Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مهمترین رایزنی های محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نخستین ماه از فصل تابستان ۱۳۹۸ مربوط به مقامات کشورهایی شد که در حاشیه نشست سازمان ملل با آنها رایزنی کرده بود.

با مرور سفرهای بهاره او متوجه می شویم که نگاه وزیرخارجه در سه ماه اول سال بیشتر معطوف به خاور دور و غرب آسیا بود؛ اما در تیرماه فرمان دستگاه دیپلماسی به سمت کشورهای قاره آمریکا چرخید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاشیه سازی های ترامپ برای سفر ظریف به سازمان ملل

در تیرماه سال گذشته محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در حالی به ایالات متحده سفر کرد که وزیر خزانه‌داری آمریکا از تصمیم دولت ترامپ برای تحریم او خبر داده بود؛ همین موضوع این سفر را با حواشی زیادی مواجه کرد؛ چراکه اخبارمنتشر شده از آن حکایت داشت که برای وزیر خارجه ایران ویزا صادر نشده و احتمال لغو این سفر وجود دارد؛ اما در نهایت رویترز طی خبری اعلام کرد که این ویزا با موافقت مایک پمپئو صادر شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پیش از عزیمت به نیویورک در جمع خبرنگاران هدف از این سفر را شرکت در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل دانست.

این سفر حواشی مهم دیگری هم داشت که یکی از آنها را می توان گفت‌وگوی رند پال سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی با محمدجواد ظریف دانست؛ مطابق اطلاعات  پایگاه خبری المانیتور  «محمدجواد ظریف» با «رند پال» سناتور جمهوری‌خواه از ایالت کنتاکی دیدار کردند که در آن دو طرف در مورد ایجاد محدودیت آمریکا برای کارکنان نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، تنش در منطقه، توقیف غیر قانونی کشتی حامل نفت ایران توسط انگلیسی‌ها همچنین کاهش تعهدات برجامی ایران، مسائل منطقه‌ای از جمله آخرین تحولات در سوریه، یمن و افغانستان گفت وگو کردند.

دو هفته پس از این دیدار نشریه نیویورکر در گزارشی ادعا کرد که رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به کاخ سفید دعوت شده بود اما ظریف این دعوت را رد کرده و پس از آن رسما در لیست تحریمی قرار گرفت.

سفر به سرزمین هوگو چاوز

ظریف پس از نیویورک راهی کاراکاس شد تا در نشست وزرای دفتر هماهنگی جنبش عدم تعهد حضور پیدا کند؛ وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به کاراکاس در جمع خبرنگاران ضمن ابراز خوشحالی از سفر به ونزوئلا و شرکت در اجلاس عدم تعهد، اظهار کرد که برای ما مقاومت مردم  ونزوئلا در برابر فشار‌های مداخله جویانه آمریکا اهمیت دارد چراکه  برای آینده منطقه و دنیا هم این موضوع از اهمیت برخوردار است.

به گفته ظریف، مردم ونزوئلا بدون مداخله ایالات متحده آمریکا، بلد هستند چگونه با هم زندگی کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: هر جا که آمریکا پا می‌گذارد در آنجا ناامنی و بی ثباتی ایجاد می‌کند، امروز در خلیج فارس، خاورمیانه و همچنین در منطقه آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین، ایالات متحده با حضورش ناامنی ایجاد می‌کند.

او در این سفر در نشست وزرای دفتر هماهنگی جنبش عدم تعهد که با عنوان «ترویج و تثبیت صلح از طریق احترام به حقوق بین‌الملل» برگزار شد، گفت که مردم ونزوئلا همانند هر کشور دیگری مرجع اصلی و عالی انتخاب رئیس جمهور خود هستند، آنها اکنون حق دارند تا در دفاع از رئیس جمهور برگزیده خویش به پاخیزند.

او در این سفر با دلسی رودریگرز، معاون اول رئیس جمهور ونزوئلا درباره آخرین تحولات روابط دوجانبه و توسعه و تعمیق روابط ۲ کشور بحث و تبادل نظر کرد.

او همچنین با نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا دیدار و در خصوص ابعاد مختلف روابط دوجانبه و سایر مسائل مورد علاقه گفت وگو و تبادل نظر کرد.

همچنین مادورو در این دیدار در زمان گرفتن عکس یادگاری، گفت: یک پهپاد آمده، این عکس را بگیرید، او (ظریف) خودش یک پهپاد است.

سفر وزیر ایرانی به سواحل شرقی کارائیب

کشور سومی که ظریف به آن سفر کرد، نیکاراگوئه بود و با استقبال وزیر امور خارجه، ۲ تن از مشاوران رئیس جمهور و رئیس گروه دوستی ایران و نیکاراگوا وارد به ماناگوآ پایتخت این کشور وارد شد.

او در جمع خبرنگاران ضمن تبریک انقلاب ساندنیست‌ها را به مردم و دولت نیکاراگوئه، اظهار کرد که تهران و ماناگوآ  در یکسال و به مدت کوتاهی انقلاب کردند.

