Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه رایزنی های دیپلماتیک کشورمان در دهمین ماه سال با تغییراتی همراه بود. ابتدا قرار بود محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در دی ماه به نیویورک و مسکو سفر کند که بنا به دلایلی، تنها به یکی از مقاصد تعیین شده رفت.

باوجود اینکه رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان برخی مواقع مذاکرات و دیدارهای گسترده ای را با مقامات خارجی در دستور کار خود قرار میداد، اما پس از شیوع ویروس کرونا به ناچار برنامه ها لغو و رایزنی ها عموما تلفنی انجام شد؛ سفرهای ظریف را در آخرین ماه عادی سال ۱۳۹۸  خواهید خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفری که لغو شد

اوایل دی ماه بود که خبری مبنی بر عزیمت وزیر امور خارجه به نیویورک برای چهارمین بار منتشر شد و خبرگزاری های مختلف مشغول به ارائه تحلیل و گزارش از این سفر و سه سفر گذشته او شدند؛ اما طولی نکشید که همه متوجه شدند این سفر لغو شده و ظریف قرار نیست به نیویورک سفر کند!

سید عباس موسوی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در توضیح چرایی لغو این سفر در صفحه توییتر خود نوشت:

«با توجه به دعوت رسمی و شخصی انجام شده از ظریف، ایشان کاملا آمادگی داشتند تا امسال در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس شرکت کنند. متاسفانه، تغییر یک طرفه از جانب مجمع جهانی اقتصاد در برنامه‌ریزی که دو طرف بر سر آن توافق کرده بودند (شاید برای رسیدن به همین هدف) مانع از حضور ظریف شد. یک فرصت برای گفت وگو از دست رفت.»

به هر حال با لغو حضور در نیویورک، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به برنامه بعدی خود یعنی سفر به مسکو رسیدگی کرد.

کرملین میزبان گفت و گو های تهران و مسکو 

روابط ایران- روسیه با توجه به همپوشانی های سیاسی دو کشور، از اهمیت خاصی برخوردار است و مقامات دو کشور در سال دیدار های متعددی با یکدیگر دارند؛ سفر ظریف هم در دی ماه نخستین سفر او در سال ۱۳۹۸ نبود.

رئیس دستگاه دیپلمای کشورمان در بدو ورود به مسکو درباره اهداف این سفر عنوان کرد که تهران- مسکو روابط راهبردی با یکدیگر دارند و بنابر این نیاز است به صورت مداوم، هماهنگی، همفکری و رایزنی در خصوص مسایل مختلف منطقه‌ای و بین المللی داشته باشیم و آخرین وضعیت تحولات منطقه و جهان را بررسی کنند.

او همچنین اظهار کرد که این سفر، بیست و هشتمین سفر او به روسیه در طول شش و نیم سال گذشته است که این موضوع،  نشانه‌ از روابط تنگاتنگ مسکو و تهران است؛ 

سیدعباس عراقچی معاون سیاسی و سیدعباس موسوی رییس مرکز دیپلماسی عمومی و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ظریف را در این سفر همراهی کردند و در بدو ورود در فرودگاه ونوکووا مسکو، مورد استقبال ماکسیم بارانوف معاون دپارتمان آسیای وزارت خارجه روسیه، یک مقام تشریفاتی وزارت خارجه روسیه و جمعی از مقام‌های ایرانی از جمله سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در روسیه قرار گرفتند.

در این سفر طرفین درباره  وضع روابط دو کشور و دورنمای تحکیم روابط سیاسی دوجانبه و توسعه پیوند‌ها در عرصه‌های بازرگانی، اقتصادی، انسانی و سایر حوزه‌ها گفت وگو کردند؛ آنها همچنین درباره مسائل دستور کار بین‌المللی و منطقه‌ای به برجام، حل و فصل مسائل سوریه و اوضاع منطقه خلیج فارس و سایر موضوعات منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

به این ترتیب و پس از پایان رایزنی ها در روسیه، برای شرکت در پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ آماده شد.

به این ترتیب این دور از سفرها هم به پایان رسید و به تدریج به روزهایی نزدیک خواهیم شد که حتی مناسبات دیپلماتیک هم تحت الشعاع شیوع بیماری کرونا قرار می گیرند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ظریف وزیر امور خارجه کرونا ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۰۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا جنگ ایران و اسراییل به نفع روسیه نیست؟

حمله تلافی جویانه روز شنبه ایران به اسرائیل نه تنها برای منطقه غرب آسیا، بلکه برای جنگ روسیه در اوکراین نیز بد است، زیرا در اثر تشدید تنش و جنگ بین ایران و اسراییل، ممکن است خطوط گسل جدیدی بین مسکو و تهران نیز ظاهر شود.

به گزارش عصرایران، "میشل گریسه" محقق ارشد در اندیشکده آمریکایی "رَند" با انتشار مقاله ای در نشریه آمریکایی" نشنال اینترست" تشریح کرده که چگونه یک درگیری گسترده در "خاورمیانه" می تواند منافع روسیه را نیز تحت تاثیر قرار دهد. 

این مقاله 2 روز پیش از حمله تلافی جویانه ایران به اهدافی نظامی در عمق سرزمین های تحت کنترل اسراییل، نگارش شده است.

گریسه نوشت: " اگرچه اغلب گفته می شود که مسکو از هرج‌ومرج در خاورمیانه سود می‌برد – چون توجه غرب و منابع کشورهای غربی را از اوکراین منحرف می‌کند - اما اگر درگیری اسراییل و حماس به یک جنگ گسترده‌تر منطقه ای تبدیل شود، روسیه نیز ضرر زیادی خواهد کرد.

روسیه سال هاست که خود را به عنوان یک بازیگر نظامی و دیپلماتیک در خاورمیانه معرفی کرده است.

مسکو از بی ثباتی در سوریه و لیبی استفاده کرده است تا خود را به عنوان یک ضامن امنیت منطقه ای تثبیت کند، اما تشدید درگیری در خاورمیانه همان تاثیر را نخواهد داشت.

از نظر این تحلیلگر آمریکایی، عدم تمایل مسکو به تشدید تنش در خاورمیانه تا حدی به دلیل مشغولیت مسکو به جنگ خود در اوکراین است. مشارکت روسیه با ایران نیز در 2 سال گذشته عمیق‌تر شده است، زیرا اقتصاد روسیه به شدت تحریم شده است.

ایران اکنون یک تامین کننده مهم نظامی برای روسیه است. یک "ناوگان ارواح" ایرانی نیز از زمان شروع جنگ در اوکراین نفت روسیه را در سراسر جهان حمل می کند و درآمد نفتی مسکو را جاری نگه می دارد. (و ایران نیز پورسانت خود را از فروش نفت روسیه به دست می آورد.)

اما اگر ایران درگیر یک جنگ گسترده‌تر شود، نمی‌تواند به همان میزان از روسیه حمایت کند.

یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر، به‌ویژه اگر شامل درگیری مستقیم بین اسراییل و ایران باشد، توانایی ایران را برای ادامه تامین نظامی روسیه محدود می‌کند و از سوی دیگر با وجودی که روسیه ظرفیت محدودی برای ارایه کمک های نظامی به ایران در جنگ به دلیل مشغولیت خود در جنگ اوکراین دارد، تهران ممکن است تقاضای حمایت نظامی بیشتری از مسکو پیدا کند. 

کشورهای  "گروه هفت" (هفت کشور صنعتی جهان) در حال بررسی تحریم‌های بیشتری علیه ایران پس از حمله تلافی جویانه این کشور به اسراییل هستند که ممکن است به روسیه نیز سرایت کند.

"اورسولا فون در لاین" رئیس کمیسیون اروپا روز یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: "ما در همکاری نزدیک با شرکای خود، به ویژه در مورد برنامه‌های پهپادی و موشکی، وضع تحریم‌های بیشتری علیه ایران را بررسی خواهیم کرد."

درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه همچنین می‌تواند نفوذ چین در منطقه را در برابر نفوذ مسکو افزایش دهد. 

با وجود اینکه روسیه در 2 سال گذشته درگیر جنگ در اوکراین است، ولادیمیر پوتین همچنان توانسته خود را به عنوان یک دلال قدرت بالقوه در خاورمیانه در بحبوحه جنگ اسراییل و حماس قرار دهد.

اما طرح پوتین ممکن است در صورت سرایت جنگ به کل منطقه، از حیز انتفاع ساقط شود، زیرا پکن نیز در تلاش است تا نقش یک بازیگر صلح‌جو را بازی کند.

روسیه به ویژه نسبت به تلاش های چین برای تجاوز به عرصه نفوذ خود در خاورمیانه حساس خواهد بود.

این به ویژه از زمانی که پکن در مارس سال گذشته موفق شد با میانجیگری بین عربستان سعودی و ایران، روابط این دو کشور را عادی کند، برای مسکو حساسیت برانگیز بوده است. 

از آنجایی که اقتصاد روسیه که به شدت تحریم شده است، تا حدود زیادی به چین متکی است، اگر مسکو نتواند به نفوذ جهانی که هنوز دارد وابسته باشد، حتی بیشتر در معرض دست اندازی پکن به عرصه های نفوذش قرار خواهد گرفت. 

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای در روز یکشنبه نسبت به آنچه که "تنش خطرناک دیگر" در منطقه خواند، "نگرانی شدید" ابراز کرد.

وزارت خارجه روسیه با فراخواندن طرفین به خویشتنداری گفت که از کشورهای منطقه انتظار دارد "مشکلات موجود را از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل کنند."

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • غرب واقعیت تعمیق دوستی باکو با مسکو و تهران را نمی بیند/ جمهوری آذربایجان هر روز به روسیه نزدیک تر می شود
  • دو کشوری که حمله ایران به اسرائیل را محکوم نکردند علیه آمریکا متحد می شوند
  • اتحاد روسیه و چین علیه آمریکا پس از حمله ایران به اسرائیل
  • تاکید روسیه بر لزوم خویشتن‌داری طرفین در منطقه
  • کرملین خواستار تنش زدایی بین اسرائیل و ایران شد
  • کرملین خروج صلحبانان روسیه از قره‌باغ را تایید کرد
  • رایزنی لاوروف و امیرعبداللهیان درمورد خدمه روس کشتی توقیف شده توسط ایران
  • رایزنی لاوروف و امیرعبداللهیان درباره خدمه روس کشتی توقیف شده توسط ایران
  • سفر معاون وزیر خارجه ایران به مسکو
  • چرا جنگ ایران و اسراییل به نفع روسیه نیست؟