Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@23:55:48 GMT

بازی «سوداگران مرگ» با «کرونا» + هشدارها

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۱۱۸۰۳

مجتبی غالبی- رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد کشور در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره بیان کرد: مافیای مواد مخدر این طور شایع کرده‌اند که «مصرف بعضی از مواد مخدر، از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری می‌کند» و یا «معتادان نسبت به افراد عادی کمتر مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند» اما این اظهارات واقعیت نداشته و مبتنی بر شواهد علمی نیست و صرفا با هدف سودجویی مافیای مواد مخدر مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه سوداگران مرگ، جهت پنهان کردن اهداف شوم خود در پشت موضوعات غیرعلمی، گاها از "شبه علم" و القاب کذایی مانند پروفسور یا دکتر هم استفاده می‌کنند که هیچوقت این افراد و این اسامی با القاب مذکور در دنیای واقعی وجود ندارند.

این درمانگر اعتیاد ادامه داد: نکته‌ای که وجود دارد این است که در برخی مواقع مواد مخدر می‌تواند برخی از علائم بیماری‌ها را مخفی کند؛ به طور مثال اگر فردی دچار مشکل معده و حتی خونریزی معده شود ممکن است درد ناشی از این بیماری و خونریزی معده را احساس نکند یا فردی که مشکلی در دیسک‌ها و ستون فقرات دارد، ممکن است درد آن را به وسیله مصرف مواد مخدر کاهش دهد اما توجه به این نکته ضروریست که "درد" نعمت الهی و زنگ هشداری برای شروع بیماری است و مخفی کردن درد، باعث پیشرفت بیماری می‌شود. مصرف مواد مخدر و کاهش درد، درمان بیماری نیست، بلکه وضعیت را پیچیده‌تر و درمان را مشکل‌تر خواهد کرد.

وی تاکید کرد: از آنجایی که درد عضلانی یکی از علائم بیماری کروناست، اگر کسی مصرف‌کننده مورفین باشد شاید درد عضلانی ناشی از کرونا را کمتر متوجه شود ولی این امر باعث عدم مراجعه به موقع به مراکز تخصصی درمانی و درگیری شدید ریه‌ها و افزایش عواقب ویروس از جمله مرگ و میر بیشتر خواهد شد. به خصوص که مصرف هرنوع دودی به علت داشتن منواکسید کربن و دیگر مواد سمی، ریه‌ها را به شدت آسیب‌پذیر می‌کند.

به گفته غالبی، هیچ شواهد علمی وجود ندارد که تریاک و مواد مخدر و محرک دیگر، مانع از ابتلا به ویروس کرونا شود. در روزهای ابتدایی پس از مطرح شدن ویروس کرونا در جهان، مافیای مواد مخدر و سوداگران مرگ اظهار کردند «کوکائین و الکل پیشگیری کننده از ابتلا به ویروس کرونا است» و اخیراً می‌بینیم که مافیای مواد مخدر درصدد تبلیغ برای تریاک برآمده‌اند.

وی با بیان این که ما در مراکز سرپایی درمان اعتیاد گزارشات و شواهدی داریم که معتادان نیز مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند، افزود: البته آمار و تحقیقات رسمی و دقیق وجود ندارد، زیرا هرکجا نیاز به آمار معتادان باشد با مشکل مواجه می‌شویم. چراکه اعتیاد یک انگ اجتماعی است و از آنجایی که اغلب آمارهای اعتیاد بر مبنای خوداظهاری است، کمتر کسی واقعیت را گفته و به اعتیاد خود اذعان می‌کند. در مورد ارتباط اعتیاد با ویروس کرونا هم هیچ مرجعی از مبتلایان و متوفیان، آزمایش اعتیاد نگرفته و حتی پرسشی در مورد سابقه اعتیاد بیمار مطرح نکرده تا این ارتباط تایید یا رد شود.

 رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد کشور افزود: البته بسیار خوب است که برای جلوگیری از گسترش اینگونه شایعات و گرایش برخی افراد به رفتار اعتیادی، مسئولان امر در بررسی سوابق پزشکی مبتلایان به کرونا ویروس، سابقه ابتلا به اعتیاد را نیز از طریق آزمایش ادرار، بررسی و ثبت کنند.

این درمانگر اعتیاد در ادامه درباره عوارض مصرف تریاک بر سیستم ایمنی بدن توضیحاتی ارائه کرد و افزود: برای در امان ماندن از بیماری‌های تنفسی باید لثه‌ها، دهان، حنجره، بینی،نای و ریه‌ها سالم باشند، چراکه مخاط دستگاه تنفسی، سیستم محافظتی در برابر میکروب‌ها دارد، اما مصرف‌کنندگان تریاک یا سیگار مجاری تنفسی‌شان تخریب می‌شود؛
به طور مثال مژک‌های این مجاری که باید خلط و ترشحات را دفع کنند، فلج شده و نمی‌توانند ترشحات مذکور را تخلیه کنند و انباشته شدن این ترشحات در ریه باعث افزایش احتمال عفونت می‌شود.

غالبی معتقد است: انواع دود، حتی دخانیات، مجاری و سیستم تنفسی را آسیب‌پذیر می‌کند و هرچقدر آسیب بیشتر باشد، ریه فرد بیشتر مستعد ورود و رشد ویروس خواهد بود. برعکس، در افرادی که ریه سالم و با ظرفیتی دارند و هوای سالم استنشاق می‌کنند، آسیب‌پذیری کمتر است و تهویه مناسب باعث دفع میکروب‌ها از ریه می‌شود.

رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد کشور تصریح کرد: در همه بیماری‌های عفونی ثابت شده است که احتمال ابتلا به بیماری در مصرف‌کنندگان مواد مخدر و سیگار بیشتر است. اما به دلیل اینکه covid19، ویروس جدیدی است، هنوز پزشکان و محققان موفق نشده‌اند که میزان ابتلا به ویروس کرونا در معتادان را بررسی کنند اما در تمام بیماری‌های ویروسی و ریوی احتمال ابتلای افرادی که دخانیات مصرف می‌کردند بیشتر بوده است. البته اثرات سوء مواد مخدر، تنها محدود به ریه نمی‌شود. بلکه کبد، کلیه، قلب و عروق، مغز استخوان و سیستم ایمنی را نیز تخریب می‌کند که همه این‌ها باعث آسیب‌پذیری بیشتر معتادان نسبت به افراد سالم می‌شود.

غالبی تاکید کرد: ذکر این نکته نیز ضروریست که آسیب اعتیاد، بیشتر از ویروسی مانند کرونا است و چنانچه فردی وابسته به اینگونه مواد شود، بیشتر از ابتلای به یک ویروس، متضرر خواهد شد. 

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: ابتلا به ویروس کرونا مافیای مواد مخدر مواد مخدر بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۱۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال خوش کُن‌هایی که جانتان را می‌گیرند!

متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نسبت به سوءمصرف مخدرهای توهم‌زا هشدار داد و گفت: اگر فردی بیماری زمینه‌ای مربوط به روان داشته باشد، بیماری او با مصرف مواد روان‌گردان و توهم‌زا تشدید شده و می‌تواند تبدیل به مشکلی حاد و خطرناک شود.

به گزارش فارس، زندگی با وجود اعتیاد به مواد مخدر و الکل هیچ وقت ساده نیست. سلامت روان و سوءمصرف مواد مخدر دو امری هستند که هرگز در کنار هم اتفاق نمی‌افتند. تاثیر مواد مخدر بر سلامت روان به دو دسته بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می‌شود.

 مواد مخدر مانند الکل، روانگردان‌ها و هروئین می‌توانند بر خلق و خوی مصرف کننده تاثیر بگذارند. مصرف آنها با تحریک برخی احساسات و خنثی کردن برخی دیگر همراه است. شاید به همین دلیل است که برخی از افراد به آنها رو می‌آورند.

تغییر خلق و خو و رفتاری که در اثر مصرف مواد مخدر به وجود می‌آید، در نتیجه تغییر مغز است و فراموش نکنید که مغز سلامت روان شما را کنترل می‌کند. مواد مخدر بر هورمون‌های مغز و در پی آن بر پیام‌های صادره از مغز تاثیر می گذارد.

اثر کوتاه مدت مصرف مواد مخدر بر سلامت روان می‌تواند چیزی شبیه به لذت بردن و شادی باشد. پس از مصرف مواد مخدر در کوتاه مدت احساس عجیب و خوشایندی خواهید داشت. 

جمال شمس،استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، درباره اثرات مخدر‌هایی که مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه مخدرها با توجه به اثراتی که دارند به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شوند، افزود: برخی از این مواد محرک‌ و دسته‌ای دیگر مضعف‌های سیستم عصبی هستند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه برخی از مخدرها مثل تریاک، هروئین، گل، حشیش یا ماری جونا دسته‌ای خاص هستند خاطرنشان کرد: دسته‌ای دیگر از این مواد، توهم زا‌ها هستند که شخص زمانی که این مواد را استفاده می‌کند دچار اختلالات حسی، شنوایی یا بینایی می‌شود.
 
استفاده از توهم‌زاها، ارتباط شما با واقعیت را قطع می‌کند.

شمس با اشاره به اینکه دسته اصلی مواد توهم‌زاها  "ا ل اس دی" است توضیح داد: LSD روانگردانی است که باعث توهم دیداری و شنیداری می‌شود. این ماده وابستگی روانی شدید ایجاد کرده و اعتیاد آور است، زمانی که فرد این مخدر را مصرف می‌کند درک و شناختی که از واقعیت و محیط پیرامونی خود داشته، به کلی تغییر پیدا می‌کند، مسئله اینجاست که این حالات برای برخی خوشایند است، به شکلی که پاسخ شرطی از مغز می‌گیرند و به این مواد اعتیاد پیدا می‌کنند.

متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه توهم‌زاها انواع مختلف دارند، خاطرنشان کرد: به طور مثال برخی از افراد از کتامین(Ketamine) استفاده می‌کنند، این ماده یک داروی تجویزی است که عمدتا برای القا و حفظ بیهوشی استفاده می‌شود، این دارو بیهوشی تجربه‌ای را القا می‌کند که حالتی شبیه خلسه را در مصرف‌کننده ایجاد می‌کند.

وی درباره توهم‌زاهایی که پایه گیاهی دارند و مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند نیز مواردی را مطرح کرد و گفت: در چند سال اخیر موادی با عنوان قارچ یا اصطلاحا ماشروم مورد سوء مصرف قرار می گیرد، این مواد در واقع گیاهانی هستند که پرورش داده می‌شود و پس از مصرف اثر توهم زایی داشته و اختلالات حسی ایجاد می‌کنند.

شمس نسبت به مصرف موارد مخدر خصوصا توهم‌زاها هشدار دارد و افزود: توهم‌زاها همانند سایر مواد مخدری که مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند بر عملکرد و سیستم روان اثر دائمی دارند، این مواد و یا داروهای توهم‌زا مثل سایر موادی که مورد سوء مصرف قرار می‌گیرند بر سیستم روان اثر دارند و تغییرات پایداری در مغز ایجاد می‌کنند، این تغییرات باعث می‌شود که شخص مصرف را ادامه داده و این ادامه مصرف و اثرت مخرب و گاهی مادام‌العمر را با او به همراه خواهد داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه به نشانه‌های استفاده از توهم‌زاها در مصرف کنندگان این مواد اشاره کرد و گفت: از حرف‌ها، رفتارها و مسایلی که این افراد عنوان می‌کنند می‌توان متوجه شد که این فرد در عالم دیگری به سر می‌برد و سرخوش است یا با خودش صحبت می‌کند، یا اینکه چیزی را می‌بیند که دیگران نمی‌بینند.

مخدرها عمر را کوتاه می‌کنند و زوال عقل به همراه دارند

وی در پاسخ به این سوال که آیا سوءمصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها بر روند طول عمر اثری دارند یا خیر؟، گفت: با توجه به تغییراتی که این مواد در بدن ایجاد می‌کنند اثرات سوء بر بدن دارند؛ به طور مثال ریسک خطر تصادفات منجر به مرگ و میر و یا ایجاد عارضه همیشگی در مصرف کنندگان مواد مخدر به مراتب بیشتر است.

شمس به ارتباط بین استفاده از مواد مخدر با زوال عقل اشاره کرد و افزود: ساده ترین مثال در مصرف‌کنندگان این مواد این است که کسی که این مواد را مصرف می‌کند، بعد از مدتی تمام فکر و زندگی‌اش صرفا مصرف مخدر است، این افراد به تغذیه، رفتارهای غلطی که منجر به کاهش طول عمر می‌شود توجهی ندارند؛ بنابراین مشکلات قلبی، عروقی، ریوی و مغزی بیش از سایرین آنان را تهدید می‌کند.

متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هشدار داد: حتی اگر این مواد اثر مستقیم بر سلامت فرد نداشته باشند، به صورت غیرمستقیم اثرات مخرب بهداشتی بسیار زیادی را به دنبال خواهد داشت.
 
شمس درباره روش‌های ترک مواد توهم‌زا توضیحاتی داد و گفت: استفاده از انواع روش‌های روان درمانی غیر دارویی در ترک توهم‌زاها موثرند؛ ضمن اینکه اگر فردی بیماری همراه یا زمینه‌ای داشته باشد، دارو درمانی نیز مورد توجه است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: اثری که سوء مصرف مواد بر بدن دارد به دو دسته تقسیم می‌شود؛ برخی از آثار محسوس و قابل مشاهده‌اند و برخی از مواد غیر قابل مشاهده‌اند و بر ارگان‌های داخلی بدن و سلول‌ها اثر دارند، به زبان ساده‌تر استفاده از هر ماده مخدری  روند مرگ سلولی را تسریع می‌کند.

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد
  • جمع‌آوری و دستگیری ۴۴ نفر از معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • حال خوش کُن‌هایی که جانتان را می‌گیرند!
  • ایران دارای بیشترین کشفیات مواد مخدر در جهان / استفاده از «هنر» در پیشگیری از اعتیاد
  • دستگیری ۲۷ معتاد و خرده‌فروش مواد مخدر در لاهیجان
  • هیچ کمپ ترک اعتیاد غیرمجازی در گلستان وجود ندارد