Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-20@03:40:22 GMT

نظر میرسلیم در خصوص راه حل مهار کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۸۶۲۶

نظر میرسلیم در خصوص راه حل مهار کرونا

پایگاه خبری جماران: این روزها همه به فکر این هستند و هرکس به سهم خود تلاش می کند تا جدی بودن خطر شیوع کرونا را گوشزد کند؛ اما روی دیگر خانه نشینی مردم، با چالش روبرو شدن فعالیت بخش های مختلف اقتصادی کشور است. یعنی همزمان که می خواهیم مردم در خانه بمانند، باید در نظر داشته باشیم که این خانه نشینی چه تأثیری بر فعالیت های اقتصادی و به تبع آن اوضاع اجتماعی مردم کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص این موضوع با سید مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت و گو کردیم و نظر او در خصوص راه های مهار کرونا و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن را جویا شدیم.

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با سید مصطفی میرسلیم را در ادامه می خوانید:

امروز در چهل و یکمین سالگرد استقرار نظام جمهورى اسلامى قرار داریم و ضمنا امسال نوروز و اعیاد ما توأم بود با مصیبت کرونا که همچون بلیه اى نه فقط کشور ما که سراسر عالم را فراگرفته است. ابتدا مى خواستم نظر شما را درباره شیوع و اوج گرفتن و خاتمه این بیمارى بپرسم.

بسم الله الرحمن الرحیم. سال نو و اعیاد ماه شعبان معظم و سالروز تثبیت جمهورى اسلامى را به شما و هم میهنان عزیز تبریک مى گویم و از خداى متعال مسألت مى کنم ما را در این ابتلا و شکست دادن آن، امیدوار به الطاف خودش و موفق بگرداند.

واقعیت این است که ویروس در حال حاضر تمام نقاط کشور را آلوده کرده، در بعضی نقاط شدیدتر و در بعضی مناطق ضعیف تر است. وظیفه اصلى ما امروز مهار کردن این ویروس است و نه به حال خود رها کردن آن؛ عده اى گمان مى کنند مانند هر سرماخوردگى و آنفلوآنزاى دیگر، شیوع کرونا خود به خود به نقطه اوجش مى رسد و بعد از آن فروکش مى کند؛ حتى در دنیا، نخست وزیر انگلستان و رئیس جمهورى آمریکا در ابتدا این اشتباه را مرتکب شدند ولى بعد از یک هفته به اشتباه خود پى بردند؛ در کشور خود ما نیز برخى از افراد حتى در رده مسئولان چنان افکارى را داشته و دارند و مى گویند به طور طبیعى عده اى که ضعیف ترند و آسیب پذیر تر یعنى کهنسالان و بیماران صعب العلاج در اثر کرونا مى میرند و سپس به نقطه تعادل و حالت عادى برمى گردیم و ضمنا هزینه هاى اجتماعى درمان و نگهدارى و حقوق بازنشستگى آن افراد فرتوت هم حذف مى شود یا کاهش مى یابد و گشایشى براى بیت المال پدیدار مى شود.

این طرز فکر از نظر علمى اشتباه است زیرا ویروس کرونا و رفتار آن هنوز شناخته شده نیست و تحقیقاتى که دیگران شروع کرده اند به مرحله قطعى و نهایى نرسیده و ما نمى دانیم در صورتى که آن ویروس را مهار نکنیم در چه ابعادى ما را گرفتار خواهد کرد و چه تلفات و ضایعاتى به بار خواهد آورد؛ به علاوه از نظر اجتماعى این غلط ترین طرز فکر است که ما بگذاریم افراد سالمند و آسیب پذیر مبتلا شوند و از دنیا بروند تا هزینه هاى اجتماعى کاهش یاید! این طرز فکر نازى ها بود! بى توجهى به کهنسالان و گروه هاى آسیب پذیر که روزگار جوانى و نشاط خود را براى این کشور گذاشته اند و امروز نیازمند ما هستند یعنى جفا در حق همه مردم؛ زیرا هر جوانى به طور طبیعى به سالمندى مى رسد و اگر امروز ببیند که در حق سالمندان جفا مى شود امیدشان به آینده از دست مى رود و انگیزه اى براى فداکارى نسبت به کسانى که قدر آنها را نخواهند دانست پیدا نخواهند کرد. به علاوه به نظر نمى رسد که از لحاظ احکام شرعى هم مجوزى براى این رفتار وجود داشته باشد.

نتیجه مى گیرم که راه حل کرونا در مهار کردن قاطع آن با به جنگ آن رفتن، تحقیق جامع براى شناخت ماهیت و تحولات ژنتیک این ویروس تحت شرایط و عوامل مختلف، و یافتن راه هاى مؤثر درمان و مصون سازى نسبت به آن، با همکارى بى دریغ جهانى است.

 

آینده را به لحاظ مسائل اجتماعى چگونه تجزیه و تحلیل مى کنید؟

به طور آشکار مهار کردن ویروس کرونا روى فعالیت هاى عادى اجتماعى اثر گذاشته و خواهد گذاشت حتى در ابعادى وسیع تر؛ به نظر من خوب است از دو منظر به تفکیک آینده جامعه را بررسى کنیم: مصرف و تولید.

از لحاظ مصرف ما شاهد این بودیم که در دنیا مردم با نگرانى به فروشگاه ها مراجعه کردند و تمام قفسه هاى کالا را خالى کردند. خوشبختانه در ایران در چهل سال گذشته از این نوع نگرانى ها به کرات رخ داده و مردم فهمیده اند که خدا مخلوقات و بندگانش را رها نخواهد کرد و دیگر لزومى به یورش بردن و حرص زدن نمى بینند یا اگر مواردى اندک مشاهده شود قابل مقایسه با دیگر کشورها نیست. اما واقعیت را نباید از دیده دور کرد و آن واقعیت ایجاب مى کند که از هر عملى که موجب اتلاف کالاهاى مصرفى مى شود باید به شدت پرهیز کرد.

با حرص زدن و انبار کردن این قبیل کالاها در منزل که معمولا شرایط انباردارى مناسبى ندارد مقدارى از کالاها که در حدود بیش از 30٪‌ کل مصرف برآورد مى شود تلف مى شود: مى پوسد یا مى گندد یا کپک مى زند یا تاریخ مصرف آن سپرى مى شود و این به ضرر همه است زیرا به ویژه در این ایام نباید بگذاریم امکانات ضرورى به هدر برود. در این جا توصیه اکید این است که از هر نوع انباردارى غیر عادى کالا در منزل و حرص زدن خوددارى شود.

از طرف دیگر در هنگام آماده سازى و سپس مصرف معمولا مقدارى از مواد با اسراف و تبذیر ضایع مى شود. اسراف یعنى مصرف خارج از تعادل و مضر یا مخرب و تبذیر یعنى مصرف همراه با ریخت و پاش. در این جا هم توصیه اکید این است که از جنبه هاى تزئینى و تشریفاتى و روش هاى ضد قناعت پرهیز شود. یادمان باشد که قناعت بهترین ثروت است و این اخلاق زیبایى بوده که أبا و اجداد ما داشته اند و متأسفانه امروز در مواردى مشاهده شده که تا 50٪‌ از مواد اولیه خوراکى در اثر اسراف و تبذیر به هدر مى رود. من از آوردن مثال خوددارى مى کنم چون باعث طولانى شدن کلام مى شود.

 

این نکته مهمى بود اما براى مصرف باید به تقاضاى کالا جواب داد و تقاضاى کالا هم محتاج عرضه کالا و بنابراین تولید است؛ آینده تولید را چگونه مى بینید؟

در کوتاه مدت با تعطیلى برخى از فعالیت ها رکود تشدید خواهد شد و طبیعتا به تولید کلا صدمه مى زند. تولید را نمى توان ناگهان به حالت عادى بازگرداند زیرا با راهبرد مهار کرونا تعارض پیدا مى کند، پس باید به صورت محدود تولید کالا و خدمات ضرورى اولیه را به رونق برگرداند؛ هرچند در مورد برخى کالاهاى بهداشتى، بنا به ضرورت هم اکنون بیش از ظرفیت هم تولید انجام مى گیرد. کلا باید توجه کرد به این که تولید همچون زنجیره اى است متشکل از حلقه هاى متعدد؛ هر حلقه مفقوده مانع به سرانجام رسیدن تولید است. این حلقه ها باید شناسایى و فورا تأمین شوند و براى میان مدت به کمک مراکز دانشگاهى و پژوهشى براى خودکفایى آنها چاره جویى شود.

بسیارى از صنایع ما قابلیت تبدیل تولیدات خود را دارند و مى توانند خط تولید را به کالاهایى اختصاص دهند که جوابگوى نیاز ضرورى است. این کار در برخى از کارخانه هاى بزرگ و نامى دنیا انجام شده و در کشور ما نیز میسر است؛ به ویژه با هماهنگى وزارت صمت. در کشاورزى برنامه کشت باید برای محصولات ضروری تنظیم شود. فکر نان کن که خربزه آب است! و فرصت کشت بهاره نباید از دست برود. خوشبختانه باران هاى فروردین بسیار خوب و امیدوار کننده است. از هیچ امکانى براى تولید و تأمین نهاده هاى مورد نیاز کشاورزى و دامدارى نباید چشم پوشید و در صورت لزوم با آگاهى رسانى به مردم برخى از الگوها را در مصرف باید با توجه به امکانات واقع بینانه اى که در کشاورزى و دامدارى وجود دارد اصلاح کرد.

در این جا یادآورى مى کنم که بازده درو و جمع آورى محصولات زراعى و باغدارى در کشور ما خوب نیست و ضایعات محصول در مزرعه و باغ گاهى به بیش از 20٪‌ مى رسد. این مورد قطعا باید بهبود یابد. شکل دادن به این فعالیت ها باید طورى در ستادهاى مرکزى و استانى و شهرستانى با فوریت و اولویت انجام گیرد که راهبرد مهار کرونا تحت شعاع آن قرار نگیرد.

 

براى توزیع چه اقدامى باید انجام شود؟

از اهمیت توزیع نمى توان چشم پوشید. لیکن در زنجیره توزیع اکنون حلقه هاى زائد و مضر وجود دارد که باید حذف شود و تولید را به مصرف، با اطلاع رسانى شایسته، نزدیک کند. درباره کل توزیع نیز روش هاى سفارش از دور و دریافت کالا در محل مصرف باید از نظر سازماندهى تقویت و سپس ترویج شود؛ به این ترتیب با اشتغالات جدیدى که ایجاد مى شود ان شاء الله مى توان مانع تشدید بیکارى شد. ضمنا در این جا متوجه مى شویم که جهش تولید در اوضاع کنونى بیشتر متوجه کالاها و محصولات و خدمات ضرورى مى شود. 

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا کرونا در ایران کرونا ویروس کرونا ویروس در ایران کرونا را شکست می دهیم کرونا را جدی بگیریم بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی مهار کرونا فعالیت ها مى شود مى رسد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۸۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سیر تا پیاز درباره قهوه

ایتنا - از خیابان‌های شلوغ نیویورک تا دهکده‌های آرام اتیوپی، قهوه بخشی جدانشدنی از زندگی روزمره میلیون‌ها نفر در جهان است.
این ماده بیش از ۱۵ قرن است که جایگاهی ویژه در فرهنگ و سبک زندگی انسان‌ دارد و بعضی حتی از تاثیر آن بر دوره روشنگری در قرون ۱۷ و ۱۸ میلادی صحبت می‌کنند، دوره‌ای که پایه بسیاری از ایده‌های روشنفکری و فرهنگی جهان مدرن در آن بنا نهاده شد.

ماده اصلی موجود در قهوه، کافئین است که اکنون به عنوان پرمصرف‌ترین ماده محرک ذهنی در جهان شناخته می‌شود و بر اندیشه و احساس ما تاثیر می‌گذارد.
  قهوه از کجا آمده؟
قهوه از میوه‌ای گیاه «قهوه عربیکا» می‌آید که اولین بار در اتیوپی پیدا شد.
بیش از ۹۰ درصد تولید قهوه در کشورهای در حال توسعه صورت می‌گیرد که بیشتر آنها در آمریکای جنوبی واقع شده‌اند اما کشورهای دیگری مانند ویتنام و اندونزی هم در تولید آن نقش دارند. بازار مصرف این ماده عمدتا در کشورهای صنعتی متمرکز است.

در داستان‌ها گفته شده که در قرن نهم میلادی، یک چوپان اهل اتیوپی به نام خالد متوجه افزایش جنب و جوش بزها بعد از مصرف میوه قهوه می‌شود و از سر کنجکاوی خودش هم آن را امتحان می‌کند.

از همان زمان محلی‌ها شروع به خوردن دانه‌های خیس‌خورده قهوه یا درست کردن چای با برگ گیاه آن می‌کنند.

روایت‌های تاریخی حاکی از آن است که صوفی‌ها در یمن اولین کسانی بودند که در قرن چهاردهم میلادی دانه‌های قهوه را برشته کردند و نوشیدنی قهوه را به شکلی که ما امروز می‌شناسیم خلق کردند.

در قرن پانزدهم، قهوه‌خانه‌ها در گوشه و کنار امپراتوری عثمانی پدیدار شدند و بعد از آن به اروپا رسیدند، جایی که در آن به مراکزی برای تجارت، سیاست و رد و بدل کردن ایده‌های نو تبدیل شدند.

بعضی محققان و دانشمندان از جمله یورگن هابرماس، فیلسوف و جامعه‌شناس برجسته آلمانی در قرن بیستم میلادی، حتی معتقدند که بدون تاثیر قهوه ممکن بود اصلا دوره روشنگری شکل نگیرد.

به گفته هابرماس قهوه‌خانه‌ها در قرون ۱۷ و ۱۸ میلادی به «مراکز اندیشه‌های انتقادی» تبدیل شدند که افکار و ایده‌های عمومی در آن شکل می‌گرفت.

گفته می‌شود که بیشتر چهره‌های مهم دوره روشنگری از طرفداران پر و پا قرص قهوه بوده‌اند.

مایکل پولان، نویسنده آمریکایی می‌گوید ولتر، فیلسوف فرانسوی برای کمک به دیدرو در تالیف «آنسیکلوپدی» ۲۸ جلدی -که به عنوان یکی از مهم‌ترین آثار دوره روشنگری از آن یاد می‌شود- روزی ۷۲ فنجان قهوه می‌نوشیده است.

 
گفته شده ولتر، فیلسوف فرانسوی روزی ۷۲ فنجان قهوه می‌نوشیده است

تد فیشر، استاد مردم‌شناسی که مدیریت موسسه مطالعات قهوه در دانشگاه وندربیلت در آمریکا را بر عهده دارد، می‌گوید در دوره اوج گرفتن کاپیتالیسم هم قهوه نقشی مهم ایفا کرده است.

او به بی‌بی‌سی گفت: «قهوه مسیر تاریخ را تغییر داد و در شکل گرفتن ایده‌هایی نقش داشت که به روشنگری و کاپیتالیسم منجر شد.»

فیشر می‌گوید در آن زمان صاحبان کسب و کار متوجه شدند که مصرف قهوه می‌تواند بازدهی کار و تولید را افزایش دهد و به همین دلیل شروع به پخش قهوه میان کارگران کردند و سرانجام تصمیم گرفتند که برای آنها زمان مشخصی در میان ساعات کارشان برای نوشیدن قهوه اختصاص دهند.
  سوی تاریک قهوه
تاریخ قهوه بخش تاریکی هم دارد که می‌توان در آن به نقش این ماده در بهره‌کشی از برده‌ها اشاره کرد.

فرانسوی‌ها در آفریقا برده‌ها را برای کار در مزارع قهوه هائیتی استثمار می‌کردند. در سال‌های اول قرن نوزدهم هم با بهره‌کشی از برده‌های آفریقایی، یک‌سوم قهوه جهان در برزیل تولید می‌شد.

امروزه قهوه با مصرف بیش از دو میلیارد فنجان در روز و صنعتی به ارزش ۹۰ میلیارد دلار در سال، به یکی از ارکان اصلی فرهنگ جهانی تبدیل شده است.

با وجود این، به گفته سازمان غیردولتی هیفر اینترنشنال که برای ریشه‌کن کردن فقر و گرسنگی در نقاط مختلف جهان فعالیت می‌کند، در ۶۰۰ سال گذشته «تغییر چندانی رخ نداده است».

 

این سازمان می‌گوید مردمان رنگین‌پوست همچنان ستون اصلی تولید قهوه هستند که با دستمزدی بسیار اندک در این صنعت کار می‌کنند. حدود ۱۲۵ میلیون نفر در ۵۰ کشور جهان برای گذران زندگی وابسته به قهوه هستند و بیش از نیمی از آنها در فقر زندگی می‌کنند.
  قهوه چه تاثیری بر بدن دارد؟
کافئین بعد از ورود به سیستم گوارشی از طریق روده جذب جریان خون می‌شود. اما تاثیر آن زمانی آغاز می‌شود که به سیستم عصبی می‌رسد.

دلیل آن شباهت شیمیایی کافئین به آدنوزین است، ماده‌ای که به صورت طبیعی در بدن انسان تولید می‌شود. ویژگی آدنوزین این است که فعالیت دستگاه عصبی سمپاتیک را کاهش می‌دهد و با افزایش ضربان قلب، باعث ایجاد احساس خواب‌آلودگی و آرامش می‌شود.

کافئین به گیرنده‌های آدنوزین که روی سطح سلول‌های عصبی قرار دارند، پیوند می‌خورد و با مسدود کردن این گیرنده‌ها در واقع اثری معکوس نسبت به آدنوزین به جا می‌گذارد.

کافئین می‌تواند افزایش اندکی در فشار خون ایجاد کند، باعث تحریک فعالیت مغز شود، حس گرسنگی را کاهش و هشیاری را افزایش دهد، و به همین دلیل باعث بهبود تمرکز در دوره‌‌های طولانی‌تر شود.

کافئین همچنین می‌تواند در بهبود خلق و خو،‌ کاهش خستگی و افزایش عملکرد فیزیکی بدن تاثیر داشته باشد و گاهی ورزشکاران از آن به عنوان مکمل غذایی استفاده می‌کنند.

این تاثیرات می‌تواند بین ۱۵ دقیقه تا دو ساعت دوام داشته باشد. بدن انسان بین پنج تا ۱۰ ساعت بعد از مصرف کافئین آن را دفع می‌کند اما تاثیر آن ممکن است بیشتر باقی بماند.

 
توصیه متخصصان برای به حداکثر رساندن تاثیر کافئین،‌ رعایت اعتدال در مصرف آن و پرهیز از نوشیدن قهوه در ساعات بعد از ظهر است تا تاثیر آن هنگام نوشیدن اولین فنجان صبحگاهی بیشتر شود.

توصیه شده است که یک فرد سالم بزرگسال بیش از ۴۰۰ میلی‌گرم در روز کافئین مصرف نکند که معادل چهار یا پنج فنجان قهوه است. ظرفیت افراد مختلف برای جذب کافئین متفاوت است اما مصرف بیش از این اندازه ممکن است عوارضی مانند بی‌خوابی، اضطراب، تپش قلب، ناراحتی معده، تهوع و سردرد در پی داشته باشد.

کارشناسان سازمان غذا و دارو آمریکا هم هشدار داده‌اند که مصرف متوالی ۱۲۰۰ میلی‌گرم کافئین، معادل ۱۲ فنجان قهوه، می‌تواند عواقب خطرناکی مانند حمله تشنجی به دنبال داشته باشد.

اما به گفته دکتر ماتیاس هن از دانشکده بهداشت عمومی تی.اچ چان در دانشگاه هاروارد، اگر قهوه به‌اندازه نوشیده شود، می‌تواند منافع بالقوه‌ای داشته باشد و باعث کاهش خطر مرگ و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف شود.

او به بی‌بی‌سی گفت: «نوشیدن بین دو تا پنج فنجان قهوه در روز با کاهش احتمال مرگ ارتباط دارد و همین طور با کم شدن ریسک ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی بعضی انواع سرطان.»

پس دفعه بعد که فنجان قهوه را برمی‌دارید، شاید بد نباشد به تمام تاریخی فکر کنید که پشت سر گذاشته تا این نوشیدنی به دست شما برسد.

منبع: بی‌بی‌سی

دیگر خبرها

  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟
  • طرح ۶ مرحله‌ای ایران برای مهار صهیونیست ها | سازمان ملل در آزمون ادعای صلح‌طلبی
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • همایش اقتصاد اسلامی در مواجه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران
  • مصباحی مقدم: انتظارات تورمی مهم‌ترین عامل افزایش تورم است
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • از سیر تا پیاز درباره قهوه
  • انتشار پایان‌نامه‌های برتر تقاضا محور برای مهار تورم و رشد تولید از دانشگاه شهرکرد
  • زیرساخت‌های شهری برای مهار تورم و جهش تولید باید تقویت شود
  • لزوم تقویت زیرساخت‌های شهری برای مهار تورم و جهش تولید