Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@19:38:32 GMT

کرونا و من

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۴۰۳۶

تا یک ماه پیش که این کرونا ‌سروکله‌اش پیدا نشده بود، اگر کسی از من می‌پرسید آینده جهان را چگونه می‌بینی، شاید می‌گفتم دریغ از این کره خاکی خوش‌رنگ تک و نادر که در دست دولتمردان ‌‌ عقب‌افتاده جنگ‌طلب، از دست خواهد رفت.
شاید هم می‌خندیدم و می‌گفتم حرفی ندارم جز اینکه هر سال، یک سال سنم زیادتر می‌شود و زمانم برای وداع کمتر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این کرونا خانم همه چیز را به معنای درست و کامل کلمه عوض کرد!
جنگ دوم جهانی بعد از حمله مغول، آتیلا و اعراب، بزرگ‌ترین جنگ در تمام عمر جهان بود و شش سال همه اروپا را درنوردید و چندده میلیون آدم را کشت (و اتفاقا من درکش کردم، هرچند در سن کودکی) اما وقتی تمام شد، فقط خاطره‌ای از آن ماند.
همچنین جنگ عراق و ایران که هشت سال نیمی از ملت دو کشور را درگیر کرد و این همه آثار دلخراش از خود باقی گذاشت، اکنون فقط خاطره‌ای ا‌ست و لا غیر!
تا یک ماه پیش اگر رمانی خوانده بودم که در داستان آن، کره سبز- آبی خوشگل ما در چند روز تبدیل به یک گورستان سراسری می‌شد، البته که حیرت می‌کردم؛ اما مثل هر داستان غیرواقعی ساعتی بعد آن را از یاد می‌بردم.
اما اکنون با دیدن صحنه‌های خالی شهرهای پرجمعیت پکن، نیویورک، پاریس و لندن، آن‌هم از پشت شیشه تلویزیون یاد فیلم تاریخی «در ساحل»* می‌افتم که 60 سال پیش دیدم: یک جنگ سراسری (شاید جنگ سوم جهان) همه مردم دنیا و تمام علائم حیات را محو کرده است.
تنها و تنها یک زیردریایی که به‌طور اتفاقی در عمق اقیانوس سرگردان است، باقی مانده... اما آن‌هم نمی‌داند روی زمین چه خبر است! اگرچه آن فیلم، کار اثرگذاری بود اما فقط توانست خاطره‌ای باقی بگذارد و فراموش شود.
اما امروز، وضع دیگری است و دنیای ما شاهد چیزی ا‌ست که هرگز مشابهش نبوده، حتی احتمالش هم از خاطر کسی نگذشته است. دنیایی که می‌تواند به انتهای خودش برسد! دنیایی که می‌تواند بی ما و خالی از انسان به گردش خودش ادامه دهد؛
یک آخرالزمان واقعی! یک دگردیسی کامل و پیش‌بینی نشده.
باور دارم که این نقطه عطفی در اصول و فروع دنیای پساکرونا و پیشاکرونا است. باور دارم که ما دیگر دنیای قبلی‌مان را نخواهیم دید و آن‌طور که زندگی می‌کردیم، زندگی نخواهیم کرد. دیگر ادارات ما در ساختمان‌های بلند و کوتاه و دور و نزدیک برپا نخواهند بود.
دیگر بچه‌های ما به مدرسه و دانشگاه‌ها نخواهند رفت و سر کلاس‌ها حاضر/غایب نخواهند شد.
دیگر، ما مردم جهان، ادیان‌مان را چنان که می‌شناختیم نخواهیم شناخت. باور دارم دیگر دولت‌ها- حتی نادان‌ترینشان- همان که در گذشته بودند، نخواهند بود. 
باور دارم اساس مناسبات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، دیگر بر همان پاشنه که می‌چرخید، نخواهد چرخید. 
باور دارم آنها که به علم و خرد بشری، اعتقاد و ایمان نداشتند، و از روی نادانی شیاف روغن بنفشه تجویز می‌کردند، در خلوت خود به نادانی‌های خود خواهند گریست و اعتراف خواهند کرد که جانشان و جان خانواده‌شان و جان تمام آحاد بشر مرهون علم پیشرفته پزشکی و خرد چندهزارساله بشری‌اند. 
شاید هنوز عده‌ای کم‌سواد و بی‌خیال پیدا شوند که برای از رو نرفتن و اعاده جایگاه دروغین‌شان، حرف‌های خرافی‌شان را تکرار کنند و جویای آبروی ازدست‌رفته‌شان باشند؛ اما من یقین دارم اکثر مردم دانا و فرهیخته و هرکه اندک نشانه‌ای از خرد و فراست در وجودش باشد، حتی اگر در گذشته از روی عادت و رسوبات عقیدتی، خرافه‌ای را باور داشته بوده، بالاخره به این باور رسیده باشد که بدون دانش پیشرفته نمی‌توانیم زنده بمانیم و جهان امروز ما بیش از همیشه به قدرت وحدت و هماهنگی و مدیریت علمی/ اجتماعی نیاز دارد.‌بله؛ آرزو کنیم سیاره زیبا و منحصربه‌فرد ما که در بین میلیاردها کهکشان تنها و منحصر به خودش است، تا میلیون‌ها سال دیگر مردمی آگاه، هوشمند و لایق خود را به دور خوشید حقیقت و دانایی و سعادت بگرداند. 
و آرزو کنیم دولتمردان نادان ما این دنیای سبزآبی درخشان و دوست‌داشتنی را منهدم نکنند.  
چراکه او بدون ما هم باقی خواهد بود و به گردش زاینده خود ادامه خواهد.
 تصور کنید که اگر حیات همه مردم دنیا به دلیل تصمیم‌های غلط حاکمان خودشیفته، با شیوع این ویروس کوچولو و نامرئی به نابودی می‌کشید، افلاک و کائنات باید دست‌کم 14 میلیارد سال دیگر صبر می‌کرد تا آیا موجودی مثل انسان روی این کره گرد و قلنبه پیدا شود یا نشود؟! 
‌* 1959 / استنلی کرامر/ هالیوود

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: باور دارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۴۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین
  • به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم
  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • باور می کنید، این یک حشره باشد؟! (عکس)
  • تصاویر ترانه علیدوستی در بیمارستان را باور نکنید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند