Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- دبیر انجمن‌واردکنندگان برنج ایران با اعلام خبر احتمال توقف صادرات برنج از سوی کشورهای تولیدکننده بزرگ از جمله هند و پاکستان مدعی شد که در صورت عدم تخصیص ارز به برنج‌های معطل مانده در گمرکها باید منتظر کمبود و گرانی برنج در بازار باشیم.

مسیح کشاورز  اظهار کرد: به دنبال شیوع ویروس کرونا، کشورهای هند و پاکستان به عنوان بزرگترین صادرکنندگان برنج به ایران واحدهای تولیدی خود را قرنطینه و صادرات برنج را تا مدت نامعلومی متوقف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در صورت توقف صادرات، قیمت برنج در بازار جهانی افزایش پیدا می‌کند و از آنجایی که بانک مرکزی همچنان ارز مورد نیاز برای ترخیص برنج‌های معطل مانده در گمرکها را تخصیص نداده، این نگرانی وجود دارد که تجار کشورهای هند و پاکستان خواستار مرجوع شدن این برنج‌ها شوند تا با قیمت بیشتر و پرداخت نقدی به کشورهایی همچون ترکیه، امارات و عراق صادر کنند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه متاسفانه بانک مرکزی نسبت به تخصیص ارز مورد نیاز واردات برنج اقدامی انجام نداده است، تصریح‌ کرد: این‌ در حالی است که در صورت مرجوع شدن برنج‌های موجود در گمرکها، چندی بعد باید همین محصول را با چند برابر قیمت وارد کنیم.

وی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی تجارت و بازار باید به مذاکرات خود با بانک مرکزی ادامه دهد تا مشکل واردات برنج رفع شود.

کشاورز با تاکید بر اهمیت واردات اقلام بهداشتی مانند ماسک و دستکش، اظهارداشت: این شرایط نباید موجب شود به واردات دیگر اقلام ضروری مانند برنج بی‌توجهی شود؛ چراکه امنیت غذایی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی در ادامه گفت: نباید فراموش کنیم که مصرف‌کنندگان اصلی برنج‌های وارداتی اقشار کم‌برخوردار هستند و در صورت کمبود و افزایش قیمت سفره قریب به نیمی از جمعیت کشور کوچکتر می‌شود.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به اینکه پس از تعطیلات نوروز که با افزایش تقاضا در بازار برنج روبرو  می شویم، ایام ماه مبارک رمضان نیز در پیش است، اظهار کرد: این در حالی است که توقف واردات موجب افزایش نسبی قیمت برنج‌های وارداتی شده و در صورت ادامه روند کنونی قیمت‌ها بیش از پیش افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه متاسفانه مدیران بانک مرکزی هشدارهای قبلی انجمن واردکنندگان برنج ایران در خصوص امکان بروز مشکل در بازار برنج را جدی نگرفته‌اند، گفت: واردکنندگان احتمال می‌دادند که شیوع کرونا تجارت جهانی برنج را مختل کند و از این رو با آینده‌نگری اقدام به واردات برنج کردند، اما متاسفانه بانک مرکزی همچنان نسبت به این موضوع با بی‌اعتنایی برخورد می‌کند.

کشاورز افزود: این در حالی است که روند صعودی افزایش تقاضا حداقل تا پایان دهه اول ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت و در صورتیکه بازار داخلی با کمبود برنج روبرو شود، قیمت‌ها افزایش جدی خواهد داشت.

وی ادامه‌داد: با افزایش قیمت برنج وارداتی قطعا بهای برنج ایرانی هم افزایش می‌یابد و این یعنی سفره جمعیت قابل توجهی از اقشار کم برخوردار و حتی متوسط خالی می‌ماند.

دبیرانجمن‌ واردکنندگان برنج ایران در پایان گفت: در صورت ادامه سیاست کنونی، بانک مرکزی باید در آینده پاسخگوی مشکلات بازار برنج باشد.

