Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-03-28@08:59:11 GMT

بارش‌های کرمانشاه ۴۱ درصد کاهش داشته است

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۱۸۷۴۴

بارش‌های کرمانشاه ۴۱ درصد کاهش داشته است

علی محمد زوراوند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: میانگین بارش ها در سال زراعی گذشته از حدود ۶۵۰ میلی متر به نزدیک ۳۸۴ میلی متر در سال زراعی جاری کاهش یافته است.

وی یادآوری کرد: بیشترین کاهش بارندگی سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل را متعلق به گیلانغرب و سومار با ۶۰ درصد و پاوه و قصرشیرین با ۵۹ درصد عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زوراوند خاطرنشان کرد: آمار بارندگی نشان می دهد شهرهای جوانرود و ثلاث باباجانی نیز هر کدام حدود ۵۰ درصد، سرپل ذهاب ۴۸ درصد، اسلام آبادغرب ۴۴ درصد و کرندغرب ۴۳ درصد نسبت به سال قبل کاهش بارندگی داشته اند.

معاون اداره کل هواشناسی استان با بیان اینکه شهر کرمانشاه با ۲۰ درصد کمترین کاهش بارش را داشته است، گفت: سنقروکلیایی با ۲۱ درصد و کوزران با ۳۱ درصد در رده های دوم و سوم کمترین کاهش بارندگی قرار دارند.

وی همچنین از رشد یک درصدی بارش های امسال در مقایسه با دوره بلند مدت نیز خبر داد و گفت: میانگین بارش های استان در حالی حدود ۳۸۴ میلی متر است که بارش های بلند مدت استان عدد ۳۷۹ میلی متر را نشان می دهد.

زوراوند با بیان اینکه شهرهای ماهیدشت با ۴۴ درصد، هرسین با ۳۳ درصد و کرمانشاه با ۲۹ درصد بیشترین افزایش بارش نسبت به دوره بلندمدت را دارا هستند، گفت: بیشترین کاهش نیز متعلق به قصرشیرین و سومار با ۳۷ درصد و گواور با ۲۰ درصد است.

معاون اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه در ادامه پاوه با حدود ۵۱۰ میلی متر بارندگی را به عنوان پربارش ترین شهر استان در سال زراعی ۹۸-۹۹ معرفی کرد و گفت: ماهیدشت با حدود ۴۶۸ میلی متر، روانسر با ۴۶۶ میلی متر و گواور با ۴۶۳ میلی متر در رده های بعدی قرار دارند.

وی همچنین از سومار با ۱۴۷ میلی متر بارندگی، قصرشیرین حدود ۲۱۵ میلی متر و سنقروکلیایی با ۳۰۵ میلی متر بارندگی به عنوان کم بارش ترین شهرهای استان از اول مهر ۹۸ تا ۱۰ فروردین ۹۹ یاد کرد.

زوراوند در پایان میانگین بارش شهر کرمانشاه را نیز ۴۳۹ میلی متر عنوان کرد و گفت: این مقدار بارش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که بیش از ۵۵۰ میلی متر بوده ۲۰ درصد کاهش و در مقایسه با دوره بلند مدت نیز ۲۹ درصد افزایش نشان می دهد.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا هواشناسی درصد بارش متر میلی بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی سال زراعی میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۸۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جام آسمان، جان زمین را سیراب نکرد/ تداوم عطش در کویر

تقریبا هفته و ماهی وجود ندارد که در آن، خبری از خشکسالی‌های خراسان جنوبی مخابره نشود و همواره این موضوع در رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

به منظور مقابله با خشکسالی در استان که بیش از ۲ دهه طول کشیده است، مسئولین استان دست به اقدامات متعددی زده اند که از جمله آن‌ها احداث سد و سازه‌های آبخیزداری است.

آسمان امسال کمی دیرتر از همیشه سخاوت خود را به استان نشان داد و از اواخر بهمن، چندین سامانه بارشی استان را در بر گرفت و سبب جان گرفتن دوباره منابع آبی استان شد.

اما همچنان، سد‌ها و سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی تشنگی دارند و اگر بارش‌ها کاهش داشته باشد، اهمیت صرفه جویی بیش از پیش خود را نشان خواهد داد.

طبق پیش بینی‌های هواشناسی، بارش باران در بهار در حد نرمال و در بعضی نقاط کمتر از نرمال خواهد بود.

۷ شهرستان کمتر از پارسال باران داشته اند

آمار‌های هواشناسی نشان دهنده کاهش بارش در استان است به طوری که نسبت به سال آبی گذشته ۱۰ درصد کاهش بارش داشته ایم.

نخعی رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی ۱۹ مهر سال ۱۴۰۲ گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون میانگین بارش‌های استان نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۰ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۲۸ درصد کاهش دارد.

او افزود: در این مدت بیشترین مقدار بارندگی با ۱۲۲ میلیمتر باران در ایستگاه آبیز، ۱۰۵ میلیمتر باران در فتح آباد خضری و ۹۵.۵ میلیمتر باران در فتح آباد فردوس ثبت شده است.

نخعی اظهار کرد: روند بارندگی‌ها از ابتدای سال آبی (اول مهر ۱۴۰۲) تاکنون در ۴ شهرستان نهبندان، زیرکوه، درمیان و سربیشه نسبت به مدت مشابه پارسال افزایشی بوده و در ۷ شهرستان خراسان جنوبی کاهشی است؛ همچنین بارندگی در شهرستان نهبندان نسبت به پارسال ۶۶ درصد، حاجی آباد زیرکوه ۵۷ درصد، اسدیه ۲۳ درصد و سربیشه سه درصد افزایش یافته است.

رئیس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: بیشترین کاهش بارندگی با ۵۱ درصد در ایستگاه باران سنجی بشرویه، ۳۶ درصد در بیرجند و ۳۱ درصد در طبس نسبت به مدت مشابه پارسال ثبت شده است.

سطح سد‌ها پایین‌تر از سال‌های قبل

سد‌های استان در اواخر سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰ و نیم میلیون مترمکعب آب ذخیره داشته اند، اما در اسفند ۱۴۰۲ این رقم ۷۰۰ هزار مترمکعب کاهش یافته است.

سارانی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) ۴.۳۷ میلیون مترمکعب آب در ۸ سد مخزنی استان ذخیره شده است.

او افزود: حجم کل مخازن سد‌های استان ۷۵.۷۵ میلیون مترمکعب است و حجم فعلی آب ذخیره شده در آنها ۹.۸ میلیون مترمکعب است که معادل ۱۳ درصد حجم کل این سد‌ها است؛ درحالی که این رقم در مدت مشابه پارسال ۱۰.۵ میلیون مترمکعب بوده است.

سارانی با اشاره به اینکه بیشترین حجم آبگیری از ابتدای سال آبی جاری در سد رزه با ۳.۹۸ میلیون متر مکعب بوده است، اظهار کرد: در سد‌های فرخی ۱.۷۰ میلیون متر مکعب، سیاهو ۱.۳۷ میلیون متر مکعب و حاجی آباد ۱.۰۸ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌سازی شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: در همین مدت سد‌های شهید پارسا، دره بید، نهرین و کریت نیر کمتر از یک میلیون مترمکعب آبگیری شده اند.

نیم میلیون مترمکعب آب ذخیره سازی شد

بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ سازه آبی در خراسان جنوبی وجود دارد که امسال ۲ میلیون مترمکعب آب در آن‌ها ذخیره سازی شده است.

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سازه‌های آبخیزداری استان در بارندگی اخیر ۵۰۰ هزار مترمکعب آبگیری شده است، گفت: در بارندگی سامانه اخیر که از هفته گذشته استان را تحت تأثیر قرار داد، سازه‌های آبخیزداری شهرستان‌های بیرجند، قاین و خوسف آبگیری شد.

بیشتر بخوانید

 ۶۰۰ هزار متر مکعب رواناب در سد‌ها ذخیره شد عطش سدهای خالی خراسان جنوبی /۸.۵ درصد از حجم سدها آب دارد وضعیت بحرانی منابع آب سطحی و زیر زمینی در خراسان جنوبی

او افزود: در بارش‌های استان از ابتدای سال زراعی که بیشترین بارندگی‌ها از آبان به بعد بوده است، ۲ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های استان آبگیری شده است.

نصرآبادی اظهار کرد: همچنین هلالی‌های آبگیر در استان آبگیری شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: در خراسان جنوبی ۲ هزار و ۴۰۰ سازه آبی از انواع مختلف وجود دارد.

تنش آبی داریم، مردم صرفه جویی کنند

دوستی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در شهر‌های بیرجند، قاین، نهبندان و طبس قابلیت تنش و بحران آبی را داریم، گفت: اگر در این شهر‌ها مصارف مدیریت نشود در تابستان دچار مشکل خواهیم شد.

او با اشاره به اینکه در طول چندین دهه خشکسالی منابع آبی استان افت شدیدی داشته است، افزود: اثرات خشکسالی بلندمدت بر منابع آبی استان بسیار مشهود است، تعدادی از منابع آبی از مدار بهره برداری خارج شده یا آب آنها به شدت کاهش یافته است.

دوستی عنوان کرد: در گذشته ۳۰ درصد آب شهر طبس را از سد نهرین تأمین می‌کردیم که با نبود آبگیری مخزن سد بر اثر خشکسالی برای دومین سال متوالی، مجبور به تأمین آب شهر طبس صرفا از منابع زیرزمینی هستیم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به کمبود بارندگی در سال آبی جاری هم اظهار کرد: اثرات کاهش بارندگی‌ها در منابع آبی خراسان جنوبی مشهود است و در برخی دشت‌ها امکان حفر چاه برای ایجاد منابع آبی جدید را نداریم.

او به وجود تنش آبی در ۱۷ مجتمع آبرسانی روستایی استان اشاره کرد و گفت: مردم ضمن مدیریت مصرف آب به‌صورت جدی از استفاده آب شرب برای دام و فضای سبز خودداری کنند.

دوستی ادامه داد: از طرفی کمترین نرخ خدمات در بین سبد هزینه‌های خانوار متعلق به آب شرب است لذا موضوع صرفه جویی در مصارف آب کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با تأکید بر برخورد جدی با انشعابات غیرمجاز در استان گفت: انشعابات غیرمجاز عدالت توزیع را از بین برده و حق مصرف کنندگان واقعی را ضایع می‌کند؛ لذا برخورد با آن و جرائم، شدید خواهد بود.

کاهش بارش‌ها و ذخایر آبی، افزایش تشنگی در خراسان جنوبی

اعداد و ارقام رسمی نشان می‌دهد بارندگی‌ها سال به سال در استان کاهش می‌یابد و منابع آبی نیز تشنه‌تر از سال‌های گذشته می‌شوند.‌

نمی‌توان با آسمان جنگ کرد، اما می‌توان در زمین با به کارگیری روش‌های مختلف، مصرف آب را مدیریت کرد تا از تنش‌های بیشتر جلوگیری شود.

استفاده از روش‌های آبیاری نوین در بخش کشاورزی که بیشترین مصرف آب را دارد و صرفه جویی در بخش خانگی می‌تواند به کاهش اثرات خشکسالی کمک کند تا بتوان از این دوران عبور کرد.

گزارش از سید محمدعلی سجادی

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • جام آسمان، جان زمین را سیراب نکرد/ تداوم عطش در کویر
  • کاهش بیش از هشت درصدی میزان بارش‌ها در زنجان
  • قرارگیری صرفه‌جویی در اولویت برنامه‌های مصارف آب شرب و کشاورزی زنجان
  • قزوین با هشت درصد کاهش بارندگی روبروست
  • کاهش ۲۹ درصدی میانگین بارش‌ها در خراسان جنوبی
  • ۲۵۲ میلی‌متر بارندگی در نیمه اول سال آبی در آذربایجان‌غربی
  • خروج گرد و غبار طی امروز در کرمانشاه
  • گرد و غبار امروز از کرمانشاه خارج می‌شود/ افزایش ۵۵ درصدی بارش‌ها
  • سرریز چهار سد طی دو ماه اخیر در کردستان
  • آورد یک میلیارد مترمکعبی سدهای کرمانشاه