Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@15:31:27 GMT

ساخت روباتی که خطوط لوله را بازرسی می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۱۲۶۴

ساخت روباتی که خطوط لوله را بازرسی می‌کند

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و تولید روباتی شده که می‌تواند خطوط لوله را در صنایع مختلف بازرسی کند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک شرکت فعال در حوزه سیستم‌های روباتیک موفق به طراحی و تولید روبات بازرسی خطوط لوله شده که قادر به شناسایی  عیوب خطوط لوله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا هادی، مؤسس و مدیرعامل این شرکت،  در گفتگو با خبرنگار آنا در خصوص روبات بازرسی خطوط لوله بیان کرد: خطوط لوله از تأسیستات اصلی و مهم در محیط‌های صنعتی و شهری هستند که برای انتقال سیالات استفاده می‌شوند. لوله‌ها به مرور زمان درچار مشکل می‌شوند، بنابراین برای شناسایی مشکل نیاز به بازرسی دارند. این بازرسی باید به شکل دیداری انجام شود امادسترسی به خطوط لوله برای انسان دشوار است. از سوی دیگر دیدن محیط و امکان عکسبرداری و فیلم‌برداری در هنگام بازرسی خطوط لوله مهم است. کار شرکت ما ساخت ابزاری روباتیکی است که بتواند  این کارها را انجام دهد.

وی افزود: قابلیت‌های این روبات تنها فیلم‌برداری و عکس‌برداری نیست، بلکه می‌تواند اندازه‌گیری‌های چون مقطع، شیب و گازسنجی لوله را نیز انجام دهد. طی یک دهه گذشته طراحی‌های مختلفی برای ساخت این محصول انجام شد تا به نمونه نهایی برسیم. در حال حاضر  شرکت‌های مختلفی در حال استفاده از روبات بازرسی خطوط لوله هستند. همچنین شرکت خدمات مرتبط به این روبات را نیز به مشتریان ارائه می‌دهد. از آنجایی که این روبات محصول گرانی است، تنها به سفارش مشتری تولید می‌شود.

 مؤسس و مدیرعامل این شرکت در خصوص پروژه‌های آینده این شرکت مطرح کرد: در حال افزایش کیفیت تصویری، ارتقای زیرساخت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، ارتقای کیفی و توانمندسازی ویژگی‌های روبات هستم تا برای ارائه به بازارهای بین‌المللی آماده شود. دسترسی به بازارهای خارجی و گرفتن استاندارد بین‌المللی از جمله اهداف بزرگ شرکت است. یکی دیگر از پروژه‌هایی که روی آن کار می‌کنیم، تولید محصولات ساده‌تر برای تصویربرداری از مجراهای خانگی است که قابل استفاده در صنعت نیز باشد. تعمیرات خطوط لوله توسط روبات از پروژه‌های آینده شرکت به شمار می‌رود. درواقع روبات بتواند بعد از شناسایی مشکل در خطوط لوله، آن را تعمیر و برطرف کند که این امر با کنترل از راه دور انجام می‌شود. 

هادی در خصوص مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: برخی از فناوری‌ها و نوآوری‌ها مدت زمانی بیشتری نیاز دارند تا به دوره بلوغ خود برسند و با پیش‌بینی‌های معمول تطابق ندارند. بار مالی این پروژه‌ها بیشتر از طریق کمک‌های مالی تأمین می‌شود. ممکن است موعد سررسید تسهیلات مالی برسد اما هنوز شرکت به سودآوری نرسیده باشد و توان پرداخت را نداشته باشد. این امر مجموعه فناور را تحت فشار می‌گذارد. اگر مکانیسم‌های مشارکتی و سرمایه‌گذاری بیشتر در کشور نهادینه شود و حمایت‌ها بیشتر به شکل تسهیلات ارائه شود، روند کار فناور بهبود می‌یابد و استرس مالی نیز نخواهد داشت.

وی افزود: صنایع مصرف‌کننده فناوری هستند اما در بسیاری از صنایع جسارت کافی برای استفاده از نوآوری و فناوری‌های نوین وجود ندارد. اکثر صنایع در خصوص فناوری محتاط عمل می‌کنند. راهکارهای قانونی اعمال شده که براساس آن صنایع باید بخشی از بودجه خود را به انجام پژوهش و استفاده از فناوری اختصاص دهند، این در حالی است که وقتی سازمان‌ها و صنایع با کسری بودجه مواجه می‌شوند، بودجه پژوهشی را در کنار می‌گذارند. برای حل این مشکلات می‌توان مکانیسم‌های مشارکتی را افزایش داد.

مؤسس و مدیرعامل این شرکت بیان کرد: ارتباط میان فناور و صنعت هنوز به خوبی شکل نگرفته است که این امر باعث سوختن ظرفیت‌ها می‌شود.  با استفاده از اعتبارسنجی پروژهها می‌توان از ضرر و زیان سرمایه‌گذارها جلوگیری کرد، می‌توان سابقه فناور در تجاری‌سازی را ارزیابی کرد و اعتبارها  براساس آن داده شود تا از فناوران به راحتی از مکانیسم‌های مشارکتی بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانش بنیان استارت آپ روبات بازرسی خطوط لوله بازرسی خطوط لوله پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۱۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال ۵۰۰ اتوبوس شهری اورهال می‌شود

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: امسال ۵۰۰ دستگاه از اتوبوس‌های شهری اورهال خواهند شد و ۵۰۰ دستگاه مینی‌بوس نیز در خطوطی که مسافران کمی دارند، به شهروندان خدمات رسانی خواهند کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی علیزاده با اشاره به اینکه ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران بیش از 10 نوسازی نشده بود، اظهار کرد: بر اساس برنامه چهارم توسعه باید تا پایان سال آینده 7500 دستگاه اتوبوس فعال داشته باشیم این در حالی است که با عقد قرارداد خرید 2500 دستگاه اتوبوس از تولیدکنندگان داخلی که 2000 دستگاه آن دیزلی و 500 دستگاه آن برقی است و همچنین قرارداد خرید 2500 دستگاه اتوبوس 12 متری برقی از شرکت‌های چینی مجموعاً تعداد اتوبوس‌های تولید داخل و وارداتی به 5000 دستگاه می‌رسد. 

وی ادامه داد: طبق توافقات صورت گرفته قرار است طی 5 الی 6 ماه، 2500 دستگاه اتوبوس به شهرداری تهران تحویل داده شود و به تدریج تا پایان سال، 5000 دستگاه اتوبوس فعال و نوسازی شده وارد ناوگان اتوبوسرانی خواهد شد. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران تصریح کرد: در سال گذشته 400 دستگاه اتوبوس نوسازی شد و از ابتدای دوره مدیریت فعلی شهر تهران تاکنون 900 دستگاه اتوبوس از طریق شهرداری تهران و تعهدات وزارت کشور وارد این ناوگان شده است.

به گفته علیزاده، در آینده‌ آنقدر تعداد اتوبوس‌ها افزایش می‌یابد که با کمبود راننده پایه یک مواجه خواهیم شد و با ورود اتوبوس‌های جدید تلاش می‌کنیم معطلی مردم به حداقل ممکن برسد.

وی در ادامه به وضعیت اورهال اتوبوس‌ها اشاره کرد و گفت: امسال 500 دستگاه اتوبوس 18 متری بازسازی خواهد شد این در حالی است که در کنار نوسازی و اورهال اتوبوس‌ها، شاهد ورود مینی‌بوس‌ها به چرخه خدمات رسانی به شهروندان خواهیم بود زیرا نسبت به مهندسی خطوط اتوبوسرانی اقدام کرده‌ایم و از آنجایی که برخی خطوط مسافران کمی دارند، استفاده از مینی‌بوس در دستور کار قرار می‌گیرد تا اتوبوس‌های 12 متری در خطوط پرمسافر خدمات رسانی کنند. 

علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود درباره کمبود حقوق رانندگان اتوبوس بخش خصوصی نیز اظهار کرد: بخشی از اتوبوس‌های شهر تهران متعلق به شهرداری و بخش دیگر متعلق به بخش خصوصی هستند که شرکت واحد دخل و تصرفی در حقوق رانندگان آن ندارد و فقط به صورت ماهانه خدمات بر اساس پیمایش انجام شده، یارانه پرداخت می‌کند. 

وی درباره تغییر جایگاه حضور زنان و مردان در اتوبوس‌های بی آر تی نیز گفت: در این زمینه شکایات زیاد و تصادفات جرحی داشتیم و از آنجایی که با همکاری پلیس راهور هم نتوانستیم نسبت به ساماندهی موتورسیکلت‌ها اقدام کنیم، ترمزهای ناگهانی اتوبوس‌ها و تعداد بالای زنان مسافر موجب بروز تصادفات می‌شود بنابراین با توجه به اینکه آسیب‌پذیری بانوان بیشتر است نسبت به تغییر حل حضور آنها اقدام شد. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران تصریح کرد: علاوه بر این تعداد زنان مسافر در خطوط تندرو در ساعات پیک بیشتر از آقایان است و به فضای بیشتری نیاز دارند که قسمت انتهایی اتوبوس فضای بیشتری دارد.

به گفته وی، تغییر جایگاه زنان و مردان موجب رضایت نسبی مسافران شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برخورد با ساخت و ساز غیر مجاز در غرب تهران
  • کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب/ جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت+عکس
  • کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب/ جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت
  • کشف بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق و ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت!
  • شناسایی شکستگی و ترمیم لوله انتقال آب در بندر امام خمینی
  • جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق
  • تمرکز ایران برای تبدیل شدن به بازیگر اصلی گازی منطقه/ از تمدید قرارداد گاز عراق تا تکمیل ساخت خط لوله صلح
  • لیست قیمت لوله جدار چاه کالوپ در ضخامت های مختلف
  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • امسال ۵۰۰ اتوبوس شهری اورهال می‌شود