Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-19@20:09:18 GMT

روزهای کرونایی را با پختن آش‌های مازندرانی به‌سر کنیم

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۸۸۰۸

روزهای کرونایی را با پختن آش‌های مازندرانی به‌سر کنیم

زنان مازندرانی در طول سال، پا به پای مردان، مشغول کار و فعالیت هستند. آن گاه که زمان خزینه برنج است، مشغول خزینه‌گیری می‌شوند، نشا شالی، سبزی کاری، برداشت محصول مرکبات، پختن انواع رب از محصولات جنگلی مانند آلوچه، خرمالو، ولیک، انار و کندس، پختن نان و انواع شیرینی محلی و غذاهایی که سفره زن مازندرانی را پر رنگ و لعاب و مغذی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ایام شیوع ویروس کرونا که باید در خانه بمانیم تا زنجیره گسترش ویروس، قطع شود، آشپزی یکی از راه‌های سرگرمی در خانواده است.

یکی از غذاهای مازندرانی که در هر مرحله از آن می‌توان رد پای زن مازندرانی را دید آش ترش است.

ترش آش

 آش ترش مازندرانی(ترش آش) از آش‌های بسیار مغذی و مقوی برای خانواده است .برای پختن آش ترش نیاز به موادی از جمله حبوبات، سبزی‌های محلی، رب انار ترش، کدو تنبل، برنج و سیرداغ است، مقداری برنج را به همراه حبوبات از جمله نخود، لوبیا سفید و لوبیاچیتی را پس از شستن، در آب نگه می‌داریم تا به اصطلاح، خیس شود و پس از چند ساعت، این مواد را با کمی آب می‌پزیم.

 پس از پختن این مواد کدو تنبل و سبزی را که شامل برگ سیر، اسفناج، گشنیز و گاهی سبزی‌های محلی مانند زولنگ و انارریجه را اضافه می‌کنیم.

در نهایت بنا بر نوع مزاج، مقداری رب انار یا رب آلوچه اضافه می‌کنیم که میزان آن به سلیقه کدبانوی خانه یا مزه دلخواه خانواده دارد، برخی کمی ترش‌تر و برخی کمی مزه ملس را می‌پسندند.

 در پایان و یا در هنگام سرو آش، سیرداغ را اضافه می‌کنیم که آن هم از دیگر هنرهای زن مازندرانی است که پس از برداشت سیر در فصل بهار، سیر را پوست کنده و چرخ می‌کنند و در روغن سرخ می‌کنند که به آن سیر داغ گفته می‌شود.

ناگفته نماند آش ترش مازندرانی از غذاهایی است که زنان مازندرانی در چهارشنبه آخر سال توجه ویژه‌ای به آن دارند و از غذاهایی است که حتما باید آن را بپزند، در این وقت از سال، به آش ترش، گیاه گزنه را هم اضافه می‌کنند.

بنه‌بزه آش

 اسفناج، گشنیز، شوید، ماست، سیر، نعنا و دانه‌های ریز برنج مواد لازم برای تهیه بنه‌بزه آش است. سبزی‌ها را پس از پاک کردن، شسته و خرد می‌کنیم و همراه با برنج و کمی آب، می‌پزیم.

 سیر و نعنا را به همراه کمی از سبزی آش، سنگ‌ساب می‌کنند که البته می‌توان از دلال هم استفاده کرد.

دلال شامل سبزی سیر، گشنیز، ریحان دلالی، تره و کمی نمک به دست می‌آید و اغلب زنان مازندرانی در فصل مناسب آن، اقدام به تهیه دلال کرده و در یخچال یا فریزر نگهداری می‌کنند.

بعد از اینکه مواد آش پخته شد قابلمه را از روی گاز برداشته و ماست دلال زده را به آن اضافه کرده و نوش جان می‌کنند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا برنج پوست خانواده مردان مرکبات بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی آش ترش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۸۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی مازندرانی، مدال‌هایش را به آستان قدس اهدا کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سپیده بابایی رکنی، قهرمان مسابقات جایزه بزرگ «ارکینبایف» در کشور قرقیزستان در سال ۲۰۲۱، مدال طلای جهان و نقره آسیا خود را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.

سپیده بابایی قهرمان جایزه بزرگ «ارکینبایف» در کشور قرقیزستان ۲۰۲۱ در ادامه این مراسم از حس و حال خودش گفت و افزود: یک سری حس‌ها را نمی‌شود به زبان آورد، زیرا دلی است و باید درک کرد.

وی ادامه داد: من همواره در زندگی و بویژه مسابقات، به امام رضا (ع) متوسل می‌شوم، یک سری اسامی ناخودآگاه به ذهن و زبان انسان جاری می‌شود و نام ائمه اطهار (ع) از این دسته اسامی است.

بابایی با تاکید بر اینکه صاحب اصلی این مدال امام رضا (ع) است، گفت: امروز مدالی را که به موزه آستان قدس رضوی اهدا کردم در حقیقت برگرداندن امانت به دست صاحب اصلی اش امام رئوف است و بنده معتقدم که کار اصلی را خود خدا و حضرت ثامن الحجج (ع) انجام می‌دهد فقط باید خلوص نیت داشت.

دیگر خبرها

  • تقویت احساس ارزش واقعی تولید برنج در زندگی کشاورزان مازندرانی
  • مطالبه گری مازندرانی ها برای اجرای طرح « نور»
  • زنجیره انسانی مازندرانی‌ها در سواحل دریا
  • حلقه اتحاد مازندرانی ها در ساحل خزر
  • آغاز کار و تلاش شالیکاران مازندرانی با نشاء برنج
  • بانوی مازندرانی، مدال‌هایش را به آستان قدس اهدا کرد
  • سبزی کوهی؛ نچینیم و نخریم؛ چرا؟
  • ریواس کجا می‌روید؟ چند است؟ فواید ریواس چیست و چطور باید آن‎را خورد؟
  • هانیه رستمیان به فینال تپانچه ۲۵ متر رسید
  • صعود تیرانداز مازندرانی به فینال تپانچه ۲۵ متر برزیل