Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-03-29@11:25:21 GMT

روزنامه‌ها نباید تعطیل شوند ‌

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۳۹۲۷

روزنامه‌ها نباید تعطیل شوند ‌

 

به گزارش اتاق خبر،این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده است که حتی در کشورهایی که بحران کرونا در آنها شدیدتر و دستورات قرطنینه و محدودیت رفت‌وآمد نیز با سخت‌گیری‌های بیشتری همراه است، نسخه چابی روزنامه‌ها با توجه به اهمیت بسیار زیاد اطلاع‌رسانی به مردم، به صورت روزانه منتشر و توزیع نیز می‌شود.با این حال اما آن‌گونه که ستاد ملی کرونا در ایران مصوب کرده است، احتمالا توزیع نسخه کاغذی روزنامه‌ها با محدودیت مواجه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصمیم البته با انتقاد و مخالفت تعدادی از مدیران مسئول روزنامه‌ها نیز همراه شده است.علیرضا بختیاری، مدیرمسئول روزنامه دنیای اقتصاد در همین مورد در گفت‌وگویی با «شرق» در این‌باره می‌گوید: به دلیل کرونا طبیعی است که فعالیت‌های اداری، تولیدی و اقتصادی تحت‌الشعاع قرار گیرد اما در اکثر کشورها اصل تولید آسیب ندیده بلکه فاصله‌گذاری اجتماعی و فیزیکی شکل گرفته است و مردم را ترغیب به این فاصله‌گذاری کرده‌اند. همچنین کارهای اداری و سازمانی که امکان دورکاری دارند نیز به این شکل در حال انجام است. اما درباره بحث رسانه‌های مکتوب چند نکته وجود دارد؛ اول اینکه بحث اطلاع‌رسانی حتی در بدترین شرایط هم قابل تعطیل‌کردن نیست، در همان شرایط بد و بحرانی هم بالاخره باید رسانه ای باشد که اطلاع‌رسانی کند و به مردم موضوعات و نکات مهم را برساند.مدیرمسئول روزنامه دنیای اقتصاد همچنین می‌گوید: در حال حاضر در کشورهای اروپایی و آمریکایی که کرونا در برخی از آنها مثل ایتالیا و اسپانیا شیوع زیادی پیدا کرده، رسانه‌های چاپی و ملی آنها به نشر و توزیع خودشان همچنان ادامه می‌دهند و مشغول به کار هستند. به عنوان مثال همین الان روزنامه‌های سراسری ایتالیا در حال توزیع است. در این کشورها کاری که کیوسک‌های مطبوعاتی ما در ایران انجام می‌دهند از طریق بخشی از سوپرمارکت‌ها انجام می‌شود که وسایل ضروری مردم را توزیع می‌کنند. آنها در این شرایط رسانه‌ها را هم مانند بخشی از مایحتاج ضروری مردم توزیع می‌کنند. البته تعداد زیادی از مخاطبان در این کشورها نیز مشترک روزنامه‌ها هستند و از طریق پست و سیستم توزیع، روزنامه را به دست آنها می‌رسانند.بختیاری در ادامه افزود: نباید فراموش کرد که بخش زیادی از مردم در همه کشورها، و همین‌طور در ایران منبع اصلی خبری‌شان، روزنامه‌ها و مجلات و رسانه‌های چاپی است و نمی‌توان اطلاع‌رسانی به این بخش از مردم را متوقف کرد. در کشور ما که بخش عمده‌ای از محتوای رسانه‌ای و خبری در بخش رسانه‌های مکتوب تولید می‌شود و در ادامه به بخش آنلاین و فضای مجازی می‌رسد، تعطیلی رسانه‌های چاپی می‌تواند فضای اطلاع‌رسانی کشور را با خلأ و مشکل مواجه کند.  بر همین اساس من معتقدم اصل این تصمیم و رویکرد که چاپ و توزیع رسانه‌های مکتوب در این شرایط ممنوع بشود، رویکرد نادرستی است. البته این نکته را هم تأکید کنم که اگر قرار است تصمیمی درباره انتشار گرفته ‌شود، نباید به شکل اجبار باشد. ولی علی‌القاعده روزنامه‌های سراسری و ملی باید با رعایت نکات و اصول ایمنی امکان انتشارشان فراهم باشد.مدیرمسئول دنیای اقتصاد در ادامه گفت: به‌شخصه تصورم این است که در وضعیت کنونی و با شیوع بحران بزرگ کرونا باید از روزنامه‌ها برای آگاهی و فرهنگ‌سازی بیشتر استفاده کرد. از طرفی نباید فراموش کرد که به هر حال خود رسانه هم یک صنعت است و باید به این چشم به آن نگاه کرد و دستور تعطیلی آن را به‌راحتی نداد. هرچند من معتقدم حتی اگر صنایع دیگر هم محدود و تعطیل شوند، این صنعت را که کارش اطلاع‌رسانی است، نباید به دلیل کرونا تعطیل کرد.

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: کرونا روزنامه ها تعطیلی چاپخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۳۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سانسور صدای فلسطین به روایت آمار و ارقام

گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: «رسانه‌های انگلیسی در بازتاب جنگ غزه، بیشتر به روایت تل‌آویو تمایل نشان داده‌اند تا روایت فلسطینی‌ها.» این بخشی از نتایج یک تحقیقات جدید درباره سوءگیری رسانه‌های انگلیسی نسبت به جنگ غزه است. در نتایج این تحقیقات آمده که رسانه‌های انگلیسی برای تلفات اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی 11 بار بیشتر از قربانیان فلسطینی در این جنگ از واژه‌هایی چون «کشتار»، «قتل عام» و «وحشیگری» استفاده کرده‌اند.

فیصل حنیف در تارنمای میدل ایست آی می‌نویسد: رسانه‌های انگلیسی در شرایطی همچنان به روایت اسرائیلی‌ها از جنگ غزه تمایل دارند که که شمار کشته شدگان فلسطینی در غزه از مرز 30 هزار نفر هم گذشته است.

بیشتر بخوانید: سال ۱۴۰۲؛ از تاجگذاری میلیون دلاری تا سال فلسطین گوترش: نیمی از مردم غزه گرسنه‌اند | این بالاترین آمار ثبت شده گرسنگی در جهان است

از اعتراض‌های گاه و بیگاه روزنامه‌نگاران در انگلیس به نحوه پوشش خبری جنگ غزه که بگذریم ـ از جمله نامه اعتراضی سال گذشته روزنامه‎نگاران بی بی سی به سوءگیری این رسانه در پوشش اخبار جنگ ـ طیف گسترده‌ای از حامیان رژیم صهیونیستی در این کشور وجود دارند که همچنان به‌دنبال تهییج افکار عمومی علیه نیروهای فلسطینی هستند و قویا تلاش می‌کنند تا جنایات صهیونیست‌ها در غزه را در رسانه‌ها کمرنگ کنند.

این حساسیت تا جایی پیش رفته که یک سیاستمدار محافظه کار انگلیسی، روزنامه‎نگاران مستقل را متهم کرده که با استفاده از واژه کشتار فلسطینیان در غزه در واقع با آنان ابراز همدردی کرده است. اما واقعیت است که تحقیقات نشان می‎دهد که رسانه‌های انگلیسی صدای فلسطینیان را منعکس نمی‌کنند و تقریبا سه چهارم از برنامه‌هایی که در رابطه با جنگ غزه در انگلیس منتشر می‎شود در حمایت از دیدگاه اسرائیلی‎ها است.

این گزارش همچنین نشان می‎دهد مجریان و روزنامه‎نگاران انگلیسی به شدت تحت فشار هستند تا در یک چارچوب نابرابر بارها و بارها از مهمانان تلویزیونی و مفسران بخواهند که حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت بشناسند. آمارها حاکی از آن است که در برنامه‎های تلویزیونی اشاره به حق اسرائیلی‌ها برای دفاع از خود تقریبا 5 برابر اشاره به حق فلسطینی‌ها برای دفاع از خود بوده است.

نپرداختن به ریشه های عملیات طوفان الاقصی

تارنمای میدل‌ایست آی نوشته، پس از بررسی بیش از ۱۷۶ هزار کلیپ خبری و ۲۶ هزار مقاله خبری آنلاین از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر 2023 تاکنون، این شبکه خبری الجزیره بوده که بیشترین اشاره به این حقیقت داشته که اسرائیل دولتی اشغالگر است و قملرو فلسطین، سرزمین اشغال شده.

علاوه بر این، رسانه‌های انگلیسی از میان نزدیک به ۱۰۰ هزار اشاره به غزه، فقط ۲۸ بار به این حقیقت اشاره کرده‌اند که غزه توسط صهیونیست‌ها اشغال و محاصره شده است، که بیش از نیمی از موارد نیز مربوط به الجزیره انگلیسی بوده است.

تارنمای میدل ایست آی نوشته: این موضوع به مسئله بزرگتری در پوشش رسانه‌ای جنگ غزه اشاره می‌کند، یعنی چشم‏پوشی از دلیل اصلی جنگ. رسانه‌های انگلیسی هیچ تمایلی ندارند تا به بینندگان و خوانندگان خود 75 سال جنایات صهیونیست‌ها پیش از هفتم اکتبر را یادآوری کنند. احتمالا یکی از نگرانی‌های آنان متهم شدن به حمایت از حماس بوده است.

تکرار ادعاهای غیرواقعی اسرائیل و حامیانش در جنگ غزه و دامن زدن به اسلام هراسی نیز از جمله رویکردهایی است که از هفتم اکتبر 2023 تاکنون در رسانه‌های انگلیسی از جمله روزنامه دیلی میل به طور گسترده دیده می شود.

کد خبر 840436 برچسب‌ها مميزى - سانسور اسرائیل رسانه - سواد رسانه‌ای نسل‌کشی ایالات متحده آمریکا فلسطین طوفان الاقصی

دیگر خبرها

  • واکنش رئیس اطلاع رسانی دولت به روحانی: با مردم صادق باشید
  • عذرخواهی «هما» از مسافران پرواز ۷۱۸ استانبول- تهران
  • عذرخواهی «هما» از مسافران پرواز ۷۱۸ استانبول- تهران
  • شهادت ۲۰۰ فلسطینی در حمله به بیمارستان شفا
  • آخرین اطلاع رسانی وزیر نفت درباره بنزین
  • اعدام هولناک 200 فلسطینی در بیمارستان شفا غزه
  • خدمت رسانی هلال‌ احمر مازندران به حدود ۴۰۰ هزار مسافر نوروزی
  • سانسور صدای فلسطین به روایت آمار و ارقام
  • شی ‌جین‌پینگ به روزنامه‌نگاران گفت: « داستان چین را خوب روایت کنید»
  • مدیر کل حوزه استاندار خراسان رضوی منصوب شد