Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-20@03:49:53 GMT

سقوط بی‌سابقه قیمت نفت به ۲۳ دلار

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۲۴۶۹

سقوط بی‌سابقه قیمت نفت به ۲۳ دلار

در حالی که شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف سرعت بیشتری گرفته و همزمان جنگ قیمت در بازار نفت بین عربستان و روسیه همچنان ادامه دارد، قیمت نفت روز دوشنبه به شدت کاهش داشت و نفت برنت به پایین ترین رقم از نوامبر ۲۰۰۲ رسید.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، در حالی که شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف سرعت بیشتری گرفته و همزمان جنگ قیمت در بازار نفت بین عربستان و روسیه همچنان ادامه دارد، قیمت نفت روز دوشنبه به شدت کاهش داشت و نفت برنت به پایین ترین رقم از نوامبر 2002 رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با یک دلار و 68 سنت معادل 6.7 درصد افت به 23 دلار و 25 سنت رسید. قیمت نفت برنت اوایل امروز به پایین ترین رقم از نوامبر 2002 یعنی 23 دلار و 3 سنت رسیده بود. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت امریکا هم که اوایل امروز با یک دلار و 17 سنت معادل 5.4 درصد کاهش به 20 دلار و 34 سنت رسید.

بیشتر بخوانید: عربستان مذاکره با روسیه بر سر کاهش تولید نفت را رد کرد خیز ترکیه برای نفت دیرالزور به جای شکست ادلب

افت شدید تقاضا به دلیل شیوع جهانی ویروس کووید19 و جنگ قیمت بین عربستان و روسیه که موجب سرازیر شدن میلیون ها بشکه نفت بیشتر به بازار شده عوامل اصلی سقوط قیمت جهانی نفت هستند.

به رغم افزایش فشارهای واشنگتن برای متوقف کردن جنگ قیمت در بحبوحه شیوع کرونا، عربستان روز جمعه اعلام کرد که در حال مذاکره با روسیه برای برقراری توازن در بازار نیست. یک مقام ارشد روس پیشتر گفته بود تعداد بیشتری از تولید کنندگان نفت ممکن است با اوپک و روسیه برای تقویت قیمت ها همکاری کنند.

لاچلان شاو، تحلیلگر بانک ملی استرالیا گفت: «اوپک، عربستان و روسیه ممکن است اختلافات خود را حل کنند، اما کار زیادی از اوپک ساخته نیست... زیرا شوک کاهش تقاضا به دلیل ویروس کرونا بسیار عظیم بوده است.»

وی افزود: «واقعیت این است که اگر اوضاع تغییر نکند ظرفیت مخازن ذخیره نفت جهان در طی چند ماه آینده پر خواهد شد و این تاثیر بسیار مخربی بر قیمت نفت خواهد گذاشت.»

در حالی که پیش بینی ها حکایت از کاهش 15 تا 20 میلیون بشکه ای (20 درصدی) تقاضا برای نفت نسبت به سال گذشته دارد، تحلیلگران معتقدند برای برقراری توازن در بازار باید تولید نفت نه تنها از سوی اوپک بلکه از سوی سایر تولید کنندگان نیز به شکل گسترده ای کاهش یابد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید قیمت نفت روسیه واشنگتن بازار نفت اوپک نفت برنت عربستان و روسیه جنگ قیمت نفت برنت قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۲۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمز گشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار

علی مروی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص روند قیمتی دلار گفت: زمانی که در مورد قیمت ارز صحبت می‌کنیم متغییر‌های اقتصادی و غیر اقتصادی به صورت توامان درگیر خواهند بود.

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: آنچه که برای شرایط فعلی یعنی فروردین ماه ۱۴۰۳ مطرح است، وضعیت مطلوب شاخصه‌های اقتصادی و وضعیت نامطلبوب شاخصه‌های غیراقتصادی است. از همین رو قابل ذکر است که جهش قیمتی که اتفاق افتاد به دلیل نابسامانی شاخصه‌های غیر اقتصادی بود.

مروی تصریح کرد: مشخصا موضوع جنگ غزه و احتمال تقابل ایران و رژیم صهیونیستی، همانطور که اقتصاد این رژیم را با شوک وحشتناکی روبرو کرد؛ کمی هم بر نرخ ارز در کشور ما تاثیرگذار شد.

وی ادامه داد: به لحاظ برابری متغییر‌های اقتصادی از جمله عرضه و تقاضا در حال حاضر در شرایط بسیار مطلوبی هستیم. شایان ذکر است که هم اکنون با عرضه مازاد ارز نیز روبرو هستیم.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: از این نظر شرایط بازار قابل اتکا است. قابل ذکر است که صحبت‌های رییس کل بانک مرکزی در مورد کنترل بازار ارز رسمی کاملا صحیح و متناسب با واقعیت‌ها است.

مروی در ادامه گفت: نکته حائز اهمیت این است که در بازار ارز با دو نوع تقاضا روبرو هستیم. نوع اول تقاضا‌های قانونی برای واردات و صادرات و سفرهاست و نوع دوم تقاضا‌هایی است که با نیت‌های سفته بازانه انجام می‌شود.

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مردم برای پوشش ریسک تورم نیاز به کالایی دارند که بتوانند از دست رفتن سرمایه به دلیل تورم را پوشش دهد و به همین جهت به ذخیره ارز رو می‌آورند. این بخش از تقاضا غیر قابل پیش بینی است و برآورد دقیقی از آن وجود ندارد.

بخشی از تقاضای ارز ناشناخته است

مروی تاکید کرد: برای تقاضا‌های سفته بازانه و یا سرمایه گذاری در بازار هرگز قانونی هم تصویب نشده است. ما قانون داریم که معاملات کاغذی دلار را محدود می‌کند، اما هیچ قانونی وجود ندارد که اگر شخصی دلار در خانه اش ذخیره کند مرتکب جرمی شده است یا خیر. به همین جهت این بخش از تقاضای ارز برای ما ناشناخته است.

وی تصریح کرد: اکثر اتفاقات هیجانی که بازار ارز را ملتهب می‌کند نیز به دلیل همین نوع تقاضای غیر رسمی است. در جمع بندی مطالب ذکر شده می‌توان گفت که اکنون برای پاسخگویی به تقاضا‌های واقعی مناسب است و مشکلی نداریم. به علت نبود برآورد از تقاضای غیر رسمی نیز نمی‌توان در مورد این باز پیش بینی کرد. دلار ارزان می‌شود؟


نرخ ارز چه زمانی روند کاهشی خواهد داشت

مروی در خصوص روند قیمتی دلار تا پایان سال جاری گفت: بالاخره تنش‌های منطقه‌ای باید به آرامش ختم شوند. در این صورت می‌توان انتظار داشت که نرخ ارز کاهش یابد. همچنین با نگاهی بلند مدت تر، انتخابات آمریکا را در پیش داریم که بر اقتصاد کل جهان موثر است.

هیئت علمی اندیشکده کسب و کار ادامه داد: در داخل ایران نیز تغییراتی در جریان است و ممکن است در میزان یارانه حامل انرژی شاهد تغییراتی باشیم. شایان ذکر است کف قیمت دلار رقمی معادل پایان سال ۱۴۰۲ است و پیش بینی می‌ماند که دلار به اتت‌های کانال ۵۰ هزار تومان باز گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت بیت کوین تا این کانال سقوط کرد
  • سقوط قیمت بیت کوین تا زیر ۶۰ هزار دلار
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد
  • رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • رمز گشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد؟
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • قیمت طلا به ۲۳۸۳ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۱۴ سنت رسید
  • قیمت دلار با همان شدتی که رشد کرد، بزودی سقوط می‌کند