Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، فرماندار بیله‌سوار استان اردبیل یکشنبه ۱۰ فروردین در بازدید از مزارع گندم  این شهرستان گفت: پهباد سمپاش یکی از تکنولوژی‌های نوین است که با استفاده از آن می‌توان در مدت کوتاه، حجم زیادی از مزارع را سمپاشی کرد و با توجه به کشاورزی بودن منطقه استفاده از آن در مزارع شهرستان مفید و مؤثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی بیان کرد: این پهبادها در مدت ۳۰ دقیقه تا یک هکتار عرصه کشاورزی و باغی را به‌صورت منظم و دقیق سمپاشی می‌کنند و بر اساس تحقیقات و شواهد مناسب‌ترین وسیله برای سمپاشی مزارع گندم و کلزا و ذرت و انواع باغات است.  

او افزود: شهرستان بیله‌سوار جزو شهرستان‌های نمونه در حوزه کشاورزی بوده و رتبه‌های ممتازی در تولید محصولاتی ازجمله گندم، جو، عدس، کلزا و سویا دارد.

ربعلی جهانی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیله‌سوار نیز گفت: کاهش مصرف سم، صرفه‌جویی در آب، کاهش نیروی انسانی موردنیاز، پیشگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی، کاهش خسارت له‌شدگی ناشی از حذف تردد ماشین‌آلات کشاورزی، کاهش هزینه تولید و افزایش سلامت محصول از مهم‌ترین مزایای استفاده از پهباد سمپاش است.

وی افزود: با کوشش کشاورزان و همکاری کارشناسان جهاد کشاورزی مزارع از وضعیت سطح سبز خوبی برخوردار بوده و بر همین اساس بالغ‌بر ۴۲ هزار هکتار از مزارع در مقابله با علف‌های هرز و ۳۸ هزار هکتار نیز در مقابله با بیماری قارچی سمپاشی شیمیایی شده و این روند ادامه دارد.

جهانی اضافه‌کرد: با توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی، کشاورزان رغبت بیشتری برای مبارزه مزارع خود علیه بیماری‌های قارچی برای افزایش عملکرد کمی و کیفی بیش از ۲۰ درصد در هکتار را نسبت به مزارعی که سمپاشی نشده دارند و بنابراین می‌بایست کشاورزان دست‌کم در مزارع آبی مزرعه گندم خود را ۲ بار و در مزارع دیم یک‌بار سمپاشی انجام دهند.

در اولین پرواز این پهپاد بر فراز مزارع گندم، این مزارع با سموم علف‌کش و زیر نظر جمعی از کارشناسان و با حضور تعدادی از کشاورزان سمپاشی شد.  

کد خبر 496218 برچسب‌ها استان اردبیل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان اردبیل بیله سوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۱۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود ماشین‌ های ایرانی به آذربایجان محدود شد/​ مرزهای مسافری هنوز بسته است

تین نیوز

به گفته عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان در شرایطی که جنگ روسیه و اوکراین محموله های تجاری بیشتری را به گمرکات ایران در مرزهای آستارا و بیله سوار کشانده کشور آذربایجان شمار ماشین هایی که می توانند روزانه از این مرزها عبور کنند را به ۱۵۰ دستگاه کاهش داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، بهروز پورسلیمان، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان در تشریح آخرین وضعیت تجارت دو کشور گفت: صادرات ایران به آذربایجان روند رو به رشدی را طی می کند و در مسیر طبیعی خود برقرار است. 

وی درباره طولانی بودن صف کامیون ها در گمرکات آستارا و بیله سوار توضیح داد: این چالش ریشه در دو علت دارد؛ یک دلیل برآمده از آنست که جنگ روسیه و اوکراین به ناامنی مسیرهای تجاری در این کشورها انجامیده و سبب شده محموله های تجاری که پیش از جنگ از مسیر این کشورها حمل می شد، به سمت جنوب ایران سوق پیدا کند تا از بندرعباس به ایران وارد شود و پس از آن از طریق گمرکات ایران به مقاصد مختلف از جمله آذربایجان برود. 

پورسلیمان افزود: این اتفاق در سال های گذشته به افزایش شمار ماشین هایی انجامیده که از مرزهای ایران تردد می کنند؛ در چنین شرایطی کشور آذربایجان شمار ماشین هایی که عبور آنها از مرز بیله سوار ممکن است را به میانگین ۱۵۰ دستگاه در روز کاهش داده و این ایراد را به ایران می گیرد که در گمرک بیله سوار دستگاه ایکس ری وجود ندارد؛ این در حالیست که در گمرک آستارا دستگاه ایکس ری مستقر است اما مشکل کندی تردد ماشین ها در این گمرک هم وجود دارد. 

نائب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: گفتنی است که این کندی در چند سال گذشته در تردد ماشین های ایرانی از گمرکات به وجود آمده و در سال های پیشین با چنین پدیده ای روبه رو نبوده ایم و شمار ماشین هایی که روزانه تنها از مرز بیله سوار عبور می کردند به ۲۵۰ دستگاه هم می رسید. 

وی خاطرنشان کرد: این انبوهی ماشین هایی که منتظر عبور از مرز هستند گاه به بروز تخلفات و ناهنجاری هایی می انجامد که تجارت را از این مرزها سخت و هزینه بر می کند و هر چند راهکارهایی برای کاهش صف ها مانند سامانه ای کردن ترددها به دست مسئولان ایرانی اجرا شده اما باز هم در هر دو مرز بیله سوار و آستارا تخلفات حذف نشده و سرعت عبور ماشین های چندان افزایش نداشته است. 

امید به گشایش سفارت آذربایجان در ایران داریم 

پورسلیمان در ادامه گفت وگو نسبت به بهبود رابطه سیاسی ایران و جمهوری آذربایجان در سال جاری اظهار امیدواری کرد و گفت: امیدواریم سفارت این کشور در ایران در سال جاری بازگشایی شود، مراودات هیات های تجاری ایران با آذربایجان افزایش یابد و روابط تجاری ایران و آذربایجان به روزهای اوج برگردد. 

وی یادآور شد: از بهمن سال ۱۴۰۱ به دلیل حمله فردی مسلح به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران و کشته شدن رئیس گروه حفاظت سفارتخانه و زخمی شدن افرادی دیگر این کشور، سطح روابط خود را از سفارتخانه به کنسولگری کاهش داد.

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان همچنین اظهار کرد: مرز مسافری دو کشور نیز از زمان وقوع جنگ قره باغ تاکنون بسته است؛ پیش از بسته شدن مرزها روزانه به طور میانگین ۲۵۰۰ نفر بین دو کشور رفت و آمد می کردند و این امر به ارتقای معیشت ساکنان شهرهای مرزی می انجامید؛ در نهایت امیدواریم با مذاکرات صورت گرفته این گره ها باز شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • انهدام باند سارقان احشام در بیله سوار
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • آغاز برداشت غلات از مزارع فراشبند
  • فعالیت ۴۰دستگاه انواع پهپاد در عرصه‌های کشاورزی استان قزوین
  • خرید ۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • ورود ماشین‌ های ایرانی به آذربایجان محدود شد/​ مرزهای مسافری هنوز بسته است
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان