Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@06:17:33 GMT

عوارض صادراتی، مانعی در برابر ارتقای صنایع معدنی

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۰۸۴۰

به گزارش اکوفارس، مهرداد اکبریان، رییس انجمن سنگ آهن ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: تعیین عوارض صادراتی برای مواد معدنی کاری نادرست است چرا که باعث تعطیلی برخی معادن می شود. عوارض گذاشتن باید هوشمندانه باشد  تا بدرستی به کار آید.

او بیان کرد: به هیچ عنوان عوارض صادراتی کمکی به بازار‌های صادراتی نمی‌کند و صادرات را به صفر خواهند رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از اینکه عوارضی برای مواد معدنی گذاشته شود، ۷.۷ میلیون تن صادرات داشته ایم، اما سال پیش به کمتر از ۵ میلیون تن رسیده است که این موضوع نشان دهنده سیاست نادرست است و اگر همینگونه پیش رود صادرات در سال ۹۹ به صفر خواهد رسید.

رییس انجمن سنگ آهن ایران افزود: صادرات کاملا به نفع کشور است و باید از آن حمایت شود. تولید و صادرات نشان دهنده حرکت به سمت ایجاد ارزش افزوده در کشور است، یعنی با کشف معادن و استخراج ظرفیت های موجود تولید افزایش پیدا کرده و پس از آن کارخانجات کنسانتره سازی و گندله سازی راه‌اندازی خواهد شد. البته طبق برنامه از پیش تعیین شده ظرف یک تا ۲ سال آینده گندله در بازار صنعتی عرضه خواهد شد و به تناژ کنستانتره خواهد رسید.

اکبریان گفت: خام فروشی مصداق صحیحی برای صادرات نیست و راهکار جلوگیری از آن اعمال عوارض نبود. راهکار آن این است که بستری برای تولید باز شود و مکانیزم  طبیعی عرضه و تقاضا تولید را بالا ببرد که این گونه هزینه صادرات روی یک عددی می ایستد.

رئیس انجمن سنگ آهن با تاکید بر اینکه گستردگی و توسعه صنعت معدن به اندازه کافی پیشرفت نداشته است، گفت: ایران ظرفیت خوبی در حوزه اکتشافات معدن دارد، اما متاسفانه مساحت کمی از کل مساحت کشور به اکتشاف معدن تخصیص داده شده که باعث مغفول ماندن این حوزه شده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۰۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ گلشنی منفرد از هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان طی امسال خبر داد و گفت: این هدفگذاری بر اساس برنامه هفتم توسعه و با احتساب ۲۳ درصد رشد، تعیین شد.

وی افزود: این میزان در سال گذشته ۴۵۷ هزار تن به ارزش ۵۳۵ میلیون دلار بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان ادامه داد: محصولات تولیدی استان به ۴۶ کشور دنیا صادر می‌شود که ۱۳ کشور در سال گذشته به مقاصد صادراتی استان افزوده شد.

وی ادامه داد: طی امسال ۳۲ کالای جدید صادراتی نیز به سبد محصولات صادراتی استان افزوده شده است.


بنابر اعلام گمرک زنجان طی سال گذشته عمده کالای صادراتی این استان شامل شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، پروفیل، میلگرد، نبشی، شمش فولادی، مفتول مسی، فیلم پروپیلن، اسید سولفونیک، کنسانتره روی، لبنیات، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، تست لاینر و مقوا بود.

ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشور‌های مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

دیگر خبرها

  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • ◄ صادرات یک میلیون تن مواد معدنی به کشورهای حوزه خلیج فارس
  • صادرات ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندرخمیر
  • صادرات بیش از ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندر چند منظوره خمیر