Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-به دنبال دستور وزیر بهداشت به دبیر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، در خصوص ورود متخصصان طب ایرانی به حوزه پیشگیری و درمان کرونا، دکتر فتاحی، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای به رییس کل این سازمان، نکاتی را در این زمینه مطرح کرد.

 بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در نامه دکتر علی فتاحی به دکتر محمدرضا ظفرقندی آمده است: «با عنایت به نظر اخیر منتشر شده توسط وزارت بهداشت مبنی بر استفاده از متخصصان طب ایرانی در معالجه بیماران کوید۱۹ و با توجه به جایگاه سازمان نظام پزشکی ضمن تاکید بر این مهم که علم و فن ارجمند پزشکی در طول تاریخ تکامل یافته و  بدنه یکپارچه حرفه مقدس پزشکی امروز را تشکیل داده است، موارد زیر به استحضار می‌رسد:

۱-بر اساس ماده ۱۸ آیین نامه انتظامی سازمان نظام پزشکی، مسئولیت درمان به عهده پزشک معالج می باشد و قانون کسی را به جز پزشک معالج و تا حدودی پزشک مشاور را در پروسه درمان مسئول نمی داند لذا به منظور پیشگیری از اخلال در روند درمان بیماران،   هرگونه اقدام درمانی با هر عنوانی باید زیر نظر پزشک معالج انجام گیرد، در مواردی که پزشک معالج نیاز به مشورت سایر متخصصین داشته باشد بر اساس روال موجود این کار در قالب مشاوره انجام می گیرد و تصمیم گیری در مورد عمل کردن به مشاوره، به نظر پزشک معالج بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم است این مسؤولیت مهم به همه متخصصین عزیزی که بیماران مبتلا به کووید ۱۹ زیر نظر آنها بستری هستند یادآوری شود و گوشزد گردد که از انجام هرگونه مداخله غیر استاندارد بر بیماران خود جلوگیری نمایند.

لازم به ذکر است موارد مربوط به پژوهش های پزشکی که مجوز انجام خود را از کمیته های اخلاق در پژوهش معتبر مورد تایید کمیته ملی اخلاق در پژوهش دریافت کرده اند می توانند در صورت موافقت پزشک معالج و کسب رضایت آگاهانه از بیماران یا تصمیم گیرندگان جایگزین آنها انجام شوند.

۲- کلیه اقدامات و مداخلات پزشکی که بر روی بیماران انجام می گیرد لازم است با استانداردهای رشته مربوطه مطابقت داشته باشد. کما اینکه قضاوت در مورد پرونده ‌های پزشکی در مراجع رسیدگی کننده بر همین مبنا انجام می گیرد، ‌از این رو اگر قرار است با نام طب ایرانی یا هم نام دیگر مداخلاتی بر روی بیماران انجام پذیرد لازم است از قبل پروتکل اجرایی آن، نحوه مداخلات و مسئولیت ها در قالب استانداردهایی  از قبل مشخص شود و به تصویب مراجع ذی ربط برسد.

۳- بر اساس ماده ۱۸ راهنمای عمومی اخلاق حرفه ای سازمان نظام پزشکی «مراقبت‌های سلامت باید بر اساس روش‌های تشخیصی و درمانی مناسب و روزآمدِ در دسترس و مبتنی بر شواهد علمی و دانش روز پزشکی، ارائه شود»، از این رو لازم است همه اقداماتی که در مورد بیماران انجام می شود شامل وصف مندرج در این ماده باشند و ایرانی یا سنتی بودن یک مداخله به هیچ عنوان مداخلات مربوطه را از مبتنی بودن بر شواهد علمی و دانش روز پزشکی بی نیاز نمی کند. ضمن اینکه ماده ۲۳ همین سند به روشنی بیان می کند:  «ارائه‌ هرگونه خدمت خارج از راهنماهای مصوب بالینی، مراجع علمی مورد تأیید و یا عرف تخصصی، تحت هر عنوان، و نیز ارجاع بیماران به افرادی که ادعای درمانگری با روش‌های غیر علمی می‌کنند و مراکز غیرمعتبر از سوی شاغلان حِرَف پزشکی و وابسته، ممنوع است. روشن است در صورتی که طی پژوهش‌های استاندارد، ایمنی و مؤثر بودن هر ادعای درمانی به اثبات برسد، این موارد بخشی از علم روز پزشکی به‌شمار خواهد آمد.» از این رو لازم است هر مداخله‌ای که برای بیماران تجویز می شود واجد وصف مندرج در این ماده بوده و از هر اقدامی که ایمنی و تاثیر آن در جامعه تخصصی پزشکی پذیرفته نیست، خودداری گردد.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که اسناد فوق الذکر از جمله آیین نامه انتظامی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران و راهنمای عمومی اخلاق حرفه‌ای که مصادیق رفتار خلاف شؤون پزشکی موضوع ماده ۶ آیین نامه مذکور را مشخص می کنند، ‌ مقررات قانونی و حرفه ای کشور و برای همه اعضای سازمان نظام پزشکی لازم الاجرا هستند و تخطی از آنها موجب پیگیرد قانونی خواهد بود.»

