Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-24@09:07:04 GMT

"تحریم با طعم کرونا"

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۱۰۵۶۲

قدرت مظاهری؛ با اوج گیری بحران کرونا در ایران و تشدید تبعات تحریم‌ها، هشت کشور مستقل جهان طی نامه‌ای مشترک به دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار رفع تحریم‌های یکجانبه‌ی ایالات متحده آمریکا علیه ایران شدند. جدای از این درخواست، افکار عمومی و رسانه‌ای جهان و برخی رسانه‌های رسمی آمریکا نیز ضمن هشدار به دولت این کشور، خواهان بازنگری در وضع این رویه گردیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اپیدمی کرونا ویروس که بعنوان تهدیدی بیولوژیک اکثریت قریب به اتفاق کشور‌های جهان را در تاج‌های خود درگیر و گرفتار کرده است، در صورت عدم هماهنگی و همکاری بین المللی و فرامرزی می‌تواند سرعت شیوع بیشتری گرفته و دامنه‌ی تلفات خود را در کوتاه مدت افزایشی خیره کننده دهد   تعامل و همکاری کشور‌ها بعنوان اعضای مشترک جامعه‌ی جهانی، اما قادر است با اتکاء به توان علمی، سیاسی و اقتصادی خود بر این تهدید غلبه کرده و دامنه‌ی شیوع و گسترش آن را کم و کمتر نماید.
تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه ایران اگر به دور از ابعاد و زوایای سیاسی آن مورد مداقه و بررسی قرار گیرد، علیرغم شعار‌های دولت آمریکا مبنی بر حمایت‌های بشردوستانه و پاسداشت حقوق بشر، نه تنها نگاه ملاطفت آمیزی به بشریت و حقوق بشر نداشته، بلکه موجبات خدشه بر این اصول اساسی حقوق بین الملل را نیز فراهم آورده است.
تحریم‌های اقتصادی که موجب اختلال در روند تامین دارو و تجهیزات پزشکی و درمانی گردیده اند از سویی و وضع تحریم‌های جدید در شرایط حاضر نوعی دهن کجی به تعامل جهانی برای رشد و حرکت دومینویی این ریزویروس در سطح جهان محسوب می‌شود.
چنین بنظر می‌رسد که حاکمیت‌های جهان، مجموعه‌ی قوانین وضعی در حقوق بین الملل را صرفا در هیاهوی نشست‌های جهانی خصوصا نشست سالانه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد پاراف و احصاء کرده و در سایر موارد با قوانینی که خود آن را وضع نموده اند، غریبه و بیگانه‌اند.   نمونه‌ی بارز آن شعار‌های کلیشه‌ای دولتمردان بزرگترین و قدرتمندترین حاکمیت جهان در باب حمایت از اصول اولیه حقوق بشر می‌باشد، اما در بزنگاه‌های حساسی که بایست تک تک افراد بشر به دور از حب و بغض‌های سیاسی مورد حمایت قرار گیرند، تمامی آن شعار‌ها تحت‌الشعاع روابط سیاسی قرار گرفته و با پر رنگ شدن حاکمان کشور‌ها، بشر و بشریت در سایه‌ی سنگین آن‌ها محو و فراموش می‌گردند.   اپیدمی کرونا و فراگیری جهانی آن تنها تهدید چین، ایران، ایتالیا، اسپانیا و چند کشور محدود دیگر نیست. کرونا مسلسلی است که همه‌ی ابناء بشر را مورد هدف قرار داده و قاره، کشور و یا شهر و دیار خاصی را نمی‌شناسد. با همه‌ی این احوالات، اما انگار هنوز که هنوز است دولتمردان ایالات متحده جهت جلوگیری از رشد فزاینده‌ی این ویروس به ساختار دومینویی آن اعتقادی نداشته و می‌پندارند در سیاره‌ای دیگر زندگی می‌کنند و از شر اثر پروانه‌ای آن در امان خواهند بود.
آمریکایی‌ها ضرب المثلی قدیمی دارند که می‌گوید: "ما آمریکایی‌ها از دو چیز متنفریم؛ از تبعیض نژادی و از سیاهپوستان!" شاید نسخه‌ی جدید‌تر این طنز فراموش شده این باشد که در زمانه‌ی حاضر دولتمردان ایالات متحده به دو چیز به شدت علاقمندند؛ حقوق بشر و جنایت علیه بشریت!

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا تحریم قدرت مظاهری ایالات متحده تحریم ها حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۰۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • کنعانی: نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • بلینکن: ما استاندارد‌های دوگانه درباره نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل نداریم
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • مقامات آمریکایی: تحریم واحد نظامی نیتسح یهودا امروز ممکن است رخ دهد
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • بورل: شورای اروپا درباره تشدید تحریم ایران رایزنی می‌کند
  • سندروم پس از کرونا چیست؟