Web Analytics Made Easy - Statcounter

 با شیوع ویروس کرونا در کشورمان یکی از سوالات مهمی که در اذهان عمومی شکل گرفته این است که از چه مواد غذایی استفاده کنیم تا سیستم ایمنی بدن‌مان قوی شده و احتمال ابتلا به کرونا ویروس کاهش یابد.

در این میان افراد سالمند و گروه‌های پرخطر بیشتر در خطر بیمار شدن هستند و این گروه‌ها باید به توصیه‌های غذایی دقت بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این موضوع یکی از نگرانی‌ها این است در روز‌هایی که در خانه هستیم و فعالیت بدنی‌مان کمتر شده است، دچار اضافه وزن شویم؛ چه کار‌هایی باید انجام دهیم تا اضافه وزن نیاوریم.

برلیانت بزرگمهر، مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران، مشاور تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با تسنیم با اشاره به مواد غذایی که باید مورد استفاده قرار بگیرد، گفت: یکی از توصیه‌های مهم غذایی در این روز‌ها این است که از تمام گروه‌های غذایی به تعادل استفاده کنیم؛ یکی از گروه‌های غذایی غلات است که بیشتر در نان دیده می‌شوند.

وی افزود: باید از نان‌هایی استفاده شود که سبوس بیشتری دارند، نشانه سبوس بیشتر در نان رنگ تیره آن است که کاملا قابل مشاهده است؛ گروه غذایی دیگر شیر و لبنیات است؛ البته کره جز لبنیات نیست و علیرغم این که از مواد لبنی گرفته می‌شود، اما خاصیت آن‌ها را ندارد؛ شیر، ماست، دوغ و پنیر از جمله مواد لبنی مهم است که باید به صورت کم‌چرب مورد استفاده قرار گیرند.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: گروه غذایی مهم دیگر گوشت، تخم مرغ و حبوبات است، در مصرف گوشت باید سعی کرد تا گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کنیم، ماهی دریا از اهمیت بسیار بیشتری در این زمینه برخوردار است و باید مخلوط حبوبات و غلات را جانشین گوشت قرمز کنیم چرا که ترکیب غلات و حبوبات ارزش پروتئینی بسیار بالاتری دارد؛ البته خوشبختانه این مخلوط جز عادات غذایی ایرانیان است و در غذا‌هایی مثل عدس‌پلو، شوید باقالی، انواع دلمه، آش، کوفته و ... دیده می‌شود؛ تخم مرغ نیز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد که البته در مصرف آن نباید افراط کرد، لازم است که تخم مرغ به صورت کامل پخته شود تا زرده آن کاملا سفت و پخته شود؛ گروه غذایی آخر نیز سبزیجات و میوه‌ها هستند؛ نکته مهم در استفاده از سبزی‌ها و میوه‌جات ضدعفونی کامل آنان است.

او توصیه‌هایی برای جلوگیری از اضافه وزن در روز‌های تعطیل و خانه‌نشینی داشت و گفت: یکی از توصیه‌های مهم در این روز‌ها که بیشتر در منزل حضور داریم و فعالیت بدنی‌مان کم شده است این است که از خوردن غذا‌های سرخ‌کرده پرهیز کنیم؛ منظورم از غذای سرخ‌کرده آن‌هایی است که به صورت عمیق و طولانی در روغن سرخ می‌شوند؛ لازم است که اکثر غذاهایمان را به صورت بخارپز مصرف کنیم؛ علاوه بر این می‌توانیم در خانه ورزش روزانه داشته باشیم، این که در خانه هستیم دلیلی بر این نمی‌شود که تحرک نداشته باشیم؛ البته ورزش کردن در منزل اصولی دارد که باید رعایت شود؛ یکی از معضلاتی که وجود دارد این است که در ایام تعطیلی و خانه ماندن گرایش به خوردنی‌های شیرین مثل شکلات‌ها و شیرینی‌ها بسیار زیاد می‌شود فلذا لازم است که در این زمینه دقت داشته باشیم.

بزرگمهر در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم پرهیز از مواد غذایی با طبع سرد خاطرنشان کرد: لبنیات برای استحکام استخوان‌ها و افزایش قدرت ایمنی بدن لازم است؛ البته استفاده از لبنیات پرچرب باعث افزایش وزن می‌شود و باید از لبنیات کم چرب استفاده کرد.

این کارشناس تغذیه در مورد توصیه‌های غذایی برای سالمندان گفت: مهم‌ترین عامل برای مبتلا نشدن سالمندان این است که ایمنی بدنشان را بالا ببریم؛ ویتامین‌هایی وجود دارد که آنتی اکسیدان هستند؛ ویتامین A. در این زمینه بسیار مفید است که به غیر از مکمل‌ها در سبزیجاتی مثل هویج و گوجه فرنگی به وفور یافت می‌شود؛ علاوه بر این ویتامین C. نیز از اهمیت بالایی برای سالمندان برخوردار است که در سبزیجات برگی، گوجه‌فرنگی، مرکبات، کیوی، توت‌فرنگی فلفل دلمه‌ای، فلفل سبز و ... دیده می‌شود؛ در مورد ویتامین E باید بگویم که این ویتامین در غلات سبوس‌دار، جوانه‌ها و به ویژه جوانه گندم، روغن‌های گیاهی و ... وجود دارد؛ سلنیوم نیز در گوشت مرغ و ماهی وجود دارد و نقش بسیار مهمی در افزایش مقاومت بدن دارند.

وی یادآور شد: روی یا زینک نیز یکی از موادی است که وظیفه آن افزایش مقاومت بدن است؛ این ماده در پروتئین‌های حیوانی مثل انواع گوشت، تخم‌مرغ و لبنیات وجود دارد. افراد سالمند در وهله اول باید مقاومت بدن خود را بالا ببرند و از سبزی‌ها و میوه‌های تازه استفاده کنند؛ یادمان باشد به هیچ وجه از این بیماری نترسیم و البته نکات ایمنی را رعایت کنیم؛ همه افراد کمتر باید از خانه خارج شوند و در معرض آلودگی‌های ویروسی قرار نگیرند.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا نان را باید قبل از خوردن داغ کرد، گفت: نان‌هایی که استفاده می‌کنیم علاوه بر انرژی بخشی دارای ویتامین‌هایی مثل B. و E. هستند البته به شرط آنکه دارای سبوس باشند؛ باید نان را قبل از مصرف حتما گرم کنیم چرا که این ویروس در حرارت بالا از بین می‌رود؛ بالاخره ممکن است که به دلیل تماس مستقیم دست نانوا با نان، ارتباط او با پول و ... آلودگی‌هایی در آن وجود داشته باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرونا توصیه غذایی توصیه پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۹۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مستلزم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرایی شدن سند در محورهای مختلف از جمله تامین و تولید پایدار غذا، و دسترسی اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، اولین نشست هماهنگی روسای دبیرخانه‌های سلامت دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با هدف هم افزایی و هماهنگی بیشتر دستگاههای اجرایی برای ارتقاء سلامت و امنیت غذایی مردم با میزبانی وزرات کشور برگزار شد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در این نشست سردار بکایی جانشین رئیس قرارگاه جهادی وزارت کشور، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و روسای 38 دستگاه اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی حضور داشتند.

در این نشست دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد که تامین سلامت و امنیت غذایی مردم مستلزم توجه به همه ابعاد آن است و همه دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی باید اولویت‌های برنامه‌ای خود و چالش‌های اجرایی را در سال جاری به دبیر خانه جهت گزارش به رییس جمهور ارسال کنند.

وی ضمن اشاره به رهنمودهای رئیس جمهور در جلسه هجدهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص تاکید ویژه به امنیت غذایی و تامین غذای سالم برای مردم کشور، اظهار داشت: اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مستلزم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرایی شدن سند در محورهای مختلف از جمله تامین و تولید پایدار غذا، دسترسی اقتصادی، توجه به سلامت و ایمنی غذا و فرهنگسازی برای تغذیه سالم است.

همچنین در این نشست در خصوص موضوعات مهم دبیرخانه از جمله نان کامل، نظارت بر مصرف آفت کش‌ها و سموم در بخش کشاورزی، جمعیت و باروری، سلامت خانواده و نظام ارجاع، خدمات پیشگیری و درمان برای کودکان زیر هفت سال کشور (شامل واکسیناسیون کودکان، رشد و تکامل، اهمیت تغذیه با شیر مادر، مکمل-یاری در کودکان)، توجه به بیماری‌های غیرواگیر از جمله سرطان ها از منظر پیشگیری و درمان اشاره و به اهمیت همکاری فرابخشی و بین بخشی در این خصوص تاکید گردید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد