Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا دکتر سید محمد علوی شامگاه شنبه با حضور در برنامه زنده تلویزیونی سلامت خونه خوزستان بیان کرد: زمان کنترل این بیماری بستگی به رفتار و رعایت نکات ایمنی توسط مردم دارد که  براساس محاسبات صورت گرفته در جهان، اگر استراتژی در خانه ماندن حدود ۷۰ درصد یا کمتر رعایت شود اپیدمی کنترل نمی‌شود و اگر حدود ۸۰ درصد رعایت شود حدود چهار ماه برای کنترل بیماری زمان نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با وضعیت کنونی و با رعایت نکردن استراتژی در خانه ماندن توسط برخی از مردم ، کنترل بیماری در مدت زمان کوتاه بعید است.

علوی در خصوص بیماریابی نیز گفت: هم اکنون از نظر کیت‌های آزمایشگاهی در وضعیت  مناسبی قرار داریم و در شناسایی بیماران مشکلی وجود ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز بیان کرد: افراد در تماس با موارد آلوده که علامتی ندارند مانند بمب ساعتی هستند و شناسایی این گونه افراد بسیار حایز اهمیت است.

وی ادامه داد: به همین دلیل باید در خانه بمانیم و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم که همان خود قرنطینگی است.

تاکنون دارو و درمان قطعی برای کرونا کشف نشده است

علوی اضافه کرد: تاکنون هیچ واکسن و دارویی برای پیشگیری از این بیماری کشف نشده است و درمان قطعی برای آن وجود ندارد بنابراین تنها راه مبتلا نشدن، پیشگیری کردن یعنی در خانه ماندن و رعایت بهداشت فردی و جمعی است.

بهبودی از بیماری کرونا به معنی ایمن شدن نیست

مدیر گروه بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه با اشاره به اینکه بهبودی از بیماری کرونا به معنی ایمن شدن نیست گفت: ۱۴ تا ۲۰ درصد احتمال دارد افراد بهبود یافته دوباره به عفونت مبتلا شوند چون می توانند همچنان منبع ویروس باشند و باید نکات لازم را رعایت کنند.

وی ادامه داد: میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به ویروس کرونا در جهان ۱۷.۲، ایران ۱۷.۷ و در خوزستان ۱۶.۵ درصد است یعنی این میزان در خوزستان از نرم کشوری و جهانی کمتر است.

سازمان  بهداشت جهانی داروی کلروکین را منع کرده است

علوی در خصوص تاثیر داروی کلروکین در زمینه پیشگیری از این بیماری گفت: این دارو در برخی مطالعات با ۲ کاربرد می تواند پیشگیری کننده باشد به گونه‌ای که از متصل شدن به ویروس جلوگیری می‌کند و یا شدت بیماری را کاهش می‌دهد، اما مطالعات متعددی اثربخشی آن را زیر سوال می‌برد چون مدت مصرف دارو مشخص نیست زیرا از زمان پایان اپیدمی  آگاهی نداریم و بنابراین در صورت مصرف طولانی مدت ممکن است عوارضی ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز اضافه کرد:  همچنین مصرف این دارو اطمینان کاذب برای مبتلا نشدن ایجاد می‌کند و موجب می شود فرد مصرف کننده اقدامات مهم در خانه ماندن، فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی را رعایت نکند؛ بنابراین تا این لحظه سازمان جهانی بهداشت مصرف این دارو را منع کرده و توصیه ای به مصرف این دارو برای پیشگیری ندارد.

علوی ادامه داد: جسد افراد فوت شده کانونی از آلودگی است چون ثابت شده در این بیماری از روز پنجم به بعد دستگاه گوارش درگیر می‌شود و و ترشحات گوارشی فرد فوت شده فوق العاده آلوده است بنابراین متولیان امر باید به گونه ای عمل کنند که خطر انتشار عفونت را به حداقل برسانند.

سه میلیون و ۸۰۰ هزار خوزستانی غربالگری شدند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز نیز گفت: ۶۳۱ مبتلا به ویروس کرونا تاکنون در خوزستان شناسایی شده که ۷۵ نفر از آنها فوت شده اند.

دکتر فرهاد ابول نژادیان افزود: سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از مردم خوزستان از طریق سامانه ۴۰۳۰  تا  ساعت ۱۰.۳۰ شنبه شب، مورد غربالگری ویروس کرونا قرار گرفتند.

وی ادامه داد: دربین این افراد ۳۳ نفر در حال درمان دو دارویی در منزل هستند و ۲۹۵ نفر نیز برای پیگیری و رصد و در صورت نیاز شروع درمان به بیمارستان ها ارجاع داده شدند.

ابول نژادیان بیان کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز ۱۷ درمانگاه ۱۶ ساعته و ۱۹ مرکز شبانه روزی در خوزستان به بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا خدمات ارایه می‌کنند و هماهنگی لازم برای فعال کردن ۱۶ درمانگاه دیگر صورت گرفته است.

توسعه آزمایشگاه‌های تشخیصی ویروس کرونا

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: برنامه راه اندازی آزمایشگاه‌های تشخیصی کرونا در آبادان و دزفول در حال انجام است و همچنین قرار است یک آزمایشگاه دوم تشخیصی نیز در یکی از بیمارستان‌های اهواز راه اندازی شود.

وی افزود: بر اساس مصوبات ستاد استانی کرونا ، از پیش از تعطیلات نوروز هتل ها، مهمان سراها و مدارس اجازه پذیرش مسافر ندارند و یک مورد تخلف با پیگیری مدیرکل آموزش و پرورش برخورد شد.

ابول نژادیان ادامه داد: روزانه یک هزار دست لباس مخصوص محافظتی برای کادر درمان مورد نیاز است که از ۲ تا سه شرکت خریداری می‌شود اما خیرین نیز می‌توانند با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز هماهنگ کنند تا برای کمک به سمت مدیریت پیشتیبانی دانشگاه هدایت شوند.

از ۶۳۱ نفر فرد مبتلا به ویروس کرونا در خوزستان تا ظهر روز شنبه نهم فروردین، در اهواز ۲۰۱، دزفول ۵۹، خرمشهر ۵۴، آبادان ۴۹ ، ماهشهر ۴۲ ، اندیمشک ۴۰، شوشتر ۳۵، شادگان ۲۱، باوی ۲۰، شوش ۱۹، مسجدسلیمان ۱۵، بهبهان ۱۴، کارون ۱۳، رامهرمز ۱۲، امیدیه ۱۰، ایذه و هندیجان هر کدام پنج ، حمیدیه چهار، رامشیر، گتوند و باغملک هر کدام سه، اندیکا ۲، و دشت آزادگان و آغاجاری هر کدام یک مورد گزارش شده است.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نهم فروردین اعلام کرد: تاکنون۳۵ هزار و ۴۰۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲ هزار و ۵۱۷ نفر به دلیل ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۱ هزار و ۶۷۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

ویروس کرونا که کووید – ۱۹ نیز نامیده می شود، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا جهان دارو مدیرکل آموزش و پرورش ویروس هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی دانشگاه علوم پزشکی جندی ویروس کرونا خانه ماندن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۲۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند.

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا