Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@03:37:50 GMT

رونمایی از موشک های جدید یمنی، کابوسی نو برای آل سعود

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۱۷۵۸۹

رونمایی از موشک های جدید یمنی، کابوسی نو برای آل سعود

با روی کار آمدن محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۵ به عنوان وزیر دفاع عربستان و پس از آن انتصاب وی به عنوان ولیعهد سعودی در سال ۲۰۱۷ که با کمک و یا بهتر بگوییم با دستور آمریکایی ها انجام شد، مشکلات عربستان نیز پی درپی شروع شد.

اولین مشکل عربستان پس از وزیر دفاع شدن محمد بن سلمان حمله به یمن در ششم فروردین ۱۳۹۴ و به خاک و خون کشیدن این کشور اسلامی بوده است، بازداشت شاهزادگان سعودی در دو مرحله که اولین بار آن در آذر ماه سال ۱۳۹۶ و مرحله دوم آن در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ انجام شد، دستور قتل فجیع جمال خاشقچی خبرنگار معترض سعودی در شهریور ۱۳۹۷ در کنسولگری عربستان در استانبول، سرکوب شدید شیعیان و آزادی خواهان عربستانی در سال های اخیر، دخالت در امور کشورهایی چون سوریه و عراق و حمایت از گروه های تروریستی در این کشورها و اخیرا نیز افزایش تولید نفت علیرغم درخواست کم آن در جهان به دلیل انتشار ویروس کرونا که موجب سقوط طلای سیاه تا ۲۰ دلار در هر بشکه شده، همگی در راستای بی تدبیری های بن سلمان بی تجربه می باشد، ولیعهدی که برای رسیدن به تاج و تخت عربستان از هیچ اقدامی فروگذاری نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامات ضدانسانی و از روی هوا و هوس بن سلمان در سال های اخیر حتی برای لحظه ای هم فروکش نکرده و شهادت هزاران یمنی و کشته شدن بیش از ۱۰ هزار عربستانی، اماراتی و مزدوران دیگر کشورهای متحد آل سعود در جنگ یمن مانند اتباع سودان نیز از آتش این انگیزه درونی نکاسته است.

در عین حال مقاومت جانانه رزمندگان و ارتش یمن در مقابل زیاده خواهی های آل سعود و ولیعهد کم تجربه آن، آنهم با کمترین امکانات و البته با نوآوری ها و دستاوردهای جدید، روی دیگر جنگ در این کشور می باشد که موجب کابوس برای آل سعود شده است؛ دستاوردهای مختلف نظامی در خصوص دستیابی به موشک های دوربرد زمین به زمین، پهپادهای شناسایی و تهاجمی و دستیابی به موشک های پدافند هوایی که دردسری جدید برای بمب افکن های متجاوز سعودی – آمریکایی شده است.

قبل از هجوم ائتلاف عربی – آمریکایی به یمن این کشور دارای ارتش معمولی و با تسلیحات نه چندان پیشرفته بود، ولی با تجاوز این ائتلاف در ششم فروردین ۱۳۹۴ به یمن، ابتکارات یمنی ها در ساخت تسلیحات و تجهیزات مدرن نظامی همچون موشک های دوربرد زمین به زمین، انواع پهپادها و سامانه پدافند هوایی و ... هم گل کرد و قضیه تا جایی پیشرفته که از طرفی موجب تعجب و حیرت کارشناسان نظامی و از طرف دیگر به کابوسی برای آل سعود تبدیل شده است.

هم اکنون ارتش یمن و نیروهای انصارالله موازی و هماهنگ با هم اقدام به دفاع از کشور خود می کنند که این اقدام موجب تقویت هر دو طرف و در مقابل تضعیف جبهه مقابل شده است.

 هرچقدر انصار الله یمن تقویت می شود و به فناوری در زمینه نظامی دست می یابد، به همان میزان نیز ارتش یمن تقویت می شود.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن که از حمایت انصار الله برخوردار است، دو روز پیش در سخنانی اعلام کرد که ارتش این کشور آزمایش‌های جدید موفقی روی سامانه‌های موشکی خود انجام داده و به زودی با پرده برداری از آن، مواضع متجاوزان را هدف قرار خواهد داد.

سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با اظهار اینکه سامانه‌های موشکی جدیدی به زودی به خدمت گرفته می‌شوند، تاکید کرد:‌ نیروهای مسلح یمن با موفقیت سامانه‌های موشکی را تحت آزمایش‌های جدید قرار داده‌اند که به زودی آن را پرده برداری می‌کنند.

وی درباره پهپادهای ارتش یمن نیز عنوان کرد که‌ یگان پهپادی ارتش طی پنج سال گذشته  ۴ هزار و ۱۱۶ عملیات نظامی انجام داده که ۶۶۹ مورد هجومی و ۳۴۹۰ مورد عملیات شناسایی بوده است در حالی که مجموع عملیات مشترک پهپادی و توپخانه‌ای با انصار الله به ۷۳ عملیات، مجموع عملیات یگان موشکی و پهپادی به ۱۱ عملیات و عملیات یگان مشترک توپخانه‌ای، موشکی و پهپادی به یک عملیات می‌رسند.

سریع تاکید کرد: عملیات پهپادها با هدف گیری تاسیسات، پایگاه‌های نظامی، اهداف حیاتی و مهم، تجمعات، ‌ پادگان‌ها و تحرکات و تجهیزات دشمن صورت می‌گیرد که از میان آن اهدافی در عمق عربستان و امارات و نیز اهدافی در جبهه‌های داخلی بوده‌اند در حالی که عملیات ویژه‌ای نیز انجام گرفته که طی آن در یک عملیات از بیش از ۱۰ پهیاد استفاده شد.

قبل از آغاز تجاوز عربی – آمریکایی به یمن، ارتش یمن فقط شماری از انواع موشک های کوتاه برد زمین به زمین در اختیار داشت، ولی با شروع جنگ به ویژه در سال های اخیر و به دلیل ایجاد توازن در نبرد، رزمندگان انصار الله و ارتش یمن توانستند به تولید انواع موشک ها اقدام کنند و از این طریق ضربات کاری قابل توجهی به سعودی های متجاوز و هم پیمانان آنها وارد نمایند.

از موشک های زمین به زمین دست یافته ارتش و کمیته های یمن می توان به موشک پیشرفته «برکان H۲» اشاره کرد که توسط مرکز پژوهش های یگان موشکی یمن توسعه یافته است. این موشک یکی از بارزترین موشک های بالتسیک با برد متوسط است که می تواند مسافتی در حدود ۹۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر را بپیماید.

موشک مزبور به راحتی می تواند اهدافی را در ریاض منهدم کند، بنابراین نیروهای یمنی از استان صعده که تا ریاض ۹۱۹ کیلومتر فاصله دارد می توانند به راحتی پایتخت عربستان را هدف قرار دهند. از این موشک بارها برای هدف قرار دادن فرودگاه ها و مواضع نظامی عربستان استفاده شده است.

موشک‌های بالدار کروز یکی دیگر از موشک های مورد استفاده رزمندگان یمنی است که توسط یمنی ها ساخته و تولید شده است. این موشک های دقیق در ارتفاع پایین حرکت می کنند؛ برد آن به ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر می رسد و از دقت بالا در اصابت هدف برخوردار است و میزان خطای آن کمتر از یک و نیم متر است.

این موشک از یک سیستم ناوبری دقیق و هدایت پیشرفته نظیر GPS برخوردار است و برای حمل یک کلاهک جنگی انفجاری با وزن ۴۵۰ کیلوگرم طراحی شده است. در مقایسه با دیگر موشک های بالستیک، به سختی می‌توان با این موشک ها مقابله کرد. زیرا در ارتفاع پایین حرکت می‌کند و رادارها از ردگیری آنها عاجزند و سیستم های دفاع موشکی را سردرگم می کند.

 موشک زلزال ۳ نیز از جمله  موشک های ساخت داخل یمن و جزو موشک های بالستیک است که می تواند مقادیر زیادی از مواد منفجره و سرهای منهدم کننده جنگی را با خود حمل کند.

طول این موشک به ۶ متر و تعداد ترکش های آن ۱۰ هزار عدد برآورد شده است. این ویژگی ها باعث شده تا از این موشک تخریبی و ویرانگر برای هدف قرار دادن مواضع و اتاق های عملیات دشمن در محدوده جغرافیایی مشخص استفاده شود.

موشک «قاهر ام۲» نیز که به صورت گسترده از سوی نیروهای مقاومت یمن مورد استفاده قرار می گیرد ، دارای ویژگی های منحصر به فردی است، به طوری که برد این موشک به ۴۰۰ کیلومتر می رسد و سر جنگی به وزن ۳۵۰ کیلوگرم با خود حمل می کند؛ دقت هدف گیری آن نیز به  ۱۰ تا  ۵ متر می رسد که نشانگر میزان دقت این موشک ساخت یمن دارد.

یکی دیگر از توانمندی های رزمندگان یمنی که در طول جنگ کسب شده تولید انواع پهپادهای تهاجمی و شناسایی می باشد که برای مقابله با متجاوزان تولید و مورد استفاده قرار گرفته است.

مقاومت یمن، موفقیتش در تولید پهپاد را رسماً در بهار سال ۲۰۱۷ میلادی (فروردین ۱۳۹۶) اعلام و طی مراسمی برای نخستین بار از چهار نوع پهپاد رونمایی کرد که از سال ۲۰۱۶، ساخت آنها را کلید زده بود و طی سه سال گذشته نیز توانسته توسعه پهپادی خود را ادامه داده و به فناوری های جدید نیز دست یابد.

با ورود پهپادها به چرخه رزم نیروهای مقاومت یمنی، معادلات جنگ یمن نیز تغییر کرد و در کنار استفاده یمنی ها از موشک های زمین به زمین، ورود پهپادهای مهاجم  خسارات ارتش سعودی و متحدانش را در یمن به شدت افزایش داد.  

یمنی ها در سه سال گذشته توانسته اند توان پهپادی خود را توسعه دهند و پهپادهایی همچون هدهد۱، رقیب، راصد، صماد۱، قاصف ۱، قاصف۲، قاصف Kh، و صماد۳ را طراحی و به طور انبوه تولید کنند؛ پهپادهایی که برخی از آنها می توانند تا یک هزار و  ۷۰۰ کیلومتر پرواز  کنند و پس از عملیات به مبدا پروازی خود باز گردد.

آخرین جهش موشکی رزمندگان یمنی دستیابی و ساخت سامانه پدافند موشکی است که نشان از تحول در پدافند هوایی یمنی ها دارد.

«مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی انصار الله یمن چندی پیش از ۴ سامانه جدید پدافند هوایی «ثاقب۱»، «ثاقب۲»، «ثاقب۳» و «فاطر۲» که توسط متخصصان یمنی ساخته شده، رونمایی کرد، سامانه جدیدی که در روزها و ماه های اخیر بارها بمب افکن ها و پهپادهای متجاوز سعودی – آمریکایی را هدف قرار داده یا مجبور به فرار از خاک یمن کرده است.

یه طور حتم سامانه‌های دفاعی جدید یمن، مسیر نبرد با دشمن متجاوز را تغییر خواهد داد و مقدمه سامانه دفاعی پیشرفته تر و کارآمدتر برای مقابله با اهداف هوایی دشمن متجاوز خواهد بود.

افزایش توان موشکی، پهپادی و اخیرا هم سامانه پدافند هوایی نیروهای انصار الله و ارتش یمن در کنار توان نیروهای زمینی آنها در واقع تبدیل به اهرم فشاری بر ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی عربستان شده است، ائتلافی که فکر نمی کرد یمنی ها بتوانند حتی برای چند ماه نیز در مقابل تهاجم همه جانبه ائتلاف متجاوز مقاومت کنند، جنگی که هم اکنون وارد ششمین سال خود شده است.

حال آل سعود با توجه به مشکلات داخلی و بین المللی همچون قیمت نفت که با آن مواجه شده باید منتظر موشک های جدید رزمندگان یمنی باشد، موشک هایی که تغییرات زیادی در معادلات جنگ یمن خواهد داشت و بی شک پیروزی را از آن مبارزان یمن در برابر دشمن تا دندان مسلح خواهد کرد.

برچسب‌ها جنگ یمن یمن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ یمن یمن عربستان عربستان عربستان یمن عربستان سوریه عراق عربستان یمن سودان یمن یمن یمن یمن یمن یمن یمن یمن یمن یمن عربستان یمن یمن یمن یمن یمن عربستان عربستان یمن یمن یمن یمن یمن یمن یمن یمن یمن یمن عربستان یمن یمن جنگ یمن یمن رزمندگان یمنی پدافند هوایی زمین به زمین انصار الله ارتش یمن هدف قرار بن سلمان یمنی ها جنگ یمن آل سعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌بی‌سی: موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل عبور کردند

شبکه بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی خسارت‌های وارده به پایگاه هوایی نواتیم در اثر عملیات وعده صادق را تایید کرده و به دروغ صهیونیست‌ها در این موضوع اذعان کرد.

به گزارش ایرنا، با اجرای عملیات وعده صادق و پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق، پروپاگاندای تبلیغاتی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی بلافاصله در فراری رو به جلو، مدعی رهگیری ۹۹ درصدی پرتابه‌های ایرانی و حداقل خسارت به تاسیسات نظامی خود شدند.

مقامات صهیونیست همچنین سعی در کتمان خسارت‌های وارده بر پایگاه هوایی نواتیم، آشیانه جنگنده‌های اف ۳۵ نیروی هوایی ارتش صهیونیستی داشته و در اقدامی عجیب عکسی از حفره‌ای به همراه خاک ناشی از حفاری آن را در حساب رسمی ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس به عنوان محل اصابت موشک ایران معرفی کردند. این اقدام موجب استهزا این رژیم و همچنین دستگاه جنگ روانی ارتش اسرائیل شد.

در کنار ادعای عجیب رهگیری ۹۹ درصدی پرتابه‌های ایران از سوی این رژیم، ویدئو‌های متعدد از اصابت موفق ده‌ها موشک به اهداف خود و انفجار سرجنگی در اثر اصابت موفق نیز نشانه‌ای دیگر بر دروغ بودن این ادعا بود.

در طی بیش از یک هفته‌ای که از عملیات موفق نیرو‌های مسلح ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی، می‌گذرد، رسانه‌های مختلف سعی در تحلیل مواضع و ادعا‌های این رژیم داشتند.

بی‌بی‌سی فارسی نیز در گزارشی به بررسی خسارت‌های وارده بر پایگاه هوایی نواتیم، پایگاه هوایی رامون و پایگاه اطلاعاتی هرمون پرداخت.

بی‌بی‌سی: تصاویر ماهواره‌ای به ما چه می‌گوید؟

بی بی سی در این گزارش عنوان داشته: ایران می‌گوید به پایگاه هوایی_نظامی نواتیم و پایگاه سیگنال هرمون در بلندی‌های جولان حمله کرده است.

بی‌بی‌سی داده‌ها و اطلاعاتی را که درباره این حمله موجود است، تجزیه و تحلیل و تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد از حمله را مقایسه کرده است.

این شبکه عنوان می‌دارد: این عکس‌های هوایی غالبا با شدت تخریب/تغییرات و نشانه‌های حمله باید مطابقت داده شوند.

بی‌بی‌سی می‌افزاید: نشان دادن میزان تخریب یا دفع حمله، نشانه پیروزی یا شکست نیست بلکه می‌تواند برای پاسخ دادن به سوالات به کار آید. شدت حمله ایران و میزان تخریب می‌تواند نشان دهد چه تناسبی بین حمله ایران به اسرائیل و حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق وجود داشته است.

حمله به نواتیم در کنار مرکز هسته‌ای دیمونا حامل پیام تهدیدآمیزی است

این رسانه انگلیسی خاطرنشان می‌کند: حمله به پایگاه هوایی نواتیم، حمله به یکی از پایگاه‌های اصلی اسرائیل است. پایگاهی که در ۲۰ کیلومتری مرکز هسته‌ای دیمونا قرار دارد و می‌تواند حامل پیامی تهدیدآمیز باشد.

بی‌بی‌سی به نقل از برخی از تحلیل‌گران امور نظامی، چون عمر آشور، استاد مطالعات امنیتی-نظامی انستیتو دوحه، حمله ایران را هم از نظر نظامی و هم اطلاعاتی پراهمیت خواند.

این شبکه خبری همچنین اشاره داشت: اهداف حمله ایران نشان می‌دهد، جدای از توانایی‌های موشکی که همواره غرب از آن نگران بوده و در جریان برجام هم سعی کرد با قطعنامه ۲۲۳۱ آن را مهار کند، ایران شمال و تقریبا جنوب اسرائیل را هدف قرار داد. گستردگی حمله ایران حاوی این پیام است که به هر نقطه‌ای از اسرائیل دسترسی دارد.

در این گزارش همچنین آمده است: پایگاه نواتیم کانون اصلی بحث‌ها درباره حمله ایران بوده و در تصاویر ماهواره‌ای تغییرات آن مشهود است.

بی‌بی‌سی با اشاره به اینکه طبق تصاویر ماهواره‌ای بین روز‌های ۱۲ تا ۱۴ آوریل، دستکم در چهار نقطه از پایگاه نواتیم تغییراتی دیده می‌شود نوشت: ارتش اسرائیل ۱۴ آوریل یک ویدیوی ۱۹ ثانیه‌ای منتشر کرد که سه محل متفاوت خسارت را نشان می‌دهد. در بخشی از این ویدیو نیرو‌های اسرائیل در حال تعمیر باند فرودگاه نشان داده می‌شوند. به نظر می‌رسد محل در حال تعمیر با یکی از عکس‌های ماهواره‌ای مطابقت دارد که یک دگرگونی بزرگ را نشان می‌دهد. پایگاه نواتیم پنج باند بزرگ پرواز دارد که در شمال و جنوب پایگاه هستند و محل مورد اشاره در باند جنوبی است. به گفته عمر آشور، این تعداد پهپاد و مسافت طی‌شده، در حملات پهپادی تاکنون «بی‌سابقه» بوده است.

این رسانه دولتی انگلستان همچنین عنوان داشت:: چنانچه در تصاویر ۱۲ آوریل پیداست، در باند جنوبی پایگاه نواتیم که آشیانه هواپیماهاست، هیچ تغییری دیده نمی‌شود. اما یک روز بعد، یعنی پس از حمله ایران، لکه بزرگی بر روی همان باند پرواز قابل شناسایی است.

تصاویر صهیونیست‌ها از پایگاه نواتیم که تعمیر باند جنوبی در نزدیکی یکی از آشیانه‌ها را نشان می‌دهد

در ادامه آمده است: عرض این باند نزدیک به ۲۳ متر است و این لکه تقریبا تمام عرض باند را پوشانده است. این تغییر محسوس تقریبا تنها ۱۹۰ متر با آشیانه هواپیما‌های جنگنده فاصله دارد. اسرائیل آسیب را «جزئی» خواند و ویدیوی ۱۹ ثانیه ارتش اسرائیل پرواز جنگنده‌ها را نشان می‌دهد تا بگوید روند فعالیت پایگاه مختل نشده است، اما در ویدیو مشخص نیست جنگنده از کدام یک از پنج باند پایگاه پرواز می‌کند.

تصاویر ماهواره‌ای از باند‌های جنوبی پایگاه نواتیم

بی‌بی‌سی همچنین اظهار داشت: یکی دیگر از نقاطی که مقام‌های اسرائیل به عنوان اصلی‌ترین خسارت وارد شده از طرف ایران به زیرساخت‌های این کشور نشان دادند، گودالی در کنار دیوار یک ساختمان تازه‌ساخت است. این ساختمان در نزدیکی باند‌های شمالی پایگاه قرار دارد. پس از حمله ۱۳ آوریل، دست‌کم در یک بخش از این محوطه تغییراتی مشهود است.

در تصاویر هوایی ۱۳ و ۱۴ آوریل نیز تغییراتی رخ داده که با ویدیو‌های منتشر شده ارتش اسرائیل همخوانی دارد و سخنگوی ارتش تایید کرد که تنها در این بخش «به زیرساخت‌ها آسیب وارد» شده است. بررسی تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد این مکان نشان می‌دهد این سازه به‌تازگی در کنار دو سازه سقف‌دار و مشابه دیگر ساخته شده است. تحقیقات بی‌بی‌سی فارسی نشان می‌دهد با اینکه اسرائیل خود را در مهار موشک‌های ایران پیروز دانسته است، اما در چند مورد موشک‌های سپاه از لایه‌های پدافند هوایی اسرائیل عبور کرده‌اند.

بی‌بی‌سی اعتراف کرد: آثار تغییرات متعددی در پایگاه نواتیم قابل مشاهده است و نشان می‌دهند موشک‌های ایران از سامانه چند لایه پدافند هوایی اسرائیل عبور کرده‌اند.

آسیب واردشده به یک سازه تازه‌ساخت. ارتش صهیونیستی تایید کرده این سازه در حمله ایران آسیب دیده است

بی‌بی‌سی دست‌کم دو نقطه دیگر از پایگاه نواتیم را شناسایی کرده که دگرگونی‌های قابل ملاحظه در آن دیده می‌شود که شبیه جای گودال است و بلافاصله پس از حمله ایران به وجود آمده است. این دو تغییر در بخش‌های شمالی‌تر پایگاه رخ داده، یکی در میان دو باند شمالی و دیگری در سمت شمال شرقی پایگاه نواتیم، که محوطه‌ای خارج از پایگاه است. در شواهد زمینی تنها سه مکان آسیب‌دیده قابل شناسایی است. اما از لکه چهارم که در قسمت شمال شرق و بیرون از پایگاه مشاهده می‌شود، هیچ تصویری منتشر نشده و نمی‌توان گفت این تغییر چرا به وجود آمده است.

تصاویر ماهواره‌ای از یک سازه تازه‌ساخت در نزدیکی باند‌های شمالی نواتیم که رژیم صهیونیستی گفته به آن آسیب رسیده است

بی بی سی می‌افزاید: عمر آشور، درباره حمله به پایگاه نواتیم در مطلبی نوشت: «ازدحام پهپاد‌ها و سایر مهمات هوایی، حواس دفاع هوایی چندلایه و یکپارچه اسرائیل را منحرف کرد و به چند موشک بالستیک اجازه نفوذ و اصابت به اهداف خود را داد.» به گفته اسکات ریتر، بازرس سابق تسلیحات سازمان ملل متحد، هم «۵ تا ۷ موشک به نواتیم اصابت کرده» است. شبکه آمریکایی ای‌بی‌سی هم به نقل از برخی منابع اسرائیلی نوشت که ۵ موشک به پایگاه نواتیم اصابت کرده است.

پایگاه اطلاعاتی هرمون و پایگاه هوایی رامون

این رسانه انگلیسی در ادامه این گزارش عنوان می‌دارد: پایگاه مخفی اطلاعاتی هرمون در بلندی‌های جولان، در نزدیکی مرز سوریه و عراق قرار دارد. گفته می‌شود واحد ۸۲۰۰، که مهم‌ترین یگان اطلاعات نظامی اسرائیل است و مسئولیت شنود الکترونیک را بر عهده دارد در این پایگاه مستقر است. ارتش اسرائیل می‌گوید این واحد بزرگ‌ترین یگان اطلاعات نظامی و «واحد اصلی گردآوری اطلاعات» است. سپاه پاسداران می‌گوید پایگاه هرمون در جمع‌آوری اطلاعات برای حمله به کنسولگری نقش داشته است، به همین دلیل یکی از اهداف حمله بوده است.

بی بی سی خاطر نشان می‌کند: بررسی تصاویر ماهواره‌ای در نزدیکی این پایگاه یک لکه شبیه به گودال را نشان می‌دهد، اما به‌تن‌هایی و بدون داشتن داده‌های زمینی نمی‌توان گفت این لکه چیست.

در پایان این گزارش این رسانه عنوان می‌دارد: برنده هر که بود اکنون روشن نیست که این پایان جنگ سرد خاورمیانه است یا آغاز جنگ گرم.

دیگر خبرها

  • کره شمالی: ما یک قدرت نظامی فوق العاده می‌سازیم
  • موشک‌های مقاومت کریات شمونه را در تاریکی فرو برد
  • ارتش روسیه به سامانه ضدهوایی اس-۵۰۰ مجهز می شود
  • کارشناس یمنی: «وعده صادق»، اسرائیل را به لاک دفاعی فرو برد
  • ببینید | موشک‌های بالستیک ایران توانستند با عبور از سپر دفاعی اسرائیل را هدف قرار دهند!
  • موشک‌های بالستیک ایران توانستند با عبور از سپر دفاعی اسرائیل را هدف قرار دهند! + فیلم
  • بی‌بی‌سی: عبور موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل
  • بی‌بی‌سی: موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل عبور کردند
  • حزب‌الله لبنان یکی از مقرهای فرماندهی صهیونیستی را موشک‌باران کرد
  • سردار بلندپایه سپاه: در عملیات‌های بعدی از موشک‌های پیشرفته تری استفاده می‌کنیم