Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@10:09:48 GMT

عربستان با برقراری آتش بس در یمن موافقت کرد

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۸۲۰۱۰

عربستان با برقراری آتش بس در یمن موافقت کرد

در پی فراخوان سازمان ملل برای برقراری صلحی موقت در سرتاسر جهان و در بحبوحه همه گیری ویروس کووید -۱۹، ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی با آتش بس در یمن موافقت کرده است.

توافق عربستان با آتش بس موقت پنج سال پس از مداخله نظامی این کشور در یمن صورت می‌گیرد؛ مداخله‌ای که ده‌ها میلیون انسان بی گناه را با آوارگی و قحطی بی سابقه روبرو کرد و یکی از بزرگترین فجایع بشری دهه‌های اخیر را رقم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در واقع موافقت ریاض با این فراخوان سازمان ملل پس از آن صورت می‌گیرد که نیرو‌های تحت حمایت عربستان و حامی «عبدربه منصور هادی» و همچنین نیرو‌های حوثی آتش بس را پذیرفتند.

در همین ارتباط، رئیس کمیته عالی انقلاب نیرو‌های حوثی- «محمد علی الحوثی» - با استقبال از حمایت ریاض از این آتش بس، در پیامی توئیتری نسبت به این اقدام عربستان ابراز امیدواری کرد.

شایان ذکر است که «مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن هفته گذشته خواستار برقراری یک آتش بس شد و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز با ارسال نامه‌ای خطاب به طرف‌های درگیر خواستار توقف «فوری» مخاصمات شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر عربستان آتش بس یمن سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۲۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش عربستان به وتوی آمریکا به قطعنامه فلسطین

عربستان سعودی امروز(جمعه) از ناکامی شورای امنیت بین المللی برای تصویب پیش نویش قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ابراز تاسف کرد.

به گزارش مشرق، وزارت امور خارجه عربستان با انتشار بیانیه ای در این زمینه اعلام کرد: جلوگیری از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد، به تقویت سرکشی رژیم اشغالگر اسرائیل و ادامه نقض قوانین بین المللی بدون وجود هیچ عامل بازدارنده ای در این زمینه کمک می کند و هیچ گونه کمکی به برقراری صلح نخواهد کرد.

وزارت خارجه عربستان همچنین تأکید کرد: بار دیگر از جامعه جهانی می خواهیم به مسئولیت هایش در زمینه توقف تجاوزگری اشغالگران اسرائیلی به غیر نظامیان در غزه، حمایت از حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت شان و برپایی کشور مستقل فلسطین به پایتختی بیت المقدس براساس طرح صلح عربی و قطعنامه های بین المللی ذیربط عمل نماید.

آمریکا بامداد جمعه در رای‌گیری شورای امنیت، قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد. از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ عضو به این قطعنامه رای مثبت و انگلیس و سوئیس رای ممتنع دادند.

کشور الجزایر پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین را در سازمان ملل به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده بود و خواستار طرح آن در نشست روز پنجشنبه این شورا شده اما کشور مالت که رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) است، ابتدا اعلام کرد که شورای امنیت عصر جمعه به وقت محلی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد اما سرانجام این نشست عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار شد.

تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد.

پیش از منابع آگاه اعلام کرده بودند که این قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است اما احتمالا آمریکا یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و حامی همیشگی (رژیم) اسرائیل، با آن مخالفت و آن را وتو خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.

کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • واکنش عربستان به وتوی آمریکا به قطعنامه فلسطین
  • موافقت 12 عضو شورای امنیت با شناسایی کشور فلسطین/ آمریکا وتو کرد
  • موافقت شورای صدور پروانه ساخت با ۵ فیلم‌نامه/ صدرعاملی مجوز گرفت
  • فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد
  • انتشار فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳
  • موافقت رهبر انقلاب با عفو تعداوی از محکومان تعزیرات
  • فراخوان سازمان وظیفه عمومی اعزامی‌های اول اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مشمولان سربازی بخوانند؛ فراخوان جدید و مهم سازمان وظیفه عمومی + جزئیات
  • فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