Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@02:32:10 GMT

مصرف مکمل ویتامین‌ها برای مقابله با کرونا توصیه نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۸۳۴۵۱

به گزارش ایلنا، «زهرا عبداللهی» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفت‌وگویی، در پاسخ به این سوال که در شرایط بحران کرونا و در راستای افزایش ایمنی بدن افراد چه پروتکلی را برای مصرف ویتامین‌های مکمل صحیح می‌دانید؟ گفت: ما هیچ توصیه‌ای نداریم که افراد قرص تهیه کنند و ویتامین بدن‌ خود را با قرص‌ تامین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم است ویتامین‌های مورد نیاز با مصرف طبیعی غذا تامین شود. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: نباید افراد به صورت خودسرانه‌ برای مصرف قرص، آمپول و مکمل‌های غذائی اقدام کنند. 

عبداللهی ضمن تاکید بر اینکه کارشناسان تغذیه معتقدند، منابع غذائی مناسب باید بتواند مایحتاج بدن را تامین کند، گفت: اگر افراد تنوع را در برنامه غذایی رعایت کنند، نیاز به استفاده از قرص مکمل نخواهند داشت. اگر افراد بتوانند تمام گروه‌های غذایی را مانند سبزی، میوه، گوشت و لبنیات را مصرف کنند، تمام نیاز بدنشان تامین می‌شود. 

عبداللهی در ادامه گفت: تنها استثنا در مورد ویتامین D است، زیرا که ویتامین D در منابع غذائی ما بسیار فقیر است. البته وزارت بهداشت یک برنامه برای مکمل‌یاری ویتامین D دارد که از دوسال پیش با احراز کمبود ویتامین D در کشور، یک قرص ۵۰۰۰۰ واحدی را در ماه توصیه کرد. تنها این ویتامین در ابلاغیه‌های وزارت بهداشت توصیه شده‌ است، اما مصرف خودسرانه‌ی هیچ ویتامین دیگری توصیه نمی‌شود. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بیان کرد: بطور مثال، ویتامین C مصرف افراطی دارد، در حالی که اگر افراد دو واحد میوه در روز مصرف کنند، نیاز به هیچ داروی مکملی نخواهند داشت. 

وی افزود: در صورتی که افراد تشخیص کمبود ویتامین را از پزشک دریافت کنند، زیر نظر پزشک و با تجویز او اقدام به مصرف مکمل‌‌های ویتامینی کنند. در پروتکل‌‌های درمانی، پیش‌بینی شده‌ است که اگر افراد کمبود جدی ویتامین داشته باشند، تحت درمان با مکمل‌های ویتامینی قرار بگیرند. این مقوله متفاوت است از آنکه افراد مصرف خودسرانه داشته باشند. هر نوع مکمل غذائی و ویتامینی باید تحت کنترل پزشک باشد. مصرف خودسرانه ویتامین‌ها خود موجب اضافه دریافت و متعاقبا مسمومیت می‌شود. 

عبداللهی در بیان آمار کمبود‌های ویتامینی در کشور گفت: طبق مطالعاتی که وزارت بهداشت تاکنون انجام داده‌ است، تنها کمبود ویتامین در کشور مربوط به ویتامین D است. این مطالعات مبین آن هستند که کمبود ویتامین D در تمام گروه‌‌های سنی وجود دارد. در کنار مکمل‌یاری که ذکر شد، وزارت بهداشت راهکاری در پیش گرفته است تا با غنی‌سازی مواد غذائی لبنی این کمبود را رفع کند، اما هیچ شواهد و مستنداتی مبنی بر کمبود ویتامین‌های دیگر وجود ندارد. 

وی اظهار کرد: ویتامین‌های A و D که ویتامین‌های چرب محسوب می‌شوند، می‌توانند تا شش ماه در بدن ذخیره شوند و نیاز بدن را تامین کنند. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در پایان گفت: به سبب مقابله با کرونا، هیچ توصیه برای مصرف مکمل ویتامینی وجود ندارد و فقط مکمل ویتامین D را طبق همان توصیه‌های سابق وزارت بهداشت، یعنی یک قرص ۵۰۰۰۰ هزار واحدی بصورت ماهانه مصرف کنند. 
 

منبع: الف

کلیدواژه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت کمبود ویتامین اگر افراد ویتامین D

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۳۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات گسترده در فضای مجازی درباره فروش و تزریق واکسن «گارداسیل»، در زمینه وضعیت شیوع بیماری HPV در کشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد. به طور مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند. بنابراین برای این کشور واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان صرفه اقتصادی دارد. در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم. به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.

تفاوت مهم ۲ بیماری مقاربتی؛ زگیل و تبخال | تزریق واکسن HPV بعد از ابتلا تاثیر دارد؟ | این افراد حتما واکسن گارداسیل بزنند

وی ادامه داد: به‌طور مثال، ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، گفت: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند، اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره ضرورت استفاده از این واکسن نیز اظهار کرد: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان گفت: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی ۶ ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

کد خبر 846551 منبع: ایسنا برچسب‌ها زگیل وزارت بهداشت و درمان اچ پی وی واکسن

دیگر خبرها

  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • ضرورت مصرف مکمل‌ها در زمان‌های مشخص برای بهبود جذب آن‌