Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@09:22:58 GMT

چه کنیم تا در هنگام خرید به کرونا آلوده نشویم‌؟

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۷۰۹۸۳

چه کنیم تا در هنگام خرید به کرونا آلوده نشویم‌؟

با گسترش بیماری ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در خانه‌هایشان قرنطینه شده‌اند، با این حال تقریبا همه مجبورند برای خرید کالاهای ضروری پا از خانه بیرون بگذارند یا کالاهای سفارش داده شده را دریافت و وارد خانه کنند.

پرسشی که بسیاری از شهروندان سراسر جهان را درگیر خود کرده است این است که چه اصولی را باید رعایت کرد که در هنگام خرید در فروشگاه‌ها، احتمال آلوده شدن به ویروس کرونا را برای خودمان کاهش دهیم و همچنین هنگامی که خریدهایمان را به خانه می بریم چه کارهایی باید انجام دهیم تا از آلوده نبودن خریدهایمان به ویروس کرونا مطمئن شویم؟

در این گزارش، تدابیری که بسیاری از کشورها برای شهروندانشان توصیه کرده‌اند را مرور می‌کنیم که با آگاهی از آنها شما هم می‌توانید خطر آلوده شدن به ویروس کرونا را برای خود و خانواده‌تان کاهش دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توصیه‌های ضروری برای مرحله خرید در فروشگاه‌ها
رعایت فاصله اجتماعی؛ رعایت یک متر فاصله با مشتری جلویی

 

قرنطینه مفهومی است که بر اصل رعایت حداکثری فاصله اجتماعی بنا شده است و بنابراین در وضعیتی که مجبور هستید از خانه خارج شوید می‌بایست این اصل را تا جایی که ممکن است رعایت کنید.

پزشکان به مردم توصیه می‌کنند که در هنگام خرید در فروشگاه‌ها و هنگامی که در صف خرید یا پرداخت ایستاده‌اید، حداقل یک متر با فرد جلوی خود فاصله داشته باشید تا در صورت بیمار یا ناقل بودن فرد، احتمال اینکه ویروس بواسطه سرفه یا عطسه این فرد به شما منتقل شود کاهش یابد.

به منظور رعایت فاصله اجتماعی در فروشگاه‌های کشورهای مختلف از جمله فرانسه، علائمی روی کف فروشگاه‌ها و پشت صندوق پرداخت کشیده شده است که فواصل یک متر یک متر را نشان می‌دهد و هر مشتری باید در فاصله یک متری با فرد جلوی خودش بایستد.

پزشکانی که روی ویروس کرونا تحقیق می‌کنند می‌گوید که فرد در صورتی به ویروس مبتلا می‌شود که در مدت زمان کافی در ارتباط با یک فرد بیمار یا ناقل ویروس باشد، بنابراین شما اگر برای چند ثانیه از کنار یک فرد در فروشگاه عبور می‌کنید در خطر ابتلا نخواهید بود و زمان کافی برای ارتباط با فرد بیمار لازم است تا ویروس به شما منتقل شود.

چه میزان خرید کنیم؟

اگر تمام نظریه‌های فلسفه اجتماعی تاکنون نتوانسته است به بشریت بباورانند که زندگی امری جمعی است و تنها با سلامت، رضایت و خوشحالی دیگران، امکان واقعی سلامت، رضایت و خوشحالی ما فراهم می‌شود، اما گویا ویروس کرونا به تنهایی در حال اجبار انسان‌ها به اندیشیدن به امر جمعی است، بر این مبنا که بیماری دیگران می‌تواند به بیماری ما بیانجامد بنابراین نکته مهم این است که برای بیمار نشدن‌مان تلاش کنیم دیگری بیمار نشود.

بر این اساسا توصیه شده است که تنها مایحتاجی که برای ۳ تا ۴ روز در منزل نیاز داریم خرید کنیم تا دیگران هم به کالاهای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند و از انبار کردن مواد غذایی خودداری کنیم.

تقریبا مقامات تمام کشورهایی که با شیوع ویروس کرونا مواجه‌‌اند به شهروندانشان اطمینان داده‌‌اند که با کمبود مواد غذایی روبرو نیستند و کالاهای ضروری به مقدار کافی برای همه وجود دارد.

اگر شهروندان با هجوم به فروشگاه‌ها کالاهای خاصی را به اندازه زیاد خرید کنند، در این شرایط تعادل بین عرضه و تقاضا به هم خواهد ریخت و تا فروشگاه‌ها و دولت بتوانند آن را به حالت عادی بازگردانند، تعداد دیگری از شهروندان هستند که از دسترسی به کالاهای مورد نیازشان محروم خواهند شد.

بنابراین اصل همبستگی اجتماعی و اندیشیدن به دیگران به عنوان اصلی اخلاقی به ما می‌گوید که بیشتر از نیاز ۳ تا ۴ روز (با هدف خروج کمتر از خانه) اقدام به انبار مواد غذایی در خانه نکنیم و موجب ایجاد موج کمبود مصنوعی مواد غذایی در شهر یا کشور را فراهم نکنیم.

خرید برای همسایه‌های بیمار یا سالمند

در وضعیت شیوع ویروس کرونا، اندیشیدن به دیگران بعنوان امر واقعی می‌تواند از همسایه‌هایمان آغاز شود. اگر همسایه شما بیمار یا سالمند است و در وضعیت قرنطینه عمومی، نزدیکانشان امکان رسیدگی به آنها را ندارند، شما می‌توانید به همسایه تان پیشنهاد کنید که در هنگام خرید، لوازم مورد نیاز آنها را برایشان بخرید.

گفتنی است که برخی از کشورها ساعات ویژه‌ای را برای خرید سالمندان مشخص کرده‌اند.

پوشیدن دستکش و ماسک

ویروس کرونا از طریق دهان، بینی و چشم به بدن منتقل می‌شود بنابراین اگر ماسک در دسترس باشد، تاثیر بیشتری از پوشیدن دستکش دارد.

توصیه اصلی این است که در مدت زمانی که بیرون از خانه مشغول خرید هستید دستتان را به صوتتان نزنید.

با این حال اگر اصرار دارید که دستکش بپوشید باید دستکش یک بار مصرف را پس از پایان خرید به شیوه‌‌ای که دست شما به سطح خارجی دستکش کشیده نشود از دست در آورید و در سطل آشغال بیاندازید. در این حالت نیز توصیه می‌شود باز هنگام رسیدن به خانه، دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید.

همچنین در صورتی که ماسک می‌زنید (ماسک اساسا برای افرادی که بیمار هستند و سرفه می‌کنند توصیه شده است و افراد سالم در صورتی که فاصله اجتماعی را رعایت کنند قاعدتا نیازی به ماسک ندارند) باید به روش صحیح ماسک را از صورت خود درآورید و در سطل آشغال بیاندازید.

پزشکان استفاده مجدد از ماسک و دستکش را نادرست ارزیابی می‌کنند. اگر ماسکی که می‌زنید از ماسک‌های جراحی ساده است بعد از ۳ ساعت باید دور انداخته شود و دست شما هنگام درآوردن ماسک نباید با سطح خارجی آن تماس داشته باشد.

در صورت عطسه یا سرفه از دستمال یک بار مصرف استفاده کنید

در وضعیت شیوع ویروس کرونا به همه شهروندان توصیه شده است که در صورت سرفه یا عطسه، آرنج و سرشان را نزدیک هم کنند تا از پخش شدن ذرات آلوده به فضای عمومی جلوگیری یا از دستمال یک بار مصرف استفاده کنند.

استفاده از ساک شخصی بجای سبدهای داخل فروشگاه‌ها

توصیه می‌شود که در هنگام خرید ساک شخصی خود را همراه ببرید و از چرخ‌ها یا سبدهای عمومی که در فروشگاه‌ها وجود دارد استفاده نکنید زیرا افراد بسیاری به این وسایل دست زده اند.

شما با رعایت این نکته اساسی که در هنگام خرید دستتان به سمت صورتتان نبرید می‌توانید وسایل مورد نیازتان را بخرید و پس از خرید به خانه بروید تا مرحله بعدی عفونت زدایی را برای حصول اطمینان از آلوده نبودن وسایل خریداری شده به ویروس کرونا، انجام دهید.

استفاده از کارت بانکی به جای اسکناس

توصیه می‌شود که در هنگام خرید از کارت بانکی استفاده کنید تا اسکناس‌هایی که ممکن است با دست افراد زیادی تماس داشته و ممکن است حاوی ویروس باشد به دست شما منتقل نشود. با این حال سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که امکان انتقال ویروس از طریق اسکناس بسیار کم است.

دستگاه‌های کارت خوان هم ممکن است آلوده به ویروس باشد بنابراین بعد از وارد کردن رمز خود و بیرون کشیدن کارت بانکی باید مراقب باشید که دستتان را به صورتتان نزنید و پس از بازگشت به خانه کارت بانکی در جای خاصی قرار دهید که دست کسی با آن تماس نداشته باشد و دست‌هایتان را نیز به روش صحیح با اب و صابون بشویید. معمولا متصدی صندوق پس از هر بار استفاده با مواد ضد عفونی کننده دستگاه کارتخوان را تمیز می‌کند و در برخی کشورها نظیر فرانسه پرداخت‌های کمتر از بیست یورو بدون وارد کردن کارت در دستگاه کارتخوان و صرفا با نزدیک کردن آن به صحفه -بدون تماس- انجام می‌شود.

توصیه‌های ضروری پس از بازگشت از خرید و در داخل خانه

پس از اتمام مرحل خرید و بازگشت به خانه، کلید، کارت بانکی و وسایل خریداری شده را به محل مشخصی بعنوان مثال در بالکن یا محل خاصی که بعدا بتوانید آنجا را ضد عفونی کنید منتقل کنید و پس از شستن دست‌هایتان که عامل اصلی انتقال ویروس است، برای انتقال خریدها به آشپزخانه یا یخچال مراحل زیر را دنبال کنید.

باز کردن بسته بندی‌های غیرضروری

بسیاری از محصولاتی که می‌خریم با پلاستیک‌ها یا کاور کاغذی بسته بندی شده‌اند، توصیه پزشکان این است که این بسته بندی‌ها ممکن است بوسیله افراد دیگر لمس شده باشد، بنابراین بهتر است قبل از انتقال خریدها به آشپزخانه یا یخچال، این بسته بندی‌ها را باز کنید و در سطل زباله بازیافتی بریزید.

مطالعات نشان می‌دهد که ویروس کرونا ۲ تا ۳ روز روی کاور پلاستیکی و ۲۴ ساعت روی کاور کاغذی زنده می‌ماند.

شستن میوه‌ها، سبزی‌ها و بسته‌های قابل شستشو

همه خریدهایی که امکان آن وجود دارد با آب شسته شوند را پیش از انتقال به کمدها یا یخچال با آب بشویید.

پزشکان توصیه کرده‌‌اند که میوه‌ها و سبزیجات را با آب بشویید و بعد از خشک کردن در سبد میوه یا در داخل یخچال نگه داری کنید.

با این وجود مطالعاتی که نهاد اروپایی امنیت غذایی انجام داده است نشان نمی‌دهد که ویروس از طریق دست زدن به میوه‌ها منتقل نمی‌شود.

همچنین برخی کالاهایی که می‌خرید، بسته شیشه‌ای یا پلاستیکی دارند که آب وارد آنها نمی‌شود، بنابراین این بسته‌ها را می‌توانید با آب و مایع ظرفشویی بشویید و خشک کنید و بعد در محل مخصوص خودشان قرار دهید.

انتقال از طریق غذا؟

مطالعات نشان می‌دهد که ویروس کرونا به حرارت حساس است در از یک درجه حرارت مشخصی به بعد از بین می‌رود یا تاثیرش به شدت کاهش می‌یابد.

پختن غذا با درجه حرارتی بالاتر از ۶۳ درجه به مدت ۴ دقیقه احتمال ابتلا به این ویروس را ۱۰ هزار بار کمتر می‌کند. با این حال این ویروس به سرما بسیار مقاوم است و تا ۲۰ درجه زیر صفر هم زنده می‌ماند.

و در پایان هیچ توصیه‌ای به اندازه شستن منظم دست‌ها به روش درست و با صابون نمی‌تواند شما را در برابر ویروس کرونا محافظت کند./ یورونیوز

 

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید  

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شیوع ویروس کرونا هنگام خرید ویروس کرونا فاصله اجتماعی فروشگاه ها فروشگاه ها مواد غذایی کارت بانکی بسته بندی یک متر دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۰۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه به دوشان؛ ۴ دهک توان اجاره مسکن را ندارند

در مقایسه با تسهیلاتی ۷۰ تا ۹۰ درصدی قیمت تمام شده مسکن که اغلب کشور‌ها در اختیار شهروندانشان قرار می‌دهند، تسهیلات پرداختی در کشور ما در حوزه مسکن تقریبا هیچ است و کمکی به بهبود حال مردم در این حوزه نمی‌کند.

به گزارش آرمان امروز، رضایی معاون شرکت عمران شهر‌های جدید می‌گوید ۴ دهک از جامعه حتی توان اجاره مسکن را هم ندارند و در مسکن مهر افرادی هستند که پول شارژ ساختمان را هم ندارند. ۶ دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند. با مردمی مواجه هستیم که حتی اگر مسکن شان را تامین کنیم توان نگهداری آن را هم ندارند.

طبق سرشماری سال ۱۳۷۵ چیزی حدود ۷۳ درصد از مردم دارای خانه ملکی بوده اند؛ اما این آمار در سال ۱۳۹۵ به ۶۰ درصد رسیده است و در مقابل با رشد جمعیت و به دلیل ناتوانی مردم از خرید مسکن، اجاره نشینی در این بازه زمانی حدود دو برابر شده است. تورم و کاهش قدرت خرید مردم در جای خالی مدیریت دقیق بازار مسکن وارایه تسهیلات ناچیز از سوی دولت به مردم درحوزه مسکن سبب شده است، بحث مسکن و مدیریت و سامان دهی آن به یکی از مسائل مدیریتی کشور بدل شود.

به گفته کارشناسان، در مقایسه با تسهیلاتی ۷۰ تا ۹۰ درصدی قیمت تمام شده مسکن که اغلب کشور‌ها در اختیار شهروندانشان قرار می‌دهند، تسهیلات پرداختی در کشورما در حوزه مسکن تقریبا هیچ است و کمکی به بهبود حال مردم در این حوزه نمی‌کند. در سال‌های اخیر، علاوه بر کند شدن شدید تولید و عرضه مسکن، رشد غیرمنطقی قیمت مسکن، قدرت خرید و استطاعت مسکن برای مردم را به شدت کاهش داده و اقشار متوسط و ضعیف جامعه را بیش ازپیش از خانه دار شدن دور کرده است. به همین دلیل درصد کمتری از خانوار‌ها به تهیه مسکن ملکی قادر بوده و بخش عمده آن‌ها به ناچار متقاضی مسکن استیجاری شده و سیلی از مردم به سمت اجاره نشینی پناه بردند که این موضوع خودافزایش مضاعف و بی سابقه اجاره بها رابه دنبال داشته است.

دیگر خبرها

  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • سوالات عجیب گوگل هنگام مصاحبه کاری
  • سوالات عجیب گوگل هنگام استخدام کارکنان خود
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟
  • راهنمای انتخاب مانتو شلوار اداری در زمان بارداری
  • قیمت، مشخصات و خرید انواع لوستر چوبی و فلزی نیکان لوستر
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • سال سخت خانه‌به‌دوشان
  • خانه به دوشان؛ ۴ دهک توان اجاره مسکن را ندارند
  • چه نکاتی قبل از خرید بلیط قطار باید بدانیم؟