Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@16:09:48 GMT

کره جنوبی چگونه کرونا ویروس را شکست داد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۱۲۸۴

کره جنوبی چگونه کرونا ویروس را شکست داد؟

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در روز سوم ماه مارس یعنی سیزدهم اسفند سال قبل اعلام شد که ۵۱۸۶ نفر در کره جنوبی به ویروس کرونا آلوده شده اند و ۳۲ نفر هم فوت شده اند.

کره جنوبی بعد از چین دومین کشوری بود که گرفتار کرونا ویروس یا به عبارت دقیق‌تر کووید ۱۹ شده بود و با ۵۰ میلیون نفر جمعیت هر روز بیش از ۹۰۰ نفر مبتلا به کرونا ویروس شناسایی می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کره جنوبی و ایتالیا تقریبا به طور یکسان گرفتار کرونا شدند و در روز سوم ماه مارس تعداد کسانی که در ایتالیا کرونایی شده بودند ۲۵۰۲ نفر بود.

در آغاز اگر چه وضعیت در کره جنوبی به مراتب بدتر بود، اما امروز می‌بینیم که کرونا ویروس در کره جنوبی تحت کنترل گرفته شده و آمار ابتلا به کرونا هر روز کمتر می‌شود و سیر نزولی پیدا کرده است. مردم کره جنوبی دوباره توانستند به خیابان‌ها بیایند و زندگی عادی خود را از سر بگیرند.

کره جنوبی کرونا ویروس را چگونه شکست داد؟

پس از پیدایش کرونا ویروس، اولین کاری که دولت کره جنوبی انجام داد این بود که به سراغ ۴ شرکت بزرگ داروسازی در داخل مرز‌های خودش رفت و برای تولید کیت‌های تشخیص کرونا ویروس برای آن‌ها مجوز صادر کرد و در عرض ۱۷ روز این کیت ساخته شد و در تمام کشور شبکه‌ای از لابراتور‌های تست کرونا ایجاد شد به گونه‌ای که ظرفیت تست روزانه به ۲۰ هزار نفر رسانده شد.

بیشتر بخوانید: شاهکار‌های کرونایی؛ از مصرف الکل‌های صنعتی تا استفاده از روغن بنفشه

این کیت‌های تشخیص به طور رایگان در اختیار مردم قرار گرفت یعنی ۴۰ برابر ژاپن و ۱۲۰ برابر آمریکا تست روزانه انجام دادند. برای اینکه بتوانند نتایج این تست‌ها را بررسی کنند در سطح کشور ۹۶ عدد لابراتوار ایجاد کردند.

پزشکان و پرستاران کره جنوبی با پوشش‌های مخصوص به صورت خستگی ناپذیر فعالیت کردند تا جایی که وقتی ماسک و عینک خود را برمی داشتند آثار قرمزی و زخم بر چهره آن‌ها نمایان می‌شد، اما آن‌ها روی زخم‌ها را چسب زخم می‌زدند و به خدمت رسانی ادامه دادند.

دولت کره جنوبی همچنین جهت انجام تست کرونا برای جلوگیری از هجوم مردم به بیمارستان‌ها و انتقال ویروس به یک دیگر بیش از ۱۰۰ لابراتوار سیار ایجاد کرد که به همه محله‌ها رفتند و کیت تست کرونا را در بین اهالی توزیع کردند و تست گرفتند.

در جاده‌ها و اتوبان‌ها ایستگاه‌های تست کرونا تاسیس شد و در این ایستگاه‌ها از راننده‌ها و سرنشینان تست کرونا گرفته شد و در حین تست هم حتی به رانندگان اجازه داده نشد تا از اتومبیل هایشان پیاده شوند. در کره جنوبی فقط دولت با کرونا ویروس مبارزه نکرد؛ بلکه ملت هم با دولت همکاری و همراهی کردند.شهروندان کره جنوبی در تهیه و بسته بندی ماسک‌ها داوطلبانه کمک کردند و مردم به صورت خود جوش کمک‌های خیر خواهانه خودشان از قبیل پول و ماسک را اهدا کردند حتی صاحب خانه‌ها مبلغ اجاره را کم کردند و یا به طور کامل بخشیدند.

از همان روز‌های آغازین شروع کرونا ویروس بنا به تقاضای دولت، مردم از تماس با یک دیگر خود داری کردند و کوچه‌ها و خیابان‌ها برای چند هفته خالی از جمعیت شدند و حتی برنامه‌ها و مراسم‌های مختلف از جمله تئاتر و مسابقات بدون تماشاگر اجرا شدند و مراسم فارغ التحصیلی دبیرستانی‌ها هم فقط با حضور خود محصل‌ها و مسئولان مدارس برگزار شدند و برای والدین آن‌ها این امکان فراهم شد تا بتوانند مراسم را از طریق یوتیوب به طور زنده تماشا کنند.

بیشتر بخوانید: امنیت بیشتر در مقابله با کرونا؛ با خواب منظم و رژیم غذایی سالم

یک دانشجوی کره‌ای هم یک اپلیکیشن موبایل ساخت که بسیار جالب بود ، در این اپلیکیشن کسانی که تست کرونای آن‌ها مثبت بود می‌توانستند به طور ناشناس موقعیت خود را در اپلیکیشن اعلام کنند و دیگران هم می‌توانستند از روی نقشه‌ای که نرم افزار نشان می‌داد، بفهمند که آیا شخص کرونایی در نزدیکی یا مسیر آن‌ها هست یا نه؟ تا بتوانند بیشتر دقت کنند و از حضور در آنجا دوری کنند.

میزان دقیق بودن تست کرونا در کره جنوبی ۹۸ درصد اعلام شده و تست کرونا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد و نتایج آن پس از ۵ الی ۶ ساعت مشخص خواهد شد. اگر نتیجه تست منفی باشد به فرد پیامک فرستاده می‌شود، اما شخصی که تست کرونای آن مثبت باشد با او تماس تلفنی گرفته و توصیه‌های لازم به او داده می‌شودُ همچین بلافاصله برای او پرونده پزشکی تشکیل و شخص در منزل خود قرنطینه می‌شود. دارو‌ها و لوازم مورد نیاز هم از طرف دولت برای او تامین می‌شود؛ زیرا بستری کردن همه اشخاص در بیمارستان‌ها خطر شیوع بیماری را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: توصیه‌های خبرنگار صدا و سیما برای پیشگیری از کرونا/ کدام ویتامین ها ویروس کرونا را شکست می‌دهند؟

علاوه بر این از طریق بررسی دوربین‌های مدار بسته تمامی محل‌هایی که فرد آلوده در دو هفته قبل به آنجا رفته  یا با دیگران تماس داشته شناسایی می‌شود. افرادی که با او در تماس بودند در صورت لزوم قرنطینه می‌شود و محل‌هایی هم که رفته است ضدعفونی می‌شوند.

به عنوان مثال وقتی مشخص شد یکی از بیماران شناسایی شده کرونایی به یک مرکز خرید رفته بوده آن مرکز خرید به مدت ۲ روز تعطیل و تمام مغازه‌ها و اشیای موجود در آن‌ها ضدعفونی شده اند. دولت همچنین در عرض چند روز تمام ماسک‌ها و مواد ضدعفونی کننده بازار‌های داخلی را خریداری کرد و در عرض یک هفته میلیون‌ها عدد ضدعفونی کننده و ماسک را به طور رایگان بین مردم خود تقسیم کرد.

دولت قیمت ماسک و مواد ضدعفونی کننده را کنترل کرد و اجازه نداد سودجویان قیمت آن را افزایش دهند همچنین اعلام کرد کسانی که بازار سیاه ماسک ایجاد کنند و گران فروشی یا احتکار کنند مبلغ ۴۲ هزار دلار جریمه و تا ۲ سال زندانی می‌شوند.

در مهار کرونا مردم کره جنوبی بسیار آگاهانه رفتار کردند و هنگام بیرون رفتن از منزل یا محل کار همیشه از ماسک استفاده کردند. بر اساس اعلام دولت کارفرمایان می‌بایست در طول ساعات کاری ۲ بار در روز باید درجه حرارت بدن کارمندان و کارگران خود را اندازه گیری کنند و هر روز محل کارشان را ضدعفونی کنند.

به کارفرما‌ها آگاهی‌های لازم داده شد تا در صورتی که یکی از افراد به آن‌ها علائم کرونا را بروز داد چه کار‌هایی باید انجام دهند؟ به این ترتیب دولت این امکان را فراهم کرد تا کار‌ها تعطیل نشوند و زیان اقتصادی به حداقل برسد. با این همه اقداماتی که انجام شده در کره جنوبی حدود یک میلیون امضاء جمع آوری شد و خواستار استعفای رئیس جمهور خودشان شدند آن هم به این دلیل که کرونا ویروس وارد این کشور شده است.

وضعیت اروپا در برابر کرونا چگونه است؟

ایتالیا از نظر شیوع و نرخ مرگ و میر وضعیت بسیار وخیمی دارد طوری که حتی ارتش این کشور کاروانی از ماشین‌های نظامی را برای حمل اجساد فوت شدگان کرونایی بسیج کرد. تعداد افرادی که تست کرونای آن‌ها مثبت می‌شد بسیار بیشتر است طوری که پزشکان اعلام کردند که تقریبا همه تست‌ها مثبت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: آیا افراد چاق در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند؟

وقتی اوضاع بسیار وخیم شد ابتدا بخش شمال ایتالیا قرنطینه شد، اما ساکنان آن مناطق پیش از اجرا برای فرار از قرنطینه به بخش جنوبی کشور هجوم بردند که این اقدام آن‌ها باعث گسترش شیوع کرونا به سراسر ایتالیا شد و بعد هم کل کشور قرنطینه شد، اما دیر شده بود؛ چرا که کرونا ویروس در سراسر ایتالیا پخش شده بود. مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شدند، اما مردم آن را فرصتی برای استراحت و تفریح دانستند و به خیابان‌ها سرازیر شدند، اما با شرط و شروط هایی:

۱_ باید برگه‌ای به همراه داشته باشند که آدرس منزل و دلیل بیرون آمدن آن‌ها از خانه روی آن نوشته شده باشد.

۲_ همچنین هر شخص از اشخاص دیگر حداقل ۱ متر فاصله را رعایت کند و رعایت فاصله توسط پلیس هم کنترل می‌شود.

به غیر از سوپرمارکت و داروخانه‌ها تمام مغازه‌های دیگر تعطیل شدند و داخل این مارکت‌ها و داروخانه‌ها هم علامت گذاری شدند که مشتریان باید از طریق این علامت‌ها فاصله خودشان با یک دیگر را حفظ کنند. در داروخانه‌ها ورود همزمان بیش از ۲ نفر ممنوع اعلام شد و در سوپر مارکت‌های بزرگ ورود همزمان بیش از ۲۰ نفر ممنوع شد. کسانی هم که برای ورود در صف نیستند باید فاصله حداقل ۱ متر را رعایت کنند و سفر‌های بین شهری  توسط نظامیان کنترل می‌شود.

برای رفتن به شهری دیگر اجازه مخصوص باید گرفته شود. دولت اعلام کرد کسانی که بدون مجوز خاص از شهر خارج شوند تا ۳ ماه زندان و به پرداخت ۲۰۶ یورو جریمه محکوم می‌شوند. کسانی هم که بدون هیچ دلیلی از منزل خارج شوند ۲۰۲ یورو جریمه می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس بیشتر بخوانید ضدعفونی کنند کره جنوبی کرونا ویروس تست کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۱۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

۳ راه برای تشخیص کرونا از آنفلوآنزا و سرماخوردگی | چرا افراد جوان براثر کرونا فوت می‌کنند؟ افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روزها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند،

شیوع سویه JN۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمدهای از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

کد خبر 846548 منبع: میزان برچسب‌ها کرونا حج عمره وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • راه اندازی موزه بین المللی استکبار ستیزی در صحرای طبس
  • (ویدئو) انتشار ویروس جدیدی به نام پزشک‌بلاگری
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان
  • شیرمردان و شیرزنان سپاهی در خط مقدم حراست از ایران