سیوحلوا و پشتیزیک را پخت می کنند .

این کار ضمن اینکه از تردد اعضای خانواده برای خرید شیرینی در قنادی ها کاسته است به نوعی در قطع زنجیره بیماری کرونا تاثیردارد باعث شده تا محصولات بدون دغدغه از آلوده بودن به کرونا در خانه های مازندران رونق بگیرد .

مازندرانی ها در این دوران نوروز با تبعیت از توصیه های بهداشتی مبنی بر عدم دید و بازدید ، از این شیرینی ها ضمن تزیین سفره هفت سین به عنوان خوراکی های عصرانه و یا شب چره ها برای شبانگاه خود استفاده می کنند .

بانوان مازندران در دوران خانه نشینی کرونایی از این فرصت برای برای مقابله با کرونا استفاده کردند و در فضاهای مجازی خانوادگی و فامیلی که در آن عضو هستند اطلاعات مربوط به تهیه این نوع شیرینی ها و دیگر تنقلات را ارائه می کنند .

روزهای کرونایی بازگشت به سنت‌ها 

زینب بانوی ۲۰ ساله قائمشهری از جمله افرادی است که برای پخت شیرینی حلوا سیو(حلوا سیاه ) از طریق فضای مجازی توانست با شیوه پخت این شیرینی آشنا شود و از آن برای تزئین سفره هفت سین خود استفاده بکند . او به خبرنگار ایرنا گفت : از اول اسفند و با توجه به توصیه ماندن در خانه سعی کردم از این فرصت برای سلامت خانواده ام استفاده بکنم که در گیر و دار این تفکر برحسب اتفاق در کانال تلگرام خانواده همسرم ، خانم های گروه دست به ارسال شیوه پخت شیرینی ها سنتی زدند . 

وی ادامه داد : در حالی که همیشه از مادرم و بزرگترها می شنیدم که شیرینی سفره هفت سین را روزهای قبل نوروز در خانه درست می کردند ، برایم جالب بود که این روزهای کرونایی فرصتی را ایجاد کرد که از همین طریق شیرینی سنتی درست کنم . این باعث شد تا دیگر برای خرید شیرینی به قنادی نرویم که بنا به توصیه های بهداشتی در خانه ماندن و تردد نکردن را بدینگونه بیشتر جدی گرفتیم و اعمال کردیم . 

او از اینکه سفره هفت سین امسال خانه اش با شیرینی های سنتی مازندران تزئین شده ابراز خرسندی کرد و گفت : هر چند این روزها دیدو بازدید های عید نداریم اما این شیرینی های خانگی باعث می شود تا نیاز به رفت و آمد خارج از خانه برای خرید و تهیه شیرینی نکنیم و مصارف مورد نیاز اعضای خانواده ام را از این طریق تامین کردم . 

استفاده از داشتهها 

مونا ، دیگر بانوی مازندرانی است که گفت : توصیه های بهداشتی و پزشکی مبنی بر عدم خرید محصولات فله ای باعث شد که نوروز امسال به سراغ خرید تنقلات نرویم و برای چاره اندیشی تهیه تنقلات این ایام به دنبال جایگزین بودم و وقتی استفاده کدو حلوایی برای کرونا مفید اعلام شد پس از خالی کردن کدوها برای پختن آش و کَئی پته (یک نوع غذای مازندرانی که آب پز کردن کدو است ) تخم های کدو را روی شوفاژ خشک می کنم و بعد با آب و نمک روی گاز تفت می دهم .

این بانو که این نوع پخت و آماده کردن تنقلات را شیوه قدیمی بجا مانده از مادربزرگ خود اعلام کرد ، ادامه داد : از این شیوه آماده کردن وسایل پذیرایی و سفره آرایی هفت سین خوشحالم چرا که با این کار توانستم خانواده ام را در مقابل محصولات فله ای همچون آجیل که خطر انتقال ویروس کرونا از این طریق وجود دارد مصون بکنم . 

مورخ و پژوهشگر تاریخ مازندران به خبرنگار ایرنا گفت : مازندرانی ها پیش از رواج شیوه زندگی امروزی از امکاناتی که در اختیار داشتند برای تهیه محصولات غذایی خود استفاده می کرد. 

علی رمضانی با اشاره به اینکه ۳۰ نوع شیرینی سنتی مخصوص مازندران وجود دارد ، افزود :  بهاردونه ، پشتزیک و کماج تعدادی از این شیرینی ها است که نوروز بیشترین زمان تهیه و مصرف آنها در زمان های نه چندان دور بود . این شیرینی ها از داشته های موجود مازندران همچون برنج ، کنجد و گردو تهیه می شود .

به گفته این پژوهشگر تاریخ مازندران طی سالها و با تغییر سبک زندگی و دور شدن بانوان از وظایف خانه داری ، شیرینی مناسبت ها از جمله نوروز از قنادی ها تامین می شد و شیرینی های سنتی برای خیلی از افراد جامعه بویژه جوانان ناشناخته ماند ، اما بروز کرونا و در خانه ماندن بانوان و تلاش آنها برای حفظ سلامتی اعضای خانواده هایشان آنها را به سمت پخت شیرینی های سنتی مازندران کشاند و سفره های هفت سین امسال با نوروز سالهای دیگر تفاوت دارد .

به گفته رمضانی مردم مازندران به تبعیت توصیه های بهداشتی از دید و بازدید نوروزی پرهیز کردند اما این شیرینی های سنتی به همراه تنقلات خانگی به عنوان تغذیه و شب چره های مردم استان در این دوران مورد استفاده قرار می گیرد .

برچسب‌ها سهم_من_در_مهارکرونا مازندران بانوان پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران بانوان مازندران بانوان توصیه های بهداشتی شیرینی های سنتی اعضای خانواده شیرینی ها سفره هفت سین باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۷۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همه ساله یکم تا هفتم اردیبهشت‌ماه با هدف جلب همکاری‌های بین بخشی در راستای ارتقای سلامت جامعه به نام «هفته سلامت» نامگذاری می‌شود.

امسال با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش مشارکت مردم و بر اساس برنامه‌ها و اولویت‌های وزارت بهداشت، «سلامت خانواده با مردمی سازی» به عنوان شعار محوری هفته سلامت انتخاب شده است تا مفاهیم اساسی و وظایف جمعی در جهت تحقق پوشش همگانی سلامت تبیین شود.

با توجه به اینکه چهارمین روز از هفته سلامت با عنوان «سلامت خانواده و سلامت روانی اجتماعی» نامگذاری شده است در گفت‌وگو با دکتر پریسا قاسمی متخصص اعصاب و روان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به بررسی نقش خانواده‌ها در سلامت روان جامعه پرداختیم.

متخصص اعصاب و روان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سلامت خانواده نقش بسیار مهمی در سلامت روان جامعه دارد، گفت: امنیت و سلامت محیط خانواده می‌تواند تأثیر مثبتی بر روحیه اعضای خانواده داشته باشد و این تأثیرات مثبت به جامعه منتقل می‌شوند.

روابط میان والدین و فرزندان؛ اساس سلامت روانی اعضای خانواده

قاسمی با تاکید بر اینکه روابط میان والدین و فرزندان اساس سلامت روانی اعضای خانواده را تشکیل می‌دهند، افزود: تأمین سلامت روانی افراد خانواده سهم به سزایی در تأمین و حفظ سلامت روان جامعه دارد و عدم تأمین سلامت روان خانواده می‌تواند آسیب‌های شدیدی بر پیکره جامعه وارد کند.

متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی گناباد به لزوم آشنایی تمامی اعضای خانواده با مهارت‌های زندگی برای ایجاد و حفظ سلامت روان در خانواده اشاره و تصریح کرد: یکی از مخاطرات کنونی در محیط‌های خانواده، خودکشی در میان کودکان و نوجوان است که والدین نقش کلیدی در پیشگیری از آن دارند.

قاسمی از والدین خواست تا ضمن فراهم کردن فرصت ابراز وجود به فرزندان با آنها درباره احساسات و مشکلاتشان صحبت و گفت‌وگو کنند که این مساله در حفظ سلامت روانی خانواده نقش مؤثری دارد.

وی افزود: والدین باید به تغییرات رفتاری، افسردگی، اضطراب و سایر نشانه‌های هشدار دهنده فرزندان خود توجه تا آنها احساس حمایت و دلگرمی از سوی والدین را دریافت کنند.

متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه صحبت در مورد خودکشی، کناره‌گیری از ارتباطات اجتماعی، نوسانات خلقی و استفاده یا افزایش مصرف الکل یا مواد مخدر ممکن است نشانه‌هایی از در معرض خطر خودکشی بودن فرد باشد، اظهار کرد: در کنار صحبت والدین، باید از مشاوره با متخصصان روانپزشکی و روانشناسی برای ارزیابی و درمان مشکلات عمیق‌تر استفاده کرد.

قاسمی با تاکید بر اهمیت ایجاد محیطی امن و بدون خشونت در خانه خاطرنشان کرد: ورزش، فعالیت‌های بدنی و تفریحات مناسب می‌تواند به بهبود سلامت روان خانواده کمک کند.

وی با بیان اینکه حمایت عاطفی مداوم اعضای خانواده به یکدیگر در سلامت روان خانواده مهم و ضروری است از والدین خواست تا همیشه با آرامش و حمایت از فرزندان به حرف‌های آنها با توجه کامل گوش دهند و از قطع کردن حرف‌های فرزندان (حتی اگر غیرمنطقی یا اغراق‌آمیز بود)، سرزنش کردن، تحقیر یا نادیده گرفتن احساسات و نگرانی‌های آنها خودداری کنند که این حمایت والدین تأثیر بسزایی در سلامت روانی و احساسی فرزندان دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه این توصیه‌ها جایگزین کمک حرفه‌ای متخصصین روانپزشکی و روانشناسان نمی‌شود، گفت: خانواده‌ها در زمان‌های بحرانی می‌توانند از طریق ارتباطات‌های تلفنی و اینترنتی با کارشناسان مداخله در بحران تماس بگیرند.

قاسمی خاطرنشان کرد: سامانه گویا ۰۲۱۴۰۳۰ وزارت بهداشت، مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی، سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، سامانه ۱۵۷۰ ویژه دانش آموزان، خط مداخله در بحران در بیمارستان روزبه تهران به شماره ۵۴۴۶۷۰۰۰ و عنوان ره آوا و سامانه چت نوشتاری به آدرس https://irancrisisline.org/get-help/text از مهمترین راههای ارتباطاتی ایجاد شده برای رفع مشکلات سلامت روان خانواده‌ها است.

کد خبر 6086181

دیگر خبرها

  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • کاهش مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • پرونده قتل و اختلاف خانوادگی در دزفول به صلح و سازش ختم شد
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در شیراز
  • صلح و سازش پایانی بر پرونده قتل اختلاف خانوادگی با همت شورای حل اختلاف دزفول
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • تجمع بانوان تهرانی در حمایت از طرح مقابله با بدحجابی + فیلم
  • جهانگیر الماسی: غرب جامعه ایرانی را هدف گرفته است