Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-03-29@11:25:45 GMT

شناسایی عامل استخراج اطلاعات کاربران ایرانی تلگرام

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۷۴۸۲

شناسایی عامل استخراج اطلاعات کاربران ایرانی تلگرام

ایتنا - پژوهشگرهای امنیت سایبری می‌گویند که داده‌های دیتابیس شامل اطلاعات بیشتر از ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام، مانند آی‌دی تلگرام، نام کاربری، شماره تماس، هش‌ها و کلیدهای دیجیتالی می‌شود.
در پی افشای اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام، معاون وزیر ارتباطات از شناسایی سایتی که دیتابیس اطلاعات کاربران از آنجا استخراج شده خبر داد و گفت: گزارش به دادستانی ارجاع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا از مهر، ‏رسانه‌های خارجی از افشای اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام توسط یک نسخه غیر رسمی این پیام رسان خارجی خبر می‌دهند. به نحوی که دیتابیس این اطلاعات فاش شده اکنون در سطح اینترنت با ۵۰۰ دلار فروخته می‌شود و منبع آن، نه خود تلگرام، بلکه یکی از نسخه‌های غیر رسمی این اپلیکیشن ذکر شده است.

پژوهشگرهای امنیت سایبری می‌گویند که داده‌های دیتابیس شامل اطلاعات بیشتر از ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام، مانند آی‌دی تلگرام، نام کاربری، شماره تماس، هش‌ها و کلیدهای دیجیتالی می‌شود.

در این راستا امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاون وزیر ارتباطات در واکنش به افشای اطلاعات کاربران پوسته غیررسمی تلگرام در توئیتر نوشت: گزارش مرکز ماهر ‏در دی ۹۶ در مورد عدم امنیت پوسته‌های تلگرام بود که در این زمینه هشدار دادیم.

وی گفت: البته شواهدی وجود دارد که این اطلاعات به شیوه دیگری جمع‌آوری شده است.

ناظمی تاکید کرد: ‏سایت ادعا شده با نام «شکار» که در یکی از شرکت‌های اینترنتی ایرانی میزبانی می‌شده، شناسایی شده است.

معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: گزارش برای رسیدگی قضائی به دادستانی ارجاع خواهد شد.

پیام رسان خارجی تلگرام از اردیبهشت سال ۹۷ مسدود شده است و کاربران بسیاری از پوسته‌ها و نسخه‌های غیررسمی تلگرام که فیلتر نیست، به این پیام رسان دسترسی دارند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: هکر تلگرام فیلترینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۷۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سانسور کلمه «شهید» آزادی بیان میلیون‌ها کاربر را تحت تاثیر قرار داده است

 هیئت نظارت بر محتوای شرکت «متا» که مالک شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک و اینستاگرام است، در گزارش جدید خود اعلام کرد که کلمه «شهید» غالبا در رسانه‌های اجتماعی متعلق به این شرکت سانسور می‌شود و این امر «تاثیر تبعیض‌آمیزی بر بیان محتوا و گزارش‌های خبری» داشته است. 

به گزارش میدل ایست آی، این هیئت که وظیفه تعدیل محتوا را بر عهده دارد توسط متا تامین مالی می‌شود، اما به صورت مستقل فعالیت می‌کند. 

 گزارش هیئت نظارت متا در ادامه نشان می‌دهد رویکرد بسیار محدود کننده این شرکت در مورد کلمه «شهید» که در فیسبوک و اینستاگرام بیش از هر کلمه دیگری سانسور شده است، آزادی بیان میلیون‌ها کاربر را تحت تاثیر قرار داده است.

از آن جایی که این کلمه از زبان عربی وارد زبان‌های دیگری نیز شده است (مانند فارسی) کاربران غیر عرب‌زبان اینستاگرام و فیسبوک نیز می‌گویند شاهد سانسور پست‌های‌شان در این پلتفرم‌ها بوده‌اند.

هیئت نظارت متا در انتها از این شرکت خواست به سانسور کلمه شهید پایان داده و پست‌های حاوی آن را تنها زمانی حذف کند که به صورت مستقیم مرتبط با خشونت یا نقض دیگر قوانین باشد.

پیش از این، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده بود که شرکت متا در طول جنگ غزه، «به صورت سیستماتیک» محتوای مربوط به فلسطین را سانسور کرده است. دیده‌بان حقوق بشر اقدام متا را به خاطر سیاست‌های معیوب این شرکت در تعدیل محتوا و نفوذ نابجای دولت دانست.

متا همچنین قبلا حساب‌های کاربری چند فرد فلسطینی و گروه‌های مدافع فلسطین را حذف کرده بود که سبب خشم کاربران شد. بسیاری از افراد، این رویکرد را به خصوص در بحبوحه جنگ غزه «جانبدارانه» توصیف کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل کافه بین‌الملل

دیگر خبرها

  • تماس بیش از ۹۴۱ هزار کاربران جاده‌ای با سامانه ۱۴۱
  • کاربران آیفون مراقب حملات فیشینگ جدید باشند
  • دلایلی برای دست داشتن اوکراین در حمله به مسکو وجود دارد
  • کاربران ایرانی در سال گذشته از کدام ایموجی‌ها بیشتر استفاده کردند؟
  • ۷۱۶ دستگاه رمز ارز در تبریز کشف شد
  • قابلیت تعامل با تلگرام و سیگنال به واتس‌اپ اضافه می‌شود
  • سانسور کلمه «شهید» آزادی بیان میلیون‌ها کاربر را تحت تاثیر قرار داده است
  • دریافت رایگان سرویس پریمیوم تلگرام؛ یک کابوس امنیتی!
  • یوتیوب یک مجرم را به دام انداخت!
  • گوگل چه چیز درباره ما می‌داند؟