Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار ایلام گفت: بعد از اعمال محدودیت های تردد در محورهای مواصلاتی استان و جلوگیری از تردد خودروهای غیربومی تاکنون از ورود بیش از ۲۷۰۰ خودرو به ایلام جلوگیری شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، «قاسم سلیمانی دشتکی» صبح امروز ( ۱۱ فروردین) در حاشیه بازدید سرزده از برخی مبادی ورودی استان از جمله مبادی سه گانه شهر ایلام و وردی استان در شهرستان ایوان، ظهار کرد: از روز تصویب طرح فاصله گذاری اجتماعی یا قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا استان ایلام تمام قد برای اجرای این طرح ایستاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اقداماتی که در راستای اجرای این طرح در استان صورت گرفته است، افزود: نیروی انتظامی با همکاری ارتش، بسیج، هلال احمر و سایر عوامل مبادی ورودی و خروجی استان و شهرها را به طور کامل کنترل می کنند. 

 

رئیس ستاد مقابله با کرونا در استان با تأکید بر موفقیت آمیز بودن اجرای این طرح در استان، خاطرنشان کرد: آمار نشان می دهد طرح بسیار موفقیت آمیز بوده است به شکلی که تاکنون از ابتدای شروع طرح مجموعا از ورود بیش از  ۲۷۰۰ خودرو جلوگیری شده و  بیش از ۲۳۰۰ خودرو نیز با خروج از استان نیز برگشت داده شده است.

 

وی همچنین از کاهش شدید ورودی ها در روز جاری خبر داد و گفت: در بازدید از مبادی ورودی سه گانه استان چند مورد، شاید به تعداد انگشتان دست هم نبودند که از استانهای دیگر قصد ورود به استان را داشتند که برگشت داده شدند و خودرو برخی افراد که توجه نکرده بودند متوقف و به پارکینگ منتقل و یا جریمه شدند.

 

استاندار ایلام در ادامه از اجرای موفقیت آمیز طرح غربالگری و همکاری ۸۰ درصدی مردم ابراز رضایت کرد و گفت: طرح بسیار موفق آمیز بوده است و امیدواریم این برنامه به طور کامل تا ۲۰ فروردین به اتمام برسد. 

 

وی همچنین از بسته شدن مبادی ورودی و خروجی شهرستانها در ۴ روز تعطیلی آتی خبر داد و تصریح کرد: در چهار روز تعطیلی پیش رو تمام مبادی ورودی و خروجی شهرستان های استان نیز بسته خواهد بود و در این ایام طبیعت گردی، سیزده بدر و سفرهای بین شهری را نخواهیم داشت.

 

سلیمانی دشتکی در ادامه خواستار همکاری بیشتر مردم در این ایام شد و گفت: انشاءالله مردم در این چند روز تعطیلات نیز با ما همکاری کنند و با نرفتن به طبیعت و ۱۳ بدر به سلامت خود و همنوعان کمک کنند.

 

وی در ادامه از تداوم طرح فاصله گذاری اجتماعی و ممنوعیت تردد در صورت عدم همراهی مردم خبر داد و گفت: امروز متاسفانه در میزان آمار مبتلایان  و تعداد فوتی ها استان و برخی شهرستان های استان چون ایوان وضعیت خوبی نداریم و در این شرایط  مردم بایست بیشتر خطر بیماری را جدی بگیرند و با عدم تردد و در خانه ماندن مسئولان را در کنترل و شکست بیماری کمک ‌کنند.

 

سلیمانی دشتکی در ادامه ضمن اینکه از افرادی که علائم بیماری دارند خواست به مراکز درمانی مراجعه کنند، افزود: ابتلای افراد به بیماری عیب نیست اما اگر آنها درصورت ابتلا قرنطینه نشوند احتمال درگیری افرد بیشتری وجود دارد و کنترل بیماری سخت تر می شود.

 

گفتنی است که استاندار ایلام در این بازدید از عوامل و دست اندرکاران طرح فاصله گذاری اجتماعی به ویژه از نیروهای زحمت کش پلیس، نیروی انتظامی، بسیج، ارتش و سپاه تقدیر و تشکر کرد. 

پایان پیام/676

منبع: شبستان

کلیدواژه: استان ایلام استاندار ایلام ایلام مبادی ورودی و خروجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۶۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟

راز بقا: نقشه راه پیشگیری از بیماری همه گیر، که در ۲۶ مارس در مجله “Nature Communications” منتشر شد، توصیه می‌کند از مکان‌هایی که حیوانات در آن غذا می‌خورند و استراحت می‌کنند، محافظت یا احیا شود و برخورد انسان با حیات وحش در مناطق توسعه‌یافته‌تر به حداقل برسد.

به گزارش راز بقا، شیوع بیماری‌های عفونی ناشناخته قبلی، مانند کووید-۱۹ یا اچ‌آی‌وی، زمانی ایجاد می‌شود که ویروس از حیوانی به انسان منتقل شود. به این انتقال «سرریز مشترک بین انسان و دام» می‌گویند. حیوانات وحشی که به دلیل کمبود غذا یا از دست دادن زیستگاه تحت فشار قرار می‌گیرند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی می‌شوند و حتی ممکن است ویروس‌های بیشتری را دفع کنند.

حفاظت از جنگل‌ها، رودخانه‌ها و دیگر فضا‌های طبیعی قبلاً به‌عنوان روشی مقرون‌به‌صرفه برای جلوگیری از بیماری‌های همه‌گیر مطرح شده است.

توصیه‌های جدید برای کاهش سرریز‌ها (که توسط یک تیم بین‌المللی متشکل از زیست‌شناسان، بوم‌شناسان و کارشناسان سیاست گردآوری شده) بر اساس مطالعات موردیِ سرریز بیماری مشترک انسان و دام از خفاش‌هاست.

محققان در سال ۲۰۲۲ پس از مطالعه ویروس “Hendra” در نیمه گرمسیری شرق استرالیا، (که چهار نفر از هفت انسان آلوده را کشته است) گزارش دادند که وقتی کمبود غذا در زمستان باعث شد تا خفاش‌های میوه‌خوار به دنبال گیاهان گلدار در باغ‌های شهری یا مناطق کشاورزی باشند، سرریز‌ها روی دادند. در نتیجه این امر ویروس به اسب‌هایی که در مناطقی که خفاش‌های آلوده ادرار یا مدفوع دفع می‌کردند، منتقل شد و سپس اسب‌های بیمار برخی از انسان‌ها را آلوده کردند.

راینا پلورایت (Raina Plowright)، بوم‌شناس بیماری در دانشگاه کرنل که هم پژوهش سال ۲۰۲۲ و هم مقاله جدید را نوشته، می‌گوید: «وقتی متوجه شدید که چگونه سرریز اتفاق می‌افتد، راه‌حل‌ها آشکار می‌شوند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از شیوع بیماری هندرا، یک استراتژی که اکنون در جنوب شرقی کوئینزلند آزمایش می‌شود، کاشت مجدد پنج گونه از درختان گلدار است. گاهی‌اوقات تغییرات بسیار کوچک در یک اکوسیستم می‌تواند اثرات واقعاً عمیقی داشته باشد.»

آیرورو تانشی (Iroro Tanshi)، بوم‌شناس دانشگاه واشنگتن در سیاتل، می‌گوید راه دیگری که برای جلوگیری از سرریز وجود دارد، محافظت از مکان‌های وحشی و «واقعاً قطع تماس» با جمعیت حیوانات وحشی است.

نیجریه جایی است که تانشی به مطالعه خفاش‌ها می‌پردازد. او جوامع محلی را در جلوگیری از آتش‌سوزی‌های جنگلی ناشی از انسان و ارائه منابع جایگزین پروتئین به مردم برای کاهش نیاز به شکار خفاش‌ها در غار‌ها مشارکت می‌دهد.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، گونه‌های خفاش میزبان چهار بیماری از نُه بیماری هستند که بیشترین خطر بالقوه را برای سلامت عمومی دارند.

وینیفرد فریک (Winifred Frick)، دانشمند ارشد در سازمان غیرانتفاعیِ “Bat Conservation International” مستقر در آستین، تگزاس، می‌گوید: این تاکتیک‌های می‌توانند «برای حیوانات دیگری که می‌توانند مخازن ویروسی باشند» مانند جوندگان، نخستی‌سانان یا پرندگان هم اعمال شود.

احتمال جهش ویروس‌ها از انسان به حیوان دو برابر بیشتر از بالعکس است. بر اساس مطالعه جداگانه‌ای که در ۲۵ مارس منتشر شد، پس از تجزیه و تحلیل نزدیک به ۵۹۰۰۰ توالی ژن ویروسی مرتبط با انواع میزبان‌های مهره داران، محققان دریافتند که تقریباً دو سوم از انسان‌ها ویروس‌ها را به حیوانات منتقل می‌کنند در حالی که تنها حدود یک سوم از ویورس‌ها از حیوان به انسان می‌رسد.

سدریک تان، ژنومیست میکروبی در مؤسسه ژنتیک دانشگاه کالج لندن که مطالعه توالی ویروسی را رهبری می‌کرد، می‌گوید: «جریان پرش ویروس‌ها بین گونه‌های مختلف جانوری فرآیندی بی‌پایان است.»

محققان امیدوارند که در کنار سرمایه‌گذاری در فناوری زیست پزشکی و اپیدمیولوژیک برای جلوگیری از همه‌گیری‌های آینده، تصمیم گیرندگان همزمان روی حفظ اکوسیستم‌ها سرمایه گذاری کنند تا در وهله اول از سرریز جلوگیری کنند.

آن‌ها همچنین می‌گویند که باید تعداد جاده‌ها را به مکان‌های وحشی کاهش داد. جاده‌ها راه را برای توسعه زیرساخت‌ها هموار می‌کنند که زیستگاه حیات وحش را از بین می‌برد. آن‌ها همچنین به مردم اجازه می‌دهند تا خیلی سریع به حیوانات و یکدیگر دسترسی داشته باشند.

به گزارش راز بقا، محققان دیگر نشان داده‌اند که تراکم بیشتر جاده‌ها خطر ابتلا به ابولا را افزایش می‌دهد و ویروس ابولا در جاده‌های اصلی پخش می‌شود؛ بنابراین سیاست گذاران و مقامات بهداشت عمومی باید مطالعه سرریز‌های مشترک بین انسان و دام را قبل از تبدیل شدن یک ویروس به یک بیماری همه گیر یا همه گیر، به جای اینکه به عنوان «یک فکر بعدی» در نظر بگیرند، در اولویت قرار دهند.

 

منبع: ساینس نیوز

tags # کرونا ، ویروس ، محیط زیست سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • تصویب طرح تفصیلی شهر اردبیل
  • طرح تفصیلی شهر اردبیل به تصویب رسید
  • جلوگیری از وارد آمدن خسارت به استان ایلام را در دستور کار داریم
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ ۵ اردیبهشت
  • بارش باران در محور‌های البرز/جاده چالوس باز است
  • پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ سه شنبه چهارم اردیبهشت
  • انسداد ورودی بنا‌های تجاری غیرمجاز در غرب تهران
  • ورودی بناهای تجاری غیر مجاز تهران مسدود شد
  • انسداد ورودی بنا‌های تجاری غیر مجاز در منطقه ۱۹ پایتخت