Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-20@02:00:02 GMT

نشا کاری و دامداری قرنطینه ندارد!

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۰۹۷۵

نشا کاری و دامداری قرنطینه ندارد!

فصل کشت و کار در روستاهای شما و نشاکاری در حالی فرا می رسد که کرونا دراین منطقه مانند سایر جاهای ایران خیمه زده است. کشت و کار و زمین و دام قرنطینه نمی شناسد و روستایی مجبوراست که در وقت کشت و کار در مزرعه حاضر باشد، گذرفصل ها فرصت تازه ای به او نمی دهد.

  در گیلان و مازندران هرچند وضعیت شیوع کرونا درشهره تثبیت شده است اما این نگرانی وجود دارد که با آغاز بهار و شروع فصل کشت و کار، کانون تازه شیوع کرونا این بار در روستاها شکل بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین موقع سال کشاورزان شالیکار باید اقدام به خزانه گیری نشاء برنج کنند تا بتوانند این نشاها را طی چند هفته آینده به شالیزار منتقل کنند.   از سوی دیگرازهم اکنون باید به فکر آماده سازی شالیزار باشند .این درحالیست که با روند رو به رشد ویلاسازی در مناطق روستایی دراستان های شمالی ، روستاها باید در کنار خود میزبانان ویلادارانی باشند که از استان های دیگر می آیند و دیگر جزئی از روستا شده اند .میهمانانی که گفته می شود در روزهای پایانی سال عامل فزاینده بیماری کرونا در استان های گیلان و مازندران بوده اند . در شرایط کنونی طبیعی است که نمی توان از شالیکاران و دیگر کشاورزان انتظار داشت مانند بسیاری از شهرنشین ها کنج خانه روستایی شان بنشینند و خود را قرنطینه کنند با کرونا چکار باید کرد؟ این سؤالی است که ما از سجاد احمدی زاده دهیار روستای شیخ محله بخش تولمات شهرستان صومعه سرا که تحصیلات کارشناسی ارشد دارد و درعین حال مدرس دانشگاه آزاد گیلان هم هست پرسیدیم . وی گفت :اطلاع رسانی شفاف و همیاری روستاییان و پای کار آوردنشان ! وی با اشاره به اینکه این روستا یکهزارو ۱۰ نفر جمعیت دارد، افزود : خوشبختانه با وجود اینکه روستای ما محل گذر حدود ۱۴ روستا است تاکنون موردی از کرونا نداشته ایم که می توان به دلیل این باشد که ما به محض شیوع کرونا ضدعفونی روستا را شروع کردیم و می توانم بگویم جوانان روستا در زمینه اطلاع رسانی و کمک به گند زدایی همه نقاط روستا سنگ تمام گذاشتند. البته در روستاهای اطراف ما چند بیمار کرونایی داریم . ازسوی دیگر میهمانانی هم که اطراف روستای ما ویلا دارند یا نیامده اند یا به خوبی مسائل بهداشتی را رعایت می کنند. به گفته وی از زمان شیوع کرونا با تقاضای دهیار یک دستگاه آتش نشانی سبک نیسان به روستا داده شده که قابلیت حمل یک مخزن ۴۰۰ لیتری را دارد و ضد عفونی روستا با این ماشین انجام می شود . احمدی زاده تأکید کرد: چندین بار جوانان روستا با مواد ضد عفونی کننده ای که از طریق استانداری دراختیارمان قرار می گیرد و اعتبارات دهیاری از ساعت ۲۱ تا ۲ بامداد اقدام به گندزدایی روستا و به صورت خانه به خانه کرده اند و حتی این کار را برای روستاهای اطراف انجام داده اند . وی با اشاره به اینکه بیشتراهالی روستا کشاورز و یا دامدارهستند، تصریح کرد: در حال حاضر کشاورزان در حال خزانه گیری در زمین خود و یا گلخانه هستند که خوشبختانه خود خانواده ها با وسواس توصیه های بهداشتی را جدی می گیرند. به گفته دهیار روستای شیخ محله، تمامی اعضای شورای اسلامی این روستا دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و به نظر می رسد این عامل مهمی در فرهنگ سازی رعایت مسائل بهداشتی دراین روستا بوده است . یکی از اهالی روستای اطراف این منطقه به «ایران» گفت: در روزهای پایانی سال ما دو نفر از هم روستایی های خود را به دلیل کرونا از دست دادیم که متأسفانه یکی از آنها خانم سرپرست خانوار بود و در حال حاضر نیز فرزند خردسال این خانم در قرنطینه بهزیستی است. به همین دلیل چشم همه اهالی ترسیده و خیلی رعایت می کنیم. فقط با کمبود ماسک روبرو هستیم .      
در ۳۰ روستای گیلان ماسک دوخته می شود  
   در همین حال یاور پیرغلامی مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری گیلان هم در گفت و گو با «ایران» تصریح کرد: ما دراستان ۲ هزار و ۵۰۰ روستا داریم که یکهزارو ۳۲۱ روستا دهیاری دارند . همه این دهیاران در کنار اعضای شوراهای اسلامی روستا در قالب یک گروه از طریق سازمان شهرداری ها به وزارت کشور متصل هستند و در شرایطی بحرانی مانند برف و سیل و حالا کرونا در جریان آخرین توصیه های بهداشتی مطابق پروتکل های جهانی قرار می گیرند و از آنها خواسته می شود میان کشاورزان اطلاع رسانی کنند.
وی افزود : البته در بدو شیوع کرونا نگرانی هایی بابت فرهنگسازی و کمبود ماسک و مواد ضد عفونی در روستاها  داشتیم ولی در حال حاضر می توان گفت شهر و روستا شرایط یکسانی دارند با این تفاوت که در روستا ها نمی توان کار را خواباند. وی توضیح داد که خیران دراین چند هفته برای کمک به روستا ها بسیار پای کار بوده اند و در برخی روزها تا ۱۰۰ میلیون تومان کمک کرده اند . وی افزود: دراین راستا به همت خیرین در۳۰ روستای با جمعیت بالای استان دراتاق های استریلیزه  ۲۴ متری خانم های روستایی در حال دوخت ماسک هستند که بین روستاییان توزیع می شود . وی اظهار امیدواری کرد با جدی گرفته شدن مسائل بهداشتی در روستاها بتوانیم بزودی کرونا را شکست دهیم .

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شیوع کرونا کشت و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۰۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای کردستان

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۷۰۰ میلیارد تومان پروژه برای ارتقای شاخص‌های آبرسانی روستایی در استان هزینه شده که موجب افزایش پنج درصدی بهره‌مندی روستاها از آب شرب سالم و پایدار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی آبفا، محمد فرهاد اظهار کرد: در ابتدای کار دولت، شاخص بهره‌مندی آب شرب روستایی در استان ۷۶ درصد بود که با اقدامات انجام شده طی این مدت، این شاخص به ۸۱ درصد ارتقا یافته است.

وی افزود: در دولت سیزدهم تاکنون ۵۴ روستای جدید تحت پوشش خدمات شرکت در حوزه آب شرب قرار گرفته و تنش آبی در ۱۰۰ روستا نیز برطرف شده است.

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان با بیان اینکه عملیات اجرایی آبرسانی به ۳۶۸ روستای استان نیز در حال انجام است، گفت: از این تعداد ۹۹ روستا از محل اعتبارات ملی، ۸۸ روستا از محل اعتبارات استانی، ۱۲ روستا از محل اعتبارات خیرین آبرسان و ۱۶۹ روستا از محل طرح جهاد آبرسانی تأمین اعتبار شده است.

فرهاد خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم ۷۰۰ میلیارد تومان پروژه برای ارتقای شاخص‌های آبرسانی روستایی در استان هزینه شده که موجب افزایش پنج درصدی بهره‌مندی روستاها از آب شرب سالم و پایدار شده است.

کد خبر 745555

دیگر خبرها

  • ۵۲ میلیون و ۸۸۵ هزار لیتر سوخت در روستا‌های لرستان توزیع شد
  • بازگشایی راه ۱۴۳ روستا در چابهار
  • دسترسی ۱۰۰ روستای نیکشهر مسدود است؛ سیلاب جان ۲ نفر را گرفت
  • برق ۲۸ روستا مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان پایدار شد
  • برق ۲۸ روستا مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان پایدار شد
  • پایدار شدن برق ۲۸ روستا در جنوب سیستان و بلوچستان
  • کمبود آب شرب ۳ روستای تایباد برطرف شد
  • مشکل آب‌شرب ۷۶۵ خانوار روستایی در میاندوآب حل شد
  • هزینه‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای کردستان
  • ورود روان آب به روستای زین آباد داراب