Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا- فناوری با تمام مزایا و محاسنی که دارد، گاهی مشکلاتی را برای کاربران ایجاد می‌کند. به عنوان مثال یکی از مشکلاتی که هوش مصنوعی و تشخیص چهره دارد این است که می‌تواند حریم خصوصی کاربران را نادیده بگیرد. ما در عصر و دورانی زندگی می‌کنیم که اطلاعات و داده‌ها حرف اول را می‌زنند؛ زیرا به هر اطلاعاتی که بخواهیم نیاز و دسترسی کامل داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ظهور فناوری‌های پیچیده و بزرگی مانند هوش مصنوعی، تشخیص چهره، کلان‌داده و غیره، انسان دارد چیزهای جدید و عجیب و غریبی را تجربه می‌کند. همین الآن بروید چیزی را در اینترنت جستجو کنید. شاید فکر کنید که این کار هیچ خطری ندارد ولی با همین جستجو، می‌بینید با موجی از تبلیغات اینترنتی روبرو می‌شوید. جالب این است که این تبلیغات، دقیقاً همان محصولات و خدماتی را به شما پیشنهاد می‌دهد که واقعاً به همان محصولات و خدمات احتیاج دارید.
 
 
به گزارش ایتنا و به نقل از نکست‌وب، کاربران از یک سری برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنند و اطلاعات فردی خود را به آن برنامه‌ها می‌دهند. گاهی شرکت‌ها از همین اطلاعات استفاده می‌کند و علایق شما را ردیابی و پیگیری می‌کنند و در نهایت شما را وادار به خرید یک محصول می‌کنند. این در حالی است که اکثریت قریب به اتفاق کاربران از اتفاقی که می‌افتد هیچ اطلاعی ندارند.
 
امروزه فناوری تشخیص چهره و هوش مصنوعی مزایا و خوبی‌های زیادی دارند ولی مشکل آن‌ها این است که حریم خصوصی و حقوق بشر را خیلی ساده و صریح زیر پا می‌گذارند. برخی از کشورها و سازمان‌ها بر این باور هستند که استفاده از این دو فناوری به دلیل خطراتی که دارد باید ممنون شود.   در این مطلب تصمیم داریم مزایا و معایب این دو فناوری بپردازیم. این دو فناوری می‌تواند در بخش‌های زیر به صورت مثبت مورد استفاده قرار گیرد و کمک زیادی به بشر بکند:
- بهداشت و درمان پیشرفته
- خودروای خودران
- دادگستری و بررسی مسائل و پرونده‌های جنایی
 
در کنار این مزایا، دو فناوری مورد بحث می‌تواند امکان دسترسی به انواع و اقسام اطلاعات و داده‌ها را برای شرکت‌ها، حکومت‌ها و مراکز فروش فراهم کند. در صورت راهیابی هکر به تجهیزات ساده مانند مانیتور کودک، یخچال‌های هوشمند و غیره ممکن است مشکلاتی را برای شما ایجاد کند و امنیت شما را به خطر بیندازد.
 
یکی از معایب هوش مصنوعی و تشخیص چهره این است که آزادی و دموکراسی را به خطر می‌اندازد؛ زیرا حکومت‌ها می‌توانند با این دو فناوری کسانی که در تجمعات اعتراضی شرکت می‌کنند را شناسایی و از آن‌ها جاسوسی کنند. این دو فناوری در کنار محاسنی که دارد می‌تواند خطرات زیادی برای حریم خصوصی کاربران داشته باشد. در صورت نیاز به استفاده از این دو فناوری، اخلاق، انسانیت و حفاظت از اطلاعات افراد باید در اولویت قرار گیرد.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فناوری تشخیص چهره هوش مصنوعی حریم خصوصی کلان داده امنیت سایبری دو فناوری هوش مصنوعی حریم خصوصی تشخیص چهره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۰۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاربران شاد به این پیام هشدار توجه نکنند

به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای گذشته چندین گزارش مبنی بر هک شاد یا درخواست اطلاعات شخصی در این شبکه دانش آموزی به خبرنگار مهر رسید که از همان ابتدا چنین پیامی مشکوک به نظر می‌رسید.

