Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@19:43:48 GMT

با ویروس بجنگید نه با ما

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۸۸۸۱

با ویروس بجنگید نه با ما

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی یادداشتی در روزنامه روسی «کامرسانت» تاکید کرد که آمریکا باید به تحریم های بی شرمانه، غیر قانونی و ظالمانه خود که جنایت علیه بشریت است، پایان دهد.‌

ظریف ضمن اشاره به روبه‌رو شدن جهان با پدیده جدید و تهدیدآمیز پاندمی ویروس کرونا، نوشت: «اگر در مقطعی با "جهانی شدن" مواجه بودیم اینک با پدیده " کرونایی شدن" و "جهانی شدن کرونا " مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس ناخوانده جهانی فرایندی را ایجاد کرده ‌است که بر اساس آن مردم جهان در یک جامعه واحد و فراگیر جهانی به یکدیگر می پیوندند و در بلیه پیش آمده هم سرنوشت می شوند.

این پدیده باعث شکل‌گیری شبکه‌ای از آسیب پذیری ها شده است که طی آن اجتماعاتی که پیش از این در کره خاکی دور افتاده و منزوی بودند به واسطه این ویروس در وابستگی متقابل و وحدت جهانی ادغام شده اند. به این ترتیب فرایندی ایجاد شده است که در آن هر چند کشورها برای کنترل بیماری مرزهای جغرافیایی خود را می بندند ولی همزمان مبارزات ضد کرونایی خود را شروع کرده و مرزهای کمک رسانی میان کشورها را از میان بر می دارند».

وی با بیان اینکه این ویروس جهانی حد و مرز نمی‌شناسد و بی رحمانه به بشریت حمله ور شده است، توضیح داد: «لذا مردم دنیا با مشاهده خطر کرونا، مرزبندی‌های جغرافیایی، سیاسی، نژادی و قومی را به کناری نهاده و مبارزه جمعی برای غلبه بر این پدیده را در پیش گرفته و سلامتی و بقای بشریت را بر صدر همه مرزبندی‌ها نشانده اند. شیوع سریع ویروس کرونا در گستره زمین نشان داد که الگوهای از پیش تعیین شده گذشته برای تعاملات جمعی، چه درسطح گروهی چه در سطح ملی و بین المللی با چالش های جدی مواجه هستند.

به این ترتیب که به هم پیوستگی سرنوشت جامعه جهانی متاثر از شیوع ویروس کرونا، جامعه جهانی را به باز تعریف مسئولیت های فردی، جمعی و جهانی وا داشته است. در این باز تعریف ، مسئولیت جامعه جهانی سنگین‌تر می‌شود و دولت های زیادی به این درک واقعی می رسند که مبارزه با این بلای خانمان سوز مساله ای جهانی تلقی شده و مستلزم همکاری های منطقه ای ، جهانی و اقدام مشترک بشریت است».

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ضمن اشاره به تداوم وضع تحریم‌ها از سوی آمریکا بر ایران، ادامه داد: « با این وجود رژیم آمریکا با خودخواهی و عدم درک شرایط حساس کنونی، سیاست خصومت ورزی و فشار حداکثری خود بر جامعه جهانی را به سطح بی سابقه ای از ضدیت با انسانیت و حیات انسان‌ها رسانده است، به گونه ای که متاسفانه مبارزه با این ویروس کشنده توسط برخی دولت های تحت تحریم از سوی آمریکا از جمله در جمهوری اسلامی ایران با مشکل مواجه شده و به گونه تلخ تر و غم انگیز تری در جریان است».

ظریف همچنین افزود: « جمهوری اسلامی ایران با وجود توانمندی در نظام سلامت و درمان که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته و تلاش بی امان مسئولان آن برای مبارزه و‌ مهار این بیماری، به خاطر انسداد غیر قانونی منابع مالی و ایجاد مانع در دسترسی به منابع مالی ایران در خارج از کشور متاثر از تحریم های شدید دولت آمریکا از یکطرف و عدم امکان دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی به علت مانع تراشی این کشور از طرف دیگر با بروز فاجعه انسانی مواجه شده است.

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو مسئول جامعه جهانی، وظیفه خود می داند که از جان شهروندان خود و همه شهروندان جامعه جهانی صیانت کند و برای این مهم تمامی مساعی خویش را به کار گرفته است ولی متاسفانه برای ایفای این وظیفه با محدویت ها و تحریم های گسترده و ظالمانه دولت آمریکا مواجه است ».

وی با بیان اینکه ایران کشوری ثروتمند و دارای ذخایر غنی از جمله نفت و گاز است، تصریح کرد: «ولی به دلیل تحریم های آمریکا منابع مالی لازم برای خدمت رسانی به مردم آسیب دیده از کرونا را در اختیار ندارد. تحریم های ظالمانه آمریکا منابع اقتصادی ایران از جمله ذخایر نفتی و بخش خصوصی را تحت تاثیر قرار داده است. سیاست فشار حداکثری آمریکا مانع صادرات ایران شده و منابع کم تری برای سرمایه گذاری در اختیار ایران است. تحریم ها بخش های اصلی نظام اقتصادی ایران را هدف قرار داده و منابع مالی و توان ایران برای مقابله با کرونا عملا محدود شده و مانعی مهم بر سر راه مبارزه جمهوری اسلامی ایران با این ویروس خطرناک ایجاد شده است.

در شرایطی که صادرات نفت به عنوان مهمترین منبع درآمد ایران، به خاطر تحریم‌های آمریکا به کمترین حد رسیده و بهای نفت نیز به شدت سقوط کرده، طبیعی است که توان مالی ایران به شدت افت کرده باشد.تحریم های ضد ایرانی همچنین مانع خرید دارو و تجهیزات از سوی دولت ایران می شود. محدودیت های بانکی و مالی اعمال شده علیه ایران مشخص نمی کند که کالاهای خریداری شده برای اهداف بشردوستانه است یا خیر. بانک های کشورهای مختلف زمانی که در تجارت با ایران با تهدیدات خطرآفرین آمریکا مواجه می شوند، از مراودات بانکی با ایران خودداری می کنند. شرکت های سازنده تجهیزات پزشکی اروپا به دلیل تهدیدات آمریکا با ایران تجارت نمی کنند و کالاهای پزشکی را به ایران نمی فروشند».

وزیر خارجه ایران ضمن اشاره به تداوم مبارزه این کشور با شیوع ویروس کرونا، نوشت: «تحریم‌های ایالات متحده بر تجارت قانونی و پیش‌شرط‌ های اخیر مقامات ایالات متحده برای ممانعت از فروش دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای بشردوستانه، تلاش ها برای مبارزه با شیوع کووید۱۹ در ایران را همچنان با مشکل مواجه کرده است.

تلاش آمریکا جهت افزایش مستمر لایه‌ها و عمق تحریم‌ها و عدم تامین لوازم و نرم‌افزارهای ناوبری مورد استفاده شرکت‌های هواپیمایی ایران با هدف زمین‌گیر کردن بخش هوایی ایران و مانع‌تراشی در استفاده از فناوری اطلاعات در جلوگیری از شیوع کووید۱۹ همچنان ادامه دارد. بنابراین اعمال تروریسم اقتصادی و درمانی علیه ایران توسط ایالات متحده آمریکا، اشکال مختلفی به خود گرفته است.این اقدامات از منظر حقوقی، نه تنها یک تروریسم اقتصادی و بهداشتی علیه ایران بلکه جنایت علیه بشریت و جامعه جهانی است».

در ادامه این یادداشت آمده است: «در مقطع حساس کنونی تنها کار مفیدی که آمریکا می تواند انجام دهد این است که در مبارزه ایران با کرونا سنگ اندازی و در کمک رسانی بین المللی ایجاد وقفه نکند. در این رابطه شمار زیادی از سران کشورها از جمله فدراسیون روسیه، چین، ترکیه، پاکستان و دبیرکل سازمان ملل متحد به دنبال شیوع این بیماری خواستار لغو تحریم ‌های آمریکا علیه ایران شده‌اند. تلاش های روز افزون این دولت ها اخلاقی و انسانی و قابل ستایش است».

ظریف با درخواست از جامعه جهانی برای پایان دادن به تحریم‌های آمریکا علیه ایران، اضافه کرد: «اکنون وقت آن فرا رسیده که جامعه جهانی نقش واقعی خود را ایفاء کرده تا صدای بلند آن شنیده شده و آمریکا به تحریم های بی شرمانه، غیر قانونی و ظالمانه خود که جنایت علیه بشریت است، پایان دهد.‌ جامعه جهانی باید به خود بیاید و به ایران کمک کند تا بتواند تروریسم اقتصادی و بهداشتی- دارویی را متوقف کند. دوره نشستن و تماشای قلدری آمریکا گذشته است».

وی در پایان نوشت: «در شرایط کنونی، رویکرد جامعه جهانی در قبال مخالفت با تحریم های ظالمانه و غیر قانونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، می تواند محکی برای وجدان بیدار و همچنین پایبندی کشورهای جهان به حقوق بشر باشد. مقابله با مجازات جمعی مردم ایران و برخی دیگر از ملت های تحت تحریم توسط آمریکا الزامی اخلاقی و عمل گرایانه است.

رفتار خیره سرانه رژیم آمریکا نشان داده که در برابر فشار افکار عمومی جهانی مقاومت کرده و امیدوار است با زورگویی و قلدری سیاست ضد انسانی فشار حداکثری را علیرغم کورونا ادامه و حتی تشدید کند. لذا تنها راه اخلاقی و عمل گرایانه، اتحاد جامعه بین‌المللی برای رعایت نکردن تحریم های غیر قانونی و ضدانسانی آمریکاست. مردم ایران به کارزار روزافزون جهانی دولت‌ها و رهبران جامعه مدنی که خواهان لغو تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده هستند، ارج می‌نهند».

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ظریف وزیر خارجه ویروس کرونا کرونا ویروس جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده ویروس کرونا جامعه جهانی غیر قانونی منابع مالی علیه ایران تحریم ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۸۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دانشمندان: همه‌گیری بعدی احتمالا از ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود

ایتنا - دانشمندان هشدار دادند «آنفلوانزا» عامل بیماری‌زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد.
یک نظرسنجی بین‌المللی که قرار است آخر هفته آینده منتشر شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوانزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

جان سلمانتون گارسیا از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد:‌ «این باور که آنفلوانزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.»

این کارشناس افزود: «اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوانزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند،‌ این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.»

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID)  فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

بنا بر اطلاعات منتشرشده از این پژوهش،‌ ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند،‌ اعتقاد دارند که محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری، پس از آنفولانزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

 آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع، برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ Sars-CoV-2 (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدیدهای جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته جان سلمانتون گارسیا، مسئول این مطالعه جهانی، «آنفلوانزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.»

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان ( سویه اچ۵ان۱ H5N1) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

دانیل گلدهیل، از کالج سلطنتی دامپزشکی در هتفیلد، هفته گذشته به مجله علمی نیچر گفت که «هر چه این ویروس پستانداران بیشتری را آلوده کند، امکان بیشتری برای تبدیل آن به سویه‌ای خطرناک برای انسان وجود دارد.»

اد هاچینسون، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو نیز در این زمینه گفته است که ظهور ویروس آنفلوانزای پرندگان در گاوها تعجب‌آور است زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده‌ بودند اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاوها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او،‌ ابتلای گاوها به ویروس آنفلوانزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوانزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوانزا هشدار می‌دهند. اگرچه آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوانزا از جمله آنفلوانزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی تذکر داده و گفت: «مردم به سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ اینها ممکن است ما را پشیمان کنند.»

دیگر خبرها

  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • تامین امنیت با خون دیگران ؛ ما پول می‌دیم، شما بجنگید! | جزئیات بودجه جدید برای ادامه جنگ در این ۳ نقطه
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • افزایش صادرات نفت ایران به قبل از بازگشت تحریم‌ها
  • همه‌گیری بعدی احتمالا از ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود
  • هشدار دانشمندان: همه‌گیری بعدی احتمالا از ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود