Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@20:54:41 GMT

ویروس کرونا، اوباما را دوباره فعال کرد!

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۸۱۱۴۵

ویروس کرونا، اوباما را دوباره فعال کرد!

فرارو- به دنبال شیوع گسترده کروناویروس در ایالات متحده و به دنبال آن افزایش فشارها بر دولت دونالد ترامپ، باراک اوباما رئیس جمهور پیشین این کشور، روز به روز در حال شدت بخشیدن فعالیت خود در زمینه مبارزه با این بحران است. اگر چه واکنش و انتقاد به سیاست های دولت دونالد ترامپ از سوی روسای جمهور پیشین، امری عادی به نظر می رسد اما در میانه بحران کرونا، در حالی که این روسا تنها به پیام های مختصر اکتفا کرده اند، باراک اوباما که معمولاً چنین فعال دیده نشده، به شدت در حال نقش آفرینی در این اپیدمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا باراک اوباما که بعد از دوران ریاست جمهوری خود معمولاً بی سر و صدا بوده است، به یک باره در بحران کرونا بسیار فعال شده است؟ خبرگزاری ان بی سی نیوز آمریکا طی گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته است.

باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده در حال استفاده از بسترهای بزرگ رسانه های اجتماعی، برای حل بحران کروناویروس است و به مانند زمان ریاست جمهوری خود، در پی نقش آفرینی در این زمینه است.

اوباما که در بسیاری از بزرگترین مسائل زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ سکوت اختیار کرده بود، اکنون به طور مرتب پیام هایی را در توییتر- و برخی موارد در فیس بوک خود – منتشر می کند که محتوای آن ها ترویج اقدامات ایمنی و توضیح در مورد محدودیت های جدید برای مبارزه با ویروس است. با به اشتراک گذاشتن چنین پیام هایی، او به عنوان الهام بخش افراد و سازمان هایی است که در حال مبارزه با کروناویروس در آمریکا هستند.

دونالد ترامپ معمولاً پیام های هشدار توییتری در خصوص کروناویروس را در اواخر روز یکشنبه تا دوشنبه ارسال می کند که این تصور را ایجاد می کند که دولت او در تلاش برای دعوت مردم به رعایت فاصله اجتماعی، معکوس عمل می کند و در حال تشویق از سرگیری فعالیت های اقتصادی در ابتدای هفته است. در این حال اوباما، لینک مقاله ای در نیویورک تایمز را منتشر کرد که در آن به "گام های سخت" اشاره شده که ممکن است برای جلوگیری از انتقال ویروس هنوز هم لازم باشد که انجام شوند. اوباما در مطلبی دیگر که تقریباً 20000 بار بازنشر شده است، گفت: «در اینجا خلاصه مفیدی از بهترین تفکرات موجود در بین کارشناسان بهداشت عمومی در مورد چگونگی آمادگی برای مبارزه با COVID-19 در هفته های آینده آمده است».

پست های اوباما که به ده ها میلیون بازنشر رسیده، درگیری های زیادی را ایجاد کرده است. هفته گذشته، بیش از 120000 بازنشر در توئیت وی وجود داشت که به یک گزارش واشنگتن پست پیوند داده بود. این گزارش نشان می داد که چگونه می توان منحنی عفونت ها را تحت شبیه سازی های مختلف، مسطح کرد. این مقاله، همان طور که یکی از خبرنگاران واشنگتن پست در توییتر ذکر می کند، به عنوان پر بیننده ترین خبر اعلام شد که حتی اخبار مربوط به "دسترسی به هالیوود" ترامپ در سال 2016، نیز خواننده کمتری نسبت به آن داشت. اوباما نوشت: "این را تماشا کنید. این نشان می دهد که چرا باید همه ما کارهای صحیح انجام دهیم و در حد ممکن در خانه بمانیم. همه ما می توانیم به کند شدن شیوع ویروس، محافظت از سالمندان، آسیب پذیرها و یکدیگر کمک کنیم."

طی دو هفته گذشته، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده بیش از ده ها توییت با موضوع اپیدمی کروناویروس، از جمله ارسال پست های تشکر از بازیکنان و مدیران NBA به دلیل "ارائه یک الگوی خوب در یک زمان چالش برانگیز" برای برجسته کردن مسئله عدم تجمع، منتشر کرد. یک منبع نزدیک به اوباما گفت: رئیس جمهور سابق در حال حاضر می خواهد "پیام های بهداشت عمومی را که مردم باید ببینند را به اشتراک بگذارد.

این شخص گفت: «مهمترین و حیاتی ترین مسئله، تأکید بر پیام های مهم بهداشت عمومی است که اوباما احساس می کند افراد نیاز به یادگیری و درک آن ها دارند زیرا این یک مسئله پیچیده است و بسیاری از علوم برای عموم مردم نامفهوم هستند. بنابراین او می خواهد مطمئن شود كه مردم به اطلاعات درست دسترسی دارند». این منبع افزوده است که اوباما همچنین «می خواهد به اشخاصی که در این بحران کارهای شایسته ای انجام می دهند، خواه افراد، سازمان ها یا کارمندان مراقبت های بهداشتی یا هر فرد آمریکایی که کارهای فوق العاده ای انجام می دهد، کمک کنند». این منبع افزود: اوباما معتقد است «اینها داستان هایی الهام بخش برای به اشتراک گذاشتن هستند و امیدوارم دیگران را نیز به پیروی از آن دعوت کند».

به نظر می رسد در صورت عدم اصرار اوباما به ارسال چنین پیام هایی، توجه ها به این مسئله قابل توجه نخواهد بود. به ویژه دیگر رهبران پیشین آمریکا معمولاً توجه خود را در عکس العمل به دیگر بحران های ریاست جمهوری دونالد ترامپ معطوف کرده اند.

نکته قابل توجه این است که اوباما در هیچکدام از پست های خود، تاکنون مستقیماً انتقادی را متوجه دونالد ترامپ نکرده است و در عوض «قدردانی عمیق خود را به"آن هایی" که در خط مقدم این همه گیری هستند» تقدیم می کند. همچنین به آمریکایی ها توصیه می کند که «از طریق تلفن، دوستان و نزدیکان سالمند یا آسیب پذیر و همسایگانی که ممکن است به کمک احتیاج داشته باشند» را بررسی کنند. اوباما در عین حال به ترویج آنچه او «اقدام هوشیارانه» می نامد، پرداخته که می تواند اقدام مفیدی برای آنچه باید در ماه های آینده انتظار داشت، باشد.

«بن لابولت»، سخنگوی پیشین باراک اوباما، ایمیلی به NBC News اظهار داشت که: «این بحران(شیوع کروناویروس در آمریکا) برخلاف همه شرایط زندگی ما است و همه ما را برای مقابله با آن در کنار هم قرار می دهد». وی افزود: «پرزیدنت اوباما توانایی انتقال اطلاعات لازم و حیاتی به میلیون ها نفر را دارد تا بتواند بدین شکل به کنترل گسترش ویروس کمک کند». وی گفت: "گرچه او سیاست های روزمره را به نسل بعدی رهبران واگذار کرده است، اما جای تعجب نیست که او برای تشویق مشارکت گسترده در جهت مبارزه با گسترش این اپیدمی وارد عمل شود».

در همین حال، اوباما بنیاد خود را برای نمایش "داستانهای امید" در مورد شهروندانی که در درون این اپیدمی هستند، هدایت کرده، که برخی از آن ها در حال حاضر در توییتر به نمایش در آمدند.

در حالی که دوشنبه گذشته، دهمین سالگرد امضای قانون «مراقبت مقرون به صرفه» بود، اوباما در پیام رسانی درباره بحران اپیدمی، از رهبران پیشین ایالات متحده بسیار فراتر رفت. بیل کلینتون، رئیس جمهور پیشین آمریکا چندین پست در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشت که از آمریکایی ها خواسته است در خانه بمانند مگر اینکه دلیل اساسی برای ترک آن داشته باشند. کتابخانه های روسای جمهور پیشین آمریکا، «جیمی کارتر» و «جورج دبلیو بوش» نیز به تبلیغ پیام هایی در خصوص مبارزه با کروناویروس بر روی سیستم های عامل خود اکتفا کردند.

موضوع دخالت روسای جمهور پیشین آمریکا در مبارزه با بحران شیوع کروناویروس، زمانی جدی شد که در کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه کارگروه مبارزه با کروناویروس کاخ سفید، از ترامپ سوال شد که آیا وی علاقه ای دارد که به پیشینیان خود در مورد بحران صحبت کند. ترامپ گفت: «ببینید، من به همه احترام می گذارم اما احساس می کنم تیم فوق العاده ای دارم و فکر می کنم ما کار خارق العاده ای انجام می دهیم. فکر می کنم باید چیزهای زیادی بیاموزم اما می دانید، حدس می زنم که می توانید بگویید که احتمالاً تمایل طبیعی وجود ندارد که با آنها تماس بگیریم». ترامپ ادامه داد: « اگر احساس می کردم در صورت زنگ زدن، چیز بیشتری یاد می گیرم و این یک زندگی را نجات می دهد، خوب من دو دقیقه تماس را برقرار می کردم. اما من چنین احتمالی را نمی بینم».

یک هفته پیش از آن، اوباما پیامی را خطاب به واشنگتن و دولت های ایالتی و محلی در سطح کشور به اشتراک گذاشت. وی گفت: "همه افراد نمی توانند در خانه بمانند و ما از متخصصان بهداشت، کارگران ترانزیت و فرودگاه، خدمات عمومی و هرکسی که خدمات خود را ادامه می دهد، قدردانی می کنیم. مقامات باید برای حمایت از افرادی که زندگی و معیشت آن ها در هفته های آتی به خطر خواهد افتاد، قدم بردارند».

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا کرونا در آمریکا باراک اوباما دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین دونالد ترامپ ریاست جمهوری پیشین آمریکا ایالات متحده باراک اوباما پیام هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۱۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.   به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.   این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.   جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.   براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.   آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.   سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.   به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.   این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.   این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.   «اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.   به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.   با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.   در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند