Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-19@09:42:05 GMT

احتمال احتکار واکسن کرونا توسط ثروتمندان

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۱۶۸۳۷

احتمال احتکار واکسن کرونا توسط ثروتمندان

ساعت 24 - کیت برودریک، زیست‌شناست مولکولی، عضو یکی از چندین تیمی است که دارند در سراسر دنیا روی ۴۴ پروژه مختلف ساخت واکسن برای بیماری کووید-۱۹ کار می‌کنند.او و پژوهشگران همکارش برای شرکتی به نام اینویوو کار می‌کنند که در آمریکا مستقر است و هدفش تولید یک میلیون واکسن تا ماه دسامبر است.

اما این واکسن‌ها به دست چه کسانی و در کجا خواهد رسید؟ذهن دکتر برودریک مرتبا درگیر این پرسش است؛ او که اهل اسکاتلند است خواهری دارد که در سرویس سلامت همگانی بریتانیا پرستار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به بی‌بی‌سی گفت "خواهر من هر روز دارد برای کمک به مردم به جنگ این بیماری می‌رود. به همین خاطر یکی از نگرانی‌هایم دسترسی همگانی به واکسن است. این واکسن باید هر چه زودتر آماده شود."اما از همین حالا نگرانی‌هایی بابت "احتکار" احتمالی این قبیل محصولات توسط کشورهای ثروتمندتر مطرح شده است.ست برکلی، همه‌گیرشناس، از جمله افرادی است که نسبت به خطر "شکاف ایمن‌سازی" هشدار داده‌اند. او مدیرعامل گروهی است که تحت عنوان "ائتلاف واکسن" و به منظور همکاری سازمان‌های خصوصی و دولتی برای افزایش دسترسی به واکسیناسیون در ۷۳ کشور فقیرتر دنیا تشکیل شده است. برکلی به بی‌بی‌سی گفت "هرچند که فعلا واکسنی وجود ندارد، اما باید همین حالا در این باره صحبت کنیم. چالش اصلی این است که نه تنها واکسن مورد نیاز کشورهای ثروتمند را تامین کنیم، بلکه آن را به دست افراد نیازمند در کشورهای فقیر نیز برسانیم. قطعا جای نگرانی هست. کالاهای کمیاب همیشه باعث بروز بدرفتاری می‌شوند. در این مورد باید کار درست را انجام دهیم."ترس او بی‌دلیل نیست: دسترسی ناعادلانه یکی از ویژگی‌های واکسن‌های قبلی بوده است. اخیرا نیز یکی از روزنامه‌های آلمانی به نقل از یک مقام ارشد دولتی گزارش داده بوده که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، سعی کرده بود حق استفاده انحصاری از واکسنی را برای آمریکا کسب کند که شرکت بیوتکنولوژی کیوروک در حال ساختن آن است.

به عنوان نمونه :  واکسن هپاتیت ب

در مبحث شکاف ایمنی‌سازی، می‌توان به نمونه معروف واکسن هپاتیت ب اشاره کرد، ویروسی که عمده‌ترین دلیل ابتلا به سرطان کبد است و به گفته سازمان بهداشت جهانی نرخ تسری آن ۵۰ برابر ویروس اچ‌آی‌وی است.در سال ۲۰۱۵، تعداد مبتلایان به این ویروس در سراسر دنیا ۲۵۷ میلیون نفر تخمین زده می‌شد.در سال ۱۹۸۲، روند واکسیناسیون در برابر این بیماری در کشورهای ثروتمندتر آغاز شد، اما تا سال ۲۰۰۰ کمتر از ۱۰ درصد از فقیرترین کشورهای دنیا به این واکسن دسترسی داشتند.تشکیل گروه ائتلاف واکسن در سال ۲۰۰۰ توسط بیل و ملیندا گیتس، و رسیدن به توافق با دولت‌ها و شرکت‌های داروسازی، به کاهش این تاخیر در دیگر موارد واکسیناسیون منجر شده است.

یکی دیگر از بازیگران مهم این عرصه "ائتلاف برای ابداعات آمادگی همه‌گیری" است، نهادی مستقر در نروژ که در سال ۲۰۱۷ به منظور تامین نیازهای مالی ساخت واکسن از طریق کمک‌های شخصی و عمومی ایجاد شد.این آژانس مشخصا خواهان دسترسی برابر به واکسن است و می‌گوید "بیماری کووید-۱۹ به خوبی نشان داده است که بیماری‌های مسری هیچ احترامی برای مرزهای سیاسی قائل نیستند. ما نمی‌توانیم بدون تخصیص عادلانه واکسن با تهدید جهانی بیماری‌های مسری مقابله کنیم

دو رده دسترسی

اما در واقعیت دسترسی همچنان دو رده دارد.یک نمونه واکسن گارداسیل است که در سال ۲۰۰۷ توسط شرکت آمریکایی مرک و به منظور مقابله با ویروس پاپیلوم انسانی (اچ‌پی‌وی) تهیه شد و در سال ۲۰۱۴ از طرف مقامات آمریکایی اجازه استفاده گرفت. این ویروس عامل اصلی سرطان دهانه رحم در دنیا است، اما این واکسن در سال ۲۰۱۹ تنها در ۱۳ تا از فقیرترین کشورهای دنیا قابل دسترسی بود.اما مشکل چه بود؟ کمبود جهانی به خاطر افزایش تقاضا. آن هم وقتی که ۸۵ درصد کل مرگ‌ومیرهای ناشی از این سرطان در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد.برای اینکه درک درستی از عوامل ایجادکننده این کمبود داشته باشیم، باید تجارت واکسن را بررسی کنیم.

ادامه تلاش ها برای تهیه واکسن کرونای جدید

اما والمزلی، مدیرعامل این شرکت، با صدور اطلاعیه عنوان کرد که "غلبه بر کووید-۱۹ نیازمند تلاش مشترک کلیه نیروهای شاغل در بخش بهداشت و درمان است. اعتقاد راسخ ما بر این است که همکاری میان دانشمندان، صنایع، نهادهای نظارتی، دولت‌ها و کارمندان بهداشتی و درمانی به مراقبت از مردم کمک خواهد کرد و به یافتن راهکاری جهانی برای این همه‌گیری منجر خواهد شد."ست برکلی عقیده دارد که وجود چنین اجماعی برای اجتناب از "شکاف ایمن‌سازی" کلیدی است.به گفته او "قطعا دسترسی جهانی در آن واحد رخ نخواهد داد. اما عامل تعیین‌کننده در این وضعیت نمی‌تواند توان مالی افراد باشد. باید به داد مناطقی که به آن نیاز مبرم دارند برسیم، والا این همه‌گیری ادامه پیدا خواهد کرد."

فرناندو دوارته -بی بی سی

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۶۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بیش از ۴۰ هزار نفر در رشته علوم آزمایشگاهی فعال هستند. این رشته در ایام کرونا در صف اول مواجهه با ویروس کرونا بود و در سایر مواقع نیز از جمله رشته‌هایی است که در ارتباط مستقیم با عوامل عفونی و ویروسی است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   آقای یار محمدی از جمله افرادی که ۳۲ سال در این رشته کار کرده و همکارانی داشته که در حین کار به علت آلودگی با نمونه ویروسی به هپاتیت مبتلا شده است. آقای یار محمدی در این باره گفت: متاسفانه برخی همکاران ما در این رشته بعلت مواجهه با نمونه‌های ویروسی به ایدز و هپاتیت آلوده شدند و برخی جانشان را از دست دادند. البته پیگیری‌های ما نشان می‌دهد هنوز مصوبه هیات وزیران در سال ۹۵ در خصوص اعمال سختی کار برای رشته آزمایشگاه اجرایی نشده است. محسنی بند پی گفت: باید این مصوبه در بخش خصوصی همچون بخش دولتی شامل حال شاغلین رشته آزمایشگاه شود و رفتار دوگانه‌ای نباید در این دو بخش وجود داشته باشد. از دیگر مشکلات این رشته محدودیت‌هایی است که برای اداامه تحصیل فارغ التحصیلان آن وجود دارد. موضوعی که سال هاست وزارت بهداشت در حال پیگیری آن است حسین درگاهی در این باره گفت: کمیته‌های تخصصی در حال بررسی این موضوع هستند و در صورت نیاز سنجی برای این رشته اجرا میشود. خبر خوب اینکه روز گذشته شورای انقلاب فرهنگی اعلام کرد ۳۰ فروردین در تقویم کشور به نام روز آزمایشگاه ثبت شده است.

دیگر خبرها

  • رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی در گنابادعلیه بیماری نیوکاسل
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • ضرورت دسترسی عادلانه بیماران هموفیلی به دارو و درمان
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی (قلوه نرمی)
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • اجرای طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور بومی در خمینی‌شهر