Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-23@17:05:32 GMT

پاسخ گوترش به ایران

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۵۱۱۱

پاسخ گوترش به ایران

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز گذشته (جمعه ۸ فروردین ماه) در پاسخ به نامه ۲۵ مارس (۶ فروردین ماه) سفرای هشت کشور جهان برای لغو تحریم‌های ایران در بحبوحه شیوع کرونا، خواستار ارزیابی مجدد تحریم‌ها علیه کشورهایی شد که به شدت با ویروس کرونا درگیر هستند تا از این طریق از فروپاشی نظام پزشکی کشورها جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهای روسیه، چین، سوریه، کوبا، نیکاراگوئه، کره شمالی، ونزوئلا و ایران با ارسال نامه‌ای مشترک به دبیرکل سازمان ملل، خواستار رفع تحریم‌های یکجانبه آمریکا که مانع مبارزه با شیوع ویروس کرونا شده است،  شدند.

گوترش در پاسخ به نامه این کشور‌ها ضمن اعلام همبستگی با کشورهای جهان در مقابله با ویروس ناشناخته «کووید-19» گفت: «تمایل دارم با دولت‌ها و مردم سراسر جهان در مواجهه با این بیماری مخرب همه‌گیر ابراز همبستگی کنم. من به طور خاص از چالش‌های بسیار زیادی که بسیاری از کشورهای در تأمین مقادیر کافی دارو و تجهیزات پزشکی برای درمان بیماران و مقابله با شیوع کووید-19 روبرو هستند، نگران هستم».

وی ضمن ابراز نگرانی از آمار بالای قربانیان ناشی از ابتلا به کرونا در جهان گفت: «در این برهه زمانی سخت، بیش از هر زمانی نیاز به همکاری و همبستگی بین‌المللی است. من از تمامی کشورهای عضو (سازمان ملل) درخواست می‌کنم که در مبارزه با بزرگترین بحران بهداشتی و درمانی زمان ما، به یکدیگر کمک کرده و از همدیگر پشتیبانی کنند».

دبیرکل سازمان ملل ضمن تأکید بر لزوم تجدیدنظر در خصوص تحریم‌ها علیه کشورهایی که متحمل بیشترین آسیب ناشی از شیوع کرونا شده‌اند گفت:‌« همانطور که اطلاع دارید، خانم "میشل باشله" کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در اظهارات اخیر خود که با هماهنگی و تأیید کامل من مطرح شد، خواستار تجدیدنظر فوری در تحریم‌های گسترده کشورهایی شد که با بیماری همه‌گیر کروناویروس مواجه هستند تا از این طریق از فروپاشی نظام پزشکی کشورها جلوگیری شود. 

گوترش ادامه داد: «وی (باشله) خواستار کاهش یا تعلیق تحریم‌ها به دلایل بهداشت عمومی جهان و در حمایت از حقوق و زندگی میلیون‌ها نفر در کشورهای آسیب دیده شد و تصریح کرد که در زمینه همه‌گیری (کرونا) در جهان، مانع‌تراشی در تلاش‌های پزشکی یک کشور خطر را برای تمامی ما افزایش می‌دهد».

دبیرکل سازمان ملل در خصوص لغو تحریم‌‌ کشورهایی که به شدت از شیوع کرونا آسیب دیده‌اند گفت: «زمانیکه من روز گذشته (پنجشنبه هفتم فروردین) برای گروه 20 سخنرانی کردم، خواستار معافیت تحریم‌‌هایی شدم که می‌تواند ظرفیت کشورها برای مقابله با این بیماری همه‌گیر را تضعیف کند. امروز صبح نیز در جلسه با کشورهای عضو نیز این درخواست را تکرار کردم. من همچنین نگران هستم که وضعیت عوامل بخش‌های خصوصی که به دنبال دوری از خطرات (تحریم‌های آمریکا) هستند، احتمالاً در مسیر معاملات قانونی کمک‌های انساندوستانه....مانع‌تراشی ایجاد کند. من همچنان به صورت خصوصی و عمومی در خصوص اینگونه موضوعات به تعاملات خود ادامه خواهم داد».

در حالیکه با شیوع ویروس کرونا در جهان، کشورهایی چون روسیه و چین و ...خواستار لغو تحریم‌های ایران شده‌اند اما واشنگتن تأکید کرده که قصد کاهش تحریم‌های ایران را ندارد و در یکی از تازه‌ترین این موارد، وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که حاضر به آزادسازی دارایی‌های نقدی ایران به منظور کمک به جمهوری‌ اسلامی در مقابله با کووید-19 نیست.

جدیدترین آمار و ارقام شیوع ویروس کرونا نشان می‌دهد که تا روز جمعه، تعداد مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در ایران به ۳۲ هزار و ۳۳۲ نفر افزایش یافت و دو هزار و ۳۷۸ نفر نیز قربانی شدند.

310310

انتهای پیام/م

کد خبر 1370034

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سازمان ملل تحریم اقتصادی تحریم دارویی و غذایی دبیرکل سازمان ملل ویروس کرونا تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۵۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان

به گزارش قدس آنلاین،‌ سازمان نویسندگان که در زمینه حمایت از آزادی بیان فعالیت دارد، اعلام کرد که از میان ۶۱ نویسنده و مترجم نامزد دریافت جایزه انجمن قلم آمریکا (PEN)، تعداد ۲۸ نویسنده تصمیم گرفتند کتاب‌های خود را از این رویداد خارج کنند و این تصمیم پس از آن صورت گرفت که نویسندگان مشهور در یک سری نامه‌های سرگشاده از انجمن قلم آمریکا به دلیل حمایت نکردن از نویسندگان فلسطینی انتقاد کردند.

مراسم اهدای جوایز قرار بود در ۲۹ آوریل در تاون هال شهر نیویورک برگزار شود، اما اکنون لغو شده است.

این جمع از نویسندگان با امضای نامه‌ای خواستار استعفای فوری مدیرعامل این سازمان، مدیر آن و تمام اعضای کمیته اجرایی آن شدند و بر «تضاد فاحش» بین موضع انجمن قلم آمریکا و سایر مراکز قلم در سراسر جهان تاکید کرد. در بخشی از این نامه آمده بود که انجمن قلم انگلیس، همراه با قلم ایرلند و قلم ولز، به صراحت از موضع غیرانتقادی دولت بریتانیا در قبال اسرائیل انتقاد کرده‌اند، خواستار تحقیقات در مورد فروش تسلیحات به اسرائیل شده‌اند و خواستار اعمال فشار سیاسی به اسرائیل برای تبعیت از قوانین بین‌المللی شده‌اند. در مقابل، انجمن قلم آمریکا هیچ انتقادی به همدستی آمریکا در بمباران غزه نداشته است.

به گزارش ایندیپندنت، در این نامه همچنین آمده بود که انجمن قلم آمریکا به تعهد اعلام‌شده سازمان به صلح و برابری برای همه، و آزادی و امنیت برای نویسندگان در همه جا خیانت کرده است.

پیش‌تر نیز در ماه فوریه بیش از ۵۰۰ نویسنده با امضای نامه‌ای سرگشاه نسبت به رویکرد منفعل و سکوت انجمن قلم آمریکا (PEN) نسبت به کشتار روزنامه‌نگاران، نویسندگان و شاعران فلسطینی توسط رژیم اسرائیل انتقاد کرده بودند. در این نامه سرگشاده نویسندگان و متخصصان ادبی از جمله «روکسان گی»، «مازا منگیست» و «نانا کوامه آجی-برنیاه» به انجمن قلم آمریکا (PEN) از این سازمان خواسته بودند تا موضع محکم‌تری در قبال جنگ اسرائیل در غزه اتخاذ کند.

البته انجمن قلم آمریکا به این انتقادها پاسخ داد و با استناد به اینکه آنها «در کنار نویسندگان غزه ایستاده‌اند» خواستار آتش‌بس فوری شد و بر گسترش حمایت خود از نویسندگان فلسطینی از طریق صندوق اضطراری خود تأکید کرد.

دیگر خبرها

  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • انتقاد معاون حزب الله از کمک کشورهای عربی به اسرائیل برای دفع حمله ایران
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است