Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@20:41:10 GMT

تردید درباره موفقیت چین در پیروزی بر اپیدمی کرونا

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۳۳۳۶

تردید درباره موفقیت چین در پیروزی بر اپیدمی کرونا

چین قصد دارد با فروکش کردن شیوع کروناویروس هر چه سریع‌تر تولید را رونق و به رکود اقتصادی پایان دهد و در این بین برخی کارشناسان نگرانند که با این هدف‌گذاری، خطر گسترش مجدد کرونا نادیده گرفته شود.

به گزارش ایسنا، روز چهارم آوریل (۱۶ فروردین) روز گرامی‌داشت یاد درگذشتگان در چین است؛ این مراسم امسال در سایه اپیدمی ویروس کرونا قرار دارد که بر اثر آن هنوز ممنوعیت رفت و آمد و تجمع در بخش‌هایی از چین برقرار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه اوضاع در چین رو به آرامش است و تعداد موارد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ مدام کاهش می‌یابد. در استان هوبئی که نخستین موارد ابتلا به کووید۱۹ در روزهای پایانی دسامبر در مرکز آن، شهر ووهان شناسایی شد، قرنطینه مرحله به مرحله رفع می‌شود.

سیاستمداران ارشد چین بیش از پیش حضور خود را بدون ماسک به نمایش می‌گذارند؛ گاهی در یک گردهمایی حزبی، گاهی در گفت‌وگو با سرمایه‌گذاران و کارآفرینان و گاه در کنار یک دکه غذافروشی. پیام این حضور و بازتاب رسانه‌ای آن، بازگشت به شرایط عادی و فرارسیدن زمان به جریان انداختن چرخ اقتصاد است.

با این حال در مورد دست یافتن سریع به این هدف تردیدهای جدی وجود دارد. بزرگ‌ترین بانک سرمایه‌گذاری چین ابتدای همین هفته پیش‌بینی میزان رشد اقتصادی در سال جاری میلادی را به کمتر از نصف، به حدود دو نیم درصد کاهش داد.

کارشناسان و کارگزاران حکومت چین بر سر این مسئله اتفاق نظر دارند که رشد اقتصادی شش درصدی کم‌ترین حد برای تامین آرامش اجتماعی و حفاظت از فرصت‌های شغلی است.

به گفته وزارت خارجه چین، شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری این کشور در یک گفت‌وگوی تلفنی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان خواستار افزایش فوری همکاری اقتصادی دوجانبه شده است. او خواستار احیای جریان انتقال کالا و تعریف "زمینه‌های جدید همکاری" میان آلمان و چین است.

خطر وجود مبتلایان پنهان و بازگشت اپیدمی

با این همه تردید درباره سیاست‌های جدید رهبران چین بسیار زیاد است. منتقدان معتقدند بسیاری از شهروندان چینی به رغم عدم بروز علائم ابتلا به کروناویروس یا خفیف بودن علائم آن از ابتلای خود آگاه نیستند و خاتمه دادن به قرنطینه گسترده می‌تواند با خطر شروع جدید موج گسترده‌ای از اپیدمی کرونا همراه باشد.

تازه‌ترین پژوهشی که نتیجه آن در نشریه Nature منتشر شده این نگرانی را تائید می‌کند. پژوهشگران دانشگاه شهر ووهان بر پایه یک مدل محاسبه به این نتیجه رسیده‌اند که تا ۶۰ درصد از موارد ابتلا در این شهر تا پایان ماه فوریه شناسایی نشده بودند.

در عین حال یکی از این محققان به یک نشریه چینی گفته که این مدل محاسباتی مبنای ریاضی دارد و متکی بر بررسی‌های میدانی نیست. او همچنین گفته که ارقام این مدل محاسبه بسیار محافظه‌کارانه در نظر گرفته شده و به این ترتیب شیوع مجدد ویروس کرونا محتمل ارزیابی می‌شود.

شهر ووهان به عنوان کانون شیوع کرونا با ۲۵۰۰ قربانی بیشترین تلفات بیماری کووید ۱۹ در چین را داشته است. در هفته گذشته فقط یک مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در ووهان شناسایی شده است.

