Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@06:32:30 GMT

در روزهای کرونایی چطور مواد خوراکی بخریم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۲۴۴۱

در روزهای کرونایی چطور مواد خوراکی بخریم؟

ایسنا/کرمانشاه کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه توصیه کرد: در شرایط شیوع کرونا افراد بیش از هر زمان هنگام خرید مواد خوراکی رعایت نکات بهداشتی را داشته و مراحل پاکسازی و ضدعفونی خوراکی‌ها را به دقت انجام دهند.

بهمن خدادادیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت بیش از پیش نکات بهداشتی، گفت: رعایت این نکات، بویژه در بحث مواد خوراکی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که این ویروس می‌تواند از طریق خرید مواد خوراکی وارد منازل شود و افراد را آلوده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بهداشت محیط خاطرنشان کرد: برای انجام خرید روزانه ترجیحا باید یک نفر از منزل خارج شود و این یک نفر هم باید ماسک و دستکش داشته و ژل ضدعفونی کننده را نیز همراه خود داشته باشد.

خدادادیان توصیه کرد: افراد هنگام خرید مواد خوراکی برای چند روز خرید کنند که مجبور نباشند در این شرایط شیوع بیماری روزانه برای خرید این اقلام از منزل خارج شوند.

وی افزود: اولین توصیه در بحث مواد خوراکی، بویژه خرید گوشت و مرغ، خرید این اقلام از فروشگاه ها و مغازه های معتبر است.

خدادادیان هشدار داد: در این شرایط شیوع بیماری به هیچ عنوان خرید مواد خوراکی از دستفروشان توصیه نمی‌شود، چرا که این افراد به هیچ عنوان نکات بهداشتی را رعایت نکرده و انتقال بیماری از طریق آنها احتمال بیشتری دارد.

این کارشناس بهداشت محیط با بیان اینکه یکی از راه‌های انتقال ویروس کرونا از طریق گوشت و مرغ است، توصیه کرد: افراد این اقلام خوراکی را حتما از فروشگاه ها و قصابی های معتبر تهیه کرده و از خرید مرغ یا گوشت تکه تکه شده خودداری کنند و خودشان در منزل اقدام به تکه کردن گوشت و مرغ کنند.

وی افزود: این اقلام اگر بسته بندی بودند، باید بسته بندی آنها را با استفاده از دستکش جدا کرده و در سطل زباله در بسته بیندازند و در مرحله بعد با استفاده از دستکش اقدام به تکه کردن آنها کرده و گوشت و مرغ را با آب بصورت دقیق بشویند.

خدادادیان تصریح کرد: توصیه می شود گوشت و مرغ بعد از خرید مدتی در فریزر مانده و سپس مصرف شود.

این کارشناس بهداشت توصیه کرد: افراد برای مصرف گوشت و مرغ حتما از روش آبپز و بخار پز استفاده کنند و در این شرایط ترجیحا گوشت را کباب شده مصرف نکنند، چرا که احتمال دارد قسمتی از گوشت خام بماند و همین امر می‌تواند زمینه ساز احتمالی انتقال ویروس کرونا شود.

خدادادیان در ادامه در خصوص نحوه خرید میوه و سبزیجات گفت: این مواد خوراکی باید در کیسه بهداشتی انداخته شده و به محض ورود به منزل با خروج از کیسه مراحل گندزدایی آنها انجام شود.

وی افزود: ابتدا باید با استفاده از دستکش این مواد خوراکی با آب شسته و گل و لای آنها گرفته شود و در مرحله بعد باید آنها را در ظرف آب انداخته و مقداری مایع ظرفشویی(به ازای هر یک لیتر آب سه قطره مایع ظرفشویی) به آن اضافه شود و مدتی در این محلول بماند.

خدادادیان تصریح کرد: در مرحله بعد باید از محلول های گندزدایی میوه و سبزیجات طبق دستور العمل آنها استفاده شود و بعد از آبکشی می‌توان از این خوراکی ها استفاده کرد.

این کارشناس بهداشت محیط در خصوص نحوه خرید نان در این شرایط نیز گفت: افراد باید کیسه نخی با خود همراه داشته باشند و نان را مستقیما داخل این کیسه قرار دهند.

وی هشدار داد: به نانوایی ها مکررا هشدار داده ایم که نان را روی توری های فلزی نگذارند و مستقیما دست مردم بدهند و مردم هم باید به این مسئله توجه داشته باشند.

خدادادیان افزود: از طرفی افراد باید در هنگام خرید نان یا هر خوراکی دیگر از پرداخت و دریافت پول نقد خودداری کرده و حتما از کارت بانکی استفاده کنند.

این کارشناس بهداشت محیط خاطرنشان کرد: بارها به نانوایی ها تذکر داده ایم که باید یک نفر نان دست مردم بدهد و یک نفر دیگر بحث دریافت پول و کارت را انجام دهد و مردم در صورت تخلف دراین زمینه هم می توانند به سامانه 190 اطلاع دهند.

خدادادیان در ادامه خاطرنشان کرد: در خصوص اقلام خوراکی دارای بسته بندی مانند روغن و رب گوجه فرنگی و چیپس و پفک و ... هم افراد باید بسته بندی اینها را با آب و مایع ظرفشویی به دقت شسته و سپس اقدام به بازگشایی بسته بندی این خوراکی ها کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه منطقه کرمانشاه کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه کارشناس بهداشت محیط خرید مواد خوراکی گوشت و مرغ بسته بندی یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۲۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبد غذایی مناسب ایرانیان تا پایان هفته اعلام می‌شود

به گزارش «تابناک»، دکتر احمد اسماعیل‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تدوین سبدغذایی مطلوب ایرانی اظهار کرد: یک سبد غذایی مطلوب ایرانی برای سال ۱۴۰۳ تدوین شده است. در این زمینه با همکاری یک گروه علمی اقدامات زیادی انجام شده و نهایتا در سال ۱۴۰۲ با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای کشور و دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت این سبد تدوین شد و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز در این زمینه نقش داشته است. در هفته جاری این سبد با حضور وزیر بهداشت و معاون بهداشت رونمایی خواهد شد.

وی درباره هدف اصلی رونمایی از این سبد غذایی گفت: هدف از تدوین این سبد آن است که میزان مصرف مناسب مواد غذایی را به خانواده‌های ایرانی آموزش دهد و به تمام دستگاه‌های متولی اعلام می‌دارد که وضعیت در مورد کدام مواد غذایی در کشور مناسب است و در کدام مورد نیاز به صادرات و واردات دارد و نیاز افراد را در آن برنامه مشخص کرده است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: این برنامه برای این است که رژیم غذایی پایداری وجود داشته باشد و علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین می‌کند، به محیط زیست آسیب نرساند؛ این موضوع برای اولین‌بار در کشور اتفاق افتاده است که سبدغذایی با دیدگاه «پایداری» تدوین شده و نقطه نظرهای محیط زیستی نیز در آن ادغام شده است.

وی گفت: این سبد غذایی مطلوب معمولا با توجه به نیازهای غذایی گروه سنی افراد بالغ و یک خانوار چهارنفره و کالری ۲۵۰۰ تدوین شده است که بتواند هم بیماری‌ها را کاهش دهد و هم نیاز به مواد غذایی مورد نیاز را تامین کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان تصریح کرد: در این سبد غذایی، تمام اقلام مورد نیاز افراد به‌صورت تک به تک همچون برنج، نان، گوشت و اقلام اصلی غذایی در نظر گرفته شده است که باید به چه میزان استفاده کنند تا سلامت آن‌ها تامین شود.

دیگر خبرها

  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • ماجرای خرید گوسفند با کارت ملی چه بود؟
  • گوشت قرمز ۲۹۹ هزار تومانی وارد بازار شد؛ از کجا می‌توان گوشت ارزان خرید؟
  • سبد غذایی مناسب ایرانیان تا پایان هفته اعلام می‌شود
  • محکومیت قاچاقچیان سوخت و مواد خوراکی در خوزستان
  • کتاب نو بخریم یا کتاب دست دوم؟
  • شهروندان از خرید گوشت کنار معابر و جاده پرهیز کنند
  • ترفند از بین بردن کف روی آب گوشت در حال پخت | گوشت را با آب سرد بپزیم یا گرم ؟
  • خرید بیش از ۱۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • چه کسانی باید مولتی ویتامین بخورند؟