Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران انتشار کرونا را بستری برای اجرای فراگیر طرح کاپ (کاهش پسماند) فراهم کرد. تاریخ انتشار: 15:07 - 10 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۸۸۴۲

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، شیوع ویروس کرونا را فرصتی برای نمایش ناکارآمدی شیوه‌های پیشین جمع آوری پسماند دانست و گفت که انتشار این ویروس بستری را برای اجرای فراگیر طرح کاپ (کاهش پسماند) فراهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برخی از اقدامات این سازمان برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا گفت: از ابتدای شیوع ویروس در کشور، سازمان مدیریت پسماند حکم به توقف تفکیک پسماند در مناطق و مجتمع آرادکوه داد. قرار بود این توقف با پرداخت حقوق حدود ۳ هزار کارگر تا نیمه فروردین ماه ادامه داشته باشد، اما با توجه به تمدید طرح فاصله گذاری اجتماعی از سوی دولت تا ۲۰ فروردین ماه، ممنوعیت تفکیک پسماند هم تمدید می‌شود و تا بازگشت به شرایط عادی این روند ادامه خواهد داشت. البته از آن جا که این موضوع بار مالی و قراردادی دارد، این هفته در مورد زمان دقیق ممنوعیت تصمیم گیری خواهد شد.

علیپور درباره پرداخت حقوق کارگران در صورت تمدید ممنوعیت توضیح داد: افرادی که در حوزه تفکیک پسماند مشغول هستند کارمند شهرداری تهران محسوب نمی‌شوند و از طریق پیمانکار با سازمان ارتباط دارند. در یک ماه گذشته حقوق کارگران بیکار شده را پرداخت کردیم و در صورت تمدید ممنوعیت تفکیک هم سعی می‌کنیم از محل‌های دیگر کمک‌هایی را برای این قشر در نظر بگیریم، همان طور که با همکاری بنیاد مستضعفان در اواخر اسفندماه کارت هدیه به پاکبانان شهر تقدیم کردیم.

بیشتر بخوانید: آخرین آمار مبتلایان به کرونا تا دهم فروردین

وی تصریح کرد: با این حال، مسئولیت پرداخت حقوق این کارگران با پیمانکاران است و در آینده دولت و شهرداری باید در مورد بسیاری از مشاغل از جمله این مورد که مشمول ضرر و زیان شده اند تصمیم گیری کنند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه انتشار ویروس کرونا در کنار تمامی معایبی که با خود به همراه داشت، بار دیگر ضرورت تغییر در شیوه جمع آوری پسماند را یادآور شد، گفت: برای جلوگیری از انتقال ویروس در یک ماه گذشته زباله گردی ممنوع شد، اما در صورت گذر از مرحله پیک شیوع، هیچ تضمینی وجود ندارد که ویروس دیگر در محیط وجود نداشته باشد. این یعنی ماه‌ها پس از عبور از مرحله بحران همچنان زباله گردی می‌تواند تهدیدی برای جان زباله گرد‌ها و سایر شهروندان باشد.

علیپور ادامه داد: درست در همین نقطه است که ما با مشارکت فراگیر شهروندان باید تهدید ویروس کرونا را به فرصت تبدیل کرده و روش‌های غیراستاندارد تفکیک گذشته را کنار گذاشته و اجرای گسترده‌تر طرح‌های علمی همچون «کاپ» را در پیش بگیریم.

او توضیح داد: سازمان مدیریت پسماند در راستای تغییر در شیوه جمع آوری پسماند، در ماه‌های گذشته اجرای طرح کاپ (کاهش پسماند) را با جدیت در بسیاری از مدارس، مجتمع‌های مسکونی و ادارات آغاز کرد و توانست میزان تولید زباله را از روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن به حدود ۴ هزار و ۹۰۰ تن کاهش دهد. در این طرح اصل بر تفکیک پسماند از مبدا و آموزش شهروندان است. حال در نظر داریم از ابتدای اردیبهشت ماه با استفاده از ظرفیت پیمانکاران و اپلیکیشن‌هایی که طراحی شده این طرح را به شکل گسترده‌تر اجرا کنیم.

به گفته علیپور؛ سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران مصمم است طرح‌هایی همچون «شنبه‌های بدون پسماند» را برای جلوگیری از گسترش پدیده مذموم زباله گردی، کاهش میزان تولید پسماند و حفظ سلامت شهروندان در پایتخت با جدیت اجرا کند.

علیپور در پایان با بیان اینکه علیرغم ابتلای بسیاری از اقشار به ویروس کرونا، خوشبختانه هیچ یک از پاکبانان تاکنون به این ویروس مبتلا نشدند، خاطرنشان کرد: این امر بیانگر آن است که سازمان تمامی پروتکل‌های بهداشتی را به درستی رعایت کرده است. از امروز نیز دور جدید غربالگری تمامی پاکبانان در مناطق آغاز می‌شود تا وضعیت سلامت این افراد به درستی رصد شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا پسماند سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران تفکیک پسماند ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۶۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری در مورد زباله سوز | امضاء پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در ماه جاری

به گزارش همشهری آنلاین، رضا محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران پیرامون آخرین وضعیت زباله سوز ۶ هزار تنی گفت: با توجه به اینکه تاکنون در کشور نمونه مشابهی - از نظر فنی و ظرفیت- نبود و نمونه مورد بحث اولین پروژه زباله سوز با مقیاس بزرگ در سطح کشور است؛ در مسیر فرایند مطالعات و طراحی پروژه با پیچیدگی‌های فنی زیادی روبرو شدیم.

او افزود: در همین راستا با به کارگیری متخصصان ذیربط و با دعوت از شرکت‌های پیمانکار این حوزه، کارشناسان و مدیران ارشد سازمان مدیریت پسماند جلسات متعددی به منظور هماهنگی و بررسی فنی مباحث پیرامون احداث پروژه برگزار شد که نتایج خوبی‌ حاصل و انشاالله با بررسی، تحلیل و جمع‌بندی نهایی، پیش قرارداد پروژه در اردیبهشت ماه به امضا طرفین خواهد رسید.

محمدی درخصوص مزایای استفاده از این روش گفت: مدیریت پسماند به روش زباله‌سوزی از بهترین روش‌های متداول کاهش دفن زباله در دنیاست که از مزایای آن ‌می توان به تولید انرژی برق، تولید مصالح ساختمانی با استفاده از خاکستر حاصل و درنهایت کاهش آلودگی‌های زیست محیطی به خصوص آلودگی محیط با شیرابه اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسمان خاطرنشان کرد: مجموع پسماند تولیدی شهر تهران و شهرهای اطراف مثل باقرشهر و حسن‌آباد بعد از فرایند پردازش روزانه(تفکیک پسماند خشک) حدود ۶ هزار تن است که با به‌کارگیری زباله‌سوز، موضوع شیرابه و دفن زباله در مجتمع پردازش آرادکوه به پایان خواهد رسید و آغاز فصل جدیدی در بهبود وضعیت زیست محیطی شهر تهران خواهد بود.

کد خبر 846095 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها زباله شهرداری تهران پایتخت

دیگر خبرها

  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • ضرورت اجرای آموزش جمع‌آوری پسماند و تفکیک زباله در مدارس
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • اقدامات مناسب برای کاهش مصرف پلاستیک انجام شود
  • اخراج پاکبانان شهرداری یاسوج صحت ندارد / درحال تسویه معوقات هستیم
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • خبر مهم مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری در مورد زباله سوز | امضاء پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در ماه جاری
  • زباله‌سوز ۶۰۰۰ تنی به تهران می‌آید
  • امضا پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در اردیبهشت ماه