Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-23@06:48:29 GMT

درباره داروی گوارشی متوکلوپرامید بیشتر بخوانید

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۱۹۲۸

درباره داروی گوارشی متوکلوپرامید بیشتر بخوانید

‍‍‍‍‍‍

متوکلوپرامید دارویی گوارشی است که برای برخی وضعیت‌های معده و روده همچون تهوع پس از عمل جراحی و میگرن استفاده می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، متوکلوپرامید دارویی گوارشی است که برای درمان برخی از وضعیت‌های معده و روده همچون درمان و پیشگیری تهوع و استفراغ استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو در درمان تهوع پس از عمل جراحی و میگرن و یا تهوع ناشی از رادیوتراپی هم تجویز می‌شود.

متوکلوپرامید با تسریع حرکت غذا در دستگاه گوارش، تهوع را برطرف کرده و آسیب اسید معده به مری را کاهش می‌دهد، این فرآیند از طریق مسدود کردن ماده طبیعی دوپامین در بدن اتفاق می‌افتد.

این دارو به‌دلیل افزایش خطر عوارض جانبی همچون اسپاسم عضلات برای استفاده کودکان توصیه نمی‌شود.

متوکلوپرامید چگونه باید مصرف شود؟

این دارو معمولاً 4 مرتبه در روز و 30 دقیقه قبل از غذا و همچنین پیش از خواب مصرف می‌شود البته ممکن است در صورت بروز سوزش سر معده در زمان‌های مشخص پزشک زمان مصرف آن را تغییر دهد. توقف ناگهانی این دارو می‌تواند باعث بروز علائمی همچون سرگیجه و سردرد شود بنابراین قطع این دارو باید با دستور پزشک و به‌صورت تدریجی انجام شود. در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله باید مصرف شود و بیمار از دو برابر کردن میزان آن در یک نوبت باید جداً خودداری کند.

عوارض جانبی متوکلوپرامید چیست؟

خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی، مشکل در خواب، اضطراب، سردرد، اسهال، کاهش توانایی جنسی، اسپاسم عضلانی، علائم مانند پارکینسون مانند لرزش، تورم دست و پا، تغییر در زمان قاعدگی زنان و .... از عوارض جانبی شایع متوکلوپرامید است که در صورت ظهور این علائم حتماً پزشک معالج باید نسبت به آن مطلع شود.

این دارو همچنین در موارد نادر منجر به بیماری سندروم بدخیم عصبی هم می‌شود.

منبع اصلی

انتهای پیام/ 4105/
 

منبع: آنا

کلیدواژه: دوپامین دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۱۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره تزریق بوتاکس‌های خارجی

حسین وطن‌پور، عضو اتاق بازرگانی ایران، درباره واردات دارو‌های خارجی به کشور اظهار داشت: درباره واردات دارو‌های خارجی تا حد قابل توجهی شبکه و سامانه «تیتک» جلوی قاچاق و تقلب را گرفته، اما نمی‌توان گفت اثر صد درصدی در جلوگیری از قاچاق را داشته و امکان دارد داروی خارجی همچنان از مسیر و شبکه‌های مسافری و مرزی وارد کشور شود. اگر در داروخانه‌ای هم داروی خارجی به فروش می‌رود کاملا فروش پنهانی است.

به گزارش ایلنا، عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی شهید بهشتی ادامه داد: اگر مسیر و نحوه واردات داروی خارجی رصد نشود مصرف آن بسیار خطرناک خواهد بود چراکه نمی‌دانیم در چه شرایطی و در چه دمایی وارد کشور شده است. باید توجه داشت برخی از دارو‌ها باید در زنجیره سرد تامین شوند.

این عضو فدراسیون اقتصاد سلامت ایران با بیان اینکه حدود ۵ درصد دارو‌ها از مسیر قاچاق وارد بازار می‌شوند، گفت: البته قیمت این دارو‌ها بسیار بالا است و ارزبری زیادی دارند و مدام شاهد ورود داروی قاچاق هستیم و نمی‌توانیم از آن خلاص شویم چراکه هر روز در دنیا یک داروی جدید معرفی می‌شود و این دارو‌های جدید در مدت زمان طولانی وارد لیست دارویی کشورمان می‌شوند. پزشکان هم این دارو‌ها را برای بیماران تجویز می‌کنند و بیمار هم وقتی می‌بیند این دارو در داروخانه‌ها موجود نیست درخواست تک نسخه‌ای می‌دهد و روند بوروکراتیک دارد تا بتواند دارو را دریافت کند.

وطن‌پور درباره نحوه فروش دارو‌های خارجی افزود: تبلیغات و فروش دارو در فضای مجازی ممنوع است و ظاهرا نظارتی هم بر روی خرید و فروش دارو در فضای مجازی ندارد و صفحات در پلت فرم‌هایی مانند اینستاگرام و سایت‌هایی به صورت علنی دارو می‌فروشند. متاسفانه برخی از این دارو‌ها هم تاریخ مصرف گذشته هستند که تاریخ انقضای آن‌ها را تغییر داده‌اند و تاریخ انقضای اغلب این دارو‌ها به صورت کاملا حرفه‌ای دستکاری شده است. همچنین برخی از محصولات هم در ایران پّر می‌کنند و با برند خارجی به مردم می‌فروشند.

وی تاکید کرد: این دارو‌ها و مکمل‌ها اغلب از طریق شوتی‌ها و بدون رعایت زنجیره سرد دارو وارد کشور می‌شوند. حال اینکه برخی از این دارو‌ها به شکل قرص هستند که مقاوم‌تر هستند، اما برخی دیگر از جمله دارو‌ها و مکمل‌ها و محصولات زیبایی به ویژه ویال‌های بوتاکس تاریخ دار هستند که متاسفانه منقضی می‌شوند.

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به استفاده از بوتاکس‌های خارجی با توجه به نیاز این محصول به زنجیره سرد گفت: درباره بوتاکس در ایران تولید مشابه داریم و به محض تولید مشابه و تامین نیاز داخل از طریق تولیدات داخلی واردات به حداقل رسید. اما برند‌های خارجی بوتاکس تبلیغات قوی دارند و برخی از افراد هم تنها به دنبال برند‌های خارجی هستند و به همین دلیل این برند‌های خارجی به کشور نفوذ می‌کنند و در فضای مجازی هم به راحتی این محصولات به فروش می‌رسد.

وی ادامه داد: موارد و گزارش‌های متعدد داریم که مردم در استفاده از این برند‌های خارجی دچار مشکل شده‌اند و با تزریق این بوتاکس تمامی عضلات چشمی افراد فلج شده و شکایت‌های زیادی در این باره به دستمان رسیده‌است، باید توجه داشت برخی از این محصولات اثر فوری و آنی ندارند و در دراز مدت فرد متوجه عوارض آن می‌شود، در حالی که پول زیادی هم بابت آن پرداخت می‌کنند.

دیگر خبرها

  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر
  • هشدار درباره تزریق بوتاکس‌های خارجی
  • کلاهبرداری با داروی مرگ
  • هشدار؛ انتقال ایدز و هپاتیت با زالو درمانی
  • این سه کتاب را بخوانید و خودتان را بیشتر دوست داشته باشید
  • تهیه زالو فقط از داروخانه / خطر زالوهای صید شده از تالاب‌ها و مرداب‌ها
  • ضبط ۱۳۸ قلم داروی تاریخ مصرف گذشته در سرخون
  • ترک داروی مشهور لاغری چه عوارضی بر بدن دارد؟
  • کاهش زمان تولد نخستین فرزند به سه سال پس از ازدواج