Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک به نقل از فارس، سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنانی که از شبکه المنار به طور زنده پخش شد، به شیوع ویروس کرونا و مسئولیت همگانی در مواجهه با این بیماری پرداخت.

دبیرکل حزب‌الله لبنان در ابتدای سخنان خود به حلول ماه مبارک شعبان پرداخت و آن را ماه پیامبر اکرم (ص) دانست و به طور کوتاه در خصوص ویژگی‌های این ماه سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه به موضوع لبنانی‌های ساکن در دیگر کشور‌ها و لزوم بازگشت آن‌ها به لبنان در شرایط فعلی که ویروس کرونا شیوع یافته پرداخت [این مسأله در روز‌های گذشته محل بحث و جدل بسیاری در لبنان بوده است.]و گفت که این مسأله جای هیچ تردید یا بحث و جدلی ندارد.

او گفت که مبارزه با کرونا یک جنگ طولانی مدت است و نمی‌دانیم که تا چه زمانی به طول خواهد انجامید و لبنانی‌های مقیم خارج، دانشجوها، مسافران و هر شخصی که به هر دلیلی به خارج از لبنان سفر کرده و در مهلت زمانی تعیین شده، بازنگشته است؛ باید به کشور بازگردند.

سید حسن نصرالله، تأمین مقدمات بازگشت این افراد را جزو وظایف حکومت دانست و گفت که در روز‌های گذشته برخی مسئولین و برخی طرف‌ها در لبنان در این خصوص اظهار بیمناک بوده و از اینکه با بازگشت اتباع لبنانی در خارج، ویروس کرونا شیوع بیشتری یابد و قدرت جلوگیری از آن وجود نداشته باشد، اظهار نگرانی کرده بودند.

وی تأکید کرد که این مسأله، موضوع آسانی نیست و تصمیم به بازگرداندن اتباع لبنانی یک پرونده بزرگ و دشواری است؛ اما باید این مسئولیت را بر دوش گرفت و مردم لبنان نیز باید در این باره از حکومت حمایت کنند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان موفقیت در این پرونده را افتخاری برای دولت فعلی این کشور دانست و گفت که اتباع لبنانی در خارج از کشور فریاد کمک‌خواهی سر می‌دهند و حکومت باید به این فریاد پاسخ دهد چرا که در برخی کشور‌ها شبکه بهداشتی از وضعیت خوبی برخوردار نیست و احتمال فروپاشی اجتماعی و امنیتی در این کشور‌ها وجود دارد.

او در ادامه تأکید کرد که بازگشت این افراد باید حساب شده و امن باشد و اتباع لبنانی باید در یک چارچوب اجرایی معین وارد کشور شوند.

نصرالله افزود: «حتی در آمریکا نیز ترس از فروپاشی اجتماعی و امنیتی و بهداشتی وجود دارد و جهان رو به سوی خرید اسلحه پیش رفته است؛ بنابراین در این شرایط، اوضاع کشور‌های آفریقایی چگونه می‌تواند باشد؟ بنابراین باید به سرعت این پرونده را پیش برد و از اتلاف وقت جلوگیری کرد. این مسأله به همکاری همگانی نیاز دارد و نمی‌توان صرفا مسئولیت را بر دوش دولت انداخت. چرا که این پرونده بزرگ‌تر از دولت یا حکومت است.»

همگان باید پای کار بیایند

وی سپس از تمامی کسانی که ثروت یا امکانات پزشکی یا اماکنی برای قرنطینه دارند خواست تا آن را در اختیار دولت قرار دهند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان در خصوص مبارزه با ویروس کرونا نیز گفت که لبنان جزئی از جنگ جهانی علیه این ویروس است و همگان در تلاش برای جلوگیری از شیوع و یافتن راهی برای معالجه آن هستند و لبنان نیز باید از تجارب همه کشور‌ها در این زمینه استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه برخی دولت‌ها در برابر شیوع کرونا عاجز هستند، شرایط لبنان را در مجموع مورد قبول دانست و از اقدامات دولت این کشور در خصوص جلوگیری از شیوع آن تمجید کرد و گفت که برخی معنای اعلام حالت فوق‌العاده را نمی‌دانند و از تبعات آن خبر ندارند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان، در ادامه خواستار کنار نهادن اختلافات و تمرکز بر روی «دشمن مشترک» شد و افزود: «ما اکنون در مرکز معرکه هستیم و انسان به زمان و فراخ بال برای مواجهه با دشمن نیاز دارد و شرایط عمومی خوب فعلی نباید به ما اجازه دهد که آسوده بال باشیم؛ چرا که ما در ابتدای معرکه و خطر و نه در انتهای آن هستیم.»

وی در سپس گفت که این «دشمن» هنوز ناشناخته است و جهان در مقابل آن در حیرت به سر می‌برد؛ اما بر مردم لبنان و منطقه مصیبت‌های بزرگ‌تر از این رفته و اکنون همگان باید هوشیار بوده و احساس مسئولیت کنند و بدترین سناریو‌ها را در نظر بگیرند و بدانند که هنوز در ابتدای مسیر قرار داریم.

او گفت که خط مواجهه با ویروس کرونا که همان قرنطینه، دور نگه داشتن افراد از یکدیگر و محاصره ویروس است؛ از چین تا تمامی جهان امتداد یافته و می‌توان با کمترین خسارت جانی روند شیوع را قطع کرد.

سید نصرالله از تمامی مردم خواست تا به الزامات و دستورالعمل‌ها پایبند باشند و تأکید کرد که هرگونه تخطی از دستورالعمل‌ها می‌تواند تمامی تلاش‌ها را بی اثر کند و رعایت آن‌ها باید دائمی باشد تا تلاش‌ها به هدر نرود.

وی رقابت شهر‌ها و مناطق مختلف در خصوص اتخاذ تدابیر برای جلوگیری از شیوع کرونا را یک رقابت مثبت دانست و گفت که این دیگر رقابت سیاسی نیست و باید از دید انسانیت به موضوع نگریست و عمل کرد.

تجار با انصاف و بانک‌ها وارد میدان شوند

دبیرکل حزب‌الله لبنان در ادامه به مسأله احتکار کالا و افزایش قیمت‌ها پرداخت و گفت که این موضوع به طمع و قدرت برخی تجار باز می‌گردد و ارگان‌های دولتی باید در این خصوص فعال باشند و در این خصوص باید وزارتخانه‌ها، نهاد‌های امنیتی و قضایی وارد عمل شوند.

او افزود: «باید با بیماری و گرسنگی مقابله کنیم و همگان در این مسأله مورد خطاب هستند و آن تجار نیز باید دست از کارشان بکشند، بدون اینکه با خشونت مواجه شوند؛ چرا که سوءاستفاده از این شرایط جنایت است.»

وی از تجار با انصاف و با اخلاق نیز خواست تا وارد معرکه شده و سودشان را کم کنند و احتکار و افزایش قیمت‌ها را بشکنند. او این اقدام را به یک عمل اخلاقی، انسانی و میهن دوستی دانست.

سید حسن نصرالله به مسأله بدهکاران بانکی نیز پرداخت و گفت که بانک‌ها می‌توانند مشکل بدهکاران کوچک را با اموالی که در داخل و خارج لبنان دارند حل کنند و پرداخت به این موضوع یک مسئولیت اخلاقی و انسانی است.

سید حسن نصرالله در ادامه گفت که برخی بانک‌ها از سال ۱۹۹۲ تا کنون میلیارد‌ها دلار سود کرده‌اند و امروز مردم لبنان در مواجهه با خطر بزرگی هستند و باید اکنون حکومت و مردم را یاری کنند.

او خطاب به بانک‌ها و برخی ثروتمندان گفت: «شش میلیون دلار هزینه می‌کنید تا رسانه‌ها پخش زنده داشته باشند و برخی از شما و ثروتمندان دو میلیون دلار برای تفریح و شادی هزینه می‌کنید. این میزان هزینه را نمی‌توان پذیرفت و این عیب است. چگونه می‌توانیم از بانک‌ها بخواهیم انسانیت داشته باشند؟ خواهش می‌کنم مرا در اینکه چگونه آن‌ها را خطاب قرار دهم، یاری کنید؛ نمی‌خواهم پرونده اینکه چگونه آن همه سود کردند را باز کنم؛ چه بسا که پس از این مجبور شویم این پرونده را نیز باز کنیم.»

او خطاب به برخی ثروتمندان نیز گفت: «چگونه در ایام انتخابات اقدام به خرید رأی می‌کردید؛ اکنون نیز باید از اموال خود استفاده کنید چه دنبال دنیا باشید یا آخرت.»

ویروس کرونا و تغییر نظم جهانی

سید حسن نصرالله تأکید کرد که تأثیرات شیوع ویروس کرونا بزرگ‌تر از جنگ جهانی اول و دوم است و چه بسا که با این بحران، یک نظم جهانی جدید بروز کند؛ چرا که آن‌چه رخ داده تمامی دنیا را در برگرفته و امروز با بحث و جدل‌های فرهنگی، دینی، عقایدی و فلسفی مواجه هستیم.

او افزود: «نمی‌دانیم که آیا ایالات متحده آمریکا باز هم متحد خواهد ماند؟ یا اتحادیه اروپا باقی می‌ماند؟ همچنین بحث و جدل‌هایی در خصوص شبکه بهداشتی جهانی و سیستم‌های سرمایه‌داری اقتصادی در گرفته است.»

نصرالله گفت که در نتیجه گیری نباید عجله کرد و جمع‌بندی امور از هم اکنون بسیار دشوار است؛ چرا که به گفته وی جهان در برابر تجربه‌ای قرار دارد که در ۱۰۰ یا ۲۰۰ سال گذشته مانند آن وجود نداشته است و تأثیرات آن در تمامی سطوح خود را نشان خواهد داد.

باید عبرت بگیریم

دبیرکل حزب‌الله لبنان در بخش دیگری از سخنان خود به تفکر و عبرت‌پذیری در آن‌چه که امروزه بر سر دنیا آمده سخن گفت و افزود: «هنگامی که دولت آمریکا را می‌بینیم که سرگردان از آن‌چه رخ داده است در حالی که خود را بزرگترین و قوی‌ترین کشور دنیا معرفی می‌کرد و هنگامی که صفحات تلویزیون رخداد‌ها را می‌بینیم باید متوجه این عبرت باشیم که این جهان و این بشریت با فرهنگ و تمدن و تکنولوژی که بدان رسیده، در برابر یک ویروس کوچک ناتوان است و این واقعیت جهان است. حکومت‌ها و شرکت‌ها تعطیل شده و صندوق پول اعلام کرده است که جهان وارد رکود اقتصادی شده و بیش از سه میلیارد نفر در خانه‌هایشان حبس شده‌اند.»

سید حسن نصرالله تأکید کرد که باید از رخداد پیش آمده عبرت گرفت و بسیار درباره آن تفکر کرد و پناه بردن به خداوند، بزرگترین سلاح در دست انسان است.

تمجید از انصارالله یمن

سید حسن نصرالله در بخش پایانی سخنان خود به پنجمین سالگرد یورش ائتلاف سعودی به یمن اشاره کرد گفت که مردم این کشور قهرمانانه و اسطوره‌ای مقاومت کردند و توانستند پیروزی‌های بزرگی را رقم بزنند.

او گفت که بار دیگر از حکام سعودی می‌خواهد این جنگ را پایان دهند؛ به خصوص اینکه امروز جهان در فکر توقف درگیری‌ها و تدبیر در خصوص چگونگی مقابله با کرونا است و تمامی جهان باید توقف جنگ یمن را فریاد بزنند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان سپس سخن «عبدالملک الحوثی» در خصوص آمادگی برای مبادله اسرای سعودی با زندانیان فلسطینی را ارج نهاد و گفت: رهبر انصارالله یمن علی رغم اینکه اسرای خود را در زندان‌های سعودی دارد، چنین پیشنهادی داده و این نشانگر اخلاق و انسانیت و موضع مردم یمن در ایستادگی کنار ملت فلسطین است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس نوروز 99 روز پاسدار جهش تولید طرح فاصله گذاری اجتماعی انصارالله یمن سید حسن نصرالله ائتلاف سعودی حزب الله لبنان ویروس کرونا کروناویروس نوروز 99 روز پاسدار جهش تولید طرح فاصله گذاری اجتماعی دبیرکل حزب الله لبنان سید حسن نصرالله اتباع لبنانی ویروس کرونا بانک ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۰۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اختلافات بین یهودیان آمریکا به دلیل جنگ غزه

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، "میشل پلیتنیک" نویسنده و مدیر دفتر سازمان "بتسلیم" در  آمریکا (مرکز اسرائیلی اطلاعات حقوق‌بشر در اراضی اشغالی) با افشای بروز اختلافات در جامعه یهودیان آمریکا پس از عملیات طوفان الاقصی، در مطلبی در سایت "موندو وایس" نوشت: جمعیت لیبرال یهودی "جی استریت" در آمریکا که هدف ادعایی از تشکیل آن "افزایش نقش آمریکا در پایان دادن به درگیری‌های عربی-اسرائیلی و اسرائیلی-فلسطینی از راه‌های مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک" اعلام شده است؛ در حال از دست دادن کارمندان و حامیان مالی خود است، زیرا اولویت این جمعیت اقدامات نظامی "اسرائیل" است و نه حقوق فلسطینی‌ها.

وی تأکید کرد: "نسل کشی در غزه باعث به وجود آمدن تنش بین صهیونیسم و ارزش‌های یهودی لیبرال شده و پیش‌بینی‌ها از تشدید و افزایش این اختلافات حکایت دارد و کاملا آشکار شده که روز هفتم اکتبر، به نقطه تحولی در جامعه یهودیان آمریکا تبدیل شده است".

مدیر دفتر سازمان "بتسلیم" در  آمریکا خاطرنشان کرد: بسیاری از هنرمندان یهودی و شخصیت‌های اجتماعی در حال مطرح کردن اظهاراتی بی‌سابقه هستند. مانند "جاناتان گلی‌زر" که هنگام دریافت جایزه اسکار به خاطر بهترین فیلم بین‌المللی، اقدامات خشونت‌آمیز "اسرائیل" در غزه را محکوم کرد.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از نویسندگان لیبرال یهود خود را تحت فشار می‌بینند، زیرا نمی‌توانند جنایات اسرائیل را نادیده بگیرند. مانند "پیتر ماس" نویسنده و روزنامه‌نگار که مطالبش در روزنامه واشنگتن پست منتشر می‌شود و تاریخچه‌ای طولانی در مقاله نویسی درخصوص جنگ دارد. وی به‌تازگی در مطلبی در همین روزنامه، دیدگاه خود را به عنوان یک نویسنده یهودی که شاهد جنایات جنگی بسیاری بوده‌است، بیان کرد.

پلیتنیک خاطرنشان کرد: اتخاذ مواضعی علیه "اسرائیل" توسط یهودیان لیبرال، از نوامبر گذشته و با گسترده‌تر شدن حجم جنایات غیرقابل انکار در غزه، شدت گرفت.

وی همچنین با اشاره به مشخص شدن چهره افراطی جمعیت‌های به اصطلاح لیبرال یهودی در آمریکا پس از هفتم اکتبر افزود: شماری از جمعیت‌های لیبرال یهودی مانند "جی استریت" و "آمریکایی‌ها برای صلح اکنون" که به دیپلماسی و اعطای برخی امتیازات به فلسطینی‌ها اعتقاد داشتند، به تدریج از مواضع خود منحرف شدند.
  همچنین با حرکت سازمان‌های بزرگتر یهودی به طرف جریان راست، مواضع جمعیت‌های لیبرال سابق که حامی "اسرائیل" هستند، به سمت جریان راست میانه‌رو متمایل شد. به صورتی‌که اولویت‌ آنها اکنون (ادعای) "قومیت یهود و سلطه نظامی اسرائیل" است؛ آنها همچنین با درخواست برای در پیش گرفتن دیپلماسی به جای خشونت، تأکید دارند که "راه‌حل تشکیل دو کشور" پایدار نخواهد بود و بی‌نتیجه است.
البته باید اشاره کرد که هیچکدام از این جمعیت‌های یهوی از حق فلسطینی‌ها برای دفاع از خود -حتی در صورت اجرای سناریوی تشکیل دو کشور- حمایت نمی‌کنند.

به عقیده این نویسنده، اختلافات بین اردوگاه راست و در رأس آنها "ایپاک" و اردوگاه لیبرال مانند گروه "صدای یهودی برای صلح" همچنان درباره این است که آیا "اسرائیل یک دولت آپارتاید است  و آیا پروژه آن استعماری و اشغالگری است، و آیا اسرائیل مرتکب نسل کشی شده است؟"

پلیتنیک در ادامه نوشت: از نظر یهودیان لیبرال آمریکا اکنون مسئله این است که آیا آنها می‌خواهند بر الگوی حکومت قومیتی -که یک دولت یهودی را تضمین می‌کند – همچنان اصرار کنند و یا این که می‌خواهند به "اسرائیل" کمک کنند از این توهم که می‌تواند همزمان یک دولت قومیتی و دموکراتیک باشد، رهایی یابد.

مدیر دفتر سازمان "بتسلیم" در  آمریکا، تأکید کرد: در پیش گرفتن مسیر دولت قومیتی و نژادی همان ادامه مسیر خشونت، آپارتاید، گسترش استعمار و نسل‌کشی بیشتر است؛ تاریخ 76 ساله "اسرائیل" و کوچاندن فلسطینی‌ها، قطعا این مسئله را ثابت کرده است.

دیگر خبرها

  • مسعود یوسف: در آخر قهرمانی آسیا را می‌خواهیم
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • هشدار دامپزشکی تربت‌حیدریه به دامداران در خصوص مبارزه با انگل‌های خارجی
  • رئیسی در پاکستان : رژیم صهیونیستی از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کند
  • اسحاق جهانگیری: صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد /می خواستیم وزیر زن بگذاریم، نگذاشتند /باید مسیرها را باز کنیم
  • درخواست مقام ارشد اروپایی از سیدحسن نصرالله در موضوع ایران
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان
  • شیرمردان و شیرزنان سپاهی در خط مقدم حراست از ایران
  • تشدید اختلافات بین یهودیان آمریکا به دلیل جنگ غزه