Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-18@03:57:32 GMT

آمریکا چگونه با پزشکان جاسوسی می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۴۲۲۰

 

به گزارش فارس، اسم جاسوس که می‌آید، همه اغلب آدم‌های کت‌وشلوار پوشیده‌ای را تصور می‌کنند که در یک فضای مخفیانه اطلاعات حساس و مهم را جمع‌آوری می‌کند؛ اما سرویس‌های اطلاعاتی دنیا، برای جاسوسی در موضوعات متعددی برنامه‌ریزی کرده‌اند؛ موضوعاتی که شاید خیلی‌ها حتی تصورش را هم نکنند. از جمله حوزه پزشکی که اسناد رسمی آژانس امنیت ملی آمریکا نشان می‌دهد حدود 20 سال است یک ساختار منسجم را برای جمع‌آوری اطلاعات حساس این حوزه در کشورهای مختلف ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری «اینترسپت» در سال 2016 با استناد به این مقالات منتشر شده و سایر اسناد افشا شده، در خصوص این پروژه توضیحات مفصلی را نوشته است که متن این توضیحات در ادامه می‌آید.

اهدافی که جاسوسی پزشکی دنبال می‌کند

یک سند فوق محرمانه نشان می‌دهد آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در راستای تلاش برای استفاده از اطلاعات پزشکی، از سال 2003، یک همکاری مشترک را با آژانس اطلاعات دفاعی  این کشور (DIA)، شروع کرده است؛ هدف از این همکاری این بوده است که اطلاعات خاص پزشکی را از طریق شنود ارتباطات گروه‌های پزشکی مستقل، استخراج کند و مورد بهره‌برداری قرار دهد.

بر اساس این سند و سایر اسنادی که توسط «ادوارد اسنودن» افشا شد، جاسوسی پزشکی می‌تواند شامل مواردی ازین دست باشد: اطلاعات درباره شیوع بیماری‌های واگیر؛ توانایی یک کشور خارجی در پاسخ دادن به حملات شیمیایی، بیولوژیکی و هسته‌ای؛ توانمندی‌های شرکت‌های دارویی دیگر کشورها؛ پیشرفت‌ها در تکنولوژی پزشکی؛ تحقیقات دارویی و توانمندی‌های دولت‌های مختلف در پدافند پزشکی.

 

یک روش غیراخلاقی برای دستگیری افراد

در این گزارش ادعا شده است جاسوسی پزشکی با این اهداف انجام می‌شود: محافظت از نیروهای آمریکا، ارزیابی میزان آمادگی قوای نظامی سایر کشورها، ایجاد فرصت‌ برای دیپلمات‌های آمریکایی برای افشای برنامه‌های مربوط به سلاح‌های شیمایی و نیز تشخیص سلاح‌های بیوشیمیایی خاص و مطالعه اینکه چگونه بیماری‌های واگیرگسترش پیدا می‌کند.

وجود و ابعاد این ساختار جاسوسی در ایالات متحده قبلا افشا شده است؛ و یکی از غیراخلاقی‌ترین مواردی که از آن استفاده شده، مربوط به زمانی است که اطلاعات استخراج شده از دستگاه‌های پزشکی همراه بیمار مثل دستگاه تنظیم تپش قلب، برای به دام انداختن برخی افراد به کار گرفته شده‌اند.

 

یک همکاری استراتژیک بین نهادهای امنیتی

در این ساختار، بخش‌های کلیدی از نهادهای امنیتی ایالات متحده کنار هم قرار گرفتند؛ همین موضوع نشان می‌دهد مساله چقدر برای آمریکا حیاتی و مهم بود. جزئیات مربوط به روند شکل‌گیری بخش جاسوسی پزشکی این کشور، در یکی از مقالات فوق‌محرمانه‌ای منتشر شد که برای اولین بار در  نوامبر 2003 در خبرنامه داخلی آژانس اطلاعات امنیت ملی آمریکا به چاپ رسید. بر اساس این مقاله، دو بخش آژانس امنیت ملی آمریکا و آژانس دفاعی یه همکاری جدی را آغار کردند که خروجی آن ایجاد «مرکز جاسوسی پزشکی نیروهای نظامی» بود.

پروژه شکل‌گیری این مرکز از زمانی شروع شد که  آژانس امنیت ملی آمریکا یک متخصص بیماری‌های واگیر را به آژانس دفاعی این کشور آورد تا در فعالیت‌های بخش «سازمان‌های بین‌المللی» آن کمک کند؛ بخشی که وظیفه‌اش، جاسوسی از سازمان‌های مردم‌نهاد  (NGOها) با این هدف بود که بتواند از گزارش‌های این سازمان‌ها اطلاعات مورد نیاز را جمع‌آوری کند تا در مواقع شیوع بیماری‌های واگیر آن را مورد بهره‌برداری قرار دهد.

در سمت دیگر این همکاری، کارمند امنیت ملی، به‌عنوان یکی از نیروهای آژانس دفاعی مشغول به‌کار شد و دسترسی کامل به اطلاعات شنود شده را در اختیار او قرار دادند دادند؛ اطلاعاتی که به‌عنوان داده‌هام خام درنظر گرفته می‌شود و این موضوعات را در بر می‌گرفت: «شیوع سارس در چین، وبا در لیبریا، اسهال خونی، فلج اطفال و وبا در عراق». در مقاله چاپ شده در خبرنامه آژانس امنیت ملی آمریکا آمده: «زمان حضور این نیرو همزمان با شیوع جهانی سارس بود و زمانی بهتر از این نمی‌توانست باشد». سارس یک ویروس عفونی بود که بیشتر از 8 هزار نفر را در سرتاسر دنیا مبتلا کرد.

پایه‌گذاری برای آینده

بخشی از این اسناد به کنفرانسی پرداخته که با موضوع ویروس «سارس» توسط آژانس امنیت ملی برگزار شده  و در آن این موارد مورد بحث و تحقیق و بررسی جدی قرار گرفته است: تاثیر شیوع بیماری بر روی بخش‌های امنیتی یک دولت، پوشش رسانه‌ای بیماری، تاثیرات اقتصادی و سیاسی شیوع بیماری و تاثیر سارس بر روی میزان آمادگی ارتش آزادی‌بخش چین.

اما سارس تنها هدف این پروژه مشترک نبود .نویسندگان این مقاله تأکید کردند «اقداماتی برای گسترش سایر موضوعات مرتبط با جمع‌آوری اطلاعات بهداشتی و پزشکی انجام شده است که تلاش‌های آتی برای بهره‌برداری از جاسوسی پزشکی در بخش سازمان‌های بین‌المللی را تسهیل می‌کند». اگرچه هنوز کاملا واضح عنوان نشده که این اطلاعات به چه شکل دیگری ممکن است مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

جاسوسی که امروز پیشرفته‌تر شده است

در این پروژه جدی، بخش دیگری از نهادهای پزشکی آمریکا نیز دخیل شد که در آن نهاد متخصصان نظامی و غیرنظامی، پزشکان و پژوهشگران، بر روی اطلاعاتی در خصوص بیماری‌ها و سایر موضوعاتی که حول سلامتی، پزشکی، داروسازی و سلاح‌ها بیولوژیک وجود دارد، مطالعه می‎کنند.

این پروژه اکنون که 13 سال از آغاز آن گذشته، اثرات برجسته خود را نشان می‌دهد؛ به این خاطر که ابزارهای پزشکی و دستگاه‌های اسکن بدن، هر روز بیشتر به اینترنت وصل می‌شوند و امکانات جدیدی برای جمع‌آوری هوشمند و متمرکز اطلاعات پزشکی در خصوص شیوع بیماری‌های واگیر و سلاح‌های بیولوژیک فراهم می‌کنند؛ قائم مقام  آژانس امنیت ملی آمریکا، ریچارد لدجت در این خصوص می‌گوید آژانس جاسوسی در حال تلاش برای بهره‌برداری اطلاعاتی از ابزارهای بیوپزشکی مانند دستگاه تنظیم ضربان قلب هستند تا با استفاده از آن بر روی اهداف امنیتی مورد نظرشان نظارت کنند.

سیر تحول سیستم جاسوسی آمریکا

در طول جنگ جهانی دوم، جراح عمومی ارتش آمریکا  یک فعالیت جدی را شروع کرد؛ اینکه اطلاعات عمومی بهداشتی مربوط به  کشورهای مختلف را برای نبرد در اختیار فرماندهان میدانی قرار دهد. در طی مراحل جدی‌تر جنگ، متفقین شروع کردند به مصادره تکنولوژیها و داروهای کشورهای دیگر برای اینکه اولا موجود انبار خود را تقویت کنند و ثانیا از آلمان جاسوسی کنند تا بتوانند اگر طرحی برای سلاح بیولوژیک دارد آن را مصادره کنند. بعد از جنگ، در یک بازه زمانی، برنامه‌های جاسوسی پزشکی متوقف شدند؛ اما دوباره تحت نظارت سیا در حدود سالهای ۱۹۴۷ اجرایی شدند و نقش مهمی در  جاسوسی از بلوک کمونیست و همچنین جنگ کره ایفا کردند. بعد از چند بار تغییر نام، در سال 1992 این کار به سازمان اطلاعات دفاعی منتقل شد که وظایف آن عبارتند از: ارزیابی و پیشبینی اطلاعات پزشکی نظامی و غیر نظامی کشورهای خارجی، بیماری‌های عفونی، خطرات بهداشت محیطی و تحقیقات بیومتریک. سایر بخش‌های دولت آمریکا که اکنون با آژانس به‌صورت مشترک بر روی این پروژه‌ها کار می‌کنند عبارتند از وزارت کشاورزی و آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی.

جان شیندلر نویسنده و تحلیلگر سابق آژانس امنیت ملی امریکا و استاد امور امنیت ملی دانشکده نیروی دریایی امریکا ادعا می‌کند مرکز ملی جاسوسی پزشکی این کشور،  تنها  مرکز تمام عیار این حوزه در جهان است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۴۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ ویزیت پزشکان در سال ۱۴۰۳ + جزئیات افزایش تعرفه‌های پزشکی

بر اساس اعلام مسئولان مربوطه، تعرفه‌های پزشکی توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای قانونی سال ۱۴۰۳ خواهد بود؛ در بخش خصوصی، تعرفه ویزیت پزشکان عمومی ۱۲۶ هزار تومان، پزشک متخصص ۱۸۹ هزار تومان، پزشکان فوق تخصص و فلوشیپ ۲۴۱ هزار تومان و متخصص روان‌پزشکی ۲۵۱ هزار تومان اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، طی مدت زمانی اخیر، پایین بودن مبلغ تعرفه‌های پزشکی منجر به ایجاد نارضایتی‌هایی شده بود و از همین رو با تلاش‌های صورت گرفته از سمت مسئولان مربوطه، نرخ تعرفه‌های پزشکی سال جاری و در دولت سیزدهم ۳۵ درصد افزایش یافت و بیمه‌ها نیز به عنوان عناصر اصلی پرداخت‌کننده موظف هستند که نسبت به پرداخت به موقع اقدام کنند.

اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی از اول فروردین

رضا لاری‌پور، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی، درباره ابلاغ نرخ تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: اگرچه هیات‌دولت نرخ تعرفه‌های پزشکی را در اوایل فروردین سال جاری تعیین کرد، اما این تعرفه‌ها با تأخیر ۲۳ روزه ابلاغ شد، در مجموع تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ از اول فروردین سال جاری قابلیت اجرا دارد و آنچه که به عنوان معوقه‌های تعرفه‌های پزشکی به حساب می‌آید لازم است که توسط سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شود.

وی با بیان اینکه تعرفه‌های پزشکی که توسط دولت ابلاغ می‌شود برای تمام اعضای جامعه پزشکی لازم‌الاجرا است، افزود: به رغم لازم‌الاجرا بودن تعرفه‌های پزشکی ابلاغی، به عنوان حق‌الناس ذی‌نفعان این مؤلفه به حساب می‌آید.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ادامه داد: نرخ تعرفه‌های پزشکی سال جاری و در دولت سیزدهم ۳۵ درصد افزایش یافت، اگرچه نرخ تعرفه ابلاغی از سوی دولت با نرخ تعرفه مصوب شورای عالی بیمه چند درصد اختلاف دارد، اما سعی شده جزئیات تعرفه‌های پزشکی مانند «ویزیت»، «هتلینگ»، «جزء فنی» و «جز حرفه‌ای» متناسب با نرخ تورم کشور افزایش یابد، به طور مثال، افزایش ۴۰ درصدی رشد ویزیت و رشد ۴۵ درصدی جز حرفه‌ای جزو تلاش‌های افزایش جزئیات تعرفه‌های پزشکی متناسب با نرخ تورم به حساب می‌آید.

لاری‌پور با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی نرخ تعرفه‌های پزشکی اظهار کرد: بررسی افزایش تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۳ در مقایسه با افزایش تعرفه‌ها طی یک دهه گذشته بیانگر این است این مولفه‌ها تا پیش از این تا این حد افزایش نداشته است، امیدواریم که با افزایش متناسب تعرفه‌های پزشکی طی سال‌های آتی نیز شاهد نگهداشت و پاسداشت نیروی انسانی نظام پزشکی کشور باشیم.

وی درباره نقش بیمه‌ها در پوشش تعرفه‌های پزشکی گفت: یکی از نکات مهم و اساسی در ارتباط با تعرفه‌های پزشکی این است که بیمه‌ها به عنوان عناصر اصلی پرداخت‌کننده موظف هستند که نسبت به پرداخت به موقع اقدام کنند؛ نه اینکه پرداخت‌ها با تأخیرهای چندین ماهه انجام شود، همچنین مردم کمترین نگرانی را به هنگام مراجعه به ارائه دهندگان خدمات سلامت داشته باشند و با پرداخت حق بیمه بتوانند با آرامش خاطر در هنگام بیماری به پزشکان مراجعه کنند.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی درباره نرخ تعرفه‌های پزشکی ایران در مقایسه با سایر کشورها اضافه کرد: همچنان نسبت به تعرفه پزشکی سایر کشورهای جهان فاصله داریم، نرخ تعرفه‌های پزشکی ایران با کشورهای همسایه مانند ترکیه، هند، پاکستان و عراق همواره اختلاف دارد و افزایش نرخ ارزی ماه‌های اخیر نیز سبب شده اختلاف تعرفه‌های پزشکی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر افزایش یابد.

لاری‌پور ادامه داد: بررسی‌ها بیانگر این است نرخ تعرفه‌های پزشکی کشورهای ترکیه، پاکستان و افغانستان به ترتیب ۱۸، هشت و هشت برابر نرخ تعرفه‌های پزشکی کشور ما است، همچنین نرخ تعرفه‌های پزشکی کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق به ترتیب ۳۰ و ۲۵ برابر نرخ تعرفه‌های کشور است.

وی افزود: به طور قطع، هزینه‌های ویزیت در کشورهای دیگر نسبت به ایران بالاتر است، اما نکته مهم و اساسی این است که کیفیت ارائه خدمات درمانی کشور جزو نقاط قوت و از پایه‌های اساسی احساس آرامش در مردم به حساب می‌آید که قابل مقایسه و همسانی نیست.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به نرخ تعرفه‌های پزشکی گفت: اگر خواهان رسیدن به تعرفه‌های پزشکی کشورهای دیگر هستیم باید به این نکته توجه کنیم اگر نرخ تعرفه‌های پزشکی طی سال‌های گذشته فریز نمی‌شد و متناسب با نرخ تورم افزایش می‌یافت، با چالش امروز مواجه نمی‌شدیم، لذا نسبت به ادوار گذشته، عدد نرخ تعرفه‌های پزشکی که در دولت سیزدهم مصوب شده، قابل قبول و یک افزایش منطقی است.

لاری‌پور ادامه داد: اگرچه نرخ تعرفه‌های ابلاغی با عدد شورای عالی بیمه که با حضور ذی‌نفعان، خبرگان حوزه سلامت، ارائه‌دهندگان خدمات مانند بیمه‌ها و سازمان برنامه و بودجه تصویب شده بود، متفاوت است، با این اوصاف باید گفت دستاورد تعرفه‌ای حاصل شده است، اما با توجه به فریز تعرفه‌ها در سال‌های گذشته و نرخ تورم، باز هم رشد لحاظ شده جوابگوی نیازهای امروز جامعه پزشکی نیست.

آخرین جزئیات تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳

سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز درباره تعرفه‌های تشخیصی درمانی ۱۴۰۳ اظهار کرد: تعرفه‌های پزشکی توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای قانونی سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

وی با بیان اینکه در فضای مجازی افرادی تعرفه‌هایی را اعلام کرده بودند که وجاهت قانونی ندارد، افزود: ویزیت در بخش‌های دولتی، خصوصی، عمومی غیردولتی و خیریه متفاوت است، اما در بخش خصوصی که مراجعه مردم بیشتر است تعرفه ویزیت پزشکان عمومی ۱۲۶ هزار تومان، پزشک متخصص ۱۸۹ هزار تومان، پزشکان فوق تخصص و فلوشیپ ۲۴۱ هزار تومان، متخصص روان‌پزشکی ۲۵۱ هزار تومان و فوق تخصص روان‌پزشکی ۲۸۶ هزار تومان اعلام شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه برای بخش خصوصی جز حرفه‌ای اعمال جراحی و خدمات ۱۰۱ هزار تومان و برای بخش دولتی نیز ۳۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است و با اشاره به افزایش متوسط ۳۵ درصدی تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ گفت: مساعدت دولت برای این میزان رشد جای تشکر دارد، چراکه پیش از این و در گذشته افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌ها سابقه نداشته است.

کریمی اضافه کرد: این میزان رشد در تعرفه‌های پزشکی سال جاری به جهت حمایت از ماندگاری نخبگان انجام شد؛ هر چند که بحث تورم نیز مطرح است، اما نسبت به نرخ تورم، عقب‌ماندگی تاریخی در تعرفه‌های پزشکی داریم، به عنوان مثال در سال ۱۳۹۰ جز حرفه‌ای (دستمزد) در بخش خصوصی ۳۶ هزار تومان بود که در سال ۱۴۰۰ بعد از گذشت ۱۰ سال به ۵۲ هزار تومان رسید و به صورت ناچیز افزایش یافته بوده است، بر همین اساس در دولت سعی شده که طی دو تا سه سال گذشته این عقب‌ماندگی جبران شود و اکنون این جز حرفه‌ای به ۱۰۱ هزار تومان رسیده است، بنابراین تا جایی که به لحاظ تأمین منابع امکان داشته، به جهت حفظ پزشکان و جامعه نخبه کشور و پیشگیری از مهاجرت و مهاجرت‌های شغلی این اقدام صورت گرفته است.

وی ادامه داد: رقم K (جز حرفه‌ای) نیز که از ۲۰ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان (در بخش دولتی) افزایش یافت، پایه تعرفه پرستاری نیز است، چراکه دریافتی پرستاران به نسبت هزینه‌های معیشتی آنها کم بود و این مساعدتی که انجام شد به جهت آن بود که کارانه گروه پرستاری نیز تا حدودی ترمیم شود.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: در زمینه ویزیت نیز باید گفت که به عنوان مثال سال ۱۴۰۰ ویزیت پزشک عمومی ۴۴ هزار تومان بوده و اکنون به ۱۲۶ هزار تومان رسیده است و افزایش حدود سه برابری طی دو تا سه سال گذشته صورت گرفته است، هرچند عدد ۱۲۶ هزار تومان نیز به نسبت هزینه‌های فعلی عدد زیادی نیست، اما علت آن، عقب‌ماندگی ۱۰ ساله‌ای است که در تعرفه‌ها اتفاق افتاده است، در مجموع در بحث ویزیت و جز حرفه‌ای تلاش شده که افزایش دو سه برابری را طی دو تا سه سال گذشته داشته باشیم و این عقب‌ماندگی تاریخی ۱۰ تا ۱۵ ساله جبران شود تا جامعه پزشکی و پرستاری نیز راضی باشند.

کریمی تاکید کرد: این اعداد اعلامی، اعداد قانونی و مبنای کار است و جامعه پزشکی و کادر سلامت به آن پایبند خواهند بود و پرداختی مردم نیز از این به بعد بر همین اساس خواهد بود، بیمه‌ها نیز از این میزان رشد تعرفه‌ها حمایت کرده‌اند و این هزینه‌ها را از منابعی که دارند پوشش خواهند داد.

کد خبر 745093

دیگر خبرها

  • (ویدئو) افشاگری مالک تلگرام درباره تلاش آمریکا برای جاسوسی از کاربران
  • افشاگری مالک تلگرام درباره تلاش آمریکا برای جاسوسی از کاربران
  • هوش مصنوعی چقدر در پزشکی قابل اعتماد است؟
  • مبلغ ویزیت پزشکان در سال ۱۴۰۳ + جزئیات افزایش تعرفه‌های پزشکی
  • جزئیات تعرفه پزشکان اعلام شد
  • تعرفه‌ های پزشکی ابلاغ شد
  • جزئیات تعرفه‌های پزشکی اعلام شد
  • افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌های پزشکی
  • تعرفه‌های پزشکی ابلاغ شد
  • تعرفه های جدید پزشکی ابلاغ شد