Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@03:36:58 GMT

ملخ‌ها بلای جان زمین‌های کشاورزی فارس

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۳۲۹۱

ملخ‌ها بلای جان زمین‌های کشاورزی فارس

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در حالی که این روز‌ها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در خانه مانده ایم و در کنار اعضای خانواده خود سر می‌بریم؛ کسانی هستند که با تحمل شرایط سخت به صورت شبانه روزی در ۱۰ شهرستان فارس، با ملخ‌های صحرایی که در دسته‌های چند میلیونی به مزارع کشاورزی استان حمله ور شده اند؛ مقابله می‌کنند تا امنیت غذایی ما به خطر نیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارس پس از هرمزگان و خوزستان بیشترین سطح مبارزه با ملخ‌های صحرایی را به خود اختصاص داده است.

ملخ صحرایی مهاجم به ایران با نام علمی (شیستو سرکا گریگاریا/Schistocera gerigaria) که مضرترین انواع ملخ‌هاست در کشور‌های دیگر ملخ بیابانی نامیده می‌شود و چون معمولاً از روی خلیج فارس پرواز می‌کند و خود را به ایران می‌رساند به آن ملخ دریایی نیز می‌گویند. ملخ‌های زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخ‌های پرنده هستند که بزرگی آن‌ها با بال باز به ۱۵ سانتی‌متر می‌رسد.

تحقیقات سازمان جهاد کشاورز ی استان فارس نشان می دهد ملخ صحرایی خطرناکترین آفت محصولات کشاورزی در بین ۱۰۰ آفت اقتصادی در دنیا به شمار می رود. بر اساس این تحقیقات هجوم این آفت به کشورهای هدف پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی فراوانی به همراه داشته است. از جنبه اقتصادی هجوم این آفت علاوه بر خسارتِ آن به بخش کشاورزی و تهدید امنیت غذایی، بروز فقر ، قحط سالی و افزایش هزینه های خرید مواد غذایی برای مصرف کنندگان را به همراه داشته است. علاوه بر این هزینه های هنگفتی بر کشورهای هدف به منظور مبارزه با آفت و تامین کمک های غذایی به مردم و کشورهای هدف تحمیل کرده است.

به عنوان نمونه هجوم این آفت در سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ به ۱۵ کشور قاره آسیا و آفریقا هزینه هایی معادل ۵۷۰ میلیون دلار را به همراه داشته که حدود ۴۰۰ میلیون دلار آن صرف مبارزه با آفت و ۱۷۰ میلیون دلار نیز صرف تامین کمک هزینه غذا شده است.

به گفته حسین پژمان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس، ملخ صحرایی اغلب از کانون های اصلی آلودگی در شبه جزیره عربستان، کشورهای شاخ آفریقا شامل مراکش، مصر و اتیوپی و شبه جزیره هند و پاکستان به نواحی جنوب ایران حمله ور شده است و در برخی از سال ها حتی دامنه فعالیت و انتشار آن تا جنگل های شمال کشور نیز کشیده شده است.

این حشراتِ بی رحم هر چه سرسبزی در سر راه خود ببیند اعم از علوفه، غلات، صیفی‌جات، انواع درختان و رستنی‌های جنگلی را از بین می‌برند و حتی علف‌های هرز از دست این آفت در امان نیستند. حمله ملخ صحرایی، علاوه بر خسارت مستقیم، بر دامداری نیزً تأثیر زیادی می‌گذارد چرا که میزان گوشت و شیر دام‌ها بر اثر حمله آن‌ها به مراتع کم می‌شود.

به گفته کارشناسان اداره حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس، طول زندگی هر ملخ حدود ۲ و نیم ماه است و در این مدت سه بار تخم گذاری می‌کند که هر بار حدود ۸۰ تخم در هر کیسه تخم قرار می دهد و در مجموع از یک جفت حشره نر و ماده ملخ حدود ۳۰۰ حشره جدید بوجود می آید.

این آفت قادر است در طول دوره زندگی خود حدود ۴ هزار کیلومتر و در هر روز ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر پرواز کند و به صورت اتفاقی و ناگهانی در یک منطقه مستقر شود.

این حشره در فاز مهاجری با جمعیت چند صد میلیونی به پرواز در می آیند. نوزادان این حشره نیز اگر چه در مراحل اولیه زندگی قدرت پرواز ندارند؛ در طول روز قادرند ۳ کیلومتر پیاده روی کنند و در مسیر حرکت خود هر گونه سبزه و گیاه را نابود سازند. در واقع در شرایط طغیانی واژه سرزمین سوخته مصداق عینی از توان خسارت زایی این حشره ویرانگر است.

ملخ صحرایی که در دمای ۲۵ تا ۳۵ درجه بهترین وضعیت را دارد و تکثیر آن‌ به سرعت اتفاق می‌افتد از قدرت تغذیه بالایی برخوردار است. هر حشره در طول روز معادل وزن خود تغذیه می کند و در طول دوره زندگی نیز حدود نیم کیلو غذا می خورد.

حالا فکرش را بکنید یک دسته چند میلیونی ملخ که هر کدام نیم کیلو تغذیه می‌کنند؛ چه بلایی که بر سر منابع طبیعی، مراتع و کشاورزی می آورند.

فارس با تولید ۱۰ میلیون تن محصول باغی و زراعی نقش به سزایی در تامین امنیت غذایی کشور دارد. مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس می‌گوید احتمال خسارت به محصولات کشاورزی با آفت ملخ صحرایی که از سمت بوشهر و هرمزگان میهمان ناخوانده استان شده اند؛ وجود دارد و پیش بینی می شود امسال تعداد شهر‌های آلوده استان از ۱۰ شهرستان به ۱۷ شهرستان افزایش یابد.

به گفته حمید دبیری بدون کمک کشاورزان مبارزه با ملخ‌ها میسر نیست و کشاورزان نیز باید خود وارد میدان شوند.

او از در اختیار قرار دادن سم رایگان به کشاورزان خبر می‌دهد و می‌گوید کشاورزان باید با استفاده از سم‌پاش‌های خود و پایش روزانه مزارع و باغ‌ها سرمایه خود را از هجوم ملخ حفظ کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز به تجربه موفق مبارزه با آفت ملخ در استان در سال ۹۸ اشاره می‌کند که با وجود سطح وسیع زمین‌های کشاورزی تنها در مجموع ۶ هکتار از بخش کشاورزی آن هم بین ۱۰ تا ۲۰ درصد خسارت دیدند که از این نظر ، فارس به دلیل مبارزه به موقع با راه اندازی صد گروه سم پاش در بین ۸ استان آلوده به آفت ملخ ، توانست بهترین عملکرد را داشته باشد.

قاسمی ادامه می دهد با برنامه ریزی بسیار خوبی که کرده ایم امسال نیز شهرستان‌ها در حالت آماده باش هستند و به محض مشاهده دسته‌های ملخ عملیات مبارزه صورت می‌گیرد. به گفته او ملخ‌ها تا کنون به ۱۰ شهرستان جنوبی استان حمله کرده اند که از ابتدای سال زراعی جاری تا کنون ۲۰۳ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزیفارس از لحاظ آفت ملخ پایش شده اند و در ۴ هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع نیز مبارزه با آفت ملخ صورت گرفته که بیشترین سطح عملیات در شهرستان‌های مهر و لامرد بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از آمادگی دستگاه‌های سم پاش، تجهیز تراکتورها، تامین سم مورد نیاز، تجهیز فرودگاه‌های سم پاش در مناطقی که امکان سم پاشی هوایی وجود دارد ؛ خبر می دهد و ابراز امیدواری می‌کند آفت ملخ صحرایی امسال با کمترین خسارت در حوزه‌های زراعت و باغداری همراه باشد.

قاسمی از کشاورزان استان نیز می‌خواهد در روند پایش و مبارزه با آفت ملخ همکاری و مشارکت داشته باشند و در صورت مشاهده ملخ در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز خدمات مراجعه یا با تلفن ۱۵۰۴ اطلاع رسانی کنند..

در حالی که پارسال برای مقابله با آفت ملخ صحرایی بیش از ۷۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی کشور سمپاشی شد؛ وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرده امسال با توجه به ورود بیشتر دسته‌های ملخ به کشور، در بیش از یک میلیون هکتار از زمین‌های کشور عملیات مبارزه صورت گیرد که سهم استان فارس ۶۰ هزار هکتار اعلام شده است.

از آن جا که پیش بینی شده تعداد شهر‌های آلوده فارس به آفت ملخ صحرایی افزایش یابد با هدف کاهش خسارت به بخش کشاورزی و افزایش ضریب امنیت غذایی مسولان عالی رتبه وزارت جهاد کشاورزی اوایل فروردین امسال به فارس سفر کردند تا در نشستی تخصصی وضعیت آفات و بیماری‌های گیاهی به ویژه ملخ صحرایی را در استان بررسی کنند.

در این نشست رئیس گروه برنامه ریزی و مبارزه با ملخ صحرایی سازمان حفظ نباتات اعلام کرد بر اساس پیش بینی هواشناسی کشور و سازمان خوار و بار جهانی (فائو)، جمعیت ملخ صحرایی در کشور در سال زراعی جاری حداقل تا بیست برابر پارسال افزایش می‌یابد.

به گفته علی بابعلی در حالی که پارسال در مجموع حدود ۱۷۵ دسته پروازی ملخ صحرایی در ایران به ثبت رسید تنها از ابتدای اسفند تاکنون یک صد ریزش در استان‌های جنوبی صورت گرفته و در حال حاضر جنوب استان فارس، بوشهر، خوزستان و شرق هرمزگان درگیر ملخ صحرایی هستند. رئیس گروه برنامه ریزی و مبارزه با ملخ صحرایی سازمان حفظ نباتات تاکید کرده اگرچه به دلیل پایین بودن دما و هوای ابری در روز‌های اول فروردین کمتر با این آفت مواجه بودیم، اما منتظر ظهور پوره‌ها و ریزش‌های جدید از کشور‌های عربستان، عمان و کویت هستیم.

محمدرضا میر، سخنگوی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست بر تداوم مبارزه با آفت ملخ تا اواخر تیرماه و اوایل مردادماه خبر داده و گفته تاکنون ۲۰ میلیارد تومان برای مبارزه با ملخ‌ها در نظر گرفته شده و چنانچه مبالغ بالاتری نیاز باشد از محل اعتبارات استان و سازمان تخصیص می‌یابد. حمید دبیری مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس می‌گوید از این میزان اعتبار حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان سهم استان فارس برای مبارزه با ملخ صحرایی است.

همچنین در نشست بررسی وضعیت آفات و بیماری‌های گیاهی به ویژه ملخ صحرایی در استان فارس اعلام شد در خصوص مبارزه با ملخ صحرایی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی قوی وارد شده و تمهیدات لازم برای عملیات مبارزه در استان‌های درگیر به خوبی اندیشیده شده و از این نظر مشکلی وجود ندارد همچنین اعلام شد بر اساس قراردادی که با فائو به امضا رسیده، ۳۰۰ هزار دلار امکانات سم پاشی در اختیار کشور قرار می‌گیرد که تا ۵۰۰ هزار دلار قابل افزایش است.

ساعتی از شب گذشته با آقای دبیری مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس تلفنی درباره مبارزه با آفت ملخ صحرایی در استان صحبت می‌کنم می‌گوید هم اکنون در یکی از مزارع به سرمی برد و در حال کمک به همکاران خود و مردم محلی در عملیات سمپاشی برای از بین بردن آفت ملخ صحرایی است.

با تعجب می‌پرسم این وقت شب؟ -می گوید حفظ امنیت غذایی به عنوان یکی از پایه‌های اساسی توسعه پایدار روز و شب نمی‌شناسد. ملخ‌ها شب در میان بوته‌ها و شاخ و برگ‌ها مستقر می‌شوند و اکنون بهترین فرصت برای عملیات مبارزه است تا آن‌ها را نابود کنیم. بعد ادامه می‌دهد نباید زمان را ازدست داد، زیرا با از دست دادنِ زمان، ملخ‌ها فرصت پیدا می‌کنند سلامت و امنیت غذاییمان را تهدید کنند.

درست می‌گوید این حشرات مضر با کسی شوخی ندارند هر دسته آن‌ها می‌تواند روزانه ۱۰۰ تن محصول کشاورزی را از بین ببرد و این یعنی نباید به آن‌ها که بلای جان کشاورزیمان شده اند رحم کرد؛ حتی شب، موقعِ استراحتشان!

منبع: صدا و سیما
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی ویروس کرونا ملخ صحرائی حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس مبارزه با ملخ صحرایی وزارت جهاد کشاورزی مبارزه با آفت ملخ زمین های کشاورزی آفت ملخ صحرایی عملیات مبارزه ملخ صحرایی امنیت غذایی استان فارس ملخ ها پیش بینی شده اند سم پاش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی صوتی؛ بلای جان شهرها

آلودگی صوتی نه‌تنها بر تصویر کلی شهر، بلکه بر سلامت ساکنان آن نیز تأثیر منفی می‌گذارد و شهرها از مناسب‌سازی ساختمان‌ها گرفته تا حسگرهای هشدار به دنبال راهکارهایی برای محدودکردن منابع آلودگی صوتی و مقابله با آثار مخرب آن هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منظور از آلودگی صوتی، هر صدای بیش‌ازحد و آزاردهنده‌ای است که می‌تواند بر سلامت و رفاه انسان و سایر موجودات تأثیر بگذارد. چندین دهه است که شهرها با جمعیت فعال، ترافیک جاده‌ای، صنعت و ساخت‌وساز به کانون این مشکل تبدیل شده‌اند. در حالی که سروصدای شهری ممکن است اجتناب‌ناپذیر به نظر برسد، حتی متراکم‌ترین و فعال‌ترین مکان‌ها نیز می‌توانند اقداماتی را برای محدودکردن منابع آلودگی صوتی انجام دهند.

تأثیرات آلودگی صوتی

با وجود اینکه این نوع آلودگی تأثیراتی مشابه آلودگی هوا نداشته است اما سازمان بهداشت جهانی (WHO) آن را به‌عنوان دومین عامل اصلی زیست‌محیطی مشکلات سلامتی (درست بعد از آلودگی هوای ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای) در اروپای غربی معرفی کرده است،

هرچند اثر تکرار و تداوم سروصدا بر سلامتی کاملاً شناخته‌شده نیست، با این حال دانشمندان معتقدند که می‌تواند اثرات منفی مختلفی بر سلامتی جسم و روان داشته باشد. شایع‌ترین مشکل سلامتی کاهش شنوایی ناشی از سروصدا (NIHL) است، قرار گرفتن در معرض صدای بلند همچنین می‌تواند باعث فشار خون بالا، بیماری قلبی، اختلال خواب، مشکلات تمرکز، تضعیف سلامت روان و استرس شود. کودکان و زنان باردار بیش از سایر گروه‌ها تحت تأثیر این اثرات مخرب هستند زیرا پیامدهای بلندمدت این اثرات بر رشد کودکان هنوز مشخص نشده است.

راهکارهایی برای مبارزه با آلودگی صوتی در شهرها

موضوع آلودگی صوتی در شهرها موضوع پیچیده‌ای است زیرا سروصدا به یک منبع محدود نمی‌شود، بلکه از طیف وسیعی از منابع ناشی می‌شود. از آنجایی که منابع آلودگی صوتی و محیط‌های صوتی متغیر با زمان هستند، باید از کنترل‌کننده‌های تطبیقی برای پاسخ به فرکانس، دامنه و فاز متغیر با زمان منابع آلودگی صوتی استفاده کرد.

یک طبقه‌بندی برای کمک به درک ماهیت چندبعدی منابع آلودگی صوتی در شهرها وجود دارد که در ادامه چند مورد از آن‌ها معرفی می‌شود.

کاربری ناسازگار

منظور از کاربری ناسازگار، مشاغل راه‌اندازی شده در یک مکان یا ساختمان است که منبع تولید سروصدا هستند، مشاغلی از جمله بازارها، رستوران‌ها و مکان‌های تفریحی می‌توانند به دلیل وسایل نقلیه تحویل و تجهیزات تهویه استفاده از ماشین‌ها و ابزارهای برقی و پخش موسیقی، در محیط اطراف خود آلودگی صوتی ایجاد کنند.

شهرها می‌توانند از برنامه‌های منطقه‌بندی و سایر سیاست‌های کاربری زمین، برای محدودکردن کاربری‌های پر سروصدا استفاده کنند. برای مثال، ایالت واشنگتن در آمریکا مقرراتی را برای اعمال محدودیت از نظر سروصدا در مناطق خاص تعیین کرده است. موضوع دیگر، آلودگی صوتی ناشی از فعالیت‌های سرگرمی است که نیاز به کنترل شهری، ایزوله کردن اماکن تجاری و ساختمان‌های تفریحی و ایجاد محدودیت برای رویدادهای بزرگ در فضای باز دارد.

ساخت‌وساز و صنعت

فعالیت‌های ساخت‌وساز به دلیل استفاده از ابزار و تجهیزات سنگین مانند بولدوزر و اره و مته و کامیون‌های حمل مصالح، به‌ویژه در ساعات ابتدایی صبح و شب منبع عظیم سروصدا و آلودگی صوتی هستند. دیگر فعالیت‌های صنعتی نیز منبع دیگری از سروصدا هستند.

راه‌حل‌های پیشنهادی برای کنترل این منابع آلودگی، اعمال محدودیت زمانی، تغییر مسیرها و محدودکردن استفاده از ماشین‌آلات در زمان‌بندی مشخص است. علاوه بر این، وقتی ساخت‌وساز در نزدیکی محل‌هایی با کاربری حساس مانند بیمارستان‌ها انجام می‌شود، شهرها می‌توانند تجهیزات بی‌صدا یا با کمترین صدا را در اختیار سازندگان قرار دهند.

ترافیک

ترافیک مهمترین عامل ایجاد سروصدای پس‌زمینه در بیشتر مناطق شهری است. وسایل حمل‌ونقل منبع غیرقابل اندازه‌گیری آلودگی صوتی هستند و در این میان صدای کامیون‌ها، اتوبوس‌ها و ترامواها بسیار بیشتر از سایر وسایل نقلیه است.

راه‌حل‌های کنترل این گروه از منابع آلودگی بسیار متنوع است، از اعمال محدودیت سرعت در شهرها، استفاده از سطوح جاده‌ای که سروصدا را کاهش می‌دهند، کاشت درختان و گیاهان پیرامون منابع سروصدا تا رادارهایی برای تشخیص تخلفات آلودگی صوتی است. به‌علاوه، شهرداری‌ها می‌توانند از وسایل نقلیه عمومی و ترانزیت بی‌صدا مانند اتوبوس‌های برقی و هیبریدی استفاده کنند و بر زمان تردد وسایل نقلیه خدمات پسماند نظارت داشته باشند. مقررات محلی نیز می‌تواند استفاده از بوق و آلارم‌های خودرو را محدود کند.

حفاظت از فضای داخلی ساختمان‌ها

یکی از راه‌های مقابله با آلودگی صوتی این است که به جای تمرکز بر منبع آلودگی، از فضای داخلی ساختمان‌ها محافظت شود که نقاط کانونی هستند و بیشتر تحت تأثیر آلودگی صوتی قرار دارند. سروصدا در فضاهای داخلی می‌تواند از منابع داخل ساختمان مانند سیستم‌های تهویه، تجهیزات مکانیزه و برقی و سروصدای ساکنان ناشی شود یا تحت تأثیر منابع خارجی مانند ترافیک و مشاغل مجاور باشد.

برنامه‌های مقاوم‌سازی صوتی پنجره‌ها در ساختمان‌های مسکونی و تعیین استانداردهای ساختمانی (مثلاً ۵۵ دسی‌بل در روز و ۴۰ دسی‌بل در شب) و نظارت بر اجرای آنها می‌تواند راهی برای مقابله با آلودگی صوتی و آرام‌سازی فضای داخلی ساختمان‌ها باشد. مسئولان شهری می‌توانند برای تجهیزات مربوط به مقاوم‌سازی صوتی مانند پنجره‌های دوجداره و تهویه مکانیکی به ساختمان‌های مسکونی نزدیک منابع آلودگی یارانه تخصیص دهند.

بعضی از شهرهای جهان برای مقابله با این مشکل، اقدامات مؤثری را انجام داده‌اند که در ادامه به سه مورد اشاره می‌شود.

آنتورپ

شهر آنتورپ بلژیک آب‌نماهای جدیدی را در نزدیکی بزرگراه‌های پرتردد نصب کرده است تا به کاهش سروصدای ناشی از ترافیک آن کمک کند. این فواره‌ها که مجهز به پخش‌کننده صوت هستند، صدای آرام‌بخشی محیط طبیعی را تولید می‌کنند که به محافظت از ساکنان در برابر سروصدای بزرگراه کمک می‌کند.

آمستردام

مقامات آمستردام تصمیم گرفته‌اند با الگوبرداری از سیستم خیابانی نمایش سرعت که رانندگان را هنگام عبور از سرعت خود مطلع می‌کند و اکنون در بسیاری از نقاط جهان رایج است، برای مقابله با آلودگی صوتی از سیستم‌های دیجیتالی مجهز به حسگرهای نویز استفاده کنند.

این سامانه دیجیتال نخستین سیستم از نوع خود در هلند به‌شمار می‌رود و در روتردام نیز در حال فعالیت است‌. نمایشگرهای سیستم‌ها با نوشتن اخطار «صدای خیلی بلند» هنگام عبور موتورسواران و رانندگان خودروها که با سر و صدای زیاد سکوت خیابان‌های شهر را در هم می‌شکنند، به آن‌ها هشدار می‌دهد.

بارسلونا

شهرداری بارسلونا، چندین ناحیه شهری را به عنوان مناطق تحت فشار صوتی تعریف کرده است و بودجه‌ای بالغ بر یک میلیون یورو را به این منظور اختصاص داد که برای عایق کردن و کاهش صدا در ساختمان‌ها صرف می‌شود. هدف این کمک‌هزینه جایگزینی یا مناسب‌سازی پنجره‌ها در نمای اصلی ساختمان‌ها و همچنین تعویض درها برای کاهش اثرات آلودگی صوتی در منازل است.

کد خبر 746783

دیگر خبرها

  • مبارزه با آفت غلات در سمنان از ۶ هزار هکتار فراتر رفت
  • کشف بیش از ۵۰ کیلوگرم حشیش در شیراز
  • کشف ۵۶ کیلو حشیش از یک‌ منزل
  • استفاده از پهپاد برای سمپاشی در قم ۵۰ درصد افزایش یافت
  • آلودگی صوتی؛ بلای جان شهرها
  • از کشف موتورسیکلت سنگین قاچاق تا پلمب ۲۰ واحد صنفی متخلف در فارس
  • مبارزه با آفت سِن گندم در مزارع جهرم
  • سمپاشی باغ‌های رودبار علیه ملخ مراکشی
  • آغاز مبارزه با ملخ مراکشی در گیلان
  • آغاز عملیات مبارزه با افت سن غلات در نهاوند