Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-24@10:16:45 GMT

رونمایی از متهم جدید کرونا: پانگولین!

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۹۵۰۸۳

ساعت24-جدیدترین مقاله منتشره در مجله معتبر نیچر نشان می‌دهد که شیوع کرونا با همدستی یک جانور دیگر به نام «پانگولین» بوده و از طریق این حیوان به انسان منتقل شده، گرچه کماکان نام «خفاش» به عنوان منشا اصلی ویروس در پرونده ثبت است.

 با دلسوزی سعی کردم پسر جوانی که در آشپزخانه پروژه نفتی‌مان کار می‌کرد را متقاعد کنم که برود دیگ‌های چینی‌ها را بشورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتم: «دو برابر الان بهت حقوق میدن، اندازه یک مهندس ایرانی پول درمیاری!» با حالت درمانده‌ای گفت: «پول دوست دارم ولی به خدا نمیتونم، دو روز رفتم اونقد بالا آوردم که داشتم می‌مرُدم!»

راست می‌گفت. خودشان آشپز و مواد غذایی آورده بودند و همیشه یک سوپ آب زیپو هم بار می‌گذاشتند که بویش کلاغ‌ها را در آسمان بیهوش می‌کرد. بیست‌وچهار سالم بود و عاشق یاد گرفتن. یک‌ بار بحث غذا شد، از «جانگ» که انگلیسی می‌دانست پرسیدم: «چطور گوشت سگ می‌خورید؟» خیلی حق به جانب گفت: «همون طور که شما گوشت گوسفند می‌خورید!» دهانم بدوخت!

وقتی بحث از ذائقه رد شد گفت ما کشور خیلی بزرگی هستیم و اندازه شما منابع برای تولید غذا نداریم. یکی از دلایلی که ما در روستایمان مُرده‌ها را می‌سوزانیم این است که اگر بخواهیم قبر بکنیم، زمین‌ برای کشاورزی کم می‌آید.

بعدها دیدم وجود جمله «غذا خوردی؟» در احوالپرسی روزمره‌شان نشان می‌دهد زمانی در این کشور، خوردن یک وعده غذا تا چه اندازه اهمیت داشته که حتی در احوالپرسی آن را آورده‌اند. این که بعضی از ما کله‌پاچه و دنبلان می‌خوریم محل جدل شده، دموکراسی می‌گوید باید به منوی غذایی خلایق احترام گذاشت اما کارد بخورد به شکمی که با موش و مورچه‌خوار و سگ و خفاش پر می‌شود!

خفاش به عنوان عامل اصلی شیوع ویروس کرونا در میان افکار عمومی شناخته می‌شود. گرچه برخی از متخصصان از ابتدا عنوان کردند که با قاطعیت نمی‌توان خفاش یا سوپ خفاش را عامل این ویروس بدانند اما هر چه هست زیر سر حیوانات و بازارچه خرید و فروش حیوانات زنده‌ای است که چینی‌ها آنها را به عنوان غذا می‌خورند. مجموعه‌ای از مار و سگ و اردک و خفاش و هر درنده و خزنده و چرنده‌ای که فکرش را بکنید!

جدیدترین مقاله منتشره در مجله معتبر نیچر، نشان می‌دهد که شیوع کرونا با همدستی یک جانور دیگر به نام «پانگولین» بوده و از طریق این حیوان به انسان منتقل شده، گرچه کماکان نام «خفاش» به عنوان منشا اصلی ویروس در پرونده ثبت است.

در واقع دانشمندان بر این باورند که ویروس عامل بیماری COVID-۱۹ از خفاش‌ها به پانگولین انتقال پیدا کرده و در پانگولین‌ها تکامل پیدا کرده و به انسان انتقال یافته است. برخی منابع بر این باورند که پانگولین‌های آلوده به ویروس از مالزی به چین قاچاق شده‌اند.

پانگولین چه جانوری است؟

پانگولین یا مورچه‌خوار پولک‌دار جانوری بومی شرق آسیا است گرچه دو گونه ساکن آفریقا هم دارد. پانگولین در فهرست جانوران در معرض انقراض دارد که خرید و فروش آنها قاچاق است اما هم خرید و فروش و هم خورده می‌شود!

پانگولین‌ها موجوداتی خجالتی‌اند و هم اندازه گربه هستند. آنها روی پوست‌شان فلس‌هایی از جنس کراتین دارند و تنها پستاندارانی به شمار می‌روند که چنین نوع از پوشش بدن را دارا هستند. این فلس‌ها چنان محکم‌اند که سال ۱۸۲۰ میلادی از آن زرهی(جوشنی) ساختند و به جرج سوم پادشاه بریتانیا هدیه کردند.

مورچه‌خوار پانگولین جانوری شب‌زی است و از حس بویایی قوی خود برای یافتن حشرات در شب استفاده می‌کنند. آنها با زبانی دراز و باریک و بزاقی چسبناک در خوردن مورچه‌ها و موریانه‌ها تخصص دارند.

پانگولین‌ها در هنگام احساس خطر خود را مانند جوجه‌تیغی جمع می‌کنند و تنها کفتار و گربه‌سانان بزرگ قادر به نفوذ به پوشش فلسی آنها هستند.

این حیوان در چین مصرف خوراکی و دارویی دارد و چینی ها معتقدند که گوشت آن بسیار خوشمزه است. هنوز مشخص نیست که از چه طریقی این ویروس از پانگولین به انسان منتقل شده است. برخی از مقامات رسمی در چین حتی معتقدند که آنها قربانی این ویروس شده و اولین بار کرونا در ایتالیا به وجود آمده و سپس توسط خارجی‌ها به این کشور وارد شده است.

منبع: عصرایران

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۵۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه (سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.

وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید‌های میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.

زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کار‌های گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.

زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.

وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.

رئیس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.

 زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.

وی به تحقیقات دانشگاه و انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.

 زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.

رئیس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.

به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهاد‌های حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.

وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.

رئیس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • رونمایی از بزرگ‌ترین مسئله ایران و جهان که از فقر هم وحشتناک تر است
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • (ویدئو) انتشار ویروس جدیدی به نام پزشک‌بلاگری
  • سندروم پس از کرونا چیست؟