Web Analytics Made Easy - Statcounter

داوود کلانتر دکترای تخصصی میکروب شناسی پزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: اتاق میکروب زدایی ماسک‌ها و محصولات پوششی دستدوز برای ضدعفونی کردن وسایل پوششی مثل لباس‌هایی که پرسنل بیمارستان‌ها می‌پوشند و و ماسک‌ها طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در واقع برای ضدعفونی کردن اولویت کار با بخش پرسنل پزشکی است که مستقیماً با ویروس کرونا در تماس هستند؛ این اتاق همچنین برای ضدعفونی کردن تولیدات تولیدکنندگان همچون ماسک‌ها نیز طراحی شده است و مردم می‌توانند با مراجعه به این اتاق تولیدات خود را ضد عفونی کنند، ولی در عین حال اولویت با پرسنل درمانی است، زیرا آن‌ها در خط مقدم قرار دارند و تا زمانی که خط مقدم احساس نیاز می‌کند کار‌های آن‌ها را انجام می‌دهند در زمان‌های خالی که کارشناس‌ها دو نفر هستند و در اینجا حضور دارند بقیه مراجعین هم اگر خواستند که ضد عفونی کننده روی وسایل تولید ایشان انجام شود انجام می‌دهند.

کلانتر بیان داشت: برای مورد خانگی که مثلاً یک نفر که یک ماسک بیاورد و بخواهد ضدعفونی کند به این صورت نیست، اما تولید کننده‌ای که مثلاً ۱۰۰ الی ۲۰۰ ماسک تولید کرده باشد می‌تواند به این مرکز که یک اتاق ضدعفونی کننده است مراجعه کند، برای ضدعفونی کردن هم هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهد شد.

او تصریح کرد: در واقع این مکان ساخته شده است برای ضد عفونی کردن تولیداتی که پوشش پارچه‌ای هستند، همانطور که گفته شد اولویت با درخواست‌های بیمارستانی است، ولی مراجعه کنندگان حضوری که حالا در خانه و یا منزل تولید می‌کنند در زمانی که اینجا وقت است با کارشناس مرکز که از ساعت ۸ تا ۳ بعد از ظهر مستقر است می‌توانند بیایند هماهنگ کنند و وسایل خودشان را جهت رفع آلودگی اینجا قرار دهند.

کلانتر گفت: هزینه راه‌اندازی یک اتاق میکروب زدایی بستگی دارد به فضا و نوع استفاده از آن، بنابراین هرچه فضا بزرگتر باشد، تجهیزات بیشتری لازم دارد به همین جهت هزینه اش افزایش پیدا می‌کند یعنی اگر بخواهیم حدودش را بگوییم حداقل از حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان به بالا راه اندازیش هزینه می‌برد.

او افزود: فکر و ایده راه اندازی این اتاق را در واقع از قبل داشتیم و به همت و همکاری مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمان توانستیم آن را هفته گذشته، طی سه چهار روز قبل از سال تحویل آماده سازی اش را شروع کنیم و به طور دقیق روز قبل از سال تحویل این اتاق میکروب زدایی آماده و راه اندازی شد.

کلانتر بیان داشت: تقریباً به صورت مستقیم و غیر مستقیم تعداد ۵ الی ۶ نفر در این فضا و این اتاق کار می‌کنند.

او تصریح کرد: برای اینکه بگوییم روزانه چه تعداد ماسک را می‌توانیم ضدعفونی کنیم، در واقع نمی‌توانیم از آن عدد دقیقی را ارائه دهیم، چون موضوع اصلی و مهمی که اینجا مطرح است خدمات رسانی به خط مقدم درگیری با ویروس کرونا که پرسنل پزشکی هستند است، درسته که ما می‌توانیم به افراد دیگر هم خدمت‌رسانی کنیم، ولی اولویت کاریمان برای خدمات رسانی به بخش‌هایی است که در استان یا شهر کرمان در خط اول مبارزه با بیماری هستند بنابراین آن‌ها در اولویت هستند.

کلانتر گفت: هر پروسه ضد عفونی کردن در این فضا حداقل ۲ ساعت زمان لازم دارد، یعنی از زمانی که وسایل یا روپوش یا هر وسیله دیگری که بخواهند ضدعفونی کنند تا زمانی که خارج شود دو ساعت بایستی در آنجا باشند تا آن فرایند ضدعفونی کردن روی آن‌ها به صورت دقیق‌تر و بهتر انجام شود.

او به مردم توصیه کرد: هر ضدعفونی کننده‌ای کاربرد‌های خاص خودش را دارد یک سری از ضدعفونی کننده‌ها را می‌شود مثلاً روی سطح جاندار استفاده کرد یعنی ضد عفونی کننده قابلیت این را دارد که از آن برای ضد عفونی کردن دستمان استفاده کنیم و یا زخم را با آن ضدعفونی کنیم، ولی برخی از ضدعفونی کننده‌ها ضد عفونی کننده‌های صنعتی هستند؛ اجسام را با آن‌ها ضدعفونی می‌کنند مثلاً پارچه ها، ماسک‌ها و سطوح را را با آن‌ها ضدعفونی می‌کنند.

کلانتر بیان داشت: بنابراین خواهشی که دارم حتما به نحوه استفاده و چگونگی استفاده از ضدعفونی کننده‌ها قبل از استفاده از آن‌ها دقت داشته باشید.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی میکروب زدایی ویروس کرونا برای ضدعفونی کردن ضدعفونی کننده ضد عفونی کنند ضدعفونی کنند عفونی کننده راه اندازی عفونی کردن کننده ها ماسک ها برای ضد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۴۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین:روسیه برای پاکسازی سنگرها از گاز اشک‌آور استفاده می کند

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، نیروهای روسیه برای دور کردن پیاده نظام اوکراین از خطوط مقدم جبهه، به سمت سنگرهای آنها نارنجک‌های گاز اشک‌آور پرتاب می‌کنند؛ اقدامی که سربازانی را که عمدتا به ماسک نیز مجهز نیستند، با وضعیت مرگباری روبرو می کند.

یکی از نیروهای اوکراینی در این باره به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «چیزی مانند اسپری فلفل است و چشمان شما را اشک می‌اندازد. کشنده نیست، اما شما را آزار می‌دهد و از پا در می‌آورد. انجام وظایف پس از استنشاق این گاز بسیار دشوار است.»

ارتش اوکراین می‌گوید روسیه استفاده «غیرقانونی» از ابزارهای کنترل شورش در جبهه‌ها را برای پاکسازی سنگرها افزایش داده است؛ این در حالی است که کنوانسیون بین‌المللی سلاح‌های شیمیایی که روسیه و اوکراین آن را امضا کرده‌اند، استفاده از عوامل کنترل شورش مانند گاز اشک‌آور در میدان نبرد را ممنوع کرده است.

در جریان اعتراضات و شورش‌ها در شهرها، غیرنظامیان معمولاً می‌توانند در واکنش به گاز اشک آوری که شلیک شده، از آن منطقه فرا کنند اما سربازانی که در سنگرها بدون ماسک گاز گیر کرده‌اند، یا باید زیر آتش دشمن فرار کنند یا با خطر خفگی بر اثر گاز روبرو شوند.

به گفتۀ سرهنگ سرهی پاخوموف، سرپرست نیروهای دفاع اتمی، بیولوژیکی و شیمیایی ارتش اوکراین، از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ میلادی، نیروهای روسیه دست‌کم ۱۴۰۰ بار از این نوع سلاح‌ها استفاده کرده‌اند که حدود ۹۰۰ مورد استفاده نیز در شش ماه گذشته ثبت شده است.

او در مصاحبه با رویترز گفت که روسیه عمدتاً از نارنجک‌های دستی K-51، VOH و RH-VO که مملو از گازهای «سی‌اس» و «سی‌ان» یا دیگر گازها هستند، استفاده می‌کند. 

ارتش اوکراین پیش از این نیز گزارش داده بود که نیروهای روسیه از گاز «کلروپیکرین» استفاده کرده‌اند که در جنگ جهانی اول به عنوان یک گاز سمی استفاده می‌شد.

مسکو ضمن رد این ادعاهای کی‌یف، پیش از این اوکراینی‌ها را به استفاده از سلاح‌های شیمیایی متهم کرده بود؛ اتهامی که از سوی کی‌یف رد شده است.

به گفتۀ سرهنگ سرهی پاخوموف، پانصد سرباز اوکراینی پس از قرار گرفتن در معرض مواد سمی در میدان نبرد، به کمک پزشکی نیاز پیدا کردند و دست‌کم یک سرباز نیز در اثر استنشاق گاز اشک آور جان خود را از دست داده است.

او افزود: «این کار علاوه بر تضعیف روحیه سربازان باعث می‌شود که فرد توانایی‌های جسمی خود را از دست بدهد و نتواند ببیند، نفس بکشد و فعالیتش کاملا مختل شود. اگرچه آثار این گازها موقتی است، اما دقیقا همان لحظه‌ای از این گازها استفاده می‌شود که دشمن قصد تصرف موقعیتی را دارد.»

ارتش اوکراین در حال توزیع ماسک‌های ضد گاز همچنین برگزاری مانورهایی برای آماده کردن سربازان در مقابل چنین حملاتی است. با این وجود مربیان آموزش دهنده می‌گویند اگرچه ماسک‌های گاز به محافظت از نیروها کمک می‌کنند اما قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض این گازها بر اثربخشی آنها تأثیر می‌گذارد.

نیروهای روسیه تاکنون ۱۸ درصد از خاک اوکراین را اشغال کرده‌اند و پس از ماه‌ها درگیری مرگبار، هم اکنون به آرامی اما پیوسته در حال پیشروی در شرق اوکراین هستند.

دست‌کم ۱۳ کشته در اثر حمله روسیه به چرنیهیف اوکراین

حمله موشکی روسیه روز چهارشنبه ۱۷ آوریل به شهر چرنیهیف در شمال اوکراین دست‌کم ۱۳ کشته و بیش از ۶۰ زخمی در میان ساکنان آن برجای گذاشت.

ایهور کلیمنکو، وزیر کشور اوکراین اعلام کرد که حمله امروز، به چهار ساختمان چند طبقه و یک بیمارستان، یک مرکز آموزشی و ده‌ها خودروی شخصی آسیب رسانده است.

به گفته مقامات منطقه، روسیه این حمله را با سه موشک کروز اسکندر انجام داده و ویدئوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، شعله‌های آتش و ستون‌های دود سیاه را نشان می‌دهد که بر فراز این شهر تاریخی که در حدود ۱۵۰ کیلومتری کی‌یف قرار دارد، بلند شده است.

به گفته الکساندر لوماکو، سرپرست شهرداری چرنیهیف، سه انفجار در بخش شلوغی از شهر درست بعد از ساعت ۹ صبح به وقت محلی روی داده و یک ساختمان چند طبقه ویران شده است.

او افزود: «متاسفانه روسیه همچنان به فعالیت‌های تروریستی علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی ادامه می‌دهد؛ موضوعی که بار دیگر در چرنیهیف تأیید شد.»

همزمان با تشدید حملات روسیه به شهرهای اوکراین که به شدت از کمبود امکانات دفاعی رنج می‌برند، مقامات ارشد این کشور درخواست‌های خود را از جامعه بین‌الملل برای حمایت از این کشور تشدید کردند و از آنها خواستند که مانع از ایجاد ویرانی‌های بیشتر شوند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز ساعاتی پس از حمله، خواستار عزم و حمایت متحدان اوکراین شد. او گفت: «اگر اوکراین تجهیزات دفاع هوایی کافی دریافت می‌کرد و عزم جهان برای مقابله با ترور روسیه کافی بود، این اتفاق نمی‌افتاد.»

اوکراین با کمبود مهمات مواجه است زیرا بودجه حیاتی مورد نیاز آن، ماههاست در ایالات متحده توسط جمهوریخواهان کنگره مسدود شده و اتحادیه اروپا نیز در تحویل به موقع مهمات ناکام بوده است.

 

دیگر خبرها

  • ناسا در مورد برنامه فضایی چین به عنوان «پوششی برای پنهان‌ کردن اهداف نظامی» هشدار داد
  • رئال رونمایی می‌کند: لبه فناوری برای چمن مخملی
  • ایلان ماسک: موشک‌ها را باید به فضا پرتاب کنیم، نه به سوی یکدیگر
  • راه اندازی رصدخانه ی تحقق شعار سال در اتاق بازرگانی سنندج
  • تخصیص اعتبارات دولتی برای راه اندازی بازارچه خاص بانوان
  • پیگیری راه اندازی موزه معدن در کرمان
  • تصویب اعتبار برای راه اندازی بازارچه‌ محصولات خانگی بانوان
  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • اوکراین:روسیه برای پاکسازی سنگرها از گاز اشک‌آور استفاده می کند
  • برنامه ریزی برای راه اندازی ساخت اتاق اتوبوس و تریلی در واگن سازی زرند