Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در این بسته خبری مهم‌ترین اخبار سیاست خارجی در خرداد ۱۳۹۸ را خواهید خواند.

ظریف: تجاوزگری تازه آمریکا را به سازمان ملل می‌بریم/ ایالات متحده درباره آب‌های بین‌المللی دروغ می‌گوید

در پی ساقط شدن یک هواپیمای جاسوسی و بدون سرنشین آمریکایی در آب‌های خلیج فارس توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار پستی در صفحه توییتر خود به این موضوع واکنش نشان داد و ضمن تأکید بر اینکه تجاوزگری تازه آمریکا را به سازمان ملل متحد می‌بریم، اعلام کرد: دنبال جنگ نیستیم، اما غیورانه از خود دفاع می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در توییتر نوشت:

«ایالات متحده علیه ایران تروریسم اقتصادی به راه انداخته، علیه ما اقدامات پنهانی انجام داده و اکنون به قلمرو ما دست درازی کرده است.

ما به دنبال جنگ نیستیم، ولی غیورانه از آسمان، زمین و آب‌های خود دفاع خواهیم کرد.

ما این تجاوزگری جدید را به ملل متحد خواهیم برد و نشان خواهیم داد که ایالات متحده درباره آب‌های بین‌المللی دروغ می‌گوید.»

مرز هوایی ما خط قرمز است / به متجاوز همواره پاسخ سخت داده و خواهیم داد

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیروز در حاشیه اجلاس مقامات عالی امنیتی ۱۲۰ کشور جهان در روسیه در گفت وگو با خبرنگاران اعلام کرد: ما بار‌ها تاکید کرده‌ایم که با همه قوا از خطوط هوایی کشورمان و مرز‌های آبی سرزمین خود دفاع می‌کنیم.

او افزود: اف‌ای آر (مرز هوایی) ما خط قرمز است و فرقی ندارد که هواپیمای کدام کشور از آن عبور کرده است به متجاوز همواره پاسخ سخت داده و خواهیم داد.

سفیر ایران در دمشق: از تهدیدای آمریکا هراس نداریم

جواد ترک آبادی، کشورمان در دمشق در جریان جشن رونمایی از کتاب «ایران هسته‌ای» که در مقر رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه برگزار شد در گفتگو با روزنامه الوطن گفت: مواضع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا باعث شد تا معاهدات و توافقات بین‌المللی اعتبار و جایگاه خود را از دست بدهند. ایران دولت آمریکا و سیاست‌ها و خطی مشی ترامپ را شکست خورده می‌داند.

او همچنین بابیان اینکه هرآنچه در برجام در رابطه با آن توافق شد باید اجرایی شود تاکید کرد: بر اساس توافق هسته‌ای ایران حق دارد از حقوق خود دفاع کند، ایران از تهدیدات آمریکا هراسی ندارد و پیش از این نیز ایران تهدید به تحریم شده بود، اما نتیجه‌ای به دنبال نداشت، زیرا رشد و پیشرفت ایران تداوم داشت.

برای استیفای حقوق خود، تعهداتمان را کم می‌کنیم

بهروز کمالوندی درخصوص کاهش تعهدات برجامی ایران و نزدیک شدن به پایان مهلت دوماهه ایران به شرکای توافق هسته‌ای گفت: مهلت دوماهه ایران به طرف‌های باقی مانده در برجام قابل تمدید نیست و بر اساس برنامه زمان بندی شده گام دوم برداشته شد و در ادامه نیز زمانبندی‌ها به شکل دقیق دنبال می‌شود.

او همچنین افزود: بر اساس قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» اقدام ما وابسته به نحوه اجرای تعهدات سایر اعضای برجام است و نمی‌شود ما تعهدات خود را انجام دهیم و آن‌ها در عمل کاری نکنند.

مهلت ۶۰ روزه به هیچ عنوان تمدید نمی‌شود/ هنوز اقدام ملموسی از اروپایی‌ها ندیده‌ایم

معاون سیاسی وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران چندی پس از ملاقات با «هلگا اشمید» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا به تشریح آخرین مواضع اروپا و کشورمان در قبال برجام پرداخت.

سید عباس عراقچی بعد از دیدار دوجانبه با «هلگا اشمید» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در گفت وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این ملاقات خاطر نشان کرد: اشمید معاون موگرینی و هماهنگ کننده مذاکرات برجام به تهران آمد.

او ادامه داد: این سفر در ادامه رایزنی‌های مفصلی است که کشور‌های باقی مانده در برجام و ایران به صورت دو و چند جانبه در تهران، پایتخت‌های اروپایی، مسکو و پکن انجام شد. حدود ۳۵ روز از اقدام ایران برای کاهش تعهدات خود می‌گذرد، شاهد رفت و آمد‌های بسیار زیاد دیپلماتیک در همه جهات بودیم.

معاون سیاسی وزیر امورخارجه افزود:امروز اشمید برای ادامه رایزنی‌ها به تهران آمد، هم برای ارائه گزارشات اقداماتی که تاکنون داشته و موضوعاتی که در ادامه دنبال خواهند کرد و جلسه خوبی بود.

متن بیانیه پایانی چهارمین دور گفتگو‌های جامع ایران و سوئیس منتشر شد

 متن بیانیه پایانی چهارمین دور گفت وگو‌های جامع سیاسی جمهوری اسلامی ایران و کنفدراسیون سوئیس به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

چهارمین دور گفت وگو‌های جامع سیاسی به ریاست سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاسکال بریسویل، قائم مقام وزیر امور خارجه کنفدراسیون سوئیس در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ در برن پایتخت سوئیس برگزار شد.

هیئت عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران را نمایندگانی از قوه قضائیه همراهی می‌کردند.

مقامات دو کشور از دستاورد‌های حاصل از همکاری‌های به عمل آمده طی سه سال گذشته در چارچوب نقشه راه که در سال ۱۳۹۵ توسط دو کشور به تصویب رسید، ابراز رضایت نموده و بر ضرورت تسریع در فرآیند اجرای کامل نقشه راه تاکید کردند.

در همین چارچوب، مبادله تجربیات و اطلاعات در زمینه مسائل حقوق بشری و نظام حقوقی، میان هیئت‌های قضایی دو کشور صورت گرفت. هیئت ایرانی خاطرنشان ساخت که تحریم‌های زورمدارانه یکجانبه اقتصادی نقض آشکار حقوق بشر است.

دو هیئت آخرین تحولات مربوط به برجام را مورد بررسی قرار داده و بر ضرورت اجرای کامل تعهدات توسط تمامی طرف‌ها تاکید کردند. دو هیئت همچنین به تبادل نظر در خصوص موضوعات منطقه‌ای و بین المللی پرداخته وعلاقمندی خود را نسبت به ادامه گفتگو‌های دو جانبه با هدف تقویت صلح و امنیت فراگیر و همه جانبه ابراز داشتند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ظریف وزیر امور خارجه برجام جمهوری اسلامی ایران وزیر امور خارجه بین المللی خود دفاع هسته ای گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۰۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • سقوط آزاد طلا/ فلز زرد چند قیمت خورد؟