وزیر امور خارجه ایران در ماناگوآ با گوستاوو پورراس کورتس رئیس مجلس ملی نیکاراگوئه دیدار کرد و با اشاره به چهلمین سالگرد انقلاب‌های ۲ کشور عنوان کرد که آمریکایی‌ها دوست نداشتند یک سالگی این ۲ انقلاب را ببینند، اما ۲ کشور در چهلمین سال انقلاب شان هستند و ما چهل سال دیگر هم آن‌ها را مایوس خواهیم کرد.

رئیس مجلس ملی نیکاراگوئه نیز در ادامه سخنان ظریف عنوان کرد که هیچ شکی در اتحاد همه کشور‌هایی که تحت فشار و تروریسم اقتصادی آمریکا هستند، وجود ندارد.

همچنین رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با دانیل اورتگا رئیس جمهور نیکاراگوئه دیدار و گفت وگو کرد؛ اورتگا در این دیدار اظهار کرد که ما هرگز مفهوم تحریم آمریکا را قبول نداریم، چون در چارچوب قوانین بین‌المللی نیست و این تحریم‌ها علیه مردم ما و شما یکجانبه و غیر قانونی است. همه از وضعیتی که آمریکا در جهان ایجاد کرده ناراحتند، اما برخی به زبان نمی‌آورند. آن‌ها با ابزار باج خواهی و با نقض قوانین تجارت بین‌المللی به جهانیان حتی به متحدان خود توهین می‌کنند. این رفتار‌ها به ضد خودشان تبدیل می‌شود.

اما این پایان سفرهای ظریف در قاره پهناور آمریکا نبود؛ او در ادامه سفری کوتاه هم به بولیوی داشت.

سفر ظریف به کشوری با ۲۰۰ کودتا و۲۰۰ ضد کودتا!

آخرین سفر ظریف در آمریکای لاتین به سانتاکروز یکی از شهرهای بولیوی بود که در آن با دیه گو پاری وزیر امور خارجه و اوو مورالس رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

ظریف و همتای  بولیویایی خود  درباره ابعاد مختلف همکاری‌های دوجانبه به ویژه در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، بانکی، کشاورزی، بهداشتی و درمانی و ... گفت و گو و تبادل نظر کردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین سند یادداشت تفاهم همکاری‌های توسعه‌ای جمهوری اسلامی ایران و دولت بولیوی را امضا کردند که در آن  طرف ایرانی متعهد شد تا دانش فنی فناوری نانو را به واسطه ایجاد رشته کارشناسی ارشد و دکتری فناوری نانو و همچنین تاسیس آزمایشگاه تخصصی نانو در دانشگاه امی بولیوی در چارچوب همکاری توسعه‌ای جنوب - جنوب امضاء کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نشست آستانه ظریف وزیر امور خارجه رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان وزیر امور خارجه رئیس جمهور سازمان ملل سفر ظریف گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۲۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر پیشین وزارت امور خارجه برای بررسی شرایط سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ به گفتگو پرداخته است.

بخش‌های مهم این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

دنیا دیگر دنیای دوقطبی نیست، حتی موضوع قطبی بودن در جهان با چالش جدی رو به رو است؛ لذا باید این واقعیات را درک کرد. مهمترین عامل در نظام قطبی عامل وفاداریست و ما هنوز بر اساس این تصور به نظرم توهمی از روابط جهانی داریم و عمل می‌کنیم. بعد خیلی زود دلسرد می‌شویم که چرا روس‌ها یا چینی‌ها با ما اینگونه رفتار کردند؟ در صورتی که اگر درست تشخیص دهیم که امروز مبانی رفتار در روابط جهانی چگونه است حتماً نه چنین توقعاتی را خواهیم داشت، نه اقداماتی می‌کنیم که ایجاد چنین توقعاتی برای ما بکند. نه خودمان را فدا برای کسی می‌کنیم و نه توقع داریم که آن‌ها برای ما این کار را بکنند.

باید روابط سازنده با همه کشور‌ها داشته باشیم. معتقدم که بدون روابط سازنده نه با شرق می‌توانیم رابطه خوبی داشته باشیم نه با غرب. یعنی بدون اینکه با غرب رابطه داشته باشیم نمی‌توانیم با شرق رابطه داشته باشیم و برعکس هم همینطور است.

تا زمانی که ما با روسیه و چین رابطه نداریم، حتما غرب هم با ما رابطه فراگیر و همه جانبه نخواهد داشت. تا زمانی که در‌ها به روی غرب از سوی ایران بسته باشد، حتما روسیه و چین هم احساس می‌کنند که کنشگر این حوزه هستند و منافعشان را بر ما تحمیل می‌کنند بدون اینکه منافع ما را در نظر داشته باشند.

اگر قرار است جهان جنگ اقتصادی داشته باشد این جنگ باید بین چین و آمریکا باشد.

فرصت مذاکره با آقای ترامپ را ما از دست ندادیم. با همه احترامی که برای دوست و همکار عزیزم آقای احمدی قائل هستم، اعتقاد دارم که نیمی از قضیه را دیده‌اند. چرا که آقای ترامپ یک بخشی از معادله است و کل معادله نیست.

آقای ترامپ حداکثر می‌تواند یک توافق دو صفحه‌ای مثل آن که با کره شمالی امضا کرد را امضا کند. آقای ترامپ نه توانش را داشت و نه ساختار آمریکا اجازه می‌دهد، همانطور که در کره شمالی اجازه ندادند که ایشان وارد یک توافق محتوایی جدید شود.

با توافق دو صفحه‌ای هم هیچ مشکلی از کسی حل نمی‌شود، فقط یک فرصت عکس انداختن فراهم می‌شود که ممکن است برای کره شمالی فرصت خوبی بود؛ چون همیشه رهبران کره شمالی دوست داشتند که با روسای جمهور آمریکا دیده شوند. چون این فرصت را پیدا نمی‌کردند بعد از اینکه روسای جمهور از کاخ سفید خارج می‌شدند معمولاً آن‌ها را دعوت می‌کردند و با آن‌ها عکس یادگاری می‌انداختند؛ لذا این پیروزی برای آن‌ها بود و یک پیروزی هم برای آقای ترامپ بود که خاصیت نارسیستی‌اش را آبیاری کند؛ لذا این قسمت از فرمایش آقای احمدی کاملاً درست است که ترامپ علاقه داشت که این کار را انجام دهد؛ اما قسمت بعدی‌اش که همانطور که در اجلاس ویتنام آمریکا و کره شمالی دیدیم این افراد دیگر هستند که تصمیم می‌گیریم.

آقای ترامپ از بنده چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما که اجازه برای مذاکره نداشتیم. اما آقای بولتون در کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» کاملاً تشریح می‌کند که هربار ایشان تا مرز استعفا پیش رفت برای اینکه مانع از مذاکره شود. خیلی هم با آب و تاب توضیح می‌دهد که در هر دو مورد استعفا نامه‌اش را نوشت و وقتی مذاکره صورت نگرفت خیالش راحت شد. اما همین نشان می‌دهد، اگر بنده با آقای ترامپ مذاکره کرده بودم یا آقای دکتر روحانی مذاکره بودند، نهایتاً همین بولتون بودند که باید این مذاکرات را به نتیجه می‌رساندند.

بعضی‌ها ایراد می‌گیرند که آقای بولتون و پومپئو از ابتدای سال ۹۷ وارد کاخ سفید شدند، یعنی از آوریل سال ۲۰۱۸، لذا می‌گویند چرا از دوران آقای تیلرسون استفاده نکردید. من با آقای تیلرسون در جلسه ۵+۱ دیدار داشتم، به هیچ وجه آقای تیلرسون در ظرفیت مذاکره نبود و اعتماد لازم را از سوی آقای ترامپ برای این که مذاکره کند، نداشت. کاملاً مشخص بود و دیدیم که ظرف تقریبا یک سال از دولت آقای ترامپ خارج شد.

من معتقدم که ما اگر تشخیص دهیم که تهدیدی که برای جمهوری اسلامی وجود دارد تهدید امنیتی‌سازی است، در زمین این تهدید بازی نمی‌کنیم؛ لذا می‌توانیم سیاست فعال‌تری را داشته باشیم. البته این به معنا نیست که دست از مخالفت با آمریکا بکشیم، مخالفت با سلطه و مخالفت با استکبار می‌تواند برای کشور یک زمینه قدرتی فراهم کند، با توجه به اینکه الان قدرت دیگر صرفاً قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی نیست. البته قدرت‌های دیگری هم هستند مثل قدرت الهام بخشی.

آن‌هایی که میگویند برجام ایراد داشت خب چرا آمریکا به برجام استناد نکرد، اگر برجام یک طرفه بود آمریکا به یک جمله برجام استناد می‌کرد و از آن خارج می‌شد. آن وقتی که استناد کردند ۱۳ کشور در شورای امنیت علیه‌شان بودند، لذا دوستان ما مقداری به واقعیت‌ها توجه کنند بهتر است.

منبع: اقتصادآنلاین

دیگر خبرها

  • حاشیه های پررنگ تر از متن سفر رئیسی به پاکستان؛ از استقبال سرد در فرودگاه تا غیبت آجودان
  • رییس جدید کمیته تخصصی هواشناسی و علوم جوی آیورا منصوب شد
  • ببینید | عزیمت به کراچی، مرحله سوم سفر رسمی رئیس جمهور به پاکستان
  • مرتفع سازی حاشیه باغ گیاه شناسی متوقف شد
  • رئیس جمهور عراق به اردوغان:تعرض به شهرهای عراق را نمی‌پذیریم
  • رئیس جمهور پیش از عزیمت به پاکستان و سریلانکا: ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • رئیسی پیش از عزیمت به پاکستان و سریلانکا چه گفت؟
  • ۸۰ درصد از اراضی موقوفه تثبیت و مستند سازی شده است
  • مخبردزفولی: گفتمان‌سازی در حوزه‌های علوم پایه و مهندسی باید از سنین پایین در مدارس باشد
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف