Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: اقتصاد استان فارس تنها محدود به فعالیت‌های اقتصادی نبوده است و اجرای طرح‌های زیر بنایی در حوزه‌های مختلف در استان باعث شده تا در بخش‌های دیگری نیز اقتصاد فارس همچون اقتصاد بخش ورزش شاهد رونق و توسعه زیر بنایی باشد.

۷۸ طرح اشتغالزایی صندوق کارآفرینی امید در حوزه جوانان

در فروردین ماه سال ۹۸ بود که پس از برگزاری جلسه به صورت ویدئو کنفرانس توسط وزیر ورزش و جوانان مقرر شده بود ۷۸ طرح اشتغالزایی صندوق کارآفرینی امید در حوزه جوانان در استان فارس با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال و ایجاد ۱۵۰ فرصت شغلی با دستور وزیر ورزش و جوانان مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه‌ها در قالب مراسم رونمایی از چند طرح اشتغالزایی، به مناسبت روز جوان با تاکید بر تحقق شعار رونق تولید در ساختمان وزارت ورزش و جوانان از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.

فروردین ماه برای استان فارس یادآور سیل پنجم فروردین سال ۹۸ است این سیل تبعات اقتصادی دیگری نیز به همراه داشت.

ید الله رحمانی معاون وقت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در خصوص سیل پنجم فروردین گفت: ۳۳ میلیارد و ۸۳۰ میلیون ریال به آسیب دیدگان سیل دروازه قرآن شیراز پرداخت شده که از این میزان ۶ میلیارد و ۵۳۰ میلیون ریال را ذیحسابی استانداری فارس و ۲۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال را بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت کرده است.

وی با بیان اینکه در روز نخست سیل ۶۵۳ میلیون تومان از محل موجودی استانداری به آسیب دیدگان پرداخت شد افزود: پس از سیل دروازه قرآن شیراز ۱۶۹ پرونده بررسی و از محل منابع استانداری، به ۶۹۳ نفر کمک هزینه سفر پرداخت شد.

اردیبهشت و کاهش ۷ درصدی بیکاری در فارس

معاون پیشین اقتصادی استاندار فارس گفت: آمار بیکاری در استان فارس ۷ درصد کاهش یافت و از ۱۶ درصد به ۹.۵ درصد رسید.

ید الله رحمانی معاون وقت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از کاهش ۷ درصدی آمار بیکاری در استان خبر داد و اظهار داشت: یکی از ثمرات دولت برای استان فارس این بود که درصد آمار بیکاری در استان از بیش از ۱۶ درصد به هشت و ۹ دهم درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه صادرات غیرنفتی در استان پیشرفت چشمگیری داشته، ادامه داد: در سال ۹۷ صادرات غیر نفتی ما با ۶۱ درصد رشد نسبت به سال ۹۶ به یک هزار و ۴۳ میلیون دلار رسیده است.

وصول درآمدهای مالیاتی در استان فارس بیانگر حجم نسبی مبادلات اقتصادی فارس است و در اردیبهشت ماه سال ۹۸ نیز بیان شد که بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان درامد مالیاتی در استان فارس وصول شد.

مدیرکل امور مالیاتی فارس نیز در خصوص وصول درامد های مالیاتی گفت: طی سال ۹۷ بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال درمد های مالیاتی مستقیم و غیر مستقیم در فارس وصول شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش ۷ درصدی وصول درامد های مالیاتی بوده ایم.

وی اظهار داشت: در سال گذشته بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال مالیات‌های مستقیم و ۱۰ هزار میلیارد ریال مالیات غیرمستقیم در استان به حیطه وصول در آمده که این میزان نشان دهنده تحقق ۹۳ درصدی و رشد ۷ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل است.

هاشمی افزود: در سال ۹۷ در بخش مالیات بر ارزش افزوده بیش از ده هزار میلیارد ریال مالیات وصول شده که ۸۵ درصد تحقق و یک درصد رشد نسبت به دوره‌ی مشابه را نشان می‌دهد که از این میزان بیش از ۵ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال عوارض وصول و به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و عشایر استان واریز شده است.

یکی از موضوعاتی که در اردیبهشت ماه مورد تاکید مقامات استانی بود توجه به جذب سرمایه گذاری و احیای بافت‌های فرسوده بود.

استاندار فارس گفت: طبق مصوبات و قوانین تمامی دستگاه‌های اجرایی استان فارس مکلف هستند ۳۰ درصد از اعتبارات خود را در بافت‌های فرسوده هزینه کنند.

رحیمی از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواست پیگیری جذب و جلب سرمایه‌های بانکی در سطوح ملی و استانی از سوی دستگاه‌های که پروژه‌هایی تعریف کرده‌اند، تعامل مثبت با نهادهایی همانند ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امداد امام (ره) که منابع مالی و اعتباراتی در جهت محرومیت زدایی و عمران تخصیص می‌دهند، توجه به جذب اسناد خزانه تعیین و تکلیف املاک مازاد دستگاه‌ها و توجه به اجرای تفاهم نامه‌هایی که در سطوح ملی منعقد شده است را در دستور کار قرار دهند.

تأمین اعتبار پروژه‌های آبی با پیشرفت ۷۰ درصد در خرداد ماه

استاندار فارس از وزیر نیرو خواستار تأمین اعتبار پروژه‌های آبی با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی استان فارس شد.

عنایت الله رحیمی در دیدار با وزیر نیرو با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی سد هایقر در شهرستان فیروزآباد، عنوان کرد: این سد به دلیل کمبود اعتبار برای تکمیل عملیات اجرایی و تملک زمین و جابجایی دو روستا که در مخزن سد واقع شدن به رغم بارش‌های مناسب سال آبی جاری که امکان ذخیره سازی حجم قابل توجهی آب در این سد را فراهم می‌کرد از سال گذشته تاکنون موفق به آب گیری نشده است.

وی با بیان اینکه آبگیری سد هایقر علاوه بر حل مشکل آب کشاورزی و شرب امکان بهره مندی صنایع بزرگ منطقه از این آب را فراهم می‌کند از وزیر نیرو خواست دستور تأمین اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریالی برای تملک و تکمیل کارهای سازه این سد را صادر کند

شروع تابستان و کاهش ۲۰ درصدی هزینه‌های ادارات فارس

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس گفت: در شرایطی که کشور با مشکلات و تنگناهای اقتصادی مواجه است مدیران دستگاه‌ها باید هزینه‌های دستگاه‌ها را ۲۰ درصد کاهش دهند.

عبدالرضا قاسم پور با اشاره به شرایط اقتصادی کشور در سال ۹۸، این وضعیت را به جنگی تمام عیار تشبیه کرد و افزود: موانع و مشکلاتی که امروز دشمنان برای کشور ایجاد کرده اند در بعضی از موارد از جمله مراودات بانکی و فروش نفت از زمان جنگ تحمیلی دشوار تر است.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور و به طبع آن استان فارس فعالان اقتصادی امیدوار بودند تا شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد.

رئیس کمیسیون کارآفرینی کسب وکارهای نوین ودانش بنیان اتاق بازرگانی گفت: مشکلات استان فارس بابرنامه‌ریزی قابل حل است واین کمیسیون آمادگی ارائه اطلاعاتی دقیق به شورای گفت وگو را دارد.

امید ماهرانی در نشست با فعالین اتاق بازرگانی فارس برگزار شد، گفت: امروز شرکت‌هایی موفق هستند که ایده‌های نو و نوین داشته باشند همین شرکت‌ها با وجود تحریم روند رو به رشدی دارند.

وی با بیان اینکه هدف ما این است که ایده‌های نو را در استان فارس شناسایی به آن اهداف و مد نظر در جامعه جهانی برسانیم، گفت: ایران در چند سال آینده عضو سازمان تجارت جهانی می‌شود و اگر تحریم‌ها لغو و ایران عضو این سازمان شود، تمام شرکت‌های خارجی به سمت ایران خواهند آمد و آن روز ما باید با ایده‌ها و فکرهای جدید و آماده کردن زیرساختها آنها را به سرمایه گذاری در ایران جذب کنیم.

مرداد داغ اقتصاد فارس و نرخ ۳۶ درصدی تورم

رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس گفت: ۶۸ درصد از کل اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای سال ۹۷ در قالب اسناد خزانه و مابقی به طور نقدی تخصیص یافته است.

ساسان تاجگردون در نشست خبری آخرین وضعیت اعتباری و بودجه‌ای استان فارس افزود: در سال ۹۷ وضعیت بودجه عمرانی و هزینه‌ای خوب بود و ۶۸ درصد در قالب اسناد خزانه و ۱۵ درصد نقدی بوده است.

وی ادامه داد: حدود ۹۸ درصد اسناد خزانه جذب شده و در سال جاری نیز تاکنون حدود ۲۷ درصد تخصیص استانی ابلاغ شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس تصریح کرد: نرخ تورم از ۲۴.۴ پایان ۹۷ در حال افزایش بوده و به ۳۶.۶ درصد رسیده است.

وی در خصوص نرخ بیکاری نیز گفت: در سال ۹۷ نرخ بیکاری در استان فارس حدود ۸ و ۹ دهم بوده است که در مقایسه با سایر استان‌ها وضعیت مناسب است.

بابک دایی مدیرکل اقتصاد و دارایی فارس نیز در خصوص جذب اعتبارات توسط دستگاه‌های مختلف استانی نیز گفت: ٩٨ درصد اعتبارات خزانه دستگاه‌های اجرایی جذب شده و تنها دو درصد از این اسناد هنوز جذب نشده است.

بابک دایی اضافه کرد: آخرین فرصت برای جذب اسناد خزانه اسلامی سال ٩٧ انتهای شهریور ماه است.

او تاکید کرد: دو درصد باقی مانده اعتبارات اسنادی استان ١۶ میلیارد تومان است که دستگاه‌های اجرایی برای جذب این اسناد اقدام کنند.

وی افزود: بنیاد مسکن، آب منطقه‌ای، شرکت غله، حوزه علمیه از جمله دستگاه‌های هستند که جذب اعتبارات اسنادی آنان همچنان مغفول مانده است.

جلوگیری از بیکاری بیش از ۲ هزار نفر در شهریور

بر اساس آماری که دستگاه‌های متولی ارائه کردند در شهریور ماه در استان فارس از تعدیل ۲ هزار و ۷۴۶ نیروی کار شاغل در ۲۸ بنگاه اقتصادی تولیدی، خدماتی، صنعتی و کشاورزی جلوگیری شد.

یکی از پیش نیازهای ایجاد شغل در استان جذب اعتبارات تخصیصی است از این رو مدیرکل اقتصاد و دارایی فارس در خصوص سهم فارس از اعتبارات خزانه اسلامی گفت: استان فارس امکان جذب هزار و ١٣٧ میلیارد تومانی اعتبارات خزانه اسلامی را داشت که از این میزان سهم دستگاه‌های اجرایی ٩٨١ میلیارد تومان بود که بیش از ٩۶٣ میلیارد آن در شهریورماه جذب شده است.

البته استاندار فارس از آماده بوده ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه اقتصاد مقاومتی تاپایان سال و در سفر رئیس جمهور خبر داده بود.

عنایت الله رحیمی بیان کرد: از جمله مشکلاتی که فارس با آن مواجه است می‌توان به وضعیت بحرانی اب، تلفات جاده‌ای و عدم جذب سرمایه گذاری عنوان کرد.

وی افزود: از جمله اقداماتی که در رفع این کمبودها صورت گرفته می‌توان به بهره برداری از بیش از ٣٢٠ پروژه با اعتباری بالغ بر ٣ هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان در هفته دولت اشاره کرد البته فارس استانی توانمند در زمینه‌های اجتماعی، علم و دانش و اقتصاد است و توانسته در این زمینه‌ها فعالیت‌های خوبی صورت بگیرد.

به عقیده استاندار فارس پروژه‌های مختلفی در استان فارس در حال اجرا است و این طرح‌ها علاوه بر رضایت مندی مردم می‌تواند نقش مؤثری در توسعه چرخه اقتصادی در کشور داشته باشد.

البته با توجه به نقش استان فارس در کشور پیش بینی شده بود که منطثه ویژه نفت و گاز در استان فارس ایجاد گردد.

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی استان فارس گفت: موضوع راه اندازی منطقه ویژه فناوری صنعت نفت و گاز استان به طورعملیاتی و براساس مدل پروژه منطقه ویژه گاز خوزستان – اهواز پیگیری می‌شود.

نادر طیبی بیان کرد: ابعاد مختلف منطقه ویژه گاز خوزستان – اهواز با حضور کارشناسان استان در بخش‌های مختلف بررسی شده است.

وی افزود: بر این اساس مصوب شد شرکتی به عنوان مسئول منطقه ویژه اقتصادی نفت و گاز استان فارس ثبت شود که در این زمینه به زودی نامه‌ای از اتاق بازرگانی استان برای استاندار فارس تهیه شده است.

رونمایی از سند تحول اقتصاد فارس در آغاز فصل خزان

با حضور وزیر کشور سند توسعه استان فارس رونمایی شد. این سند شامل ۲۲۰ سند اقتصادی است که نقشه راهی خواهد بود تا اقتصاد استان توسعه یابد.

معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور در رونمایی این سند گفت: سند توسعه استان فارس به گونه‌ای طراحی شده است که نقش تمامی دستگاه‌ها در آن دیده شده است.

بابک دین پرست اضافه کرد: این سند علاوه بر اینکه نقش رسیدن به اهداف را مشخص کرده است مدت زمانی که باید توسط دستگاه‌های مختلف صرف شود تا طرحی به بهره برداری برسد نیز لحاظ شده است.

معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشورگفت: سند توسعه فارس دارای بخش‌های مختلف اقتصادی است و ٢٢٠ روند در سند توسعه در بخش‌های عمومی و تخصصی در نظر گرفته شده است.

بابک دین پرست بیان کرد: در این سند ٢٣ پروژه اولویت دار در کنار٢٠ پروژه اقتصادی و هفت بند تخصصی فرمانداران در خصوص فرمانداران گنجانده شده است.

وی در خصوص مهمترین بندهای این سند گفت: اجرایی کردن گام دوم، مشخص کردن طرح‌های اولویت دار استان، اجرایی کردن ٢٣ پروژه اقتصاد مقاومتی، اجرای ٧۶ پروژه اقتصاد مقاومتی فارس، ابلاغ اولویت‌های بیست‌گانه اقتصادی استان و تکالیف هفت گانه فرمانداران از جمله مهمترین بندهای این سند است.

در این راستا نیز رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه استان فارس در خصوص پروژه‌های اقتصاد مقاومتی فارس گفت: ٢٣ پروژه اقتصاد مقاومتی تا پایان سال در فارس بهره برداری می‌رسد.

ساسان تاجگردون در شورای اداری استان فارس با حضور وزیر کشور بیان کرد: سهم تولید ناخالص ملی استان فارس ۵۴ میلیارد تومان بوده است و سهم استان در بخش کشاورزی به ٢٢ درصد تقلیل یافته است.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه تولید ناخالص ملی باید رشد اقتصادی ٨ درصد در کل کشور ایجاد شود و بر اساس این برنامه بهره وری سهم ٢.٨ درصدی را دارد.

افشای بدهی ۲ هزار میلیاردی یک بانک در آبان ماه پر خبر فارس

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در سال گذشته گفت: یک بانک دو هزار میلیارد تومان بدهی معوق مالیاتی دارد و کل درآمد مالیاتی فارس تنها دو هزار و١۶٠ میلیارد است.

بهرام پارسایی بیان کرد: دو هزار و ١۶٠ میلیارد مالیات استان در سال گذشته است و تنها یک بانک در استان فارس دو هزار میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارد.

وی افزود: قانون حذف سود مرکب توسط مجلس مورد تصویب قرار گرفت اما توسط نهادهای بالادستی باعث شد این موضوع رد شود و در موضوع fatfهنوز مورد تصویب شورای نگهبان قرار نگرفته است و هنوز بلاتکلیف است.

سخنگوی کمیسیون اصل ٩٠ متذکر شد: قدرت‌ها و بنیادهای بزرگ اقتصادی نیز باید میزان مالیات‌های آنان مشخص شود و شفافیت در این بخش نیز وجود داشته باشد. مردم و دولت نباید به جای بخش‌های که مالیات پرداخت نمی‌کنند تقاص بدهند.

او پیشنهاد داد: سطح اختیارات استاندار فارس باید بیش از پیش افزایش یابد و مدیران بخش بانکی نیز باید در استان‌ها افزایش یابد و آزاد راه اصفهان و شیراز نیز تخصیص تسهیلات داشته باشد تا امکان بهره برداری از آن فراهم باشد.

البته در آبان ماه در استان فارس در حوزه اقتصاد شاهد وصول ۱۸ هزار میلیارد ریال مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم نیز بودیم.

افزایش درآمد سرانه دغدغه فعالین اقتصادی فارس در آذر ماه

در عین حال رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: ایجاد ارزش افزوده در صنعت منجر به افزایش درآمد سرانه افراد و توسعه اقتصاد می‌شود.

جمال رازقی بیان کرد: زمانی ارزش افزوده در اقتصاد ایجاد می‌شود که ارتباط صنعت و دانشگاه برقرار و منجر به تولید محصول شود.

وی با بیان اینکه تصحیح اقتصاد و بهبود شرایط کلان اقتصادی از جمله لازمه‌های اقتصاد ایران است، ادامه داد: ایجاد همکاری‌های مشترک و تجاری سازی ایده تنها بخشی از همکاری میان صنعت و دانشگاه است.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: رونق تولید و صادرات محصولات زمانی در چرخه اقتصادی روی می‌دهد که ارتباط مستمری میان بخش علمی کشور و فضای اقتصادی بخش خصوصی ایجاد شود.

وی در ارزیابی وضعیت اقتصادی ایران تاکید کرد: عدم توجه به اقتصاد دانش محور و بخش‌های اقتصادی منجر به عدم توسعه یافتگی شده و ارزش افزوده کمتری در کشور تولید می‌شود از سویی تکیه به بودجه‌های نفتی نیز سد بزرگی در مسیر تولید و ایجاد ارزش افزوده است.

این در حالی است که بخش دولتی نیز دغدغه ایجاد ارزش افزوده را داشت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: دانشگاه‌های سطح استان با ورود به حوزه کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده رونق در این دو بخش ایجاد کنند.

ظفرافشون شنبه بیان کرد: یکی از روش‌های که منجر به توسعه شاخص‌های مرتبط با بخش‌های مختلف اقتصادی می‌شود ایجاد ارزش افزوده در حوزه‌های تولید محصولات است.

وی ادامه داد: ایجاد طرح و برنامه ریزی از جمله مهمترین شاخصه‌هایی است که دانشگاه‌های استان با ورود به این حوزه می‌توانند تحولی در نظام ساختاری و حرکتی توسعه استان ایجاد کنند.

معاون استاندار فارس در خصوص طرح‌های آبخیز داری گفت: به نظر می‌رسد با توجه به از بین رفت آب در استان هیچ طرح آبخیزداری یا آبخوان داری اجرایی نشده است.

تحقق ۱۷ هزار شغل در دی ماه

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس گفت: بیش از ۱۷ هزار شغل در فارس طی سال ۹۸ در فارس محقق شده است.

سهراب مختاری ظهر چهارشنبه در کارگروه اشتغال استان فارس بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی ها در استان فارس مقرر شده بود بیش از ۳۶ هزار شغل در فارس ایجاد شود که از این میزان تاکنون در فارس بیش از ۱۷ هزار شغل ایجاد شده است.

وی افزود: این امار در سال ۹۷ حدود ۱۱ هزار شغل بود که میزان تحقق شغل در فارس طی سال ۹۷ شش هزار فرصت شغلی است.

مختاری با اشاره به اینکه ۴۳۲ تعاونی در فارس فعالیت می‌کنند خاطرنشان کرد: ۶۶۷ نفر در قالب ۴۴۵ طرح و با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۶ میلیارد تومان از تسهیلات طرح اشتغال روستایی استفاده کرده‌اند.

او در خصوص تسهیلات پرداختی به بنگاه‌ها نیز خاطرنشان کرد: در جهت ایجاد اشتغال برای ۱۰ هزار نفر مصوب شده بود که ۶۷۸ میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانک‌ها به بنگاه‌ها پرداخت شود که از این میزان نیز ۶۲۳ میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی پرداخت شده است.

او با اشاره به اینکه نرخ فعالیت در فارس ۴۰ درصد است عنوان کرد: امسال بیش از هزار و ۶۱۶ نفر از طرح مهارت اموزی بهره مند شده‌اند و این در حالی است که افراد استفاده کننده از این طرح در سال گذشته بیش از دو هزار و ۸۴۰ نفر بوده‌اند.

این در حالی است که استاندار فارس گفت: طی پنج سال گذشته بیکاری در استان فارس ۵٠ درصد کاهش داشته است.

عنایت الله رحیمی بیان کرد: جایگاه فارس در نرخ بیکاری پیشتر جایگاه مناسبی نبود و فارس یکی از استان‌های انتهایی در کشور بود اما طی پنج سال گذشته فارس توانست جایگاه مناسبی در کشور داشته باشد و اکنون نرخ بیکاری در فارس به ٧ درصد رسیده است.

تجاری شدن ۵ ایده دانشگاه شیراز در بهمن ماه

رئیس دانشگاه شیراز اعلام کرد: ۵ پژوهش این دانشگاه در آستانه تجاری شدن قرار دارد.

وی در تشریح برنامه‌های پژوهشی دانشگاه شیراز با بیان اینکه ۵ پژوهش مستمر مبتنی بر محصول این دانشگاه در دست تجاری شدن و تولید قرار دارد، گفت: این محصولات همگی دارای مشتری در سطوح بالا هستند و البته فروش خارجی تعدادی از این محصولات نیز دنبال می‌شود.

به گفته نادگران، در حوزه پژوهشی دانشگاه شیراز به لحاظ رتبه بندی دانشگاه‌های کشور، رتبه چهارم علمی را به خود اختصاص داده است، گفت: این دانشگاه در رتبه جهانی دانشگاه‌ها در سال ٢٠١٩ نیز در بین ٤٠٠ تا ٥٠٠ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت.

وی به رتبه ۴۲ دانشگاه شیراز در رتبه بندی جمع آوری ISC در آسیا و خاورمیانه اشاره و عنوان کرد: دانشگاه شیراز کماکان مسیر توسعه و پیشرفت را دنبال می‌کند و امید است با رفع مضایق مختلف، این مسیر با سرعت بیشتری طی شود.

رئیس دانشگاه شیراز با تصریح اینکه در این حوزه چند کار شاخص انجام شده که از جمله آنها تداوم فعالیت ٢١ نفر از فارغ‌التحصیلان دوره دکترا به مدت یکسال در دانشگاه برای استمرار تحقیقات خود به عنوان دستیاران پژوهشی است، گفت: نحوه بکارگیری این فارغ‌التحصیلان، شاخص‌های خاص خود را داشته و امید است این مهم در سال آینده با تعداد بیشتری ادامه یاید.

اعمال محدودیت اقتصادی و حمایت از بنگاه‌های اقتصادی به علت شیوع کرونا در اسفند ماه فارس

استاندار فارس گفت: با توجه به مصوباتی که ستاد مبارزه با کرونا در فارس گرفته محدودیت‌های اجتماعی و اقتصادی در فارس اعمال می‌شود.

وی با بیان اینکه ممانعت از برگزاری هرگونه تجمع از جمله اهداف دستگاه‌های امنیتی و انتظامی در جلوگیری از شیوع ویروس کرونابه شما می‌رود افزود: تعطیلی واحدهای صنفی غیر ضروری از جمله تصمیمات این ستاد برای کاهش مراجعات و تردد مردم به شما می‌رود و ما تلاش می‌کنیم تا با همکاری اصناف به مرحله بالاتری در کنترل این بیماری دست یابیم و در همین خصوص از مورخ بیست وسوم اسفند ماه در شیراز تنها فعالیت صنوف ضروری مثل نانوایی؛ میوه و تره بار؛ خواروبار و لبنیات و قصابی و مرغ و ماهی وداروخانه ها مجاز است.

البته از سویی دیگر معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا دستگاه‌های اجرایی تمهیدات مختلفی برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته اند.

عبدالرضا قاسم پور افزود: تسهیلات پیش بینی شده از سوی بخش‌های مختلف از جمله سازمان امور مالیاتی، سازمان تأمین اجتماعی، بانک‌ها، اداره کل ثبت اسناد و املاک استان، دستگاه‌های خدماتی و شهرداری شیراز در نظر گرفته شده است.

سال ۹۸ با تمام فاز و فرودهای اقتصادی که برای استان فارس داشت اما موجب شد که نرخ بیکاری در استان فارس کاهش یابد البته این در حالی بود که انتظار می‌رفت با سفر ریاست جمهور به استان فارس علاوه بر طرح‌های اقتصادی که مقرر شده بود به بهره برداری برسند شاهد افزایش ایجاد شغل در استان باشیم اما شیوع ویروس کرونا در سطح کشور و در استان فارس موجب شد تا روند افتتاح طرح‌های اقتصادی فارس متوقف شود.

از جمله بزرگترین طرح‌های اشتغال زایی در استان نیز می‌توان به بزرگترین کارخانه نواوری کشور، کارخناه الومینیوم سازی جنوب و منطقه انرژی بر لامرد اشاره کرد.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا بیکاری تورم سیل شاخص مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی هزار میلیارد ریال مالیات پروژه اقتصاد مقاومتی بیکاری در استان فارس هزار میلیارد تومان دستگاه های اجرایی ایجاد ارزش افزوده استاندار فارس گفت منابع استانداری استانداری فارس اتاق بازرگانی دانشگاه شیراز اقتصادی استان استان فارس استان فارس بخش های مختلف سرمایه گذاری امور اقتصادی اقتصادی فارس فارس در خصوص سال گذشته اسناد خزانه برنامه ریزی بهره برداری برای استان نرخ بیکاری منطقه ویژه طرح اشتغال دانشگاه ها دستگاه ها پرداخت شد درصد کاهش سند توسعه سال ۹۷ استان ها هزار شغل پروژه ها بنگاه ها دو هزار ۷ درصدی ۷ درصد طرح ها سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۳۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۷ درصدی مقرری بگیران بیمه بیکاری

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی از کاهش ۱۶ تا۱۷ درصدی افراد مستمری بگیر بیمه بیکاری خبر داد و گفت:کاهش حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومانی پرداخت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۳ را شاهد بوده ایم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس قانون بیمه بیکاری، تمام افرادی که مشمول قانون کار و بیمه تأمین‌ اجتماعی هستند، مشمول این قانونند و در صورت بیکاری غیرارادی تحت حمایت سازمان تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند.

یکی از نشانه های درخواست بیمه بیکاری این است که بیکاران برای مدتی که جویای کار هستند؛ مقرری بیکاری دریافت می کنند. به عبارت دیگر کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری به معنی رونق کسب‌وکارها و برگشت به کار افراد و بازگشت مجدد جویندگان کار به اشتغال است.

بیمه بیکاری به عنوان یکی از حمایت‌های تأمین اجتماعی است و این سازمان مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر، به‌ بیمه‌شدگانی که طبق مقررات این قانون به بیمه شده‌ای که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار است پرداخت شود. مدت زمان دریافت بیمه بیکاری، از 36 ماه برای افراد مجرد و 50 ماه برای بیمه‌شده‌های متأهل و متکفل بیشتر نیست.

بهمن ماه سال 1402 میرهاشم موسوی, مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به پرداخت بیمه بیکاری اشاره کرد و گفت: امروز بالغ بر 170 هزار نفر بیمه بیکاری پرداخت می‌کنیم و به طور متوسط سالانه 15 هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت می‌شود.

به گزارش تسنیم، اسفند ماه سال 1402 بود که در راستای تعدیل در بازار کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بر الزام مقرری بگیران بیکاری به آموزش مهارتی از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و اجرای ماده 9قانون بیمه بیکاری در زمینه آموزش و بازآموزی بیمه‌شدگانی که به دلایل غیرارادی کار خود را از دست می‌دهند، به توافق رسیدند.

در این تفاهم‌نامه که به امضا رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، علی حسن رعیتی‌فرد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی رسیده، مقرر شده است سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای دوره‌های آموزش مهارتی ویژه مقرری‌بگیران بیمه بیکاری را با هدف فراهم آوردن زمینه اشتغال مجدد آنها، متناسب با فرصت‌های شغلی مورد نیاز بازار کار هر منطقه و نیز تقاضای کارفرمایان برگزار کند.

برخی اعتقاد دارند اینکه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در هفته های اخیر از کاهش میزان مستمری بیمه بیکاری خبر داده است به دلیل ضرورت آموزش مهارتی برای مقرری بگیران بیمه بیکاری است, چرا که عده ای از فرآیند انجام کار منصرف می شوند و ترجیح می دهند مقرری را نگیرند چرا که از فرآیند آموزش و فرصت و وقت گیری که برایشان دارد, رضایت ندارند.

میرهاشم موسوی,مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی چند روز گذشته  در مورد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری بیان کرد، در سال گذشته برای اولین بار روند ایجاد اشتغال از روند بیکاری و قرارگرفتن افراد در شمولیت بیمه بیکاری جلوتر شد، به گونه‌ای که روند ایجاد اشتغال و بیمه تامین اجتماعی مثبت شد و روند قرار گرفتن افراد در مستمری بیمه بیکاری 16تا 17درصد کاهش یافت.

موسوی همچنین از کاهش حدود 4500میلیارد تومانی پرداخت بیمه بیکاری در سال 1402نسبت به سال 1403خبر داد و گفت: میزان نرخ بیکاری هم کاسته شد. به گفته وی تعداد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی به حدود 15.5 میلیون نفر رسیده است.

به گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، تعداد 1.5 میلیون نفر جدید در سال 1402تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • آمار بیکاری در انگلیس رکورد زد
  • همه چیز درباره بیمه بیکاری؛ کاهش مقرری‌بگیران بیمه بیکاری
  • کاهش ۱۴ درصدی نرخ تورم لرستان
  • تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری زمستانی در آذربایجان‌غربی
  • کاهش ۱۷ درصدی مقرری بگیران بیمه بیکاری
  • جزئیات تسهیلات ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی اشتغال در ۱۴۰۳
  • نرخ بیکاری در آذربایجان غربی به ۷.۶ درصد رسید
  • نرخ بیکاری در آذربایجان غربی به ۷.۶ درصد درصد رسید
  • مقرری‌بگیران بیکاری در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت
  • نرخ بیکاری زمستانی در آذربایجان‌غربی تک‌رقمی شد