Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:09:24 GMT

اگر علائم خفیف کرونا داشتیم چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۳۵۶۰

اگر علائم خفیف کرونا داشتیم چه کنیم؟

ایسنا/البرز معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مراجعان با علائم مشکوک به کرونا چنانچه علائم و تنگی نفس خفیف داشته باشند روند  درمانی توسط پزشک و پرستار مرکز بهداشت در منزل انجام می‌شود و اگر علائم حاد باشد به مراکز درمانی ارجاع خواهند شد.

دکتر افسون تیزویر با اعلام این خبر افزود: تا کنون ۵۰ درصد از جمعیت استان توسط مراقبین سلامت در مراکز بهداشتی به صورت تلفنی غربالگری و توصیه‌های لازم و مشاوره‌های مورد نیاز را دریافت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد:  ۸۰ درصد از افراد مشکوک و مبتلا به کرونا  که به بیمارستان‌های استان و همچنین مراکز بهداشتی مراجعه کرده‌اند روند درمانی و وضعیت آنان توسط مراقبین سلامت به صورت حضوری پیگیری شده است.

دکتر تیزویر عنوان کرد:   ۲۵ مرکز خدمات جامعه سلامت در استان که تا ساعت ۲۴ شب با حضور پزشک و پرستار جهت ارائه به بیماران و مراجعان فعال می باشد و  از مردم خواست در خود اظهاری غربالگری به نشانی salamat.gov.ir  حتما شرکت نمایند و با ثبت شماره تماس صحیح به روند پیگیری و غربالگری در استان کمک نمایند.

وی افزود:  مراجعان با علائم مشکوک به کرونا چنانچه علائم و تنگی نفس خفیف داشته باشند روند  درمانی توسط پزشک و پرستار مرکز بهداشت در منزل انجام می‌شود و اگر علائم حاد باشد به مراکز درمانی ارجاع خواهند شد.

دکتر تیزویر از مردم خواست در صورت داشتن علائم مشکوک به کرونا به نزدیک ترین مرکز جامعه سلامت که لیست آن اعلام شده است مراجعه نمایند و نگران روند درمانی خود نباشند چرا که فرایند درمانی به تشخیص پزشک در منزل و یا بیمارستان انجام خواهد شد.

معاون فنی معاونت بهداشت در خصوص پیگیری وضعیت بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا گفت: هر بیمارمشکوک و یا مثبتی که از بیمارستان ترخیص شده و یا هر بیماری که با مراجعه به مراکز بهداشتی روند درمانی خود را درمنزل سپری می‌کند توسط مراقبین سلامت، پزشک و پرستار مراکزبهداشتی  به صورت تلفنی و در صورت لزوم مراجعه حضوری پیگیری می شوند.

وی ادامه داد: این پیگیری‌ها از زمان ترخیص و یا مراجعه به مدت ۱۴ روز روزانه انجام می‌شود و سیر درمانی و وضعیت بیمار به صورت دقیق پیگیری می‌شود و همچنین وضعیت دیگر افراد خانواده نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت و مشاوره‌های لازم ارائه می‌شود .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس در خانه بمانیم پزشک و پرستار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۳۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سمیرا عبدالهی گفت: اختلالات رفتاری جزو شایعترین اختلالات همراه با بارداری هستند که در بین این اختلالات افسردگی شیوع بیشتری داشته به طوری که ممکن است در ۱۰ تا ۲۰ درصد از بارداری‌ها اتفاق بیفتد. زنانی که پیش از بارداری مبتلا به افسردگی بوده‌اند، احتمال بروز و عود علائم در آنها بعد از زایمان بیشتر است.

وی درباره علائم افسردگی گفت: احتمال عود افسردگی بعد از زایمان زیاد بوده و به خصوص در ۱۲ ماه بعد از زایمان ممکن است که اوج علائم افسردگی را داشته باشیم. شایعترین علامت‌های آن، اختلالات روحی و خلقی، کاهش اشتها، کاهش انگیزه و امید و اختلالات خواب است. در برخی مواقع ممکن است علائم شدید و به صورت افکار خودکشی و یا دگرکشی ظاهر شود.

وی در ادامه افزود: چنانچه هر کدام از این علائم به صورت طولانی مدت و مزمن در زنان باردار و شیرده وجود داشته باشد به عنوان اختلالات رفتاری یا مود شناخته شده و باید تحت نظر روانپزشک درمان شود.

دکتر عبدالهی در مورد عوارض داروها برای جنین اظهار کرد: برخی از این داروها ممکن است در بارداری برای جنین مشکلاتی ایجاد کند که با نظر پزشک متخصص تغییر داده می‌شوند، اما اغلب داروهایی که برای درمان اختلالات افسردگی تجویز می‌شود، برای جنین عارضه‌ای ندارند، اما باید از نظر تنظیم دوز تحت نظر پزشک تجویز شود.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: داروهایی که در درمان این اختلال در زنان استفاده می‌شوند داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین هستند که وضعیت روحی و روانی را بهتر می‌کنند. در این بین دارویی به نام پاروکستین وجود دارد که ممکن است برای جنین عارضه ایجاد کرده و باعث اختلالات صرعی شود. بنابراین اگر زنان باردار تحت درمان با این دارو و نیز داروی لیتیوم هستند حتما باید تحت نظر روانپزشک دارو تغییر کند.

دکتر عبدالهی در ادامه بیان کرد: بعد از تشخیص و شروع ‌درمان، در طول بارداری مادر باید به صورت مرتب تحت نظر روانپزشک ویزیت شود و هر زمان که مادران باردار افکار خودکشی یا دگر کشی داشته باشند، باید به صورت اورژانسی بستری شده و تحت درمان‌های بیشتر قرار گیرد. حتی ممکن است لازم باشد که برای بیماران شوک هم در نظر گرفته شود.

اندوه بارداری با افسردگی متفاوت است

وی در خصوص اندوه بارداری گفت: موضوع مورد توجه در مورد اختلالات بارداری اندوه بارداری است که ممکن است در تشخیص افتراقی با افسردگی قرار گیرد. اندوه بارداری در روزهای ابتدایی بعد از زایمان تقریبا هفته اول زایمان بروز می‌کند و به دنبال آن مادر احساس غمگینی و عدم توانایی در نگهداری از فرزندش را دارد که در واقع با اختلالات جسمی همراه نیست و درمان آن هم اقدام حمایتی از طرف همسر و اطرافیان مادر است.

وی افزود: در حالی که شیوع افسردگی بعد از بارداری و تقریبا علائم آن از روز دهم یا دو هفته بعد از زایمان ظاهر می‌شود، نکته مهم این است که همراه علائم افسردگی ممکن است علائم توهم و یکسری اختلالات هذیان گویی وجود داشته باشد که نوع دیگری از اختلالات بارداری و رفتاری است و ممکن است بسیار خطرناک‌تر از علائم افسردگی بوده و به درمان بیشتری تحت نظر پزشک نیاز دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه تاکید کرد: نکته مهم همراهان و خانواده بیمار هستند که حتما باید حمایت لازم را برای مادر داشته باشند و به علائم بیمار توجه کنند، اگر علائم خطرناک بروز کند، حتما اورژانسی به پزشک مراجعه کنند و مصرف داروها، مشاوره‌های روانی و کاردرمانی به موقع انجام شود تا بیماری کنترل شود.

دیگر خبرها

  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به مناسبت هفته سلامت
  • موسسات درمانی و تشخیصی در صورت قطع سامانه‌های بیمه نیز موظف به ارائه خدمات هستند