Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@22:52:33 GMT

آشنایی با جزیره خارکو - بوشهر

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۰۷۱۲

آشنایی با جزیره خارکو - بوشهر

همشهری‌آنلاین: بازدید از جزایر متعدد و ناشناخته این منطقه و آشنایی با سبک زندگی اهالی که در آن جزایر زندگی می‌کنند، هر کدام به نوبه خود می‌توانند جاذبه ویژه‌ای برای بازدید از جزایر جنوبی ایران باشند.

جزایر عباسک، بونه، تنب بزرگ و کوچک، لارک، هرمز، ناز، خور موسی و … از جزایر خلیج‌ فارس هستند که در نزدیکی ۳ استان خوزستان، بوشهر و هرمزگان قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جزیره خارکو که در خارک قرار دارد در فهرست آثار طبیعی جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده است.

این جزیره پناهگاه حیات وحش خارک و خارکوست و در فاصله ۵۴ کیلومتری شمال غربی بوشهر در آب‌های ساحلی واقع شده است.

مساحت جزیره خارکو حدود ۸ کیلومتر و پهنای آن ۴۰۰ متر است و تعدادی تأسیسات به جای ‌مانده از حضور نظامیان کشور در سال‌های جنگ ایران و عراق از جمله اسکله و ساختمان‌های انبار مانند دارد که امروزه محل مناسبی برای رشد پرندگان در این جزیره‌ شده است.

سطح جزیره خارکو فاقد هر گونه پستی و بلندی و به صورت پشته‌ای بسیار کم ارتفاع از دنباله‌های طاقدیس‌های زاگرس جنوبی در ایران است، از همین رو هیچ‌گونه کوه یا تپه و یا ناهمواری در آن نیست. بلندترین نقطه آن با ۸ متر ارتفاع در مرکز جزیره و با شیب ملایم به اطراف قرار دارد.

در زمان‌های گذشته این جزیره محلی برای استقرار نظامیان انگلیسی برای تسخیر خارک نیز بود و پیش از آن خارکو محلی برای جنگ میرمهنا با هلندی‌ها بود و آنها نیروهای خود را به سمت این جزیره فرستادند.

پوشش گیاهی و جانوری در جزیره خارکو

جزیره خارک به همراه جزیره خارکو به دلیل ارزش‌های فوق‌العاده اکولوژیکی که دارای یکی از از اجتماعات منحصر به فرد مرجان‌های و جانوران دریایی، محل تخم‌گذاری هزاران قطعه پرندگان آبزی و کنار آبزی است.

پوشش گیاهی عمده در این منطقه شامل کنار، کهور، انجیر، معابد، انجیر بنگال و انواع گیاهان علفی بوده و همچنین گلایل، سفید سریش، تمشکین عشق آبادی، خیارک، گرامورز، ناز بیابانی، آهوماش شور دوست، مشگک، انجیر معابد، سیلن عربی، مریم گلی مصری، تیپ پوششی نریشت، تیپ پوششی گل آفتابی درختچه ای است.

مهم‌ترین گونه جانوری این منطقه آهو بوده که قریب به ۱۵۰ سال پیش به این جزیره انتقال یافته است. باوجود یکسری تعارضات انسانی و عوامل محدودکننده طبیعی نظیر خشکسالی، در جزیره ماندگار شده و به حیات خود ادامه داده و به نوعی خود را با محیط زیست این منطقه وفق داده است و علاوه بر آن حیواناتی نظیر پرندگان مهاجر، ‌دلفین‌ها، لاک پشت‌های دریایی نیز در این جزیره وجود دارند.

سواحل شنی و ماسه‌ای جزیره خارکو در خارک به دلیل و همچنین وجود آبسنگ‌های مرجانی، سبب شده‌اند تا جذابیت بیشتری در این جزیره به وجود بیاید. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که این جزیره فاقد مناطق مسکونی و هر گونه تجهیزات و امکاناتی است.

کد خبر 495636 برچسب‌ها مجله سفر به استان بوشهر مجله گردشگری چهارگوشه ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیات وحش جزیره خارکو جزیره خارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۰۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر

امام جمعه بوشهر معماری، شهرسازی و بازآفرینی را آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ دانست و گفت: بافت تاریخی بوشهر یک آلبوم از تاریخ باشکوه این سرزمین محسوب می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری ظهر امروز در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی کشور با اشاره به اهمیت توجه به معماری و شهرسازی، اظهار داشت: شهرسازی و معماری در حرکت تاریخ، نشان از ابعاد مختلفی از درجه تمدن هر جغرافیا و منطقه زیستی دارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر بازآفرینی سازه‌های زیستی را در تمدن‌ها و ادوار مختلف تاریخی را متمایز دانست و بیان کرد:
در هر زیست‌بوم معماری و شهرسازی و بازآفرینی سازه‌های زیستی نشان از درجه دانش، هوشمندی، توان مهندسی و تشخیص قوی در عرصه جامعه‌شناسی و روان‌شناسی آن جامعه دارد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر معماری، شهرسازی و بازآفرینی را آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ دانست و تصریح کرد: این مهم نشان از درجه دانش مدیران و مردم آن منطقه دارد.

امام جمعه بوشهر با تشریح جایگاه تاریخی و تمدنی بوشهر در عرصه‌های مختلف به ویژه معماری شهرسازی خاطرنشان کرد: بافت تاریخی بوشهر از معماری بسیار ارزشمند برخوردار است و به عنوان یکی از معماری‌های منحصربه‌فرد جنوب کشور است.

وی معماری بافت تاریخی بوشهر را به‌عنوان هویت این شهر و شناسنامه تاریخی ایران زمین دانست و اضافه کرد: بافت تاریخی بوشهر یک آلبوم از تاریخ باشکوه این سرزمین محسوب می‌شود.

صفایی بوشهری با اشاره به اهمیت برگزاری همایش مجمع رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی افزود: این همایش بسیار مهم است و می‌تواند در یک فرآیند دانش‌بنیان و فوق‌العاده جامع به بسیاری از چالش‌ها و مشکلاتی که در روند زندگی انسان ایجاد می‌شود پاسخ مثبت دهد و چالش را حل کند.

127 هزار عضو شوراهای اسلامی سراسر کشور

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر، شوراهای شهرها و روستاها را نقطه عطف در تاریخ سیاسی ایران دانست و بیان کرد: شوراهای اسلامی شهرها و روستاها در تحقق مردم سالاری دینی و تمرکززدایی نقش بسیار دارند.

عبدالخالق برزگرزاده 127 هزار عضو شوراهای اسلامی سراسر کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: شوراهای شهر و روستا در کشور با 127 هزار عضو به عنوان نمایندگان مردم فعالیت‌های چشمگیری در حوزه فرهنگی اجتماعی و عمرانی دارند.

وی شوراهای اسلامی شهر و روستا را پل ارتباطی مهمی بین مردم و مسئولین دانست و تصریح کرد: باتوجه به اینکه شوراهای اسلامی به‌عنوان یک نهاد مدنی و برخاسته از بطن جامعه پل ارتباطی مهمی بین مردم و مسئولین محسوب شده انتظار می‌رود بنابر تأکیدات مقام معظم رهبری مسئولان نیز پاسخگویی شایسته برای شوراهای مناطق خود باشند.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر، با بیان اینکه در دوره ششم شوراهای اسلامی تعامل و همدلی خوبی بین مسئولان کشوری و استانی برقرار است گفت: اعضای شوراهای اسلامی در راستای تحقق شعار سال باید زمینه حضور گسترده مردم در تولید را مهیا و زبان گویای مردم در ادارات و سازمان‌ها باشند.

برزگرزاده اضافه کرد: دعوت از مردم برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف، ایجاد تعاونی با سرمایه‌های اندک مردم در تولید، حذف بروکراسی‌های اداری برای استقبال مردم در تولید در دستور کار همگان به ویژه مسئولان قرار باید بگیرد.

شوراهای اسلامی شهر و روستا از مردم و برای مردم است

رئیس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی کلان‌شهر‌ها و مراکز استان‌های کشور هم بیان کرد: در ساختار قانون اساسی به‌گونه‌ای پیش‌بینی شده که کار مردم و تصمیمات محلی، در یک نظام مشارکتی و در یک نظام بر پایه حضور مردم توسط منتخبان اتفاق بیفتد.

مهدی عباسی با بیان اینکه شوراهای اسلامی شهر و روستا از مردم و برای مردم است و در ارتباط با مردم معنای واقعی خود را پیدا می‌کند، افزود: خوشبختانه شاهد این بودیم که رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری و معاونان در کنار هم تبدیل به یک مجموعه منسجم و هم‌فکر و هم‌سو شدند که این ارتباط و این سطح انسجام و آشنایی از فعالیت و تجربیات یکایک افراد، برای مردم پرثمر خواهد بود.

در پایان این آیین از شورا‌های اسلامی برتر استان بوشهر تجلیل شد.

انتهاذی پیام/190

  

دیگر خبرها

  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • صدور اسناد مالکیت جزایر استان بوشهر تسریع می‌شود
  • برگزاری مسابقات والیبال ساحلی بانوان در قشم
  • دهن‌کجی منطقه آزاد بوشهر به مردم؟!
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت