Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، اندیشکده آمریکایی «مرکز مطالعات ملی و راهبردی» در کتابی که اخیراً منتشر کرده است به ارزیابی سیاسی و امنیتی نیروهای ایرانی، کشورهای عربی حوضه خلیج فارس و نقش آمریکا در این پیکره آبی راهبردی پرداخته است.

به نوشته پایگاه اینترنتی این اندیشکده، در این ارزیابی، نقش موارد زیر در شکل دادن به موازنه قدرت در خلیج فارس اشاره شده است:

تغییر راهبردی روابط میان ایران و کشورهای عرب همسایه و عدم قطعیت نقش آینده آمریکا در خلیج فارس
رشد قابلیت ایران در جنگ‌های نامتقارن در حوزه خلیج فارس
تأثیر موفقیت ایران در ساخت موشک‌های دقیق هدایت شونده و پدافندهای هوایی مؤثرتر
این اندیشکده نوشت، با این حال فارغ از مخارج نظامی و قابلیت‌های طرفین، باید توجه داشت که شیوع ویروس کرونا تأثیر بسیار زیادی بر استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه و مخارج نظامی این کشور خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین این بیماری بر مخارج نظامی و واردات سلاح از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس نیز مؤثر خواهد بود.

شیوع ویروس کرونا موجب شده آمریکا ۲۰۰۰ میلیارد دلار به مقابله با اثرات این بیماری اختصاص دهد. این در حالی است که از سال مالی ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹ هزینه حضور نظامی آمریکا در افغانستان، عراق و سوریه چیزی بین ۲۰۰۲.۴ تا ۲۱۰۶.۲ میلیارد دلار برآورد شده است.

بر اساس این تحلیل، هزینه‌هایی که شیوع ویروس کرونا به آمریکا تحمیل کرده است، تأثیر به‌سزایی بر هزینه‌های صرف شده در خلیج فارس، حضور نظامی در منطقه، کمک‌های نظامی و دیگر جنبه‌های امنیت ملی این کشور خواهد داشت.

کشورهای عربی ثروتمند صادر کننده نفت نظیر کویت، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، چیزی حدود ۱۰ درصد از تولید ناخالص ملی خود را صرف امنیت ملی می‌کنند. اما شیوع کرونا تقاضا برای نفت و بهای آن را کاهش داده است. ادامه پیدا کردن این روند می‌تواند موجب کاهش بودجه امنیتی و واردات اسلحه در این کشورها شود.

این ارزیابی به تغییرات عمده در توازن قوا در منطقه می‌پردازد که تغییر آرایش سیاسی و راهبردی آمریکا، کشورهای عربی و ایران را شامل می‌شود. این تغییرات، تأثیر جنگ‌های منطقه‌ای، جنگ‌های داخلی، ناآرامی‌های سیاسی و دو دهه درگیری با افراط‌گرایان و تروریست‌ها را در بر می‌گیرد.

در این بین ایران توانسته است قدرت اثرگذاری و تقابلات خود را به یمن، اقیانوس هند و دریای سرخ گسترش دهد.

نگاهی به سیر این تحولات نشان می‌دهد که ایران، آمریکا و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از ورود به جنگی تمام عیار اجتناب می‌کنند. در عوض طرفین در کنار منازعه سیاسی بر سر گسترش تأثیرگذاری و کنترل منطقه، به درگیری غیرمستقیم و جنگ‌های ترکیبی روی آورده‌اند.

این اندیشکده همچنین می‌نویسد، توان رو به رشد ایران در زمینه جنگ‌های راکتی و موشکی، موجب تغییر موازنه قوا در منطقه شده است با این حال پیش‌بینی تأثیرات آن در آینده به‌دلیل کمبود اطلاعات از تلاش‌های ایران در این زمینه، کاری دشوار است؛ لکن ایران بدون شک جایگاهش را نسبت به آمریکا و شرکایش در منطقه محکم‌تر کرده است.

منبع: الف

کلیدواژه: کشورهای عربی خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۵۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس یمنی: «وعده صادق»، اسرائیل را به لاک دفاعی فرو برد

«حمید عاصم» عضو هیئت ملی مذاکره کننده یمن ضمن حمایت از پاسخ نظامی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق گفت: حمله ایران به مواضع صهیونیست‌ها که کنسولگری ایران در دمشق را هدف قرار داده بودند، مانند زلزله‌ای بر سردشمن نازل شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «حمید عاصم»، عضو هیئت ملی مذاکره کننده یمن در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی پیرامون دلایل اقدام ایران در طراحی و اجرای عملیات وعده صادق گفت: رژیم صهیونیستی با حمایت دولت آمریکا، انگلیس و برخی کشورهای شرور، پا را از حد خود فراتر رفته و بر این باور بود که جمهوری اسلامی واکنشی نشان نخواهد داد، اما پاسخ ایران که پیش تر هم اعلام شده بود، بسیار محکم‌تر و فراتر از آن چیزی بود که ما و بسیاری از تحلیلگران، سیاستمداران و نظامیان جهان می توانستیم تصور کنیم.

عضو هیئت ملی مذاکره کننده یمن گفت: این پاسخ از نظر قدرتمندی، تعداد موشک ها و پهپادها، تاکتیک های نظامی ایران و خسارات وارده با وجود سیاه نمایی و تلاش صهیونیست ها و آمریکایی ها به منظور انکار خسارات وارده، کاملا برجسته و پرقدرت بود.

وی در ادامه با اشاره به مواضع یکی از تحلیلگران صهیونیست که گفته بود پاسخ ایران به شدت قدرتمندانه بود و اگر مردم از میزان ویرانی‌هایی که در دو پایگاه نظامی اسرائیل به بار آمد اطلاع داشتند، دست کم چهار میلیون صهیونیست فرودگاه بن گوریون را ترک می کردند، این گفته ها را نشان دهنده پاسخ پرقدرت و مؤثر ایران دانست که گامی در جهت تثبیت بازدارندگی ایران برابر رژیم صهیونیستی و همه کشورهای شرور و مستکبر بود.

عاصم با تشریح معادلات حاکم بر منطقه از در دوران حاضر اظهار داشت بدون شک پاسخ نظامی مقتدرانه ایران، منطقه را وارد یک نبرد بزرگ موجودیتی بین کشورهای محور مقاومت و مستکبرانی چون آمریکا، انگلیس، صهیونیست و کشورهای غربی دست نشانده آنها‌ و سازمان‌های عربی و اسلامی کرده است. همانطور که جمال عبدالناصر، رئیس جمهوراسبق مصر هم به این موضوع اشاره کرده بود درگیری بین مسلمانان عرب و رژیم صهیونیستی برسر موجودیت است و نه برسر مرزبندی‌ها. چنان که رویدادهای جاری، درگیری‌های شدید امروز، کشتار دسته جمعی که توسط صهیونیست ها و دشمنان شرور علیه ملت فلسطین انجام می شود و اهداف اعلام شده رژیم صهیونیستی که مورد حمایت شیطان بزرگ آمریکا نیز هست بر این موضوع صحه می گذارند. این مسئله ای است که حضرت امام خمینی (رضوان الله) هم بر آن تاکید داشتند و می فرمودند این جنگی است که سرنوشت رژیم صهیونیستی را در معرض خطر قرار داده است. تردیدی وجود ندارد که رژیم صهیونیستی به ویژه پس از اتحاد کشورهای منطقه دوام نخواهد آورد.

عضو هیئت ملی مذاکره کننده یمن در ادامه سخنان خود افزود: واکنش نظامی ایران، اقدامات یمن، حزب‌الله و مقاومت عراق به خصوص که پس از جنجال های فراوان رژیم صهیونیستی با حمایت نیروهای استکبار، رژیم های دست نشانده عربی و اسلامی حامی عادی سازی رخ داد، تأثیر بسیار مثبتی بر تمام نیروهای محور مقاومت، مجاهدین مناطق اشغالی، سرزمین های فلسطین و توده امت اسلامی گذاشت. روشن است که مجاهدین فلسطینی حیثیت ارتش صهیونیستی را در 16 اکتبر درهم شکستند؛ ارتشی که برخی آن را شکست ناپذیر توصیف کرده بودند. دشمن صهیونیستی امروز به معنای واقعی کلمه ضعیف‌تر از لانه عنکبوت است و قادر به مقابله نیست و از ارتشی که خود تهاجم را آغاز می کرد، به ارتشی تبدیل شده که به دنبال پاسخ و مقابله به مثل است و به لاک دفاعی فرو رفته است. این یک تحول بزرگ و بی‌سابقه است که پیامدهایی در پی خواهد داشت.

حمید عاصم در بخش پایانی صحبت های خود پیامد عملیات وعده صادق سپاه پاسداران در قلب رژیم صهیونیستی را اینگونه توصیف کرد و گفت: عملیات نظامی ایران یک اقدام واقعی، محوری و مهم در مسیر تحقق آزادی فلسطین بود؛ زیرا ناتوانی صهیونیست‌ها و همچنین ضعف آمریکا و ناتوانی تمامی دولت‌های شرور را درمواجهه با محور مقاومت آشکار ساخت. علاوه بر این، عملیات وعده صادق، مواضع برخی از کشورهایی که در پشت پرده از این رژیم حمایت می کردند و عملا با همکاری رژیم صهیونیستی برای سرنگونی موشک‌ها و پهپادهای ایران تلاش می‌کردند را نمایان ساخت. از جمله دیگر دستاوردهای پنهان این عملیات آن بود که تعداد پایگاه های غربی موجود در خاک سرزمین‌های اشغالی - به خصوص پایگاه های آمریکا، انگلیس و فرانسه - که با اسرائیل در مقابله با موشک ها و پهپادهای ایرانی مشارکت داشتند مشخص شد؛ اما در نهایت هیچکدام از این کشورها نتوانستند از دستیابی به اهدافی که با واکنش نظامی عظیم جمهوری اسلامی به دست آمده بودند، جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • شکست پنجه عقاب در صحرای طبس
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • کارشناس یمنی: «وعده صادق»، اسرائیل را به لاک دفاعی فرو برد
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • ◄ صادرات یک میلیون تن مواد معدنی به کشورهای حوزه خلیج فارس