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: انتظامی سازمان نظام پزشکی پزشک معالج طب ایرانی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۶۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار دانشمند ایرانی در استفاده از نانوذرات طلا برای از بین بردن باکتری‌ دهان و دندان

دانشمندان «دانشگاه استنفورد» و «دانشگاه پنسیلوانیا» به سرپرستی دکتر «مریم حاج فتحعلیان»، از نانوذرات طلا برای از بین بردن باکتری‌های دهان و دندان استفاده کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، هنگامی که باکتری‌های مضر روی دندان‌ها یا زخم‌ها جمع می‌شوند، اغلب یک سد سفت و لزج را ایجاد می‌کنند که «زیست‌لایه»(Biofilm) نام دارد و آنها را به یک حریف سرسخت در برابر درمان‌های مرسوم تبدیل می‌کند.

به نقل از نانو مگزین، زیست‌لایه‌ها مانند قلعه‌های میکروسکوپی عمل می‌کنند، به محافظت از باکتری‌ها در برابر اثرات آنتی‌بیوتیک‌ها می‌پردازند و از بین بردن عفونت را به چالش می‌کشند.

یک روش پیشگامانه که توسط دانشمندان «دانشگاه استنفورد»(Stanford University) و «دانشگاه پنسیلوانیا»(UPenn) ابداع شده، نویدبخش مقابله با این مشکل بدون نیاز به آنتی‌بیوتیک است.

در این روش نوآورانه از نانوذرات طلا استفاده می‌شود که ذرات ریز طلا هستند و برای حمله موثر به زیست‌لایه‌ها مهندسی شده‌اند. پژوهشگران، روشی را برای پوشاندن این نانوذرات با شکر ابداع کرده‌اند که توانایی آنها را برای هدف‌گیری و چسبیدن به زیست‌لایه‌ها افزایش می‌دهد.

هنگامی که نانوذرات در جای خود قرار بگیرند، می‌توان آنها را برای تولید گرما و تخریب ساختار زیست‌لایه‌ فعال کرد و در نتیجه، باکتری‌های محصور در آن را از بین برد. این روش نه تنها به تجزیه زیست‌لایه‌ کمک می‌کند، بلکه راهی را برای ردیابی بصری فرآیند با استفاده از یک روش تصویربرداری منحصربه‌فرد ارائه می‌دهد.

دکتر «لویزا راسل»(Luisa Russell) یک چهره پیشرو در تحقیقات بخش علوم و فناوری اکتشافی «موسسه ملی تصویربرداری زیست‌پزشکی و مهندسی زیستی»(NIBIB)، اهمیت این راهبرد بدون آنتی‌بیوتیک را برجسته کرد.

راسل توضیح داد: با استفاده از این پلتفرم می‌توانید زیست‌لایه‌ها را بدون جراحی جدا کنید. همچنین، این روش می‌تواند بیماران را در صورت حساسیت داشتن به آنتی‌بیوتیک‌ها یا ابتلا به سویه‌های مقاوم به دارو درمان کند.

همچنین، راسل بر اهمیت یافتن درمان‌های جایگزین تأکید کرد که به آنتی‌بیوتیک‌ها متکی نیستند. این نگرانی با توجه به افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی و آلرژی‌ها تشدید می‌شود.

مشکل زیست‌لایه‌ها فراتر از مقاومت آنها در برابر آنتی‌بیوتیک‌هاست. شناسایی و ریشه‌کن کردن آنها بسیار دشوار است و یک چالش مهم در مراقبت‌های پزشکی و دندان‌پزشکی به شمار می‌رود. پژوهشگران به دنبال راه حلی بودند که بتواند به طور موثر به شناسایی و حذف زیست‌لایه‌ها بپردازد. آنها پاسخ خود را در نانوذرات طلا یافتند که به دلیل زیست‌سازگاری و توانایی ژ در تبدیل کردن موثر نور به گرما شناخته شده‌اند. از این ویژگی می‌توان برای اهداف درمانی استفاده کرد.

دکتر «مریم حاج فتحعلیان» پژوهشگر دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، استاد مهندسی پزشکی در «موسسه فناوری نیوجرسی»(NJIT) و پژوهشگر ارشد این پروژه ضمن صحبت کردن در مورد سرعت و کارآیی درمان، به ویژه برای عفونت‌های دهانی خاطرنشان کرد: این روش درمان به ویژه برای عفونت دهان سریع است. ما لیزر را به مدت یک دقیقه اعمال کردیم اما در حدود ۳۰ ثانیه می‌توانیم همه باکتری‌ها را از بین ببریم.

این پژوهش در «Journal of Clinical Investigation» به چاپ رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش هاشمی، وزیر پیشین بهداشت به مرگ پرستو بخشی پزشک جوان: سکوت وزارت بهداشت مایه‌ شرمساری است/ چرا نظام پزشکی مماشات می‌کند؟ چرا همه ما مرده‌ایم؟ همه ما که با سکوتمان در عادی سازی این خودکشی‌ها کمک می‌کنیم
  • ابتکار دانشمند ایرانی در استفاده از نانوذرات طلا برای از بین بردن باکتری‌ دهان و دندان
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • اکثر بیمارستان‌های غزه از کار افتاده‌اند
  • توزیع ۲۸۰۰ متخصص در مناطق محروم و کم‌برخوردار
  • لزوم رعایت تعرفه‌های پزشکی کردستان در انجام اعمال جراحی
  • هشدار بازرسی به زیرمیزی گرفتن پزشکان در کردستان
  • نامه معاون دادستان کل برای تعیین تکلیف وضعیت همراهان بیمار
  • نامه معاون دادستان کل برای تعیین تکلیف وضعیت همراهان بیمار بستری در مراکز درمانی
  • روایت یک مقام نظام پزشکی از خودکشی پزشک خانم