Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: سازه‌ها و عملیات آبخیزداری و آبخوانداری اجرا شده در این استان، در کنترل و مهار سیل و جلوگیری از آسیب به تاسیسات و زیرساخت‌های شهری و روستایی نقش اساسی ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در حال حاضر دو هزار و ۵۰۰ سازه سنگی ملاتی و یکصد سدخاکی از محل اعتبارات استانی، ملی و صندوق توسعه ملی با هدف تثبیت زمین لغزش، ذخیره نزولات آسمانی، افزایش پوشش گیاهی، کنترل فرسایش خاک و تغذیه آبخوان احداث شده است.

محمدی مقدم ادامه داد: با توجه به بارش‌های ابتدای سال و میزان آب موجود در سد‌های استان ناشی از بارش‌های گذشته، تعدادی از سد‌های خاکی حوزه دشت شهرکرد، تومانک، هرچگان، هفشجان، نافچ، بارده و لارک، همچنین برخی از سد‌های خاکی شهرستان کوهرنگ، فارسان، لردگان، سامان، بروجن و خانمیرزا سرریز کردند.

او اظهار داشت: با توجه به اینکه حدود ۷۵ درصد نزولات آسمانی به صورت روان‌آب از استان خارج می‌شود، اجرای طرح‌های آبخیزداری و سدسازی موجب ذخیره ۳۰ درصد این میزان روان‌آب می‌شود.

محمدی مقدم تصریح کرد: اجرای عملیات آبخیزداری در هر هکتار موجب ذخیره‌ و تزریق ۵۰۰ متر مکعب آب به سفره‌های زیرزمینی می شود که در افزایش سطح آب‌های زیرزمینی، احیای چشمه‌ها و قنوات مؤثر است.

به گفته او؛ خوشبختانه با اجرای تمهیدات لازم، بر اثر بارش های اخیر خسارتی به سازه‌های آبخیزداری استان وارد نشد.

انتهای پیام/خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری آبخیزداری و آبخوانداری کنترل و مهار سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۲۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پروژه مشارکتی آبخیزداری و آبخوان‌داری با اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی در اقلید

با توجه به نامگذاری شعار امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» پروژه کنترل سیلاب و آبخوان‌داری طغر شهرستان اقلید با مشارکت شرکت تولیدی کشاورزی سبزه زار این شهرستان اجرا می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت: برای ساخت و تکمیل این پروژه اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که با مشارکت این واحد تولیدی احداث می‌شود.

حجت‌الله مرادی بیان کرد: برای ساخت این پروژه ۷۶ هزار و ۵۰۰ هزار متر مکعب عملیات خاکی و ۱۲هزار و ۲۶۵ متر مکعب حجم عملیات سنگی ملاتی پیش‌بینی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس، حجم مدیریت سیلاب سالانه در این طرح را ۳ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: مساحت این حوزه آبخیز ۵۷ هزار و ۳۰۰ هکتار است.

مرادی تصریح کرد: این پروژه آبخیزداری از طرح‌های مهم و شاخص شهرستان است که می‌تواند با مدیریت روان آب‌های سطحی تحول خوبی در بخشی از شهر اقلید ایجاد کند.

او افزود: تکمیل این پروژه علاوه بر کاهش خطرات ناشی از سیلاب‌ها نقش بسزایی در تغذیه سفره آب‌های زیرزمینی، تقویت منابع آبی و افزایش پوشش گیاهی نیز دارد.

مرادی هدف از احداث این طرح را پیشگیری از خسارات ناشی از سیل، کنترل روان آب‌ها، جلوگیری از فرسایش و تخریب خاک، کمک به تقویت سفره آب‌های زیرزمینی و احیای عرصه‌های جنگلی و مرتعی منطقه عنوان کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس یادآور شد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته این پروژه آبخیزداری در مدت یکسال ساخته و به بهره‌برداری خواهد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • آبگیری بندهای سنگی و ملاتی و گوراب ها در سیرجان
  • اجرای عملیات آبخیزداری نیازمند حدود ۳.۵ همت اعتبار است
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • مادر شهید علی محمدی مقدم آسمانی شد
  • آسمانی شدن مادر شهید علی محمدی مقدم در بشرویه 
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار متر مکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • اجرای پروژه مشارکتی آبخیزداری و آبخوان‌داری با اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی در اقلید
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار مترمکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • ۹۲۷ سازه آبخیزداری در اردبیل اجرایی شد
  • آبگیری ۱۱۰ میلیون مترمکعبی سازه‌های آبخیزداری هرمزگان