این در حالی است که این پیام نه فقط در یک محدوده خاص جغرافیایی که در سراسر کشور و برای معلمان و دانشی و دیگر کاربران این شبکه هم ارسال شده بود.

جالب‌تر اینکه فرد متخلف، خود را علی باقرزاده مسئول اصلی شبکه شاد عنوان کرده بود.

روابط عمومی شبکه شاد از پیگیری این موضوع و برخورد با چنین متخلفانی به صورت روزانه خبر داد.

شبکه شاد اعلام کرد چنین تخلفاتی همواره وجود داشته و عده‌ای سعی در سودجویی از کاربران شبکه‌های اجتماعی را دارند.

در اطلاعیه شاد آمده است: «در چند روز گذشته پیام‌های مختلفی برای کاربران شاد ارسال شده که در آن از کاربران می‌خواهند تا اطلاعات خود را در اختیار اپلیکیشن شاد قرار دهند و در غیر این صورت حساب آن‌ها مسدود خواهد شد. این پیام‌ها معمولاً شناسه‌های جعلی با نام‌های "اپلیکیشن شاد" " پشتیبانی شاد" "شاد" " ثبت هویت" و غیره را انتخاب می‌کنند و خواستار اطلاعات شخصی کاربران هستند.

شبکه شاد تأکید می‌کند که هیچ گونه درخواستی برای ارسال اطلاعات از طریق پیام‌های خصوصی ندارد و اینگونه عملیات تنها از طریق اشخاص متخلف و سودجو انجام می‌شود و کاربران می‌توانند در صورت مشاهده چنین درخواستی گزارش فرد متخلف را به شناسه report@ برای پیگیری موارد لازم ارسال کنند.

شبکه شاد با بررسی حساب‌های افراد متخلف و سودجو، متخلفان را برای پیگیری قانونی به پلیس فتا معرفی می‌کند.

همچنین، شبکه شاد به طور مستمر به بررسی و حذف حساب‌های متخلف و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از اطلاعات کاربران می‌پردازد.

یادآور می‌شود که پشتیبانان رسمی شبکه شاد دارای «تیک آبی» یا همان حساب تائید شده، هستند که آن‌ها نیز از کاربران درخواست ارسال اطلاعات شخصی نخواهند کرد.»

آگاهی از سواد رسانه‌ای موجب ناکامی متخلفان می‌شود

متأسفانه چنین پیام‌هایی که از سوی سودجویان و متخلفان برای کاربران شاد ارسال شده است؛ امنیت شبکه و اعتماد کاربران را مخدوش می‌کند؛ این در حالی است که در شبکه شاد اطلاعات محرمانه و شخصی کاربران همواره مخفی است و هیچ کانال یا رویدادی در شاد اجازه اخذ اطلاعات کاربران را ندارد.

در تخلف اخیر هم، یک کاربر متخلف با پیام دادن به کاربران دیگر، خواستار اطلاعات شخصی آنان شده است.

سواد رسانه و آگاهی از فضای مجازی موجب می‌شود تا نه تنها در شبکه شاد، که در سایر شبکه‌ها و پلتفرم‌های اجتماعی، کاربر هیچگاه اطلاعات شخصی خود را به هیچ عنوان اعلام نکند. موضوعی که مسئولان شبکه شاد نیز بر آن تاکید کرده و عنوان کردند پشتیبانان شبکه شاد هیچ گاه از کاربران اطلاعات شخصی نمی‌خواهند.

کد خبر 6076612 علی قدمی

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناجی مبتلایان به آلزایمر خواهد شد؟
  • وایبر از تلگرام و واتساپ سبقت گرفت!
  • هوش مصنوعی نارسایی قلبی را از حجم پا تشخیص می‌دهد
  • هوش مصنوعی نارسایی قلبی را از طریق حجم پا تشخیص می‌دهد
  • چطور می‌توانیم کالای اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • چگونه از قابلیت های هوش مصنوعی گوگل کروم استفاده کنیم؟
  • خودمراقبتی در برابر اخبار جعلی و شایعات
  • طراحی نرم‌افزار اندازه‌گیری علائم حیاتی با چهره انسان توسط محققان کشور
  • کاربران شاد به این پیام هشدار توجه نکنند
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی