Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها اهالی روستای تازه‌کند شریف‌آباد شهرستان اردبیل برای پیشگیری از ویروس کرونا نه به مهمانی بازدید می‌روند و نه مهمان می‌پذیرند. ۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸ استانها اردبیل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، این روزها اهالی روستای تازه کند شریف آباد شهرستان اردبیل برای پیشگیری ازویروس کرونا نه به مهمانی وبازدید می روند نه مهمان می پذیرند وسکوت وخلوت مطلق برروستا حاکم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستای تازه کند شریف‌آباد اردبیل که حدود هزار نفر جمعیت دارد در 9کیلومتری مرکز اردبیل قرار دارد و شغل بیشتر اهالی کشت سیب زمینی و گندم است و ریش‌سفیدان و بزرگان روستا از همان اسفندماه که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، اطلاع‌رسانی و توصیه‌ها را از طریق تماس تلفن و پیامک به تک تک خانوارها رساندند تا در خانه بمانند و موازین بهداشتی را رعایت کنند.

پیر و جوان و کودک و نوجوان و زن و مرد روستای تازه‌کندشریف آباد هشدار کرونا را جدی گرفتند و بارعایت توصیه‌های بهداشتی از این ویروس ناخوانده پیشگیری کردند.

اهالی که در عید  نه به مهمانی رفتند و نه مهمان پذیرفتند

 بخشعلی نظرکرده از اهالی روستای تازه‌کند شریف‌آباد با اشاره به اینکه هر سال در ایام عید روستای ما مملو از مهمان و دیدوبازدید بود، گفت: امسال بنا به تصمیم‌گیری و مشورت اهالی و روستاییان در راستای پیشگیری از ویروس کرونا هرگونه مهمانی رفتن و مهمان پذیرفتن ممنوع شد.

وی گفت: اهالی روستا هم به محض تحویل عید ازطریق تماس تلفن و پیامک با دوستان و آشنایان و فامیل ارتباط برقرار کردند و عید را تبریک گفتند.

موارد قطعی مبتلا به ویروس کرونا در استان اردبیل به 365 نفر افزایش یافتاجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در شهرستان‌های استان اردبیل آغاز شد‌کمیته عمرانی، اقتصادی و فرهنگی جهش تولید در استان اردبیل تشکیل شد

آری در ایام عید نیز درهای خانه اهالی روستای تازکند شریف آباد بسته بود و خانواده‌ها برای پیشگیری از شیوع کرونا در خانه ماندندو عید امسال را خلوت‌تر از سال‌های پیش در روستای تازه کند شریف آباد برگزار کردند  و همه در خانه مانده‌اند تا این ویروس ریشه کن شود.

حتی اجازه ندادیم فرزندهایمان به خانه بیایند

یکی از ریش‌سفیدان روستای تازهکند شریف آباد با اشاره به اینکه درحال حاضر بسیاری از دختران و پسران و اقوام روستا ساکن تهران و شهرهای دیگر هستند و در ایام عید همیشه به روستا می‌آمدند، گفت: امسال با اطلاع‌رسانی همه این اقوام در خانه خود ماندند و به روستا نیامدند.

وی افزود: سلامت مردم بسیار حایز اهمیت است و سختی این روزها را باید تحمل کنیم تاخدایی نکرده خانواده‌ای داغدار شود و این امر قابل جبران نیست.

برای سلامتی خانواده‌ام و مردم درخانه ماندم

وحید جعفری یکی از اهالی روستای تازه‌کند شریف‌آباد اردبیل که در تهران زندگی می‌کند در گفتگوی تلفنی اظهار داشت: هرچند دوری از خانواده برای خودم و دختر کوچکم سخت است ولی برای سلامت خانواده و مردم ترجیع دادم در خانه بمانم.

وی گفت: هرچند همه ساله به دید و بازدید و مسافرت می‌رفتم ولی امسال شرایط کشور متفاوت است و با درک شرایط در خانه ماندم و از همه مردم درخواست دارم که این روزها درخانه بمانند تا این ویروس ریشه کن شود و زندگی به روال عادی خود بازگردد.

مساجد و مراسم ترحیم و عروسی تعطیل است

مراد آراسته مسئول مسجد روستا با اشاره به اینکه مسجد روستای تازه‌کند شریف‌آباد که هر روز برای برگزاری نماز و برنامه‌های فرهنگی دایر بود، افزود: برای پیشگیری از ویروس کرونا مسجد روستا تعطیل شده و اهالی درمنزل عبادات را به جا می‌آورند، مراسم ترحیم نیز در روستا تعطیل شده و هزینه آن صرف امور خیرخواهانه به ویژه برای تولید و توزیع ماسک و ضدعفونی هزینه می‌شود.

وی گفت: هرچند تاریخ عروسی‌ها در روستا در این ایام برنامه‌ریزی شده بود ولی داماد و عروس‌های روستا با درک شرایط زمان عروسی را به بعد از ریشه کن شدن ویروس کرونا موکول کردند.

آراسته گفت: راه‌ها و ورودی‌های روستا نیز مسدود شده و از ورود هرگونه مسافر غیربومی جلوگیری می‌شود 
قدردان اکیب پزشکی و درمانی و پرستاران هستیم.

چالش فوتبال و کتاب‌خوانی در خانه

با توجه به اینکه بیشتر اقشار روستا کودک و نوجوان و تحصیل کرده‌اند چالش فوتبال و کتابخوانی را درخانه‌های خود به راه انداختند تا این روزهای سخت را اینگونه بگذرانند.

نیما بایرامی دانش آموز روستا که ورزشکار هم است، گفت: هرچند دلم برای باشگاه و مدرسه و کلاس درس تنگ شده ولی با چالش فوتبال در خانه و کتابخوانی روزهای خوبی را پشت سر می‌گذارم.

احسان و قربانی برای ریشه کن شدن ویروس کرونا

نیایی دهیار روستا گفت: اهالی روستای تازه کند شریف‌آباد اردبیل این روزها احسان و نذری و قربانی را برای ریشه کن کردن ویروس کرونا مبنای کار خود قرار دادند و بارعایت موازین بهداشتی بین نیازمندان توزیع می‌کنند.

وی از ضدعفونی و گندزدایی مراکز و معابر و روستا خبرداد، افزود: ماسک و مواد ضدعفونی نیز دربین اهالی به مرور توزیع می‌شود.

آری این روزها هر چند روستای تازه کند شریف‌آباد اردبیل را سکوت و خلوت فراگرفته و خبری از مهمانی‌ها و دیدو بازدیدها و شلوغی نیست ولی با رعایت موازین بهداشتی و درخانه ماندن هیچ مبتلای کرونایی در روستا وجود ندارد.

همه اهالی  دست به دست هم داده‌اند تا این ویروس ریشه کن شود و زندگی مردم به روال عادی خود بازگردد،این روزها خانه‌های روستا حکایت از مهربانی‌ها و محبت و کتابخوانی، چالش فوتبال و حتی پختن نان‌های سنتی دارد مردم روستا همگان را به درخانه ماندن توصیه می‌کنند و می‌گویند امسال سیزده بدری هم در روستا وجود ندارد چرا که سلامتی مهمترین اولویت بوده و است.

گزارش اکبر رزمی

انتهای پیام/ش

R41374/P/S6,49/CT6

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برای پیشگیری اهالی روستا چالش فوتبال نه مهمان ریشه کن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۵۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالنگان؛ زیبایی‌هایی در دل صخره و سنگ

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: قدم به قدم زیبایی است و دیوار به دیوار هنری برگرفته از معماری قدیمی و تاریخی در دل کوه و صخره، طبیعت چشم نوازش روح می‌نوازد و صدای رود خروشان و نغمه پرندگانش زندگی می بخشد.

از درخت‌های سر به فلک کشیده و آبشاری که از درون کوه و صخره بیرون می‌تراود تا هوای پاک و دلپذیرش همگی گویای همین واژه «بهشت گمشده» است که بر تابلویی به سمت روستا حک شده است.

مردمان روستا می‌گویند بیش از ۲۰ چشمه در روستا وجود دارد که هشت چشمه آن همیشه جوشان و مابقی به صورت فصلی فعال است.

نه از زیبایی‌های روستایش می‌توان نوشت و نه طبیعتش قابل توصیف است، اینجا روستایی در دل کوه‌های سربه فلک کشیده کردستان به نام روستای «پالنگان» است که در نامزد ثبت جهانی از بین هشت روستای ایران است.

ساختار پلکانی روستای پالنگان که به قبل از دوره اسلامی برمی‌گردد یکی از روستاهایی است که نه تنها در ایام تعطیل بلکه در طول فصول بهار و تابستان و گاهاً پاییز مقصد گردشگران و مسافرانی از اقصی نقاط کشور و حتی گردشگران خارجی است، موقعیت جغرافیایی این روستا باعث شده تا دارای آب و هوایی سرد و خشک باشد، پوشش سفید این روستا در فصل زمستان جلوه‌ای دیدنی به آن می بخشد، در بهار طبیعت سرسبزش نمایی دیگر از خلقت هستی را ترسیم می‌کند، تابستانش به دلیل وجود رودخانه تنگی ور که در وسط این روستا عبور می‌کند روزهایی خنک را به ساکنان و مسافرانش هدیه می‌دهد و روزهای پاییزی روستا با رنگهای قرمز، نارنجی، زرد و سبز درختان همراه با بادی سرد خودنمایی می‌کند و اینها فقط گوشه‌ای از جذابیت‌های چهار فصل روستای پالنگان است که روح و روان آدمی را آرام می‌کند و سرزندگی را به وجود هر فردی می‌دمد.

خانه‌های این روستا از جنس سنگ است که با ساختار پلکانی مانندش معماری شبیه به ماسوله دارد که مثل پله پشت هم ساخته شده‌اند و پشت بام خانه پایینی حیاط خانه بالایی است.

در کنار جاذبه‌های طبیعی و معماری روستا فرهنگ، زبان و پوشش مردم این روستا نیز دیدنی است مردم این روستا با زبان هورامی و با پوشش کردی بر جذابیت‌های روستا افزوده‌اند و مهمان نوازی آنها بخاطر حضور گردشگران بی شمار به سمت روستا زبانزد است.

از ماهیگیری گرفته تا باغداری و دامداری شغل مردمان این روستا را شکل داده است و به واسطه خصوصیت رودخانه تنگی‌ور و چشمه‌های روستا موجب شده تا بزرگترین مجتمع پرورش ماهی در این روستا ساخته شود و اهالی روستا از این ماهی تازه برای گردشگران طبخ می‌کنند.

وجود کتیبه تاریخی روستای پالنگان نیز از دیگر جاذبه‌های گردشگری روستای پالنگان است که در طبیعت زیبای این روستا قرار دارد و مورد توجه گردشگران روستا است.

روستای پالنگان در ۵۰ کیلومتری شمالغربی شهر کامیاران قرار گرفته و مسیر روستا کاملاً آسفالت بوده سهولت تردد را برای مردم روستا و گردشگران فراهم کرده است و امروز این زیبایی‌ها و طبیعت بکر پالنگان موجب شده تا این روستا در مسیر ثبت جهانی قرار گیرد و محل برگزاری رویدادهای بزرگ و جشنواره‌های فرهنگی پرمخاطب باشد.

کد خبر 6082392

دیگر خبرها

  • مراسم نذر باران در روستای کوریجان کبودراهنگ
  • پالنگان؛ زیبایی‌هایی در دل صخره و سنگ
  • مراسم نذر باران در روستای کوریجان
  • مشکلات آبرسانی در روستاهای بخش گابریگ از زبان اهالی
  • سیل راه ۴ روستای قلعه گنج را مسدود کرد
  • صدای آرامش بخش رودخانه در میان کوه‌های روستای بهرام آباد + فیلم
  • گازکشی نشدن برخی از محله‌های روستای بهارستان و دردسرساز شدن آن برای اهالی
  • زیرسازی و آسفالت راه ۱۷ روستای خوسف
  • چرای دام‌ها در دل طبیعت بهاری روستای تازه کند بخش موران + فیلم
  • ورود روان آب به روستای زین آباد داراب