Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان با اشاره به شیوع کرونا گفت: همان‌طور که بحرانِ جنگ های جهانی، بستر جامعه جهانی را برای پذیرش یک نظم جدید با ادعای صلح پایدار مهیا کرد، فضای ناامنِ کنونی هم می‌تواند جامعه جهانی را برای تحققِ یک نظم مادی و ایجاد حکمرانی مجازی مهیا کند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس آیت الله سیّد محمّدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری در تحلیل ابعاد کلان و پیامدهای مختلف ویروس کرونا به طرح فرضیات مختلف نسبت به شیوع این ویروس پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*کرونا فراتر از یک مسئله بهداشتی است

وی گفت: بیماری‌ای که اخیراً فراگیر شده و به یک ابتلای بزرگ برای جامعه جهانی تبدیل شده، از نظرِ اجتماعی و تمدنی، یک پدیدۀ چندوجهی است نه یک‌وجهی.

وی با بیان اینکه ما با یک امرِ میان‌رشته‌ای و بلکه فرارشته‌ای مواجه هستیم که نباید یک وجهۀ آن غلبه پیدا کند و باید ابعاد مختلف این پدیده به شکلِ جدی موردِ تأمل قرار بگیرد، گفت: وجهی از این پدیده، جنبۀ بهداشتی است که مربوط به دانش‌های وابسته به پزشکی است. وجه دیگر مربوط به حوزه علوم انسانی و علومِ شناختی و همچنین دانش‌های تمدنی و فلسفه تاریخ و حوزۀ رسانه و امثال اینها است. حتی جنبۀ امنیتی و جنگ بیولوژیکی هم مورد توجه قرار گرفته و آمادگی‌هایی برای مقابله با این تهدید فراهم شده است.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه امروز این بیماری با تهدیدِ سلامت بشر و مخیر کردن بشر بین انتخاب سلامتی یا انتخاب پیوستارهای کنونی، فضای سیاست، فرهنگ و اقتصادِ جهانی را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داده، گفت: این بیماری نوعی گسست اجتماعی ایجاد کرده است، به طوری که بعضی از صاحب‌نظران جهانی دربارۀ دنیای پساکرونا شروع به نظریه‌پردازی کرده‌اند. این حوادث نشان می‌دهد که این واقعه، جدی‌تر و فراتر از یک پدیدۀ یک‌بُعدیِ بهداشتی و پزشکی است.

احتمال اول این است که واقعاً در امتداد این واقعه، فضای عبور از نظم مادیِ مدرن، به نظم معنوی و نظمِ تحت‌تأثیرِ هدایت‌های الهی و در جهتِ غلبۀ ولایت حقه به وجود بیاید؛ یعنی این پدیده‌ها یک امری تلقی شود که تحت تدبیر ولی الله الاعظم (عج) جامعه جهانی را به‌تدریج از نظمِ مادی و سیطرۀ قدرت‌ها به‌سمتِ یک نظمِ معنوی و رهایی از تسلط مادی سیر دهد.

میرباقری ادامه داد: به نظر می‌رسد با در نظر گرفتنِ گستردگی و بزرگیِ این واقعه، و فرضِ پایداریِ این شرایط، این احتمال وجود دارد که در کنارِ همۀ جنبه‌هایی که گفته شد، مقصد جدی‌تر و بزرگ‌تری هم در پشت‌صحنه وجود داشته باشد و آن، عبور دادنِ جامعه جهانی از نظم کنونیِ زندگی به یک سامان و نظم جدید است.

وی در همین زمینه، ۲ احتمال را مورد بررسی قرار داد و گفت: ما باید احتمالاتِ مختلف را در نظر بگیریم و طراحی‌های خود را متناسب با آنها دنبال کنیم. احتمال اول این است که واقعاً در امتداد این واقعه، فضای عبور از نظم مادیِ مدرن، به نظم معنوی و نظمِ تحت‌تأثیرِ هدایت‌های الهی و در جهتِ غلبۀ ولایت حقه به وجود بیاید؛ یعنی این پدیده‌ها یک امری تلقی شود که تحت تدبیر ولی الله الاعظم (عج) جامعه جهانی را به‌تدریج از نظمِ مادی و سیطرۀ قدرت‌ها به‌سمتِ یک نظمِ معنوی و رهایی از تسلط مادی سیر دهد.

 

*ممکن است از طریق کرونا به دنبال حکمرانی مجازی بر دنیا باشند

عضو مجلس خبرگان ادامه داد: در نقطۀ مقابل، این هم محتمل است که مهلت شیطان هنوز تمام نشده باشد و خدای متعال مهلتی به شیاطینِ جن و انس داده باشد و دستگاه ابلیس و شیاطین انس از این فرصت استفاده کنند و با طراحی‌های بزرگ و پنهان در پشتِ صحنه، به‌دنبالِ تغییر مفهوم و سازوکارهای حُکمرانی بر جهان و ایجاد یک نظم پیچیده‌تر مادی، یعنی عبور از حاکمیت کنونیِ قدرت‌های مادی بر جهان به‌سمتِ حاکمیت مجازی و حکمرانی مجازی و سایبری باشند که فضایی مدیریت‌پذیرتر، خشک‌تر و سخت‌تر است.

میرباقری افزود: این طراحی‌ها ممکن است توسط دست‌های پشتِ صحنۀ قدرت در جهان انجام شود؛ کمااینکه دست‌های پشت صحنه در بعد از جنگ جهانی، صحنه را به گونه‌ای مدیریت کردند که جامعه بشری را به پذیرشِ یک حاکمیت جهانی، و محدود کردن اختیارات دولت ــ ملت‌ها، واداشتند و تحت عنوانِ سازوکارهایی برای تحقق صلح پایدار، سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل و زیرمجموعه‌های آن را بر جهان حاکم کردند و فضایی از رعب و هراس و اضطراب و گریز از جنگ را در جامعه جهانی به وجود آوردند.

وی خاطرنشان کرد: آنها آسیب را به حدّی گسترده کردند که حتی کشورهایی که مستقیماً درگیر آن جنگ‌ها نبودند، به پذیرش این نظم جهانی و سیطره قدرت‌ها از طریقِ شبکۀ سازمان‌های بین‌المللی تن بدهند.

*شباهت ویروس کرونا به ۲ جنگ جهانی

استاد درس خارج حوزه با یادآوری اینکه جنگ های جهانی، بیش از هفتاد میلیون کشتۀ به دنبال داشته که بسیاری از آنها مربوط به کشورهای درگیر بوده، گفت: در ورای این، شاید کشورهایی که درگیر جنگ جهانی نبوده اند، ده‌ها میلیون کشته‌های خاموش داده‌اند و این هم طراحی همان کسانی بوده که این جنگ‌ها را هدایت می‌کردند تا بتوانند آن کشورها را هم به نقطۀ پذیرشِ این نظم نوین جهانی بر محور قدرت‌های برندۀ جنگ برسانند و نیز آنها را در نقطۀ آسیب‌پذیری قرار بدهند که مسلط بر اوضاع نشوند.

میرباقری تصریح کرد: همان‌طور که بحرانِ جنگ جهانی اول و دوم، بستر جامعه جهانی را برای پذیرش یک نظم جدید با ادعای صلح پایدار مهیا کرد، این فضای ناامنِ کنونی هم می‌تواند جامعه جهانی را برای پذیرش یک پیشنهاد جدید برای تحققِ یک نظم مادی و ایجاد حکمرانی مجازی مهیا کند.

همان‌طور که بحرانِ جنگ جهانی اول و دوم، بستر جامعه جهانی را برای پذیرش یک نظم جدید با ادعای صلح پایدار مهیا کرد، این فضای ناامنِ کنونی هم می‌تواند جامعه جهانی را برای پذیرش یک پیشنهاد جدید برای تحققِ یک نظم مادی و ایجاد حکمرانی مجازی مهیا کند.

وی ادامه داد: این دورکاری‌ها و تعطیل کردن تجمعات حقیقی و عبور از جامعۀ حقیقی به جامعۀ مجازی و ایجاد بستر برای پذیرشِ حل‌و‌فصل امور (تحصیل، اشتغال و سایر ارتباطات اجتماعی) در فضای مجازی، و قرائن فراوان دیگر به‌ویژه قرار گرفتن در شرایطِ یک رزمایش بزرگِ زیست در فضای مجازی، که آخرین مقاومت‌ها در برابرِ آن در حال فروریختن است و...، مؤیداتی بر این احتمال است که شاید چنین پشتِ صحنه‌ای وجود دارد تا بتوانند سیطره بلامنازع مجازی بر جهان پیدا کنند.

میرباقری تصریح کرد: گمان من این است که این بیانی که رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی در روز عید مبعث فرمودند و اشاره کردند که ما در فضای مجازی هم باید قوی بشویم، شاید با توجه به این نکته بوده باشد.

وی درباره معارضات احتمالی فرضیه مطرح شده از سوی خود گفت: ممکن است گفته شود اگر چنین مقاصدی در کار است، پس چرا این بیماری دامن اروپا و آمریکا را هم گرفته است؟ در پاسخ باید گفت منافاتی ندارد، چون در جنگ جهانی هم کل جامعۀ جهانی ناامن شد و جهان به سمتی کشیده شد که شعار نظم نوین و صلح پایدار را بپذیرند.

عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه ما باید احتمالات و فرضیه‌ها، به‌خصوص احتمالات و فرضیه‌های بزرگ و استراتژیک را در نظر بگیریم و صحت و سُقم آنها را دنبال کنیم، تصریح کرد: ما باید برنامه‌ریزی و رزمایشِ متناسب برای مواجهۀ فعال و هوشمندانه با آن انجام دهیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. نباید فرضیه‌های بزرگ را صرفاً با چند قرینۀ خُردِ مخالف رد کرد.

میرباقری ادامه داد: این فرض هم دور از نظر نیست که این ویروسِ منحوس اما هوشمند، از همان آغاز هم با هدفِ ایجاد گسست اجتماعی از یک طرف، و شکل‌دهی به پیوست و انسجامِ مجازی و کلبۀ الکترونیکی از طرف دیگر، مهندسی و مدیریت شده باشد.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد اگر آن نهادها و ساختارهایی که باید پشتیبانیِ فکری انجام دهند، شکل گرفته بود و مسیر خودش را طی می‌کرد، امروز می‌توانست دربارۀ این مسائل، نظر کارشناسی بدهد، ولی تلقی حقیر این است که اکنون، شبکۀ نیروهای جوان و فعال و به‌خصوص نیروهای آتش به اختیار و نخبگان، فضاهای اندیشه‌ورزی در این زمینه‌ها را باید به‌سرعت فراهم کنند و بستر تأیید یا رد این فرضیه‌ها را بررسی کنند و سپس به‌دنبال یک طراحی همه‌جانبه و سازوکار جامعی در مقابلِ این پدیده، با ابعادی که برای آن مفروض است، داشته باشند و در برنامه‌های خود، علاوه بر حوزه بهداشت و حوزه جنگ‌های بیولوژیکی که بخشی از کار هستند، به این فرضیه‌ها هم توجه کنند.

شبکۀ نیروهای جوان و فعال و به‌خصوص نیروهای آتش به اختیار و نخبگان، فضاهای اندیشه‌ورزی در این زمینه‌ها را باید به‌سرعت فراهم کنند و بستر تأیید یا رد این فرضیه‌ها را بررسی کنند و سپس به‌دنبال یک طراحی همه‌جانبه و سازوکار جامعی در مقابلِ این پدیده، با ابعادی که برای آن مفروض است، داشته باشند

 

میرباقری تصریح کرد: اگر مقیاس این بحران، عبور دادنِ جامعه جهانی به‌سمتِ یک حکمرانی بلامنازع جدید باشد و ظرفیت چنین تصرفاتی فراهم آمده باشد، باید تحرکات و اقدامات متناسب با آن طراحی و عملیاتی شود و این کار نیاز به فعالیت‌هایی در لایه‌های مختلفِ بنیادی، راهبردی و برنامه‌ریزی‌های عملیاتی دارد و بعد اقدام گسترده در صف به‌صورت یک شبکه منسجم انجام بگیرد.

*تاب آوری جامعه دینی در برابر کرونا بسیار بیشتر از جامعه مدرن است

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه شکی نیست که تاب‌آوری جامعه دینی در برابر این ابتلاء بسیار بیشتر از جامعه مادی و مدرن است، تصریح کرد: این ویروس می‌تواند برخلاف همۀ طراحی‌ها، ضربه‌های مهلکی بر پیکرۀ مدرنیته وارد کند. این ویروس می‌تواند به ظهور شکاف‌ها و ضعف‌های فراوانِ مستتر در نظم مدرن، از جمله «اصالت منافع فردی» منتهی گردد.

میرباقری ادامه داد: از طرف دیگر، امروز، تمدن غرب یک تمدنِ بی‌رقیب نیست. در رقابت تمدنی بین جبهۀ غرب و جبهۀ اسلام، اگر مقاومت کنیم و موضع‌گیری و برخورد آگاهانه و فعال در مقابلِ طراحی‌های غیرانسانی غرب داشته باشیم، نتیجۀ متفاوتی رقم خواهد خورد و فروپاشیِ تمدن غرب تسریع خواهد شد.

عضو مجلس خبرگان تصریح کرد: راه ما آماده شدن برای مواجهه با احتمالات است و این آمادگی چیزی نیست جز قوی شدن در عرصه‌های مختلف اقتصادی، مجازی، علمی و فرهنگی.
انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آیت الله میرباقری کرونا تمدن غرب حکمرانی مجازی عضو مجلس خبرگان حکمرانی مجازی صلح پایدار جنگ جهانی برای تحقق فرضیه ها نظم جدید طراحی ها قدرت ها بر جهان یک نظم جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۲۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ واقعیت جالب که ممکن است نظر شما را نسبت به قهوه تغییر دهد

شاید فکر کنید قهوه محبوب ترین نوشیدنی گرم در جهان است؛ در حالی که بسیاری قهوه را برای شروع روز خود ترجیح می دهند، پرمصرف ترین نوشیدنی جهان، به غیر از آب، چای است.

به گزارش روزیاتو، واقعیت های غافلگیرکننده تری هم وجود دارد که ممکن است باعث شود شما کمی متفاوت به قهوه خود نگاه کنید. در ادامه نکات جالب بیشتری درباره این دمنوش تلخ محبوب بخوانید.

۱ – مصرف مسکن با قهوه باعث بهبود اثربخشی آن می شود.

اگر تا به حال توانسته اید سردرد خود را با یک فنجان قهوه از بین ببرید، فقط از کافئین به عنوان یک مسکن موثر استفاده کرده اید، کاری که شرکت های داروسازی نیز انجام می دهند. اگر به مواد تشکیل دهنده مسکن های رایج توجه داشته باشید، بسیاری از آنها ممکن است دارای کافئین باشند؛ زیرا اثربخشی این داروها را تا ۴۰ درصد افزایش می دهد.

۲ – فنلاندی ها بیشترین میزان قهوه را در جهان مصرف می کند.

برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان است و پس از آن ویتنام و هند قرار دارند. اما وقتی صحبت از مصرف به میان می‌آید، فنلاندی ها بیشتر از مردم هر کشور دیگری قهوه می نوشند و اکثر فنلاندی ها سالانه ۱۲.۵ کیلوگرم قهوه مصرف می‌کنند. تنها کشور دیگری که در آن هر فرد بیش از ۱۰ کیلوگرم قهوه در سال مصرف می کند، سوئد است.

۳ – قهوه قدمت زیادی دارد و بزها آن را کشف کرده اند.

افسانه‌ها حاکی از آن است که یک گله‌دار بز اتیوپیایی به نام کالدی، زمانی که بزهایش دانه های درخت قهوه را می‌خوردند و شب‌ها نمی‌خوابیدند، قهوه را کشف کرد. کالدی این را به راهب صومعه محلی گفت که او نیز به خواص پر انرژی آن و همینطور افسانه قهوه و کشت آن پی برد. از نظر تاریخی، کشت و تجارت قهوه در شبه جزیره عربستان در قرن پانزدهم آغاز شد.

۴ – بسیاری تلاش کرده اند قهوه را ممنوع کنند، اما موفق نشده اند.

بسیاری از رهبران بارها سعی کرده اند قهوه را ممنوع کنند و آن را عصیانگر احساسات عمومی خوانده اند. در قرن شانزدهم در مکه و همچنین در ایتالیا چنین تصمیماتی گرفته شد، اما همیشه کسی که در قدرت بود، قهوه را بیش از حد دوست داشت که آن را ممنوع کند. سوئد نیز در قرن هجدهم سعی کرد آن را ممنوع کند، اما کاری از پیش نبرد و قهوه ماندگار شد.

۵ – کافئین ممکن است باعث اوردوز شود.

اوردوز کافئین بسیار بسیار نادر است، اما اگر نوشیدنی های کافئین دار بسیاری (معادل ۳۰ فنجان قهوه) در مدت کوتاهی مصرف شود، ممکن است اتفاق بیافتد. گفته می شود، بیش از ۴۰۰ میلی گرم کافئین می تواند باعث عصبانیت، بی خوابی و حتی تحریک پذیری شود. برای دریافت این مقدار، باید بین ۴ تا ۸ فنجان قهوه، بسته به قدرت آن، بنوشید.

۵ – قهوه‌ی Decaf با قهوه‌ی caffeine-free فرق دارد.

ممکن است طعم قهوه را بیشتر از انرژی زایی اش دوست داشته باشید، اما قهوه Decaf که ترجیح می دهید ممکن است همچنان حاوی کافئین باشد. به طور متوسط، یک فنجان قهوه Decaf در مقایسه با ۷۰ تا ۱۴۰ میلی گرم کافئین در یک فنجان قهوه معمولی، حاوی ۷ میلی گرم کافئین است. بنابراین اگر به کافئین حساسیت دارید یا می خواهید آن را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید، قهوه‌ی caffeine-free جایگزین ایده آل و بدون کافئین است.

۷ – گران ترین قهوه جهان از مدفوع حیوان به دست می آید.

گران ترین قهوه جهان، Kopi Luwak، از دانه های قهوه استخراج شده از مدفوع حیوانی به نام گربه زباد در اندونزی تهیه می‌شود. این حیوان رسیده ترین دانه های قهوه را می خورد و دانه های نیمه هضم شده و تا حدودی تخمیر شده را در مدفوعش می مانند، که سپس جمع آوری، شسته، برشته و آسیاب می شود.

۸ – نوشیدن قهوه می تواند عمر شما را طولانی کند.

زمانی قهوه در لیست مواد سرطان‌زا قرار داشت و تصور می‌شد که باعث سرطان می‌شود. امروزه، مطالعات ثابت کرده افرادی که به طور متوسط ۱ تا ۴ فنجان در روز قهوه می خورند، طول عمر بیشتری دارند. همچنین با مصرف قهوه ۸ تا ۱۵ درصد کاهش خطر مرگ و میر مشاهده شده است و مطالعات دیگری ثابت می‌کند مصرف کنندگان قهوه از سلامت قلبی عروقی بهتری برخوردار هستند.

۹ – درون قهوه آسیاب شده حشره وجود دارد.

در مورد تمام مواد غذایی که ما مصرف می کنیم، اکثر آژانس های مواد غذایی، از جمله FDA، اجازه می دهند تا درصدی ناخالصی و نواقصی وجود داشته باشد. طبق آئین نامه FDA، مجاز است در پودر قهوه به ازای هر ۴۵۰ گرم، ۱۰ میلی گرم حشرات یا حتی مدفوع یا موی حیوانات وجود داشته باشد.

۱۰ – قهوه می تواند سایز سینه شما را کاهش دهد.

اگر می خواهید سایز سینه خود را کاهش دهید، قهوه، یا بهتر است بگوییم کافئین موجود در آن، ممکن است جواب دهد. یک مطالعه جدید نشان می دهد که کافئین ممکن است اندازه سینه را در زنان کاهش دهد و هر چه قهوه بیشتر مصرف شود، تأثیر آن قوی تر است. اما این تنها در صورتی صادق است که شما یک ژن خاص برای آن داشته باشید، بنابراین تنها زنان خاصی می توانند از این روش به نتیجه برسند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یک کمپلکس نانویی ممکن است به درمان بیماری‌های خودایمنی کمک کند
  • ۱۰ واقعیت جالب که ممکن است نظر شما را نسبت به قهوه تغییر دهد
  • جنگ مجازی سپاهان و تراکتور!/ حواس کمیته‌های انضباطی و اخلاق کجاست؟
  • جنگ مجازی سپاهان و تراکتور!/ حواس کمیته های انضباطی و اخلاق کجاست؟
  • هشتگ یونایتد: حمله فضای مجازی به فوتبال واقعی!‏
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۹ فروردین؛ ۳۳ فوتی و ۵ ابتلای جدید
  • افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در نوروز و ضرورت حفظ امنیت کودکان
  • ایجاد واحد واکنش سریع و رصد و پایش فضای مجازی با رویکرد پیشگیری از وقوع جرائم در دادگستری آذربایجان غربی 
  • چاپ سه‌بُعدی هر آنچه را که تصور کنید، ممکن می کند!
  • پیشرفت در جامعه دینی بدون بستر فرهنگ ممکن نیست