 ایسنا

برچسب ها: برنج ، واردات ، ارز دولتی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: برنج واردات ارز دولتی انجمن واردکنندگان برنج ایران بانک مرکزی برنج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۴۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار

پیمانه اقتصادی تابناک هر روز بسته‌ای خبری از آخرین اخبار و تحولات مهم اقتصادی ایران و جهان ارائه می‌کند؛ پیمانه‌ای شامل تغییرات ۲۴ ساعت اخیر از بازار‌هایی همچون ارز، خودرو، طلا، انرژی و مسکن، که در کنار آن به واکنش‌ها و صحبت‌های اقتصادی مسئولان نیز پرداخته می‌شود.

سبزپوشی بورس در دومین روز هفته

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (یکشنبه ۲ اردیبهشت) با ۲۷ هزار و ۱۴۶ واحد افزایش در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۹۹۰ واحدی قرار گرفت.  شاخص هم‌وزن امروز با ۸ هزار و ۴۴۵ واحد افزایش به ۷۵۳ هزار و ۴۳۹ واحد و شاخص قیمت با ۴ هزار و ۷۲۸ واحد افزایش به ۴۲۱ هزار و ۷۹۲ واحد رسید. معامله‌گران در روز جاری در بورس تهران نزدیک به ۱۰ میلیارد سهم و اوراق مالی را به ارزش ۶۲ هزار میلیارد ریال با انجام ۴۳۸ هزار معامله دادوستد کردند. نماد‌های فولاد، فملی، نوری، شپنا، بوعلی، شبندر و وبملت بیشترین اثر مثبت را بر شاخص بورس گذاشتند.

پیش بینی بورس دوشنبه ۳ اردیبهشت

نبض بورس نوشت: پس از مثبت انفجاری نماگر‌های سهامی در روز ابتدایی هفته، بخشی از معامله‌گران که در پایان وقت چهارشنبه، سمت خریداران تابلو ایستاده بودند، اقدام به شناسایی سود کردند. این موضوع باعث شده بود جریان معاملات یکشنبه، متعادل‌تر از روز ابتدایی هفته دنبال شود. با توجه به افزایش شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که در پایان معاملات روز یکشنبه با افزایش ۲۷ هزار و ۱۴۶ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۹۹۰ واحدی قرار گرفت و روند بازار سهام در روز گذشته و اخبار سیاسی جنگ ایران و اسرائیل، احتمال افزایش شاخص بورس در دوشنبه وجود دارد، البته باید منتظر باشیم تا ببینیم دوشنبه بازار سهام به افزایش یا کاهش تمایل دارد؟

واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری

امروز یک خبرگزاری در گزارشی با عنوان "ابراز نگرانی نسبت به اختصاص ارز به کالا‌های اساسی/ بانک مرکزی مراقب کمبود کالا در بازار باشد" نوشت: یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه بیش از یک ماه است که به کالا‌های اساسی ارز تخصیص نیافته است، گفت: ادامه این روند از سوی بانک مرکزی، سبب کمبود کالا به ویژه مواد غذایی در بازار می‌شود.

در واکنش به این خبر بانک مرکزی ضمن تکذیب این ادعای نادرست و عاری از حقیقت، اعلام کرد که در یک ماهه ابتدایی سال جاری ۲ میلیارد و ۷۷۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، کالا‌های تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شد.

افت بهای سکه در بازار تهران

هر قطعه سکه طرح جدید امروز (یکشنبه، دوم اردیبهشت) در بازار طلای تهران با ۴۰۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته، ۴۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد. /اتحادیه طلا و جواهر تهران

حراج بعدی شمش طلا چه روزی است؟


بر اساس شیوه نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران مورخ (۹ بهمن ۱۴۰۲)، بیستمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد سه شنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳)، برگزار می‌شود. زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲ الی ۱۶ است و وجه‌الضمان مبلغ ۳ میلیارد و۵۰۰ میلیون ریال (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت ۲۴ روز دوشنبه مورخ (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند. گفتنی است، مبلغ وجه‌الضمان باید به حساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مشروط به تأیید واریز وجه از سوی این مرکز واریز شود.

نرخ ارز در مرکز مبادله رشد کرد

هر اسکناس دلار امروز (یکشنبه، دوم اردیبهشت) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با ۱۵۰ تومان افزایش نسبت به روز گذشته، ۴۳ هزار و ۷۱۵ تومان داد و ستد شد. همچنین قیمت حواله دلار آمریکا نیز با ۱۴۹ تومان کاهش نسبت به روز کاری قبل، ۴۰ هزار و ۷۹۵ تومان معامله شد. قیمت هر اسکناس یورو با افزایش ۱۵۰ تومانی به ۴۶ هزار و ۵۹۹ تومان و حواله آن با افزایش ۱۷۸ تومانی نسبت به روز گذشته، ۴۳ هزار و ۴۸۷ تومان قیمت خورد. اسکناس درهم امارات نیز در روز جاری ۱۱ هزار و ۹۰۳ تومان و حواله درهم ۱۱ هزار و ۱۰۸ تومان معامله شد که نسبت به روز گذشته افزایش اندکی داشت.

کاهش قیمت برخی خودرو در بازار

بر اساس اعلام اقتصادآنلاین: امروز قیمت هایما ۷ X ۱.۶ لیتر توربو مدل ۱۴۰۲ نیز یک میلیاردو ۸۴۰ میلیون تومان است که ۱۰ میلیون ارزان شده است. قیمت ساینا S اتوماتیک مدل ۱۴۰۲ نیز ۵۱۰ میلیون تومان شده است که ۱۰ میلیون تومان ارزان شده است.  قیمت شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ نیز ۸۷۵ میلیون تومان شده است که ۵ میلیون تومان ارزان شده است.  قیمت کوییک R پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۲ نیز ۵۳۲ میلیون تومان است که ۲۲ میلیون ارزان شده است.  قیمت تارا دنده‌ای V ۱ مدل ۱۴۰۲ نیز ۸۲۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۵ میلیون کاهش پیدا کرده است.

گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است

دبیر انجمن صنفی صنعت گوشت بسته بندی و پروتئینی کشور از عرضه سراسری گوشت تنظیم بازاری وارداتی از ۲۰ روز دیگر خبر داد. مسعود رسولی اظهار کرد: امروز در تمام فروشگاه‌های زنجیره‌ای و غرف میادین، ران، دست و راسته گوساله به قیمت ۲۹۹ هزارتومان، چرخ‌کرده ۲۷۵ هزارتومان و مخلوط نیز با قیمت ۲۸۵ هزارتومان عرضه می‌شود. وی افزود: فعلا این گوشت تنظیم بازاری وارداتی برای تهران و البرز است، ولی از روز‌های آینده با افزایش واردات در سایر استان‌ها نیز عرضه صورت می‌گیرد. دبیر انجمن صنفی صنعت گوشت بسته بندی و پروتئینی کشور که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، تصریح کرد: به نظر می‌رسد تا ۲۰ روز آینده گوشت تنظیم بازاری وارداتی در سراسر کشور و در کلیه فروشگاه‌ها عرضه شود.

تردد کامیون‌ها در گمرک مرزی آستارا به حالت عادی برگشت

گمرک ایران اعلام کرد: تردد کامیون‌ها در گمرک مرزی آستارا که به دلیل اختلال در ارتباط فیبرنوری و دستگاه‌های ایکس ری گمرک جمهوری آذربایجان با کندی مواجه شده بود به حالت عادی برگشت.

دریافت نیمی از مالیات‌ها از یک درصد افراد پردرآمد

رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: به دنبال اصلاح نظام مالیاتی طی سال‌های اخیر در حال حاضر حدود ۵۰ درصد مالیات‌ها توسط یک درصد افراد پردرآمد پرداخت می‌شود. /ایسنا

ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتال چقدر شد؟

مجموع ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتال در حال حاضر ۲.۴ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل  ۲.۶۶ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۴۶ درصد کل بازار ارز‌های دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۶۶درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است. حجم کل بازار ارز‌های دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۶۱.۴۱ میلیارد دلار است که ۳۴.۳۷ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۹۶ میلیارد دلار است که  ۹.۷۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال  بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۵۶.۳۲ میلیارد دلار است که ۹۱.۷۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

 

دیگر خبرها

  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • تخصیص ارز محموله‌های برنج در انتظار تأیید بانک مرکزی
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • تداوم کاهش نرخ ارز و طلا با اقدامات بانک مرکزی
  • بانک مرکزی : توقف تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی کذب است