Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@09:13:37 GMT

تولید ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم در فارس

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۷۵۲۹

تولید ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم در فارس

ایسنا/فارس رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس پیش بینی کرد که امسال در این استان بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم تولید شود.

محمدمهدی قاسمی دوشنبه ۱۱ فروردین به خبرنگاران گفت: با توجه به شرایط اقلیمی بسیار خوبی که فارس در سال زراعی ۹۸-۹۹ داشته و علی رغم اینکه در سطح بیش از ۱۵ هزار هکتار از اراضی این استان با سرمازدگی روبرو بوده ایم، انتظار داریم از سطح حدود ۲۶۰ هزار هکتار اراضی گندم آبی و بالغ بر ۱۴۰ هزار هکتار اراضی گندم دیم بالغ بر ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم در سطح استان فارس تولید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: کشاورزان استان فارس با توجه به این که سابقه دیرینه ای در کشت و کار گندم دارند و این استان یکی از استان های عمده تولید کننده گندم در کشور است لذا با شیوه های مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز و نیز نحوه و ابزار کاشت، داشت و برداشت این محصول کاملا آشنا هستند و خوشبختانه مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

قاسمی گفت: برنامه ریزی برداشت و خرید گندم در استان انجام و ستاد خرید و برداشت گندم با محوریت استانداری فارس تشکیل شده و هماهنگی های لازم با اتحادیه کمباین داران استان و با دستگاه های اجرایی مرتبط در استان نظیر پلیس راهور برای حمل و نقل جاده ای، حمل  نقل و پایانه ها و همچنین دستگاه های ذی مدخل در حوزه برداشت انجام شده است تا از مساعدت های آنان بهره مند باشیم و بتوانیم هم برداشت و هم خرید خوبی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بالغ بر ۱۳۵مرکز خرید در سطح استان تدارک دیده شده که با مسئولیت شرکت بازرگانی دولتی و شرکت غله و با مباشرت اتحادیه تعاون روستایی بحث خرید انجام می‌شود.

قاسمی تاکید کرد: خوشبختانه قیمت گندم به ۲ هزار و پانصد تومان در گندم نان و ۲ هزار و ششصد تومان برای گندم دوروم افزایش پیدا کرد که نسبت به سال گذشته بالغ بر ۵۰ درصد افزایش داشته است و به نظر می رسد قیمت تقریبا خوبی برای گندم است و ان شاءالله با توجه به شرایط و بارندگی های پیش بینی شده فروردین ماه، بتوانیم به میزان عملکرد تولید پیش بینی شده نائل شویم و به امنیت غذایی کشور کمک کنیم.

در ادامه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به نزول رحمت الهی در سال گذشته، گفت: به حمدالله بعد از یک دوره تقریبا ده ساله خشکسالی در کشور و استان فارس دو سال هست که وضعیت بارش ها هم در کشور و هم در استان خیلی خوب است.

حسین پژمان افزود: در سال جاری تاکنون بیش از ۳۱۵ میلیمتر میانگین بارندگی استان فارس بوده است و انتظار داریم کشاورزان این استان عملکردهای خیلی خوبی را رقم بزنند، اما یکی از عواملی که در سال های با بارندگی زیاد می تواند مشکل ساز شود مقوله شیوع بیماری های برگی محصولات کشاورزی به ویژه گندم است که در شرایط آب و هوایی فعلی می تواند ۵۰ در صد عملکرد را کاهش دهد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: یکی از راه کارهای جلوگیری از کاهش عملکرد و کم کردن اثر این بیماری ها استفاده از قارچ کش ها است که به کشاورزان عزیز توصیه می کنیم که اگر مقدور باشد حداقل دو مرحله؛ یکی در مرحله رشد گره دوم ساقه و دیگری در مرحله ظهور برگ پرچم حتما مزارع را خصوصا در سال جاری با ترکیبات قارچ کشی که کارشناسان حفظ نباتات توصیه می کنند سم پاشی نمایند تا شاهد کاهش عملکرد در استان نباشیم.

پژمان ادامه داد: در سطوح آموزشی و ترویجی در سطح ۱۰ شهرستان اقداماتی انجام شده و در بعضی از مزارع نظیر مزارع کشاورزان پیشرو قطعاتی را با قارچ کش های مختلف آزمایش کردیم و در سطح کشور نیز آزمایشاتی انجام شده که بیانگر افزایش ۲ تنی محصول برای استفاده از قارچ کش است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گندم استان فارس استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۷۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت:از این میزان ۸۳ میلیارد ریال برای بهره برداری از ۳۵ طرح احیا و مرمت قنوات، ۹ میلیارد و ۵۷۰ میلیون ریال به منظور اجرای طرح‌های انتقال آب با لوله در منطقه عمرانی و «مارکوهک» با حجم چهار هزار و ۴۵۳ متر و ۲ میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال برای احداث ۲ کانال بتنی در روستا‌های «قوِژد و بیمرغ» با حجم عملیات ۸۰۰ متر تخصیص پیدا کرد.

اسماعیل قربانی افزود:  افزون بر سه میلیارد ریال اعتبار برای احداث سامانه آبگیر باران و کاشت نهال سماق در زمین‌های کشاورزی شیبدار با مساحت ۱۲ و نیم هکتار در شهرستان گناباد از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون تخصیص یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: طرح افزایش تولید جو آبی و تولید گندم با محوریت ارقام جدید و توسعه مکانیزاسیون این محصولات در سطح سه هزار و ۵۳۵ هکتار، اجرای طرح افزایش تولید حبوبات و علوفه نظیر سورگم (ذرت خوشه ای)، چغندر علوفه‌ای و ارزن دیگر اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی گناباد از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون بوده است.

وی پیگیری و جذب سه هزار تن کود یارانه‌ای شامل کود اوره، فسفاته، پتاسه، اجرای طرح کشف حفاظتی در سطح ۶۴۰ هکتار اراضی زیر کشت گندم و جو، توزیع در مجموع ۱۵۸ تن بذر اصلاح شده جو، گندم، پنبه و سورگوم بین کشاورزان و توزیع و ترویج ۱۵ تن بذر تریتیکاله به عنوان یک منبع تغذیه دام با عملکرد و سازگاری مناسب را از دیگر اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی گناباد در این مدت برشمرد.

قربانی گفت: با هدف افزایش عملکرد تولید، طرح توسعه مزارع آرمانی زعفران، باغ‌های گل محمدی، گیاهان دارویی، باغات کم آب طلب و در اراضی شیب دار، گلخانه‌های آلوئه ورا و سبزی و صیفی جات در مجموع در سطح ۴۵۰ هکتار زمین‌های زیر کشت گناباد در سال ۱۴۰۲ اجرا شد.

وی گفت: ۱۰۵ هکتار از باغ‌های پسته گناباد در سال گذشته مشمول طرح اصلاح و هرس و باردهی قرار گرفتند.

 

دیگر خبرها

  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • قیمت ماکارونی سر به فلک کشید!
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • رشد تولید گندم در استان یزد
  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • رشد ۵/۵ برابری تولید گندم در استان
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد