Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@13:04:26 GMT

کرونا کمر اینترنت جهانی را خم کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۱۰۷۰۸

کرونا کمر اینترنت جهانی را خم کرد

با قرنطینه شدن بیش از یک سوم از جمعیت جهان و خانه نشینی آنها،عملاً کلاس های درس و میزهای کار به خانه ها منتقل شده و حالا دیگر آموزش بسیاری از دانش آموزان و دورکاری ها با کمک اینترنت انجام می شود، عده ای هم برای گذراندن راحت تر روزهای قرنطینه به دیدن فیلم یا انجام بازی های آنلاین می پردازند. اما در این میان، بحران کرونا عملا کمر زیرساخت های اینترنت جهانی را خم کرده و شاهد کاهش سرعت اینترنت و اختلال هایی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و این افزایش حجم مصرف اینترنت، بر کیفیت آن تأثیرگذار بود هرچند تلاش های فراوانی برای رفع مشکلات انجام شد.
اینترنت 100گیگابایتی، هدیه روزهای کرونایی با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس و همچنین دورکاری بسیاری از افراد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور رفع نیازهای این اقشار و همچنین تشویق مردم به خانه نشینی و قطع زنجیره شیوع بیماری، در یک توئیت از هدیه اینترنت ۱۰۰ گیگا بایتی خبر داد. اما چیزی نگذشت که بسیاری از کاربران با کامنت های خود زیر این توئیت، از کیفیت پایین سرعت اینترنت خود انتقاد کردند. هرچند اپراتورها تلاش کردند تا وضعیت سرویس‌دهی خود به کاربرانشان را بهبود بخشند اما درنهایت حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات در این باره گفت: شاهد افزایش دو برابری مصرف حجم اینترنت کاربران شبکه ثابت خانگی هستیم و مصرف اینترنت در شبکه موبایل نیز ۴۰ درصد افزایش یافته است که این میزان افزایش مصرف روی کیفیت سرویس اینترنت تأثیر می گذارد.
پس از اتمام مدت زمان بسته اینترنت رایگان در 7 فروردین ماه، وزیر ارتباطات بازهم تلاش کرد تا ارائه آن را تمدید کند اما درنهایت به دنبال عدم موافقت با این موضوع، ارائه اینترنت رایگان خانگی متوقف ‌شد. البته محمد جواد آذری جهرمی این بار به موضوع فشار بر شبکه اینترنت اشاره کرد و یادآور شد: فیلترینگ به شبکه اینترنت داخلی فشار آورده و به نظر ما هم مشکل زاست. ما از ابتدا مخالف فیلترینگ تلگرام بوده و در شرایط کرونا هم نظرات درباره رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی را منتقل کرده، اما اختیاری در این زمینه نداریم. وی با بیان اینکه در این بحران حتی تعداد زیادی از زندانیان هم آزاد شدند، گفت که اگر تلگرام، توئیتر و فیس بوک را زندانیانی در نظر بگیریم، آزادی آن‌ها در بحران کرونا گریزناپذیر است.
یک نقشه برای اینترنت جهان
اما آیا فشار بر اینترنت تنها محدود به ایران است؟ پاسخ این سؤال را می توان با نگاهی به نقشه «فشار اینترنت» جهانی یافت. محققان استرالیایی با تهیه نقشه فشار اینترنت جهانی نشان دادند به دلیل این که بسیاری از دولت ها مردم را قرنطینه کرده اند کاربران از اینترنت بیشترین استفاده را دارند و به همین دلیل هم زیرساخت های آن تحت فشار جدی قرار گرفته است. نرم افزار مورد استفاده برای تهیه این نقشه، توسط شرکت KASPR Datahaus تأمین شده است. درواقع نقشه فشار اینترنت جهانی بر اساس تغییرات در سرعت انتقال بسته های اینترنت بین امریکا و مناطق مختلف جهان ترسیم می شود.این نرم افزار پیش از این نیز در بحران های سیاسی و بلایای طبیعی فعالیت داشته چراکه هریک از این وقایع و حوادث می تواند بر کیفیت و فعالیت کاربران در اینترنت تأثیرگذار باشد.
این نرم افزار روزانه میلیاردها فعالیت اینترنتی و کیفیت آن را جمع آوری می کند و مورد پردازش قرار می دهد تا درنهایت نتیجه را در قالب نقشه ارائه دهد.طبق اطلاعات این کمپانی پخش ویدئوهای HD و همچنین بازی های ویدئویی آنلاین با کیفیت بالا به اینترنت و زیرساخت های آن فشار زیادی وارد می کند.
پروفسور«پال راشکی» از اساتید دانشگاه موناش ملبورن و از بنیانگذاران KASPR Datahaus درباره فشار بر اینترنت جهانی دربحران کرونا گفت: ماندن تعداد بیشتری از مردم در خانه به معنای اشتهای بیشتر برای استفاده از پهنای باند است. این موقعیت بی شباهت به این نیست که تعداد زیادی از خانواده به طور همزمان بخواهند از یک تونل زیرزمینی شلوغ عبور کنند چراکه آپلود پرتعداد ویدئوها در طول ویدئوکنفرانس ها شامل هزاران بسته کوچک اطلاعات و دیتاست که این بسته ها باید راه خود را در فیبرهای نوری و کابل های مسی در مسیری طولانی پیدا کنند. هرچه تعداد این بسته ها در یک لحظه برای عبور بیشتر شود اینترنت کندتر می شود چراکه زیرساخت های آن، متحمل فشار زیادتری می شود.
وی با اشاره به این که ایران بیشترین فشار اینترنت را در این روزها متحمل شده گفت: سرعت اینترنت درایران به طور متوسط 25درصد پایین آمده و حتی در برخی نقاط کشور از این رقم هم پایین تر آمده که نشانه استفاده فراوان از اینترنت است.اما این بدان معنا نیست که شبکه اینترنت کشورهای دیگر در میانه این بحران از پایداری کامل برخوردار است. مالزی هم وضعیتی مشابه ایران دارد و همچنین این نقشه نشان می دهد در بیشتر کشورهای عضو OECD(35 کشور که بیشتر آنها اروپایی هستند)، اینترنت وضعیت مناسبی دارد اما در ایتالیا، اسپانیا و سوئد شاهد اختلالاتی هستیم.نقشه فشار اینترنت جهانی همچنین نشان می دهد به دنبال شیوع کرونا، میزان تأخیر و اختلال در اینترنت بریتانیا در فاصله اواسط فوریه تا اواسط مارس حدود 4درصد افزایش داشته است.
طبق اطلاعات این نقشه، در وستچستر کانتی امریکا (Westchester County)که کانون کرونا در این کشور محسوب می شود نیز سرعت دانلود برای اینترنت ثابت کاهش چشمگیری یافته و نه تنها ترافیک اینترنت بلکه دیتا و همچنین تماس های صوتی ازطریق شبکه های اجتماعی نیز افزایشی چشمگیر داشته و برای زیرساخت های اینترنت دردسرساز بوده است.
راهکارهای اینترنتی در قرنطینه
طبق اطلاعات این نقشه جهانی، در بیشتر کشورها افت کیفیت اینترنت را شاهد هستیم و مسئولان در برخی از نقاط جهان به فکر راهکارهایی برای حل مشکل بوده اند. به عنوان مثال در نپال از مردم خواسته شده است به دلیل بالا رفتن ترافیک اینترنت، به طور منصفانه از این فناوری بهره بگیرند. اتریش هم اقدامات محتاطانه ای را درپیش گرفته است. به دلیل افزایش استفاده از اینترنت برای دیدن ویدئوها و همچنین برگزاری کنفرانس های ویدئویی و نیز تماس های تصویری فراوان در میان اعضای خانواده و فامیل، این بخش مورد توجه رگولاتورهای این کشور قرار گرفته است. ازآنجاکه پهنای باند به دلیل محدودیت های سخت افزاری، یک منبع محدود به شمار می رود، به تازگی اپراتورهای شبکه موبایل این کشور اجازه یافته اند که برخی از سرویس های آنلاین همچون پخش ویدئوها را در موارد اضطراری و در زمان فشار بر اینترنت، محدود کنند تا اختلال کمتری در زیرساخت ها ایجاد شود. در سوئیس نیز با توجه به افزایش فشار بر اینترنت، قرار شده است تا برخی سرویس های غیرضروری محدود یا مسدود شوند. گفتنی است در این کشور درمیانه بحران کرونا میزان تماس های صوتی اینترنتی نیز 3برابر شده و فشاری مضاعف برای اپراتورها ایجاد کرده است.
اطلاعات این نقشه جهانی همچنین نشان می دهد محدودیت های اینترنت در برخی مناطق ازجمله کشمیر همچنان پابرجاست. با وجود پافشاری ها برای افزایش سرعت اینترنت در این منطقه به منظور اطلاع رسانی سریع تر و دقیق تر درباره ویروس کرونا، همچنان در این منطقه، اینترنت تنها در سطح2G قابل دسترس است و همه تلاش ها بی ثمر بوده است.
این متهمان اختلال اینترنت
کمپانی نوکیا نیز به عنوان یکی ازسه تولیدکننده قدرتمند لوازم و تجهیزات شبکه های مخابراتی جهان درتازه ترین گزارش خود آورده است به دنبال بحران کرونا، با افزایش مصرف 30تا 45درصدی اینترنت ازسوی کاربران مواجه هستیم. این کمپانی فنلاندی همچنین یادآور شده است که در جهان شاهد رشد غیرمنتظره  استفاده از اپلیکیشن ها و ابزارهای مربوط به ویدئوکنفرانس همچون اسکایپ یا Zoom بوده ایم و میزان استفاده از این ابزارها در امریکا 300درصد رشد داشته است. نوکیا،یکی دیگر از متهمان اختلال اینترنت در جهان را بازی های ویدئویی می داند و یادآور شده است میزان این بازی های آنلاین در امریکا رشدی 400درصدی داشته است.
دردنیای گیم، بتازگی پلتفرم بازی کامپیوتری Steam نیز از یک نقطه عطف برای این کمپانی خبر داده و یادآور شده است در هفته گذشته 20میلیون کاربر آنلاین به طور همزمان در این پلتفرم حضور داشته اند و در این میان بازی هایی همچون  Fortnite و Call of Duty: Warzone از محبوبیت ویژه ای برخوردار بوده اند.
به هرحال بسیاری از فعالان حوزه اینترنت معتقدند که احتمالا در ماه های آینده بازی های آنلاین و ویدئوهایHD تهدیدی بزرگ برای پهنای باند اینترنت جهان به حساب می آیند. در پاسخ به نگرانی ها درباره ظرفیت شبکه اینترنت در اروپا نتفلیکس،Prime Video آمازون و همچنین یوتیوب متعهد شدند که کیفیت تصاویر و ویدئوهای خود را محدود کنند تا فشار بر زیرساخت های اینترنت کاهش یابد. این بدان معناست که در حال حاضر کیفیت تصاویر این کمپانی ها به شفافیت قبل نیست.
نتفلیکس به مدت 30روز کیفیت و سایز فایل های ویدئویی و صوتی خود را در اروپا کاهش می دهد تا میزان ترافیک آن در شبکه های اروپایی تا 25درصد کاهش یابد. سونی نیز در تازه ترین تصمیم خود سرعت دانلود بازی برای پلی استیشن را در اروپا پایین آورده است. سخنگوی این کمپانی گفت: ما می خواهیم در شرایطی که تعداد زیادی از مردم جهان خانه نشین شده اند، با کنترل ترافیک اینترنت،همه کاربران خود را فعال نگه داریم .

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فشار بر اینترنت اینترنت جهانی شبکه اینترنت اینترنت جهان فشار اینترنت سرعت اینترنت بحران کرونا زیرساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۰۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است

بین الملل تابناک: دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشورها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور علی اکبر احمدیان نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه آغاز به کار کرد.

بنا بر اعلام نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه،‌در این اجلاس،‌ دبیران شورای امنیت، مشاوران امنیت ملی، معاونان نخست وزیر، روسای سرویس های امنیتی و اطلاعاتی ۱۰۶ کشور جهان حضور یافته‌اند.

قرار است در این نشست موضوعاتی ازجمله مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت های غیرقانونی و دفاعی غیر نظامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

در اجلاس سن‌پترزبورگ، همچنین چهار نشست با عناوین « تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی ( تهدیدها و فرصت ها)» ، «حفظ هویت ملی و ارزش های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی»، «همکاری های بین المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی» و «مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی» برگزار شود.

همچنین درحاشیه این اجلاس، نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی، فناوری های پیشرفته، امنیت اطلاعات و مقابله با چالش های جدید و انرژی هسته ای نیز برپا شده است.

علی‌اکبر احمدیان امروز (چهارشنبه) در اجلاس دبیران شورای امنیت کشورهای عضو بریکس در سن‌پترزبورگ که در حال برگزاری است با قدردانی از دولت روسیه برای برگزاری این نشست، عملیات تروریستی مسکو را محکوم کرد.   دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولت‌ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده، به سمت کنترل‌های روانکاوانه‌ای گام بر می‌دارد که کمتر رنگ و بوی مداخله سنتی دارد. اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.   احمدیان ادامه داد: همین امر سبب شده، اکنون، اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا کند و یکی از مهمترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.   وی افزود: سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هست، اما من با یک «نظریه محوری» و متفاوت به این نشست آمده‌ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب کنم که از آن به «تهدید نرم» و «تهدید نیمه سخت» تعبیر می‌کنم.   به گفته وی، امنیت اطلاعات آنگونه که در نگاه ساده‌انگارانه تصور می‌شود صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر «برده‌سازی مدرن» از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوندهای اجتماعی است.   تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است   احمدیان آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات را این گونه عنوان کرد: انحصار اینترنت به آمریکا، انحصار سیستم‌های عامل رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به آمریکا) و انحصار دیتاسنترهای جهانی و بزرگ و سکوها (مانند گوگل و NSA به آمریکا).   دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ داده است: سوءاستفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها؛ شکل دهی به خواسته‌ها، زندگی و حتی آرزوهای افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین‌المللی؛ ایجاد امکان برای برخی کشورهای خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشورها که بعنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار آمریکاست و از این طریق زیرساخت‌های همه کشورها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است. دخالت حکومت‌ها فراتر از مرزهای سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها؛ ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسان‌ها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه‌های خود و گسست و شکاف نسلی و پیوندهای اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسان‌ها به لذت جویی و کسب سود فردی.   وی تصریح کرد: در نتیجه این موارد، توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی‌ترین لایه‌های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب کرده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده‌داری مدرن را شکل می‌دهد.   دبیر شورای عالی امنیت ملی  با طرح این سؤال که کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده‌اید؟ افزود: سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است، اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد.   احمدیان ادامه داد: همان گونه که ملاحظه می‌شود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشورها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و سازوکارهای جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.   وی افزود: فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در این حوزه موجب شده تا دولت آمریکا با در اختیار داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکوهای اینترنتی، فضای سایبر بین‌المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشورهای مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آنها اعمال نفوذ کند. احمدیان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.   احمدیان خطاب به حاضران با بیان اینکه شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید، گفت: با توجه به اینکه اکثر سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل‌های رایانه‌ها و گوشی تلفن‌های هوشمند متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، این کشور از این ابزار سوء‌استفاده می‌کند.احمدیان ادامه داد: متاسفانه در عملیات‌های خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی‌ها از بسترهای مذکور استفاده شده است.   وی به برخی از کشورها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت افزارها و نرم افزارهای رژیم صهیونیستی را داده‌اند، هشدار داد که رژیمی که با نسل کشی فلسطینی‌ها و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و افزود: کشورها باید مطمئن باشند که با گشودن مرزهای خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.   به گفته احمدیان، مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود.   وی ادامه داد: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.   ۵ پیشنهاد ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ   دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان گفت: جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص شامل این موارد به این نشست ارائه می‌کند؛ ۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات ۲- چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب ۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر ۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکوهای غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر ۵- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل.   دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان گفت: ایران، امروز، برخوردار از ظرفیت‌های غیرقابل انکار علمی و فناوری است که می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین‌المللی فراهم کند.   وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشورها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.

دیگر خبرها

  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • تعمیر شیرهای فشارشکن ١٥٠میلی متری خط انتقال فیرورق
  • اینترنت خانگی 5G چیست؟
  • افت فشار آب در شبکه شهری کنارک
  • با واتس‌اپ بدون اینترنت، فایل منتقل کنید
  • تمامی تاسیسات آب شهر اصفهان به تله‌متری مجهز شده است
  • افت و خیز سرعت اینترنت ایران در داشبوردهای جهانی
  • راز ظهور قدرت ایران در نظم نوین جهانی