بنابر گزارش دویچه‌وله، پس از گذشت حدود دو ماه از شناسایی نخستین موارد ابتلا به کرونا در ووهان و قرنطینه سرتاسری استان هوبئی، شبکه اتوبوسرانی شهری کار خود را از سر گرفت و قرار است از شنبه آینده نیز شش خط از هفت خط مترو کار خود را از سر بگیرند.

همچنین قرار است ورود قطارهای مسافربری به ووهان نیز دوباره مجاز شود. بسیاری از مسافران این قطارها کارگران شاغل در بنگاه‌های تولیدی شهر ووهان هستند که در شهرهای دیگر زندگی می‌کنند و پس از قرنطینه امکان حاضر شدن بر سر کار خود را نداشتند.

بسیاری از منتقدان چینی در داخل و خارج از کشور در شبکه‌های اجتماعی از تصمیم دولت برای عادی‌سازی اوضاع در چین به شدت انتقاد می‌کنند و معتقدند ادعای به صفر رسیدن تعداد مبتلایان جدید دروغی است برای توجیه برنامه‌های حکومت و به حرکت درآوردن چرخ تولید و افزایش رشد اقتصادی.

اقتصاد چین که به صادرات وابسته است در حال حاضر برای بازگشت به وضعیت سابق با مشکل مهم‌تری هم روبرو است و آن کاهش فعالیت تولیدی در کشورهای مهم صنعتی جهان از جمله ایالات متحده و کشورهای مهم اروپایی به دلیل شیوع گسترده کروناویروس جدید در این کشورهاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کرونا در جهان کروناویروس چین شهر ووهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۳۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ

قضات دیوان عالی آمریکا درباره اتهام ممانعت از انتقال قدرت علیه یک مرد اهل پنسیلوانیا در جریان حمله به ساختمان کنگره در ژانویه ۲۰۲۱، ابراز تردید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، قضات محافظه کار دیوان عالی آمریکا درباره اتهام ممانعت از انتقال قدرت علیه یک مرد اهل پنسیلوانیا در جریان حمله به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، ابراز تردید کردند.

براساس این گزارش، این اتهام از سوی وزارت دادگستری علیه مردی به نام جوزف فیچر مطرح شده اما در حال حاضر برخی قضات محافظه کار نسبت به طرح این اتهام ابراز تردید کردند، پرونده‌ای که پیامدهای احتمالی آن برای پیگرد قضایی دونالد ترامپ به منظور تلاش برای تغییر نتایج انتخابات 2020 است.

بر این اساس، قضات جلسه استماعی را درباره درخواست تجدیدنظر فیچر نسبت به حکم دادگاه پایین تر را برگزار کردند. دادگاهی که تلاش های او برای فرار از اتهام ایجاد اختلال در انتقال رسمی قدرت به جو بایدن را رد کرده بود. فرآیندی که در آن کنگره باید به طور رسمی پیروزی جو بایدن بر ترامپ را تایید می کرد اما طرفداران ترامپ سعی داشتند در روز 6 ژانویه مانع از این کار شوند.

در این جلسه استماع قضات نسبت به تصمیم دادستان‌های فدرال برای طرح اتهام اختلال در انتقال رسمی قدرت علیه فیچر براساس قانون ساربنز-آکسلی مصوب سال 2002، ابراز نگرانی کردند. قضات در این جلسه الیزابت پریلوگار معاون دادستان کل را درباره استفاده از این قانون و چگونگی تفسیر آن علیه فیچر مورد پرسش قرار داده و اینکه آیا این اتهام لزوما مجموعه ای از دیگر اتهامات کیفری را علیه متهمان پرونده 6 ژانویه، مطرح می کند.           

جان رابرتس رئیس محافظه کار این قضات اظهار کرد ممکن است، این اتهام تنها علیه متهمانی به کار رود که مدارک و شواهد را از بین برده باشند، تفسیری که فیچر از دادگاه خواسته تا آن را بپذیرد.

دادستان های فدرال اظهار کردند، جوزف فیچر متهم است که در روز 6 ژانویه 2021 به سوی پلیس محافظ ورودی ساختمان کنگره حمله کرده است. فیچر در آن زمان خود عضو پلیس پنسیلوانیا بود که داخل ساختمان کنگره شد و به سمت سپر محافظ یک مامور پلیس که تلاش می کرد شورشیان را متفرق کند, حمله کرده است. وی پیش از آنکه توسط پلیس از ساختمان کنگره بیرون رانده شود، به مدت 4 دقیقه در ساختمان کنگره حضور داشته است.

جفری گرین، وکیل فیچر در این باره گفت: تلاش برای متوقف کردن روند شمارش آرا یا هر چیزی مانند این، بسیار متفاوت از قانونی است که به درستی اسناد را تغییر می دهد.

این در حالی است که دو روز پیش اعلام شد اقدامات دونالد ترامپ و هوادارانش پس از شکست در انتخابات 2020 در مقابل جو بایدن از جمله درخواست ترامپ برای اجتناب از پیگرد قضایی در جریان تلاش برای تغییر نتایج انتخابات، در دو هفته آینده در دادگاه عالی آمریکا بررسی می شود.

جلسه استماع روز گذشته درباره درخواست تجدیدنظر جوزف فیچر که در جریان حمله به ساختمان کنگره در 6 ژانویه 2021 با هفت مورد اتهام از جمله ممانعت از روند تایید پیروزی جو بایدن بر ترامپ مواجه است، برگزار شد و قرار است در تاریخ 25 آوریل جلسه استماع دیگری درباره اظهارات ترامپ مبنی بر داشتن مصونیت قضایی و مصونیت از هر گونه پیگرد قانونی در این پرونده برگزار شود.

پس از حمله به ساختمان کنگره، بازرسان فدرال اتهاماتی مبنی بر ممانعت از انتقال مسالمت آمیز قدرت را علیه حدود 350 نفر از حدود 1400 نفری که در جریان این حمله متهم شده بودند از جمله ترامپ و فیچر، مطرح کردند. کارشناسان معتقدند حکم دادگاه عالی در مورد تبرئه فیچر از اتهاماتش ممکن است روند این پرونده را پیچیده کند اما اثبات این اتهامات علیه ترامپ غیرممکن نیست. در صورت اثبات این اتهامات ترامپ ممکن است تا 20 سال به زندان بیفتد.

این در حالی است که دادگاه عالی در تاریخ 4 مارس سال جاری، رای دادگاه کلرادو برای سلب صلاحیت از ترامپ به منظور شرکت در انتخابات مقدماتی در این ایالت به دلیل نقش داشتن در یک شورش علیه کشور، را رد کرد اما قضات در این دادگاه به این سند دادگاه پایین تر توجه نکردند که در آن ترامپ پیش از 6 ژانویه 2021، یک فضای خشونت سیاسی را در کشور ایجاد کرده و در یک شورش دست داشته است.

دادگاه ایالت کلرادو در تاریخ 19 دسامبر 2023 رأی داد که ترامپ به دلیل نقشی که در حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در 6 ژانویه 2021 داشت، نمی‌تواند در رأی‌گیری اولیه این ایالت برای انتخابات 2024 شرکت کند.

بر اساس این حکم ـ که با 4 رأی موافق و 3 رأی مخالف به تصویب رسید ـ طبق مفاد بند 3 متمم 14 قانون اساسی آمریکا نام ترامپ نمی‌تواند در برگه‌های رأی قرار بگیرد و او با استناد به این قانون، «صلاحیت داشتن مسئولیت‌های فدرال» را از دست داده است.

طرفداران رد صلاحیت ترامپ با استناد به بند 3 متمم 14 قانون اساسی آمریکا می‌گویند او مجاز به قبول مناصب فدرال نخواهد بود. در این بند قانونی که در زمان جنگ داخلی آمریکا به تصویب رسیده آمده است که کسانی که سوگند یاد می‌کنند از قانون اساسی ایالات متحده حمایت کنند در صورت «تحریک به اغتشاش یا شورش» حق حضور در مناصب فدرال را نخواهند داشت.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود. نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهد رقابت دوباره بین دونالد ترامپ و جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر فشرده و تنگاتنگ است و ترامپ با حدود 0/6 درصد در تازه ترین نظرسنجی های ملی نسبت به بایدن پیشتاز است.

درخواست ترامپ برای اجتناب از پیگرد قضایی بررسی می‌شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسئولان به فکر حل مشکلات معیشتی مردم باشند
  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • ایران بی تردید شانس اول قهرمانی است/ امیدوارم افغانستان صعود کند
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • تردید ستاره آرسنال: خبری از تمدید نیست
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است
  • پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ
  • تنبیه رژیم صهیونیستی توسط جمهوری اسلامی ایران کاری بجا و ارزشمند بود